Látom te is szereted a zsebrakétákat.
Ezeket én is: Swift Gti, Clio Williams, Peugeot 103 Rallye, 205 Gti, Civic Vt (90'), Saxo Vts, Sunny Gti-r, Colt Gti, 323 Gt-r... Ezek közül párral mentem, igazi mosolyautók.
Látom te is szereted a zsebrakétákat.
Létezik az Y, ami 300km/h-ig és van még felette (Y) ami 300km/h felett. Nincs külön specifikálva hogy 320, vagy 420 a max, mert itt már az autóra specifikált gumit fogsz venni, amit kifejezetten a konkrét autó típusra terveztek. Pl a Veyronra, ahogy Vinkler is írta. Érdekesség, hogy annál egy gumicserére vissza kell küldeni a kerék szettet Franciaországba, mivel itt már rá is van ragasztva a gumi a felnire. Egy ilyen művelet 50.000 eur… aztán minden 3. ilyen mutatványnál már a felnit is cserélni kell!!! szóval el lehet képzelni, az milyen költséggel járhat…zoli73 írta: ↑2025.03.29., szomb. 20:55Szép estét mindenkinek!
A napokban rendeltem meg az autóm új nyárigumijait, válogatva a gumikat, és azok paramétereit feltűnt, hogy a sebességindexek között, mindenhol az "Y" a legmagasabb besorolás, ami azt jelenti, hogy 300km/h-ig engedélyezett.
Az ennél nagyobb sebességre képes autókra milyen sebességindexű gumit szerelnek?
Rákeresve a sebességindexre, én csak ugyenezt találtam, minden szembejött táblázatban csak az "Y" a legnagyobb. Ha valaki tudja a megfejtést, örülnék ha megosztaná.
Na nem mintha ilyen gumira lenne szükségem, pusztán csak kíváncsiság.
Köszönöm!
2.0 Williams
Így!
Látod, egy időszak, más szint.Alex_Aston írta: ↑2025.03.28., pén. 20:09Na, ez talán már Vinkler szintjén is megüti a korabeli abszolút csúcsmodell szintjét![]()
Zweihundertfünfzig lesz az a 250.
Szerintem ez egy tök átlag autó volt és ma is az. Max nem itthon. Egy kisebb motoros volt a 18.Alex_Aston írta: ↑2025.03.28., pén. 11:01Azért is írtam idézőjelet.
Egyébként akkor még a 4 ajtós limuzin modell paletta csúcsa volt ez a BMW-nél, a 7-es pár évvel később jött. Azon belül pedig nem az alap motoros volt a 20i.
Szóval igencsak nem átlag autó volt ez akkor sem, és egy mai 520i sem. De akkor még inkább, mert nem volt az 5-ös felett ott a 7-es, meg pár böszme SUV.
Azért is írtam idézőjelet.
Én odavagyok érte még most is.
Ez az autó semmilyen értelemben nem volt a csúcs. A konkurenciához képest semennyire, a márkán belül sem, sőt a típuson belül sem.Alex_Aston írta: ↑2025.03.27., csüt. 19:43Mindig jó látni egy pöpec régi autót, ami a maga korában valamiféle "csúcs" volt.
Nem, mert még nem igazán csinálta nekem, igaz, a kipörgésgátlót még nem mertem kikapcsolni egyszer sem, ill. pálya-üzemmódba sem mertem rakni. Szerintem ezek kellenek ahhoz, hogy kidobja a seggét. Ja, és esetleg kickdown, amit szintén még nem. Felelős ember vagyok, nem szeretnék másokat veszélyeztetni közúti forgalomban, ezért még csak fokozatosan ismergetem a határait. Tehát majd a pályán, igen, oda ki fogom vinni, amint meg tudom oldani (nem tudom, mennyi a napi alvási átlagod, de nekem igen gyakran hetekig 4 óra alatt van, jobb heteken max 5 óra. Lehet, hogy más ember ennyivel ellenne, de én a kipurcanás határán mozgok, ezért a múlt hétvégén, amikor kaptam két éjszaka és másfél nap "kimenőt", hát szó szerint átaludtam a szombatot... és vasárnap délelőtt is heverésztem... és ez volt az első ilyen tavaly december eleje óta, szóval nincs gyakran. De ami késik nem múlik :) )Shimano írta: ↑2025.03.23., vas. 13:16A mustang váratlan fenékmozgása még nem hozta rád a frászt?Olyan ez az autó,mint egy betöretlen vadló,könnyen meglepheti az embert,ki kell jól ismerni a határait,viselkedését.Én tuti kivinném egy versenypályára ismerkedés,plusz játék céljából is,utána meg a gumishoz.
Nálunk van mindkettő,jöhetsz erre is akár.
![]()
A motorolaj megfelelő hőmérségletéhez meglepően sok km-vs idő kell.A hűtővíz pikk pakk felmelegszik,de az olajhoz nekem legalább időtől függően 15 vs 20+ km-t kell mennem hogy az is jó legyen.Én ráadásul egy köpésre,kb 2km-re vagyok az autópályától,és így adná is hogy nyomjam neki,de inkàbb kímélem,jobb a békesség alapon.3 vw-ét már leamortizáltam az autópálya közelsége miatt,(ezek úgy ették az olajat egy idő után mintha kötelező lenne nekikAszpirin írta: ↑2025.03.23., vas. 11:44Nem, még tanulom :) Ráadásul amióta írtad, azóta mindig úgy indulok, hogy olajhőmérséklet ki a műszerfalra, amikor az zöldben van, akkor váltóolaj-hőmérséklet ki (egy gombnyomás a motorolaj-hőmérsékletről a váltóolaj-hőmérsékletre váltani), és csak akkor lépek oda neki, amikor már az is zöldben van. Ehhez otthonról 10-12 km kell, ami - ha autópályára megyek - 9 km országút után még 1-3 km autópálya... És akkor lépek csak oda neki. Volt már kihúzatva leszabályozásig a motor (csak azért vigyázni kell, nehogy belefusson ilyenkor az ember egy védőszolgálatba, mert akkor még sokáig nem lesz alkalmam bántani). Ajd pályán, ha odajutok. Csak azt tudnám, az mikor lesz, mert édesanyám súlyos (az unokahúgom információi szerint lehet, hogy végstádiumhoz közelítő vagy már abba eljutott) állapota miatt gyakorlatilag nincs időm "örömautózni".
Érdemes ezt a pici figyelmet megtenni, hidd el!Aszpirin írta: ↑2025.03.23., vas. 11:44Nem, még tanulom :) Ráadásul amióta írtad, azóta mindig úgy indulok, hogy olajhőmérséklet ki, amikor az zöldben van, akkor váltóolajhőmérséklet ki, és csak akkor lépek oda neki, amikor már az is zöldben van. Ehhez otthonról 10-12 km kell, ami - ha autópályára megyek - 9 km országút után még 1-3 km autópálya... És akkor lépek csak oda neki. Volt már kihúzatva leszabályozásig a motor (csak azért vigyázni kell, nehogy belefusson ilyenkor az ember egy védőszolgálatba, mert akkor még sokáig nem lesz alkalmam bántani). Ajd pályán, ha odajutok. Csak azt tudnám, az mikor lesz, mert édesanyám súlyos (az unokahúgom információi szerint lehet, hogy végstádiumhoz közelítő vagy már abba eljutott) állapota miatt gyakorlatilag nincs időm "örömautózni".
Nem, még tanulom :) Ráadásul amióta írtad, azóta mindig úgy indulok, hogy olajhőmérséklet ki a műszerfalra, amikor az zöldben van, akkor váltóolaj-hőmérséklet ki (egy gombnyomás a motorolaj-hőmérsékletről a váltóolaj-hőmérsékletre váltani), és csak akkor lépek oda neki, amikor már az is zöldben van. Ehhez otthonról 10-12 km kell, ami - ha autópályára megyek - 9 km országút után még 1-3 km autópálya... És akkor lépek csak oda neki. Volt már kihúzatva leszabályozásig a motor (csak azért vigyázni kell, nehogy belefusson ilyenkor az ember egy védőszolgálatba, mert akkor még sokáig nem lesz alkalmam bántani). Ajd pályán, ha odajutok. Csak azt tudnám, az mikor lesz, mert édesanyám súlyos (az unokahúgom információi szerint lehet, hogy végstádiumhoz közelítő vagy már abba eljutott) állapota miatt gyakorlatilag nincs időm "örömautózni".