Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5106

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Block írta:
2025.03.28., pén. 07:58
És ezt miért nem tudod saját magadnak megválaszolni egy próba után,úgy,hogy te hallod ,ami különbséget hallasz.

Fogod a kiszemelt jobb kábelt,és egymás után kicseréled a komponensekben bennlévővel. Ahol a legjobb a hang,...na ott ront a régi kábeled a legtöbbet. Ott bennhagyod,..azután szépen sorban kicseréled a többiben is,...azt hagyva utoljára,ahol a legkevésbé javított a hangon.
Honnan tudja, mi a legjobb? Csak annyit hall, hogy másképp szól, de annyit nem fog változni egy hálózati kábeltől az élmény, hogy dönteni tudjon.
Három egyforma spéci kábelt beszerzel (nem kell megvenni), bekötöd a cuccokhoz, konstatálod, hogy na most ez így sokkal jobb, mint eddig. Majd egy kábelt kicserélsz a vacakra, és megállapítod, hogy melyik esetben romlik az élmény faktor a legtöbbet. Aztán odateszed az egy darab spéci hálózatit, a másik két komponensre meg a vacakokat
Háromféle konklúzióra számíthatsz:
1. Megveszed az 1 kábelt, bekötöd és jól érzed magad, mert megoldottad a magad számára kitalált feladatot.
2. Megveszed az 1 kábelt, bekötöd és azon gondolkodsz, honnan és mikor szerezz pénzt a másik két kábelre.
3.Elmegy a kedved az egésztől, mert nem telik belátható időn belül 3 kábelre, a kábel helyett veszel két üveg sört,és abbahagyod ideig-óráig a zenehallgatást. Majd 1 hónap múlva bekapcsolod a meglévő cuccost, megállapítod, hogy juj de szar az egész, de eszedbe jut, hogy egy hónapig nem ment, tehát jó pár órát járatni kell, hogy valahogy elviselhetően szóljon.
Van még néhány lehetséges kimenetel, de nem borzolom senki idegrendszerét :smile29:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5106

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Snipi írta:
2025.03.28., pén. 06:49
Volna egy kérdésem : van egy hifi rendszer. Áll mondjuk egy forráskészülékből (ennek a példámban muszáj lemezjátszónak lenni), van egy külön phonó erősítőm (ezért) és van egy integrált erősítőm. (nincs benne phonó bemenet.)
Ha csak egyiknek cserélhetném ki a 220-as kábelét (tételezzük fel, hogy ez van, csak a példa kedvéért) melyik egység kábelének cseréjével érném el a legnagyobb változást? (Változást mondtam/kérdeztem nem javulást.)
Fogalmam sincs ezért kérdezem- még mielőtt - komolyan érdekel, és nem parttalan vita szítása a célom.
Előre is köszönöm.
Most csak a hálózati összekötőkre koncentrálnék, az IC és hangfalkábelek ügye nem képezi a kérdés részét.
Bár jó lenne ismerni az adott készülékeket, én az integrált erősítőhöz ajánlanám az egy szál spéci kábelt. Ugyanakkor nem lehet kihagyni azt a körülményt, hogy mennyibe kerül az az egy kábel, mert ha mondjuk 100kHUF, akkor nagy valószínűséggel jobban járnál, ha két darabra költenéd egyenként fele értékkel, és a két erősítőhöz használnád. Mindenesetre szerezz be egy Deoxit Gold kontakt javító cuccot, és kenjél be vele mindent (hálózati, rca összekötő, hangszórókábel) (egy előzetes izopropil szeszes pucolás után), még a vacak kábelekre is hat.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

És ezt miért nem tudod saját magadnak megválaszolni egy próba után,úgy,hogy te hallod ,ami különbséget hallasz.

Fogod a kiszemelt jobb kábelt,és egymás után kicseréled a komponensekben bennlévővel. Ahol a legjobb a hang,...na ott ront a régi kábeled a legtöbbet. Ott bennhagyod,..azután szépen sorban kicseréled a többiben is,...azt hagyva utoljára,ahol a legkevésbé javított a hangon.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3570

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Snipi írta:
Volna egy kérdésem : van egy hifi rendszer. Áll mondjuk egy forráskészülékből (ennek a példámban muszáj lemezjátszónak lenni), van egy külön phonó erősítőm (ezért) és van egy integrált erősítőm. (nincs benne phonó bemenet.)
Ha csak egyiknek cserélhetném ki a 220-as kábelét (tételezzük fel, hogy ez van, csak a példa kedvéért) melyik egység kábelének cseréjével érném el a legnagyobb változást? (Változást mondtam/kérdeztem nem javulást.)
Fogalmam sincs ezért kérdezem- még mielőtt - komolyan érdekel, és nem parttalan vita szítása a célom.
Előre is köszönöm.
Most csak a hálózati összekötőkre koncentrálnék, az IC és hangfalkábelek ügye nem képezi a kérdés részét.
A tápelosztóban érdemes kábelt cserélni ilyenkor, már ha cserélhető a tápkábele. A tápkábel csere (vélt vagy valós) pozitív hatásaiból így minden onnan táplált eszköz részesülhet.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Snipi írta:
2025.03.28., pén. 07:45
SoundMania írta:
2025.03.28., pén. 07:34
Snipi írta:
Előre is köszönöm.
Ez sokmindentől függ. Lehet semmit nem hallanál, de ez sztem ritka. Én 1x tapasztaltam még csak ilyet. A többit meg akkor tudod meg ha kipróbálsz egy jó kábelt. Pl Furutech dps4 vagy ww platinum electra 7. De legalább egy Acrolink 6n-p4030. Mindkét erősítőben valószínűleg hasonló eltérés mutatkozna. Lényeges, hogy ne hangolni akard vele a rendszered! Tehát kiegyensúlyozott hangzásút keress. (és nem feltétlenül a te rendszeredben hallgatva kiegyensúlyozottat! Ha szoktad olvasni amit írok, tudod mire gondolok! ) Acro egy jó kábel annyi pénzért(de sokkal drágábbak mellett is partiban van sokszor), de a másik 2 durván jobb és kiteljesedettebb, minden paraméterben. Vagyis lényegesen nagyobb változást és egyben javulást hoznak, szintén kiegyenlítetten. Kicsit más a "stílusuk" de nincs annyira szélsőségesség mint az olcsó kábelek között, hogy egyik a másiknak az ellentéte, és milyen jól be lehet velük hangolni a(z alapvetően szar komponensekből összerakott) rendszert. Furutech piszkosul dinamikus, meleg telt analógos imádnivaló, ww ezeket kevésbé tudja, de részletgazdagabb. Ncf verziósítva a Furut kicsit kisebb az eltérés.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de én nem konkrét kábelekre lennék kíváncsi, hanem arra, hogy a rendszer három eleme közül melyiknél hoz a legtöbb változást (és még csak azt sem, hogy javulást) egy adott (tökmindegy milyen) hálózati kábel csere.
A hiba a kérdés feltételemben talán még az volt, hogy természetesen egy teljesen "kommersz" mondjuk számítógépes kábel cseréről lenne szó, valami "dedikált" hifire készült kábelre. Függetlenül attól, hogy jobb lesz, rosszabb lesz stb ... én arra lennék kíváncsi, hogy a rendszer elemei közül, melyik kábelcsere esetén lehet a legnagyobb eltérés az addig hallott (kommersz kábellel) és az "új" (dedikált hifi kábellel) hang között.
Kb jól fogalmaztál. Én meg meg is írtam. A többi csak "körítés" ha olyat hallasz ami kevés, vagy másra számítottál mint hallani fogsz. :)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

SoundMania írta:
2025.03.28., pén. 07:34
Snipi írta:
Előre is köszönöm.
Ez sokmindentől függ. Lehet semmit nem hallanál, de ez sztem ritka. Én 1x tapasztaltam még csak ilyet. A többit meg akkor tudod meg ha kipróbálsz egy jó kábelt. Pl Furutech dps4 vagy ww platinum electra 7. De legalább egy Acrolink 6n-p4030. Mindkét erősítőben valószínűleg hasonló eltérés mutatkozna. Lényeges, hogy ne hangolni akard vele a rendszered! Tehát kiegyensúlyozott hangzásút keress. (és nem feltétlenül a te rendszeredben hallgatva kiegyensúlyozottat! Ha szoktad olvasni amit írok, tudod mire gondolok! ) Acro egy jó kábel annyi pénzért(de sokkal drágábbak mellett is partiban van sokszor), de a másik 2 durván jobb és kiteljesedettebb, minden paraméterben. Vagyis lényegesen nagyobb változást és egyben javulást hoznak, szintén kiegyenlítetten. Kicsit más a "stílusuk" de nincs annyira szélsőségesség mint az olcsó kábelek között, hogy egyik a másiknak az ellentéte, és milyen jól be lehet velük hangolni a(z alapvetően szar komponensekből összerakott) rendszert. Furutech piszkosul dinamikus, meleg telt analógos imádnivaló, ww ezeket kevésbé tudja, de részletgazdagabb. Ncf verziósítva a Furut kicsit kisebb az eltérés.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de én nem konkrét kábelekre lennék kíváncsi, hanem arra, hogy a rendszer három eleme közül melyiknél hoz a legtöbb változást (és még csak azt sem, hogy javulást) egy adott (tökmindegy milyen) hálózati kábel csere.
A hiba a kérdés feltételemben talán még az volt, hogy természetesen egy teljesen "kommersz" mondjuk számítógépes kábel cseréről lenne szó, valami "dedikált" hifire készült kábelre. Függetlenül attól, hogy jobb lesz, rosszabb lesz stb ... én arra lennék kíváncsi, hogy a rendszer elemei közül, melyik kábelcsere esetén lehet a legnagyobb eltérés az addig hallott (kommersz kábellel) és az "új" (dedikált hifi kábellel) hang között.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.28., pén. 06:01
SoundMania írta:
2025.03.28., pén. 00:27

És még nem találtam olyan digit kábelt, ami megközelítette volna a vz-t, pláne nem, hogy jobb legyen nála.
A Sogon - Vikunya szerint - diginek nem picivel jobb a Vz - nél...
Ja és lp-kel nincs olyan "gond" hogy vz bármikor bármiben közel kerülne vagy jobb lenne.... :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
Előre is köszönöm.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.28., pén. 06:01
SoundMania írta:

És még nem találtam olyan digit kábelt, ami megközelítette volna a vz-t, pláne nem, hogy jobb legyen nála.
Akárcsak a KSLLp-k.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Előre is köszönöm.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.03.28., pén. 00:02
chord_ írta:
2025.03.27., csüt. 22:51

Az külön vezetett ultravékony, az bármennyire is q..vajó hang, inkább egy hifis kuriózum, mert gyakorlatilag annyira sérülékeny, hogy inkább használhatatlannak mondanám.
Ilyenkor lehet azt tenni, hogy venni kell neccharisnya, vagy kígyőbőr csövet. Kicsit rövidebbre vágni és a dugókhoz jól befogatni. Akkor ez határozza meg a kábel "hosszát" és szabadon tud benne leng(e)ni a huzal. Ez egy életképes megoldás. Schröder így oldja meg, hogy a karkábel sarutól az RCA dugóig megszakítás nélkül fut a huzal. Annyi, a végére a pillekönnyű, axxem Eichman dugókat rakta, ami érthető. Aki ezüstöt akar, vesz AN.UK karkábelt és szétszedi a hármas fonatot. Nem mértem meg, de olyan vékony,az se látszik, csak ha a fény megcsillan rajta (két eltérő átmerővel készültek,de a vastagabb is nagyon vékony. A Kondo kicsit vastagabb)

Ez egy érdekes téma, igaz,nem a neotech gyártja, nincs a Kácsában,de bármely bevált karkábelgyártó portékájával el lehet játszani, csak legyen türelem a fonatot kibontani elemi szálra. De nyakam teszem rá, ahogy a karban szól, úgy fog digitként is viselkedni.
És ez sokszor fordítva is igaz. És még nem találtam olyan digit kábelt, ami megközelítette volna a vz-t, pláne nem, hogy jobb legyen nála. Persze sokminden van amit nem próbáltam, de minek is ha eddig ez van.... :) A legdrágább eddig a WW platinum volt, ami kb a vx szintet éri el és kb olyan a hangja is. Talán tisztább, de csak emlék alapján..... És jóval drágább.... Talán még a Fraktal is olyasmi, csak az diginek "olyan is".... Digis... Meg olyan merevkábel hangú is. Nem olyan nagyon, de hallani rajta. Mindenesetre most már nem kellene. De akkor egész jó volt a többi közé keverve. Most már meg van azok összes pozitívuma, az összes negatívum nélkül is. :)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4318
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

chord_ írta:

Az külön vezetett ultravékony, az bármennyire is q..vajó hang, inkább egy hifis kuriózum, mert gyakorlatilag annyira sérülékeny, hogy inkább használhatatlannak mondanám.
Ilyenkor lehet azt tenni, hogy venni kell neccharisnya, vagy kígyőbőr csövet. Kicsit rövidebbre vágni és a dugókhoz jól befogatni. Akkor ez határozza meg a kábel "hosszát" és szabadon tud benne leng(e)ni a huzal. Ez egy életképes megoldás. Schröder így oldja meg, hogy a karkábel sarutól az RCA dugóig megszakítás nélkül fut a huzal. Annyi, a végére a pillekönnyű, axxem Eichman dugókat rakta, ami érthető. Aki ezüstöt akar, vesz AN.UK karkábelt és szétszedi a hármas fonatot. Nem mértem meg, de olyan vékony,az se látszik, csak ha a fény megcsillan rajta (két eltérő átmerővel készültek,de a vastagabb is nagyon vékony. A Kondo kicsit vastagabb)

Ez egy érdekes téma, igaz,nem a neotech gyártja, nincs a Kácsában,de bármely bevált karkábelgyártó portékájával el lehet játszani, csak legyen türelem a fonatot kibontani elemi szálra. De nyakam teszem rá, ahogy a karban szól, úgy fog digitként is viselkedni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
revox írta:
2025.03.27., csüt. 20:12

Külön ajánlom figyelmedbe a townshend digit kábel esetén, melyik a jelkábel (átmérő)
Ha leveszed a szigeteléseket, kb. ezt látnád nálam.
Ill. vékonyabbat.

A digit kábelnél a tényleg ultravékony vezető szál alkalmazása mostanában szépen terjed.
Ez 0.06-os szálat jelent, ez normál fénynél kb. láthatatlan. Ill, bizonyos szögből látszik csak. (a közepes hajszál az olyan 0.05mm környéki, az mondjuk jobban látszik)
Az igazi hardcore felhasználó az külön vezeti, a hagyománytisztelő, az a földszál köré tekeri.
A külön vezetett szál, az annyira könnyű, hogy 'él', vagyis, ha szabadon fut, nem feszül, nem fekszik rá semmire, akkor olyan, mintha nem lenne gravitáció, egészen furcsa íveket vesz fel, mintha finoman 'úszkálna' a szoba levegőjében.

Az igazsághoz tartozik, hogy vannak olyan futóművek, amelyeknek a kimeneti fokozata nem erősít annyit, hogy ezt a vékonyságot leküzdje, ott a dac nem fogja érzékelni. Ilyenkor a picit vastagabb a javasolt, ez kb. a 'nagyon vékony' kategória.

Szerencsére arra már nem tértél ki , hogy ez a drótod mennyire jó a rezgések szempontjából is! :) Ami neked nagyon fontos dolog egy kábelnél! De szerencsére ez tud úszni. Mint az ökörnyál....
Akinek meg ezt nem érzékeli a dac-ja, milyen futóművet vehet, ami le tudja küzdeni ezt a vékony kábelt? :)
Azt is megfigyelted, hogy ha nagyon küzd a futómű meg a kábel, akkor ritmikusan úszik a levegőben? De gondolom olyankor lehet a legszebb a hangja a Spendornak! :)
A lemezajánlóid is ilyen szöveggel vannak tele? :)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 971

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:

Külön ajánlom figyelmedbe a townshend digit kábel esetén, melyik a jelkábel (átmérő)
Ha leveszed a szigeteléseket, kb. ezt látnád nálam.
Ill. vékonyabbat.

A digit kábelnél a tényleg ultravékony vezető szál alkalmazása mostanában szépen terjed.
Ez 0.06-os szálat jelent, ez normál fénynél kb. láthatatlan. Ill, bizonyos szögből látszik csak. (a közepes hajszál az olyan 0.05mm környéki, az mondjuk jobban látszik)
Az igazi hardcore felhasználó az külön vezeti, a hagyománytisztelő, az a földszál köré tekeri.
A külön vezetett szál, az annyira könnyű, hogy 'él', vagyis, ha szabadon fut, nem feszül, nem fekszik rá semmire, akkor olyan, mintha nem lenne gravitáció, egészen furcsa íveket vesz fel, mintha finoman 'úszkálna' a szoba levegőjében.

Az igazsághoz tartozik, hogy vannak olyan futóművek, amelyeknek a kimeneti fokozata nem erősít annyit, hogy ezt a vékonyságot leküzdje, ott a dac nem fogja érzékelni. Ilyenkor a picit vastagabb a javasolt, ez kb. a 'nagyon vékony' kategória.

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:

Külön ajánlom figyelmedbe a Townshend digit kábel esetén, melyik a jelkábel (átmérő)
Há' me' nem ért hozzá... :D :smile49: :napsut:

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
chord_ írta:
2025.03.27., csüt. 18:22
revox írta:
2025.03.27., csüt. 16:45

Milyen érdekes, hogy lényegében ELEX hasonló dolgokról értekezik, amiről Rudibá is valamiféleképp, a szigetelők negatív hatásásáról és sokan, ugyanazok rálájkolnak, mint akik verik az ellentamtamot... A hifiben fontos dolog a következetesség...
..

következetesség gyerekek... a nélkül nem lesz nirvána ..
...
jók legyetek, lépjetek ezen túl...
Korrekt, hogy vetted a bátorságot ezt észrevételezni. Vártam, hogy zárás után ki meri beírni.
Szerintem egyenesen vicces...:)
A korrektség híve vagyok, mellé a logikus gondolkodásé. Ha Rudibá megszalad a markeccal baj, ha más, az nem? Ez is a korrektség része lenne. Csak az ügyesebben csúsztatott marketinget nem veszi le a csapat, sőt, megkoronázza az elkövetőt :D

Milyen érdekes, hogy ezekre a hozzászólásokra valahogy nem égtek tonnaszám a like - vonalak. Ki érti ezt ? gondolkodik.gif

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

Tctronic írta:
2025.03.27., csüt. 21:20
Csak hogy kábelezzünk is egy kicsit és a marketing témához is kapcsolódjon az írásom. AliExpressről rendeltem ismert gyártó kínai HDMI (Fake) kábelét...
Enter. (57E) Hurrá megjött két hét alatt se kb. Kibont. Hú megszólalásig mint egy original. Jól néz ki. OK gyorsan teszt. Beköt. Hallgat. Aha. Ez jó sz@r. Á nem is, járatni kell, menjen pár napot. Aha. Ez ugyanolyan sz@r.

Megint győzött a bujtatott marketing, az eredeti használtan vett alap kábel jobb mint a fake top 4x annyiért.

Szóval megint bedőltem :D...
én is vettem fék kínai (táp)kábelt óccón, és az én_rendszeremben lényegesen jobban szerepel, mint néhány igen elismert, a 10-12xesébe kerülő és eredeti tesó :music1: ;peace; . igen, tudom, sz@r a rendszerem sad.gif

nem kérkedésből mondom: akit érdekel, jöjjön el és hallgassa meg, szívesen megmutatom :rolleyes: . mindezt csak azé', mer' nem minden sz@r kínai, amit annak hisznek... :yingyang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Csak hogy kábelezzünk is egy kicsit és a marketing témához is kapcsolódjon az írásom. AliExpressről rendeltem ismert gyártó kínai HDMI (Fake) kábelét. Mert rövid az élet minden sz@rt ki kell próbálni. :D Szóval van egy -szándékosan nem írom le a gyártót- kábeléből régebbi alap HDMI kábelem zenére, amit használtan vettem. (15E) Szokásos dolog tetszik ami van, bejön de mit tudhat a felső szegmens gondolkodik.gif . Ali bújása.... Magyar vagyok meg lehet ezt úszni óccon is, na nehogy má...
Aha vásárlói kommentek, ez kell nekem....Egyik: Hú ez nagyon jó, nem olyan mint az eredeti, de az eredeti paletta közepével összehasonlítva egyértelműen jobb. (Értsd kevesebb mint fél áron) Még fotó is mellékelve a két kábelről :rolleyes: .Másik: Best/buy ár/érték arány stb. Harmadik: Soha rosszabbat.
Enter. (57E) Hurrá megjött két hét alatt se kb. Kibont. Hú megszólalásig mint egy original. Jól néz ki. OK gyorsan teszt. Beköt. Hallgat. Aha. Ez jó sz@r. Á nem is, járatni kell, menjen pár napot. Aha. Ez ugyanolyan sz@r.

Megint győzött a bujtatott marketing, az eredeti használtan vett alap kábel jobb mint a fake top 4x annyiért.

Szóval megint bedőltem :D

"Mások lettek a módszerek
finomabbak a gyógyszerek..."
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Block írta:
2025.03.27., csüt. 20:31
revox írta:

Ha Rudibá megszalad a markeccal baj, ha más, az nem? Ez is a korrektség része lenne. Csak az ügyesebben csúsztatott marketinget nem veszi le a csapat, sőt, megkoronázza az elkövetőt :D

Miért,...ki írt még olyat,hogy sok ügyfélnél azt tapasztaltuk,hogy kivettük a nagyon drága és vastag high-end kábelt,beraktuk az én vékony olcsó kábelem és mindenhol "megjött" és életre kelt a hang,ami addig lapos és élettelen volt?
Én nem emlékszem,hogy valaki még ilyet mondott volna és azt megkoronázta a "csapat".
Mond mást. De ezt a gondolatmenetet megtartom magamnak... :cheers1:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

revox írta:

Ha Rudibá megszalad a markeccal baj, ha más, az nem? Ez is a korrektség része lenne. Csak az ügyesebben csúsztatott marketinget nem veszi le a csapat, sőt, megkoronázza az elkövetőt :D

Miért,...ki írt még olyat,hogy sok ügyfélnél azt tapasztaltuk,hogy kivettük a nagyon drága és vastag high-end kábelt,beraktuk az én vékony olcsó kábelem és mindenhol "megjött" és életre kelt a hang,ami addig lapos és élettelen volt?
Én nem emlékszem,hogy valaki még ilyet mondott volna és azt megkoronázta a "csapat".

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
revox írta:

Milyen érdekes, hogy lényegében ELEX hasonló dolgokról értekezik, amiről Rudibá is valamiféleképp, a szigetelők negatív hatásásáról és sokan, ugyanazok rálájkolnak, mint akik verik az ellentamtamot... A hifiben fontos dolog a következetesség...
..

következetesség gyerekek... a nélkül nem lesz nirvána ..
...
jók legyetek, lépjetek ezen túl...
Korrekt, hogy vetted a bátorságot ezt észrevételezni. Vártam, hogy zárás után ki meri beírni.
Szerintem egyenesen vicces...:)

Amúgy, a teflon régi nagy diadalmenete némileg csökkenőben van, úgy tűnik, sokan nem szeretik a hangját. Itt jön az, hogy az Odin esetében szerintem bizonyos, hogy olyan erőforrásokat fektettek az anyagválasztásba, pl. hogy miféle teflon legyen, meg pontosan miféle geometriával, ami diyerként, (vagy kínai-hamisítóként), egyszerűen nem áll rendelkezésre.

Még valami, amiről nem esett szó.
Ezek a szálak így rezeghetnek, valamennyire, nyilván.
Ez a rezgés-dolog szerintem fontos a kábelek esetében.
Mert kitől kellene félnem :smile46:

A korrektség híve vagyok, mellé a logikus gondolkodásé. Ha Rudibá megszalad a markeccal baj, ha más, az nem? Ez is a korrektség része lenne. Csak az ügyesebben csúsztatott marketinget nem veszi le a csapat, sőt, megkoronázza az elkövetőt :D

halfnote.hu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

revox írta:
Milyen érdekes, hogy lényegében ELEX hasonló dolgokról értekezik, amiről Rudibá is valamiféleképp, a szigetelők negatív hatásásáról és sokan, ugyanazok rálájkolnak, mint akik verik az ellentamtamot... A hifiben fontos dolog a következetesség... -
Ha valaki figyelmesen és értően olvas, maga is észreveheti, hogy a fórumozóknak nem a mester elmélete szúrta a szemét, hanem inkább a kifinomult marketingstratégia.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

pjm írta:
2025.03.27., csüt. 18:31
A Siltech pl tudtommal vagy 10 éve kaptont használ. Meghallgatások alapján döntöttek így.
Van az már 20év is, G5 óta kapton az ezüsttel érintkező szigetelő réteg.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

chord_ írta:

Még valami, amiről nem esett szó.
Ezek a szálak így rezeghetnek, valamennyire, nyilván.
Ez a rezgés-dolog szerintem fontos a kábelek esetében.
Ne félj,...ez a te esetedben nem áll fent. Rudi bácsi kábelei nem rezegnek,...azért szól olyan jól velük a Spendorod. :ohnoohnoohno:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”