Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 666

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Múltkor olvasgatom az egyik topikban azt a megjegyzést, hogy ez vagy az elektronika, esetleg hangfal modernebb hangzású, és ezért felmerült bennem, hogy mi az amiben azt lehet mondani, hogy modernebb hangzású egy 40-50 évvel ezelöttihez képest, mondjuk egy 5-10 évvel ezelőtti, hogyan lehetne megfogalamazni, leírni, ne adj' isten definiálni?

(itt nem technkia fejlődésére gondolok, de nyilván van összefüggés, hanem a hangzásra)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4011

Hozzászólás Szerző: juliush »

ELEX írta:
2025.03.27., csüt. 13:08
Szerintem nem kellene lesüllyedni, a fórumot lesüllyeszteni Amir szintjére, ahol a SINAD alapján állítanak szigorú rangsorba készülékeket. Nyilvánvalóan van az a közeg, aki erre fogékony, ez alapján hoz meg döntéseket.
De a HiFi zenehallgatás élménye nem hozható korrelációba a szokásos mérési eredményekkel. Gyakorlatilag a mai méréstechnika alkalmatlan a hangminőség megítélésére, összefüggésbe hozatalára a mérési eredményekkel. Nem azt mérjük, amit hallgatunk.
Szerintem most rossz irányba (Amir) kezded fordítani a társalgást.
Tökéletesen igazad van mindaddig, míg azt mondja valaki, hogy "A jobban tetszik, mint B... pont".
Viszont, ha valaki azt mondja (különösen saját készítésű és forgalmazású kábele kapcsán), hogy "A-nak jobb a zajelnyomása, ezért szól jobban, mint B", akkor joggal gondolja az ember, hogy ezt a szakmai érvet alá is lehet támasztani mérésekkel. Sőt, mivel elhangzott, már rendelkezésre is állnak ilyen mérések.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

fererencz írta:
2025.03.27., csüt. 13:28
A lesüllyedés mérőszámai (voltmár):
Amivel nem azt akarom mondani, hogy ASR-t kellene itt is, máshol is csinálni. De vannak érdeklődő fiatalok, és hölgyek is. :napsut:
Ja, és a kommunikációból nem vonnám le azt a következtetést, hogy akár itt is érettebb emberek irkálnak. :D
És szerinted hány 60+ vén fatökű fószer írogat úgy az interneten, hogy ő egy 28 éves dögös szexi csaj? :kapdelm:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2025.03.27., csüt. 11:59
Luxor Audio írta:
2025.03.27., csüt. 07:25
[...]de hozzám hasonlóan már nem akarnak publikusan írkálni, [...]
khm. kkkhm, khhhhm
:kapdelm:
Ahogy a kiemelt moderátor elképzeli a közösséget támogató, segítő és építő kommunikációt? Specialitás.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

A lesüllyedés mérőszámai (voltmár):
2025-03-27 13_18_59-Window.jpg
Amivel nem azt akarom mondani, hogy ASR-t kellene itt is, máshol is csinálni. De vannak érdeklődő fiatalok, és hölgyek is. :napsut:
Ja, és a kommunikációból nem vonnám le azt a következtetést, hogy akár itt is érettebb emberek irkálnak. :D
Nem szotkam hibázni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3552

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ELEX írta:
2025.03.27., csüt. 13:08
kaef2 írta:
2025.03.27., csüt. 11:13
....A zajcsökkenést (és nem annak a hangra gyakorolt hatását!) könnyen lehet mérni.
Megnéznék egy mérést, ha nem nagy gond.

El kéne már engedni ezt a "hogyan alázzuk Cablest" témát egyszer s mindenkorra.
Békésebb, nyugodtabb lenne a Fórum élete enélkül az örökös megalázási kényszer nélkül.
Valamit nagyon félreértettél, ha így gondolod....

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

kaef2 írta:
2025.03.27., csüt. 11:13
....A zajcsökkenést (és nem annak a hangra gyakorolt hatását!) könnyen lehet mérni.
Szerintem nem kellene lesüllyedni, a fórumot lesüllyeszteni Amir szintjére, ahol a SINAD alapján állítanak szigorú rangsorba készülékeket. Nyilvánvalóan van az a közeg, aki erre fogékony, ez alapján hoz meg döntéseket.
De a HiFi zenehallgatás élménye nem hozható korrelációba a szokásos mérési eredményekkel. Gyakorlatilag a mai méréstechnika alkalmatlan a hangminőség megítélésére, összefüggésbe hozatalára a mérési eredményekkel. Nem azt mérjük, amit hallgatunk.

És igen, egy tápkábelnek lehet olyan hatása a hallgatott zenére, hogy csökken a háttérzaj, kinyílik a tér, mélyebben látunk a zenei történésekbe, vagyis zajelnyomása van a kábelnek. Azaz csökkenti a zenei történéseket zavaró zajokat.
Itt nem arra kell gondolni, hogy a készülék tápcsatlakozójáig mennyit csillapít a kábel a fali aljzattól.
Ezt számon kérni enyhén szólva is nevetséges. Ha meg ezt méréssel ki lehet mutatni, azt a kábelt nagy ívben bal kézzel a jobb váll felett gyorsan hátra kell hajítani. Sajnálatosan az összes "szűrő" típusú passzív hálózati eszköz (tápkábel, elosztó...) gyakorlatilag csak ront a hangon. Megöli a dinamikát, csökkenti a részleteket, beszűkíti a teret, dög unalmassá teszi a hangot.

Én megértem, hogy itt gyakorlatilag mindenki az első számú közellenséget Cables személyében látja és minden erejével próbálja őt nevetségessé tenni. Hiszen ő szinte fillérekért kínál nagyon hallgatható kábeleket, amik nyilvánvalóan nincsenek oly módon konfekcionálva, mint a nagy tömegben gyártó cégek termékei. Viszont az általuk elérhető hangminőség ára messze alatta van a legtöbb gyári terméknek. Természetesen nem a világvége ezek a kábelek, van náluk sokkal jobb is nagyon nagyon sokkal drágábban.
Aki nem fogadja el a gyártási, kereskedési, promóciós, üzleti tevékenységét, egyszerűen lapozzon. Nem tart senkinek a fejéhez pisztolyt, hogy ezt már pedig vegyétek meg.
Egyszerűen lapozni kellene és nem minden alkalommal beleállni.
Ő több hasznot okozott a zenehallgatóknak, mind kárt. Nagyon kedvező áron kínált kifejezetten jó ár/érték arányú kábeleket. Van, akinek bejöttek, van akinek nem. Ennyi a történet. Nem több nem kevesebb.

El kéne már engedni ezt a "hogyan alázzuk Cablest" témát egyszer s mindenkorra.
Békésebb, nyugodtabb lenne a Fórum élete enélkül az örökös megalázási kényszer nélkül.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Az a helyzet, hogy mi, akik aktívan írogatunk ide, szinte mindannyian hobbisták vagyunk, ez "a hobbink", vagy ez egy a fontosabb hobbijaink közül. Ezért csőlátásunk van - magunkból indulunk ki - és azt feltételezzük, hogy minden hifi-t használó embernek a hangminőség az egyetlen szempont, amit vagy szubjektív (meghallgatás) vagy objektív(mérési eredmények) módon próbál megítélni. A mondanivalóm szempontjából most teljesen mindegy, hogy a szubjektív és objektív megítélés mutat-e korrelációt vagy sem, mindenesetre erről szeretünk itt vérre menő hosszú vitákat folytatni. :D

Mindeközben - és itt most kereskedői tapasztalatról beszélek - a hifi vásárlók csak egy része hobbista, egy másik részének ez nem hobbija, vagy van más ennél sokkal fontosabb hobbija is, így ők csak egy eszközt szeretnének, amin néha lehet zenét hallgatni vagy kihangosítani a tévét, és a hangminőség nem az egyetlen, és főleg nem a legfontosabb szempont. Nekik tipikusan nagyon fontos a kűlcsín, és magam is azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy hogy milyen a minket körülvevő tárgyak vizuális minősége, tehát ezt egy abszolút legitim szempontnak gondolom. Egy másik ilyen szempont az egyszerű kezelhetőség, amiről egy hobbista gondolkodás nélkül lemond ha egyébként megkapja a kívánatos hangminőséget, de másoknál fontos lehet az is hogy a feleség vagy gyerekek is tudják kezelni egy-két gombnyomással a rendszert.

Aztán vannak a követő tipusú vevők - akik más emberek másolásával töltik el az életüket - nekik pont ugyanolyan hifi kell, mint ami a haverjuknak van, őket nem érdeklik az egyéb szempontok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.03.27., csüt. 11:00
kaef2 írta:
2025.03.27., csüt. 10:15

A zaj csökkenése (amennyiben az elnyomás ezt jelenti) ugye objektívan tökéletesen mérhető, még csak valami nagyon komoly műszerpark sem kell hozzá. Nem a zajelnyomás hangra gyakorolt hatásáról szól a kérdés, az már ugye szubjektív, hanem arra vonatkozik, hogy mi az állítás alapja.
Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján.
Még valami.
A jelenleg a világon az egyik legnépszerűbb hifis fórum, az audiosciencereview.com. Sok tízezer taggal, a világ minden részéről.

Ez a fórum gyakorlatilag a mérések miatt létezik és bizony az ott fórumozók többsége igen alaposan megnézi a méréseit az eszköznek, amit meg szeretnének venni.

Nem csak azért kell a mérés, hogy eladja a ternéket, hanem azért is, hogy egy-egy paraméterre (nem hangzásra!) való hivatkozáskor kiderüljön, van alapja a hivatkozásnak. A hitelesség viszont már eladást segítő jellemző.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5957

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Luxor Audio írta:
2025.03.27., csüt. 07:25
[...]de hozzám hasonlóan már nem akarnak publikusan írkálni, [...]
khm. kkkhm, khhhhm
:kapdelm:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8876

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
2025.03.27., csüt. 11:25
cables írta:
Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján. Mindenki azt veszi meg amit jobbnak hall.
Néhány tisztelendő kivételen túl ez nagyon nem így van. Azt veszik, amit jobbnak gondolnak és ennek alapja az esetek ritka százalékában a saját füllel/aggyal történő meghallgatás. Jóval gyakrabban döntenek misztikus műszaki paraméterek, varázsigék és véleményvezérek kijelentései alapján. Többek között erre épül a marketing, az influenszerek világa és a hagyományos sajtó is.
Akik nincsenek tisztában azzal, mit is szeretnének valójában hallani, azok leginkább a "véleményvezérek" intézményének farvizén utaznak. Így cserélnek komponenseket, vagy akár komplett rendszereket is. Aztán, ha éppen betalál, akkor öröm van, ha nem (általában ez a tapasztalatom), akkor marad a savanyú hallgatózás azzal a fejvakarással, hogy biztos én nem hallom jól.
Aztán megjelenik valami új, áhított termék és megy a pereputty tovább és tovább. Ennek hullámzását teljesen jól látni itt a fórumon és az arckönyv csoportokban is. Én személy szerint jókat derülök rajta, de azért felnőtt, önálló döntésre képes emberek esetén ez egy egész elképesztő jelenség.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4011

Hozzászólás Szerző: juliush »

cables írta:
... Én egész életemben méréstechnikával foglalkoztam, talán elhiszed nekem, hogy a bold idézetem igazolásához egyetlen biztos módszer, ha az illető meghallgatja a rendszerét a gyári DC tápkábellel és az enyémmel...
A hangzó élmény szubjektív értékeléséhez nyilván elengedhetetlen a meghallgatás, ezt szerintem senki sem vitatja.
Ugyanakkor amennyiben hatásmechanizmusként olyan mérhető paraméterben jelentkező javulást nevesítünk, mint a zajelnyomás, akkor a legkevesebb, hogy ezt mérésekkel alá is támasszuk. Ez tényleg nem okozhat gondot egy profi méréstechnikával foglalkozó szakembernek.
Ezt követheti egy diskurzus arról, hogy a tápellátásban megvalósított zajelnyomás hogyan fejtheti ki áldásos hatását a hangzásra. Vagy fordítva megközelítve, egyáltalán hogyan fejti ki a tápvonalon keresztül érkező zaj áldatlan hatását a hallható tartományban az audio információra.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján. Mindenki azt veszi meg amit jobbnak hall.
Néhány tisztelendő kivételen túl ez nagyon nem így van. Azt veszik, amit jobbnak gondolnak és ennek alapja az esetek ritka százalékában a saját füllel/aggyal történő meghallgatás. Jóval gyakrabban döntenek misztikus műszaki paraméterek, varázsigék és véleményvezérek kijelentései alapján. Többek között erre épül a marketing, az influenszerek világa és a hagyományos sajtó is.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
kaef2 írta:

"A ..... tápkábel technológia nemcsak a hálózati kábelek területén hoz kiemelkedő eredményt. Lineáris DC tápegységek és földelő eszközök csatlakoztatásánál is jelentős javulást hozhat, még az oda tervezett gyári kábeleknél is jobb zajelnyomást eredményez."

Ha ilyenkor valaki felteszi a kérdést, hogy milyen mérés bizonyítja a "jobb zajelnyomást", ez semmitmondó, agresszív, lekezelő kérdés-e? Vagy esetleg jogos kérdés, amire lehet objektív választ adni?

A zaj csökkenése (amennyiben az elnyomás ezt jelenti) ugye objektívan tökéletesen mérhető, még csak valami nagyon komoly műszerpark sem kell hozzá. Nem a zajelnyomás hangra gyakorolt hatásáról szól a kérdés, az már ugye szubjektív, hanem arra vonatkozik, hogy mi az állítás alapja.

Szóval várnám a választ, hogy ez egy jogos kérdés-e vagy el lehet azzal intézni, hogy vidd el, hallgasd meg és döntsd el, hogy elhiszed-e?
Szia Ferenc!

A bold idézet az én egyik régebbi beírásomból származik. Én egész életemben méréstechnikával foglalkoztam, talán elhiszed nekem, hogy a bold idézetem igazolásához egyetlen biztos módszer, ha az illető meghallgatja a rendszerét a gyári DC tápkábellel és az enyémmel. Több rendszerben megtettük ezt és egész elképesztő, szinte megmagyarázhatatlan mértékű javulást halottunk. Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján. Mindenki azt veszi meg amit jobbnak hall.

Ha már itt tartunk akkor tudtommal a Hóbagoly hangfalaid szinte tökéletes mérési eredményeket produkálnak. Hallották is rengetegen. Mennyi megrendelés származott a mérési eredményekből?
Ne tereljünk, a Hóbagoly egy kisérlet, nem kereskedelmi termék, nem is az "enyém", ahogy ezt számtalanszor le is írtam.

A zajcsökkenést (és nem annak a hangra gyakorolt hatását!) könnyen lehet mérni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:

Szia Ferenc!...
Nem akartam eddig ebbe belfolyni, de véleményem szerint egy eldöntendő kérdésre illik igen, vagy nem választ adni terelés helyett.

Hozzáteszem, hogy a nemleges válasz jelen esetben, se nem lett volna ciki, vagy szégyellni való.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2273

Hozzászólás Szerző: cables »

kaef2 írta:

"A ..... tápkábel technológia nemcsak a hálózati kábelek területén hoz kiemelkedő eredményt. Lineáris DC tápegységek és földelő eszközök csatlakoztatásánál is jelentős javulást hozhat, még az oda tervezett gyári kábeleknél is jobb zajelnyomást eredményez."

Ha ilyenkor valaki felteszi a kérdést, hogy milyen mérés bizonyítja a "jobb zajelnyomást", ez semmitmondó, agresszív, lekezelő kérdés-e? Vagy esetleg jogos kérdés, amire lehet objektív választ adni?

Szóval várnám a választ, hogy ez egy jogos kérdés-e vagy el lehet azzal intézni, hogy vidd el, hallgasd meg és döntsd el, hogy elhiszed-e?
Szia Ferenc!

A bold idézet az én egyik régebbi beírásomból származik. Én egész életemben méréstechnikával foglalkoztam, talán elhiszed nekem, hogy a bold idézetem igazolásához egyetlen biztos módszer, ha az illető meghallgatja a rendszerét a gyári DC tápkábellel és az enyémmel. Több rendszerben megtettük ezt és egész elképesztő, szinte megmagyarázhatatlan mértékű javulást halottunk. Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján. Mindenki azt veszi meg amit jobbnak hall.

Ha már itt tartunk akkor tudtommal a Hóbagoly hangfalaid szinte tökéletes mérési eredményeket produkálnak. Hallották is rengetegen. Mennyi megrendelés származott a mérési eredményekből?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.03.27., csüt. 07:21
---
A lekezelő, arrogáns reakciók nyilván sok embert elriasztanak véleményük közzé tételétől az AVX-en. Tehát ez biztosan az egyik oka annak, hogy kevesen írnak be. De van még két dolog, ami szerintem még fontosabb.
Az egyik, hogy vannak akikben közlési kényszer utalja a viselkedést. Ők túl gyakran érzik, hozzá kell szólniuk. Ennek köszönhetően a semmitmondó beírások uralják a topikokat. A másik ok, hogy sokan nem tudnak idézni, ezért sok ismétlés, felesleges tartalom kerül a beírásokba.
Gondolatkisérletként egy példa.

Tegyük fel egy kábelről ezt írják a promóciós posztban:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk írta:
2025.03.27., csüt. 07:55
cables írta:
---
A lekezelő, arrogáns reakciók nyilván sok embert elriasztanak véleményük közzé tételétől az AVX-en. Tehát ez biztosan az egyik oka annak, hogy kevesen írnak be. De van még két dolog, ami szerintem még fontosabb.
Az egyik, hogy vannak akikben közlési kényszer utalja a viselkedést. Ők túl gyakran érzik, hozzá kell szólniuk. Ennek köszönhetően a semmitmondó beírások uralják a topikokat. A másik ok, hogy sokan nem tudnak idézni, ezért sok ismétlés, felesleges tartalom kerül a beírásokba.
Ezek rád is tökéletesen illenek...
Csak úgy általánosságban pár gondolat.

- Az értékes, izgalmas és főképpen hasznos kommunikáció titka, hogy a másikat egyenrangú félként kezeljük és szubjektív dolgokban elfogadjuk a véleménykülönbséget normális dolognak.
- Objektív dolgok értelmezésében is lehetnek természetesen különbségek, amit józan érveléssel meg lehet próbálni megmagyarázni és aztán vagy átmegy a magyarázat vagy nem.
- Egy valamit nem érdemes általában, mert az esetek többségében úgy sem lesz sikeres: megpróbálni meggyőzni a másikat az igazunk kizárólagosságáról. Nem csak azért mert sok esetben nincs is olyan, hogy objektív igazság, de már csak azért sem, mert a mai modern társadalmak és a populációik egy részének az objektív igazság helyett bőven elég, ha van kit utálni. Említésre érdemes a politikából az "Alternative Facts" vagyis az "alternatív tény" kifejezés.
- A rövid videókra, mémekre, gif animációkra és emojikra építő médiafogyasztási szokások a nem erősítik a hosszabb, az átlagnál jobban megindokolt posztok szerepét. A hosszabb, megfelelően megindokolt posztokat sokan nem olvassák el, mert nem a döntéshez vezető út érdekli őket, hanem a döntés maga: ki kit vert le az összehasonlításkor, például, pedig a döntés a maga kontextusa nélkül akár teljesen értéktelen is lehet számunkra.
- A valós idejű kommunikáció (üzenetküldő eszközök használata például) általában is kevesebb időt hagy a megfontolt reakciókra. Emiatt sokszor nem eléggé átgondolt válaszok születnek. Sokkal több információ ér el bennünket, mint mondjuk 30-40 éve, ez sokkal több döntést is jelent. A gyors válaszadási lehetőségek miatt folyamatos döntési (vásárlási?) kényszerben vagyunk és erre nem biztos, hogy megfelelően szocializálva vagyunk.
- A közösségi médiának sajnos túl jó eszköze a gyűlöletkeltés, az un engagement (elköteleződés) fokozásához, ez növeli a tartalom láthatóságát (pl. az algoritmusok gyakran előnyben részesítik a magas interakciójú posztokat), a gyűletkeltő posztok hajtják a klikkelést leginkább. Ez pedig sajnos átszivárog az érdeklődésen alapuló mikro közösségekbe is, mint amilyen ez a fórum.

- Összefoglalva: habár tényleg jó lenne, ha magvasabb, igényesebb posztokból több lenne, és az sem ártana, ha kevesebb lenne az anyázás, de azt hiszem (és az az adminoknak megköszönendő) alapvetően nincs baj a fórum hangnemével.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
A lekezelő, arrogáns reakciók nyilván sok embert elriasztanak véleményük közzé tételétől az AVX-en.
Egy félreértett mondat kapcsán te sem tartózkodtál az eféle reakciótól.
cables írta:
2025.01.09., csüt. 09:24
Ha nekem szántad a "mekkelek" jelzőt, akkor elég pofátlan ember vagy.
cables írta:
De van még két dolog, ami szerintem még fontosabb.
Valószínűsítem, hogy te is a közlési kényszer miatt mantrázól az általános kábeles topikban, "kereskedő/gyártóként", amelyen hozzászólásaid többnyire semmitmondóak is vagy kinyilatkoztatások. Érvelni, vitázni nem kívánsz/tudsz, mert ahogyan korábban ez a fórum, úgy te is tekintélyelvűnek látszol. Privát üzenetet nemcsak fenyegetések küldésére tudod használni, hanem írhatnál azon fórumtársaknak, akiknek nehezen megy az idézés, hogy szívesen segítenél nekik megtanulni azt. Na az pl. építené ezt a közösséget. ;)
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

cables írta:
---
Ezek rád is tökéletesen illenek...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

fererencz írta:
2025.03.26., szer. 13:56
A mai 50+ éves fizetőképes réteg meg pont arra költ (ha tud), amire vágyott fiatalon.
Fontos mondat. Gyerekkoromban ismertünk 10-20 hobbit, ezekből választhattunk és amivel akkor szimpatizáltunk, az legtöbbünknél végigkísérte az életünket. A mai tizen-, huszonévesek több száz izgalmas, szórakoztató passziót látnak maguk előtt és teljesen megértem, sőt még üdvözlöm is, hogy a szobában ücsörgés és minden szempontból túlértékelt kütyük simogatása helyett valami aktívabb, mozgalmasabb, egészségesebb időtöltést választanak.

zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 15:23
Fiatalon, bár vágytam a minőségi eszközökre, de be kellett érnem olcsó, ha úgy tetszik igénytelen megoldásokkal. A mai zeneszerető, zenehallgató fiatalokon valahogy nem látom ezt a vágyakozást, majdani törekvést, simán beérik azzal, ami számukra elérhető.
fererencz írta:
2025.03.26., szer. 13:56
A zeneileg igénytelenek száma nem hiszem, hogy nagyobb lett, de a kielégülhetősége ennek az igényességnek sokat változott. Ahogyan egy hifi rendszer birtoklásának presztízse is.
A zenei igényességnek nincs sok köze a HiFi-hez, méregdrága cuccokon is szoktak rémes zajokat hallgatni. A műszaki igénytelenségről pedig azt gondolom, hogy a mai kommersz, olcsó cuccok sokkal jobb szórakozási minőséget biztosítanak, mint amikkel mi szenvedtünk a 70-80-as években. Így hát a feljebb lépés vágya is jóval gyengébb, mert már alapszinten is elég jó minőséghez lehet jutni.

Ha ide is téved egy "zeneszerető fiatal" (melyik fiatal nem szereti a zenét?) és azt olvassa, hogy az ő korosztálya mennyire igénytelen és reménytelen, nem biztos, hogy nagy vágyat fog érezni a csatlakozásra. Fiatal koromban én is felálltam attól az asztaltól, ahol azon keseregtek, hogy ezek a mai fiatalok..., meg bezzeg a mi időnkben...

Alex_Aston írta:
2025.03.26., szer. 16:07
A hülyéket előbb utóbb úgy is ki fogja dobni magából a közösség.
A mesékben előfordulhat ilyesmi, de e fórum elmúlt 25 évében ez biztosan nem működött és jelenleg is inkább az ellenkezője zajlik. Sokan sokszor keseregtünk már a hazai HiFi fórumok kihalása miatt, ennek ma már nem látom értelmét, esetemben pedig kimondottan pozitív, hogy nem töltök itt napi több órát, mint régebben. Bőven elég már nekem erre heti 20 perc is.

Az itt kötött hobbitársi, emberi kapcsolatok nagy része ma is működik, csak visszavonult a zajos nyilvánosság elől. Ahogy korosodunk, magányosodunk is, de még mindig napi szinten beszélek, találkozom olyan arcokkal, akikkel valamilyen HiFi rendezvényen, felületen ismerkedtünk meg sok évvel ezelőtt, de hozzám hasonlóan már nem akarnak publikusan írkálni, kitéve magukat áldatlan helyzeteknek.

Egy fórum, közösség csáberejét a szószólók határozzák meg, hiszen az ő gondolataik töltik be a teret. Ha azokban van érdemi tartalom és minőség, akkor bővül a tábor, ellenkező esetben zsugorodik. Meg kell nézni az éppen legaktívabb 10-20 tag hozzászólásait és azokban ott lesz a válasz sok kérdésre. Ha unatkozik a közönség és a buli felénél elkezdenek elszivárogni, akkor nem feltétlenül bennük kell keresni a hibát.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2273

Hozzászólás Szerző: cables »

---
Az egyik, hogy vannak akikben közlési kényszer uralja a viselkedést. Ők túl gyakran érzik, hozzá kell szólniuk. Ennek köszönhetően a semmitmondó beírások uralják a topikokat. A másik ok, hogy sokan nem tudnak idézni, ezért sok ismétlés, felesleges tartalom kerül a beírásokba.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 21:54
Ha valaki csak a regisztrációja pillanatában volt aktív, az mit akart az egésztől? Miért érezte szükségét a regisztrációnak? Abban a pillanatban meg is bánta?
Mondjuk meglátott egy hirdetést és üzenni akart az eladónak? :smile29:

Mindeközben olyan jelzők repkednek egy napon belül, mint pl. "arrongáns", "zeneileg IS igénytelen", "hülye", "beteg", stb. - ami beszélgetésbe eltérő véleménnyel csak a mazohistáknak lehet kedvük beszállni :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2025.03.26., szer. 20:55
zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 20:46
Következtetéseket semmiképpen nem akarok levonni, de az például számomra elgondolkoztató, hogy szinte minden napra esik egy olyan ünnepelt(néha több is), aki mindössze a regisztrációja pillanatában volt aktív.
Az ilyen azért bennem felvet kérdéseket.
Tedd fel nyugodtan a kérdéseidet.
Bennem az merült fel, hogy ennek mi lehet az értelme... De ha kicsit belegondolok, életszagú szcenáriókat is tudok találni a 0-hozzászólásos, csak regisztráció napján aktív regekre.
Igen, elsőre nekem is ilyenek jutnak eszembe, mi értelme? Ha valaki csak a regisztrációja pillanatában volt aktív, az mit akart az egésztől? Miért érezte szükségét a regisztrációnak? Abban a pillanatban meg is bánta?
Tényleg elgondolkodtató, pláne látva, hogy nem is kevés, akikről szó van, és tényleg nem csak 1-2 kóbor apáca.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5957

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 20:46
Következtetéseket semmiképpen nem akarok levonni, de az például számomra elgondolkoztató, hogy szinte minden napra esik egy olyan ünnepelt(néha több is), aki mindössze a regisztrációja pillanatában volt aktív.
Az ilyen azért bennem felvet kérdéseket.
Tedd fel nyugodtan a kérdéseidet.
Bennem az merült fel, hogy ennek mi lehet az értelme... De ha kicsit belegondolok, életszagú szcenáriókat is tudok találni a 0-hozzászólásos, csak regisztráció napján aktív regekre.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”