Igazad van tényleg írtad, csak a többi rész elvitt engem az erődbe ...fülelek írta: ↑2025.03.28., pén. 09:52Nem zavar, hogy én adtam választ a a kérdésedre?Snipi írta: ↑2025.03.28., pén. 08:56Hát sajnos nem ilyesmikre lettem volna kíváncsi. Én nem akarok SEMMIT változtatni, minden jó ahogy van, csak elvi síkon érdekelt volna a dolog. Ez sajnos tényleg nem jött le a kérdésemből.
Úgy is kérdezhettem volna általánosítva, hogy a forráskészülékek hálózati kábel "tuningja" vagy az erősítésé hoz nagyobb változást, de mindegy hagyjuk ...
Nem tervezek semmiféle kábelmókolást egyik rendszeremben a kérdés kizárólag kvázi "tudományos alapon" érdekelt volna. Elnézést ha valakit félrevezettem, vagy bevittem az erdőbe ...
Leírtam, hogy az integrált erősítőhöz tenném be az egy szál jobb kábelt, mert valóban azt hittem, hogy ki is szeretnéd próbálni, és nem mész semmire az elméleti tengerészettel. Kiderült, hogy pont fordítva van, sebaj.![]()
Bármelyik megfontolásnak van jól körülhatárolható műszaki alapja éppúgy, mint némi bizonytalansági tényezője is, mivel egy elektronikában többféleképp megoldható a tápellátás, és nagyon nem mindegy, melyikkel van dolgunk.
Arra kérdésre, hogy "a forráskészülékek hálózati kábel "tuningja" vagy az erősítésé hoz nagyobb változást", NEM lehet általános választ adni, mert nem áll rendelkezésre elegendő további információ, milyen forrás, milyen készülék, milyen erősítő, milyen a váltóáramú hálózat.
Ja és akkor nem beszéltem a körülmények lehetőségeihez képest rossz akusztikáról meg az esetleges szubjektíve esetleg kifacsarodott ám mégis mindenekfelett individuális ízlésvilágról, ami mind jócskán befolyásolja a döntést.
Igazából tőlem kérdezett egy nem hifi, de zeneszerető ismerős valami hasonlót, én meg csak tudományosan bólogatni és hümmögni tudtam, mert fogalmam sem volt róla ...