Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
2025.03.27., csüt. 11:00
kaef2 írta:
2025.03.27., csüt. 10:15

"A ..... tápkábel technológia nemcsak a hálózati kábelek területén hoz kiemelkedő eredményt. Lineáris DC tápegységek és földelő eszközök csatlakoztatásánál is jelentős javulást hozhat, még az oda tervezett gyári kábeleknél is jobb zajelnyomást eredményez."

Ha ilyenkor valaki felteszi a kérdést, hogy milyen mérés bizonyítja a "jobb zajelnyomást", ez semmitmondó, agresszív, lekezelő kérdés-e? Vagy esetleg jogos kérdés, amire lehet objektív választ adni?

A zaj csökkenése (amennyiben az elnyomás ezt jelenti) ugye objektívan tökéletesen mérhető, még csak valami nagyon komoly műszerpark sem kell hozzá. Nem a zajelnyomás hangra gyakorolt hatásáról szól a kérdés, az már ugye szubjektív, hanem arra vonatkozik, hogy mi az állítás alapja.

Szóval várnám a választ, hogy ez egy jogos kérdés-e vagy el lehet azzal intézni, hogy vidd el, hallgasd meg és döntsd el, hogy elhiszed-e?
Szia Ferenc!

A bold idézet az én egyik régebbi beírásomból származik. Én egész életemben méréstechnikával foglalkoztam, talán elhiszed nekem, hogy a bold idézetem igazolásához egyetlen biztos módszer, ha az illető meghallgatja a rendszerét a gyári DC tápkábellel és az enyémmel. Több rendszerben megtettük ezt és egész elképesztő, szinte megmagyarázhatatlan mértékű javulást halottunk. Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján. Mindenki azt veszi meg amit jobbnak hall.

Ha már itt tartunk akkor tudtommal a Hóbagoly hangfalaid szinte tökéletes mérési eredményeket produkálnak. Hallották is rengetegen. Mennyi megrendelés származott a mérési eredményekből?
Ne tereljünk, a Hóbagoly egy kisérlet, nem kereskedelmi termék, nem is az "enyém", ahogy ezt számtalanszor le is írtam.

A zajcsökkenést (és nem annak a hangra gyakorolt hatását!) könnyen lehet mérni.
Megnéznék egy mérést, ha nem nagy gond.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
2025.03.27., csüt. 11:00

Szia Ferenc!...
Nem akartam eddig ebbe belfolyni, de véleményem szerint egy eldöntendő kérdésre illik igen, vagy nem választ adni terelés helyett.

Hozzáteszem, hogy a nemleges válasz jelen esetben, se nem lett volna ciki, vagy szégyellni való.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

kaef2 írta:
2025.03.27., csüt. 10:15

"A ..... tápkábel technológia nemcsak a hálózati kábelek területén hoz kiemelkedő eredményt. Lineáris DC tápegységek és földelő eszközök csatlakoztatásánál is jelentős javulást hozhat, még az oda tervezett gyári kábeleknél is jobb zajelnyomást eredményez."

Ha ilyenkor valaki felteszi a kérdést, hogy milyen mérés bizonyítja a "jobb zajelnyomást", ez semmitmondó, agresszív, lekezelő kérdés-e? Vagy esetleg jogos kérdés, amire lehet objektív választ adni?

A zaj csökkenése (amennyiben az elnyomás ezt jelenti) ugye objektívan tökéletesen mérhető, még csak valami nagyon komoly műszerpark sem kell hozzá. Nem a zajelnyomás hangra gyakorolt hatásáról szól a kérdés, az már ugye szubjektív, hanem arra vonatkozik, hogy mi az állítás alapja.

Szóval várnám a választ, hogy ez egy jogos kérdés-e vagy el lehet azzal intézni, hogy vidd el, hallgasd meg és döntsd el, hogy elhiszed-e?
Szia Ferenc!

A bold idézet az én egyik régebbi beírásomból származik. Én egész életemben méréstechnikával foglalkoztam, talán elhiszed nekem, hogy a bold idézetem igazolásához egyetlen biztos módszer, ha az illető meghallgatja a rendszerét a gyári DC tápkábellel és az enyémmel. Több rendszerben megtettük ezt és egész elképesztő, szinte megmagyarázhatatlan mértékű javulást halottunk. Egyébként senki sem vesz semmit az audióban jó mérési eredmények alapján. Mindenki azt veszi meg amit jobbnak hall.

Ha már itt tartunk akkor tudtommal a Hóbagoly hangfalaid szinte tökéletes mérési eredményeket produkálnak. Hallották is rengetegen. Mennyi megrendelés származott a mérési eredményekből?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.03.27., csüt. 07:21
---
A lekezelő, arrogáns reakciók nyilván sok embert elriasztanak véleményük közzé tételétől az AVX-en. Tehát ez biztosan az egyik oka annak, hogy kevesen írnak be. De van még két dolog, ami szerintem még fontosabb.
Az egyik, hogy vannak akikben közlési kényszer utalja a viselkedést. Ők túl gyakran érzik, hozzá kell szólniuk. Ennek köszönhetően a semmitmondó beírások uralják a topikokat. A másik ok, hogy sokan nem tudnak idézni, ezért sok ismétlés, felesleges tartalom kerül a beírásokba.
Gondolatkisérletként egy példa.

Tegyük fel egy kábelről ezt írják a promóciós posztban:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk írta:
2025.03.27., csüt. 07:55
cables írta:
---
A lekezelő, arrogáns reakciók nyilván sok embert elriasztanak véleményük közzé tételétől az AVX-en. Tehát ez biztosan az egyik oka annak, hogy kevesen írnak be. De van még két dolog, ami szerintem még fontosabb.
Az egyik, hogy vannak akikben közlési kényszer utalja a viselkedést. Ők túl gyakran érzik, hozzá kell szólniuk. Ennek köszönhetően a semmitmondó beírások uralják a topikokat. A másik ok, hogy sokan nem tudnak idézni, ezért sok ismétlés, felesleges tartalom kerül a beírásokba.
Ezek rád is tökéletesen illenek...
Csak úgy általánosságban pár gondolat.

- Az értékes, izgalmas és főképpen hasznos kommunikáció titka, hogy a másikat egyenrangú félként kezeljük és szubjektív dolgokban elfogadjuk a véleménykülönbséget normális dolognak.
- Objektív dolgok értelmezésében is lehetnek természetesen különbségek, amit józan érveléssel meg lehet próbálni megmagyarázni és aztán vagy átmegy a magyarázat vagy nem.
- Egy valamit nem érdemes általában, mert az esetek többségében úgy sem lesz sikeres: megpróbálni meggyőzni a másikat az igazunk kizárólagosságáról. Nem csak azért mert sok esetben nincs is olyan, hogy objektív igazság, de már csak azért sem, mert a mai modern társadalmak és a populációik egy részének az objektív igazság helyett bőven elég, ha van kit utálni. Említésre érdemes a politikából az "Alternative Facts" vagyis az "alternatív tény" kifejezés.
- A rövid videókra, mémekre, gif animációkra és emojikra építő médiafogyasztási szokások a nem erősítik a hosszabb, az átlagnál jobban megindokolt posztok szerepét. A hosszabb, megfelelően megindokolt posztokat sokan nem olvassák el, mert nem a döntéshez vezető út érdekli őket, hanem a döntés maga: ki kit vert le az összehasonlításkor, például, pedig a döntés a maga kontextusa nélkül akár teljesen értéktelen is lehet számunkra.
- A valós idejű kommunikáció (üzenetküldő eszközök használata például) általában is kevesebb időt hagy a megfontolt reakciókra. Emiatt sokszor nem eléggé átgondolt válaszok születnek. Sokkal több információ ér el bennünket, mint mondjuk 30-40 éve, ez sokkal több döntést is jelent. A gyors válaszadási lehetőségek miatt folyamatos döntési (vásárlási?) kényszerben vagyunk és erre nem biztos, hogy megfelelően szocializálva vagyunk.
- A közösségi médiának sajnos túl jó eszköze a gyűlöletkeltés, az un engagement (elköteleződés) fokozásához, ez növeli a tartalom láthatóságát (pl. az algoritmusok gyakran előnyben részesítik a magas interakciójú posztokat), a gyűletkeltő posztok hajtják a klikkelést leginkább. Ez pedig sajnos átszivárog az érdeklődésen alapuló mikro közösségekbe is, mint amilyen ez a fórum.

- Összefoglalva: habár tényleg jó lenne, ha magvasabb, igényesebb posztokból több lenne, és az sem ártana, ha kevesebb lenne az anyázás, de azt hiszem (és az az adminoknak megköszönendő) alapvetően nincs baj a fórum hangnemével.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
A lekezelő, arrogáns reakciók nyilván sok embert elriasztanak véleményük közzé tételétől az AVX-en.
Egy félreértett mondat kapcsán te sem tartózkodtál az eféle reakciótól.
cables írta:
2025.01.09., csüt. 09:24
Ha nekem szántad a "mekkelek" jelzőt, akkor elég pofátlan ember vagy.
cables írta:
De van még két dolog, ami szerintem még fontosabb.
Valószínűsítem, hogy te is a közlési kényszer miatt mantrázól az általános kábeles topikban, "kereskedő/gyártóként", amelyen hozzászólásaid többnyire semmitmondóak is vagy kinyilatkoztatások. Érvelni, vitázni nem kívánsz/tudsz, mert ahogyan korábban ez a fórum, úgy te is tekintélyelvűnek látszol. Privát üzenetet nemcsak fenyegetések küldésére tudod használni, hanem írhatnál azon fórumtársaknak, akiknek nehezen megy az idézés, hogy szívesen segítenél nekik megtanulni azt. Na az pl. építené ezt a közösséget. ;)
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

cables írta:
---
Ezek rád is tökéletesen illenek...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

fererencz írta:
2025.03.26., szer. 13:56
A mai 50+ éves fizetőképes réteg meg pont arra költ (ha tud), amire vágyott fiatalon.
Fontos mondat. Gyerekkoromban ismertünk 10-20 hobbit, ezekből választhattunk és amivel akkor szimpatizáltunk, az legtöbbünknél végigkísérte az életünket. A mai tizen-, huszonévesek több száz izgalmas, szórakoztató passziót látnak maguk előtt és teljesen megértem, sőt még üdvözlöm is, hogy a szobában ücsörgés és minden szempontból túlértékelt kütyük simogatása helyett valami aktívabb, mozgalmasabb, egészségesebb időtöltést választanak.

zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 15:23
Fiatalon, bár vágytam a minőségi eszközökre, de be kellett érnem olcsó, ha úgy tetszik igénytelen megoldásokkal. A mai zeneszerető, zenehallgató fiatalokon valahogy nem látom ezt a vágyakozást, majdani törekvést, simán beérik azzal, ami számukra elérhető.
fererencz írta:
A zeneileg igénytelenek száma nem hiszem, hogy nagyobb lett, de a kielégülhetősége ennek az igényességnek sokat változott. Ahogyan egy hifi rendszer birtoklásának presztízse is.
A zenei igényességnek nincs sok köze a HiFi-hez, méregdrága cuccokon is szoktak rémes zajokat hallgatni. A műszaki igénytelenségről pedig azt gondolom, hogy a mai kommersz, olcsó cuccok sokkal jobb szórakozási minőséget biztosítanak, mint amikkel mi szenvedtünk a 70-80-as években. Így hát a feljebb lépés vágya is jóval gyengébb, mert már alapszinten is elég jó minőséghez lehet jutni.

Ha ide is téved egy "zeneszerető fiatal" (melyik fiatal nem szereti a zenét?) és azt olvassa, hogy az ő korosztálya mennyire igénytelen és reménytelen, nem biztos, hogy nagy vágyat fog érezni a csatlakozásra. Fiatal koromban én is felálltam attól az asztaltól, ahol azon keseregtek, hogy ezek a mai fiatalok..., meg bezzeg a mi időnkben...

Alex_Aston írta:
2025.03.26., szer. 16:07
A hülyéket előbb utóbb úgy is ki fogja dobni magából a közösség.
A mesékben előfordulhat ilyesmi, de e fórum elmúlt 25 évében ez biztosan nem működött és jelenleg is inkább az ellenkezője zajlik. Sokan sokszor keseregtünk már a hazai HiFi fórumok kihalása miatt, ennek ma már nem látom értelmét, esetemben pedig kimondottan pozitív, hogy nem töltök itt napi több órát, mint régebben. Bőven elég már nekem erre heti 20 perc is.

Az itt kötött hobbitársi, emberi kapcsolatok nagy része ma is működik, csak visszavonult a zajos nyilvánosság elől. Ahogy korosodunk, magányosodunk is, de még mindig napi szinten beszélek, találkozom olyan arcokkal, akikkel valamilyen HiFi rendezvényen, felületen ismerkedtünk meg sok évvel ezelőtt, de hozzám hasonlóan már nem akarnak publikusan írkálni, kitéve magukat áldatlan helyzeteknek.

Egy fórum, közösség csáberejét a szószólók határozzák meg, hiszen az ő gondolataik töltik be a teret. Ha azokban van érdemi tartalom és minőség, akkor bővül a tábor, ellenkező esetben zsugorodik. Meg kell nézni az éppen legaktívabb 10-20 tag hozzászólásait és azokban ott lesz a válasz sok kérdésre. Ha unatkozik a közönség és a buli felénél elkezdenek elszivárogni, akkor nem feltétlenül bennük kell keresni a hibát.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

---
Az egyik, hogy vannak akikben közlési kényszer uralja a viselkedést. Ők túl gyakran érzik, hozzá kell szólniuk. Ennek köszönhetően a semmitmondó beírások uralják a topikokat. A másik ok, hogy sokan nem tudnak idézni, ezért sok ismétlés, felesleges tartalom kerül a beírásokba.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 21:54
Ha valaki csak a regisztrációja pillanatában volt aktív, az mit akart az egésztől? Miért érezte szükségét a regisztrációnak? Abban a pillanatban meg is bánta?
Mondjuk meglátott egy hirdetést és üzenni akart az eladónak? :smile29:

Mindeközben olyan jelzők repkednek egy napon belül, mint pl. "arrongáns", "zeneileg IS igénytelen", "hülye", "beteg", stb. - ami beszélgetésbe eltérő véleménnyel csak a mazohistáknak lehet kedvük beszállni :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2025.03.26., szer. 20:55
zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 20:46
Következtetéseket semmiképpen nem akarok levonni, de az például számomra elgondolkoztató, hogy szinte minden napra esik egy olyan ünnepelt(néha több is), aki mindössze a regisztrációja pillanatában volt aktív.
Az ilyen azért bennem felvet kérdéseket.
Tedd fel nyugodtan a kérdéseidet.
Bennem az merült fel, hogy ennek mi lehet az értelme... De ha kicsit belegondolok, életszagú szcenáriókat is tudok találni a 0-hozzászólásos, csak regisztráció napján aktív regekre.
Igen, elsőre nekem is ilyenek jutnak eszembe, mi értelme? Ha valaki csak a regisztrációja pillanatában volt aktív, az mit akart az egésztől? Miért érezte szükségét a regisztrációnak? Abban a pillanatban meg is bánta?
Tényleg elgondolkodtató, pláne látva, hogy nem is kevés, akikről szó van, és tényleg nem csak 1-2 kóbor apáca.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
2025.03.26., szer. 20:46
Következtetéseket semmiképpen nem akarok levonni, de az például számomra elgondolkoztató, hogy szinte minden napra esik egy olyan ünnepelt(néha több is), aki mindössze a regisztrációja pillanatában volt aktív.
Tedd fel nyugodtan a kérdéseidet.
Bennem az merült fel, hogy ennek mi lehet az értelme... De ha kicsit belegondolok, életszagú szcenáriókat is tudok találni a 0-hozzászólásos, csak regisztráció napján aktív regekre.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.03.26., szer. 19:20
zoli73 írta:
Ez is megérne egy misét, hogy ez miért alakult így.
Semmi értelme ebből következtetéseket levonni.
Rengetegen vannak, akik alkalmi hirdetőként regisztráltak. Pl. a mai szülinaposok között mindenki, kivéve azt a kettőt, akinek eleve 0 a hozzászólás-száma.

Akik sértődésből vagy "elegem van"-ból távoztak, azok nem kis része egyszer-kétszer már visszaregisztrált, vagy nem is töröltette magát, és most is aktív.
Vannak, akiknek egyszerűen nincs már mondanivalójuk, vagy ráuntak a topikra.
Emellett persze ott vannak, akiket mi raktunk ki, a spammelők, stb.. ... és sajnos vanak, akikkel sejthetően ennél rosszabb történt. Konkrétan tudok olyant, aki egyik napról a másikra tűnt el, azóta sem lépett be, és e-mailben sem válaszol már kb egy éve sad.gif

A fórum jelzi a jelenlévők számát az elmúlt óra aktivitása alapján, inkább azt érdemes figyelni. Azért mondjuk egy 1500-as pillanatnyi jelenlévő-létszám nem annyira rossz szerintem...
Valóban, sajnos vannak olyan fórumtársak is, akik aktívak voltak, de minden átmenet, és ok nélkül eltűntek. Konkrétan volt egy, akivel nagyon szerettem volna felvenni a kapcsolatot, de semmilyen formában sem sikerült.
Sajnos sejthető miért...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
Semmi értelme ebből következtetéseket levonni.
Rengetegen vannak, akik alkalmi hirdetőként regisztráltak. Pl. a mai szülinaposok között mindenki, kivéve azt a kettőt, akinek eleve 0 a hozzászólás-száma.

Akik sértődésből vagy "elegem van"-ból távoztak, azok nem kis része egyszer-kétszer már visszaregisztrált, vagy nem is töröltette magát, és most is aktív.
Vannak, akiknek egyszerűen nincs már mondanivalójuk, vagy ráuntak a topikra.
Emellett persze ott vannak, akiket mi raktunk ki, a spammelők, stb.. ... és sajnos vanak, akikkel sejthetően ennél rosszabb történt. Konkrétan tudok olyant, aki egyik napról a másikra tűnt el, azóta sem lépett be, és e-mailben sem válaszol már kb egy éve sad.gif

A fórum jelzi a jelenlévők számát az elmúlt óra aktivitása alapján, inkább azt érdemes figyelni. Azért mondjuk egy 1500-as pillanatnyi jelenlévő-létszám nem annyira rossz szerintem...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: szfi »

-KP- írta:
2025.03.25., kedd 10:35
Nem tudom volt-e már linkelve, ha igen, akkor elnézést. Rábukkantam egy érdekes cikkre.

https://www.headphonesty.com/2024/09/au ... gone-soon/

Krell KSA erősítő teszt youtubeon. A cikk szerint a statisztika:

Egyetlenegy nő sem nézte meg. 35 évnél fiatalabb nem nézte meg. A nézők 44%-a 55 és 64 év között, 41%-a 65 év feletti. 35 és 44 év közötti tizen pár százalék.
Valahogy így...
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
tottyi írta:
2025.03.26., szer. 15:31
....Most is beszereztem egy xlr kabelt de eszem agaban sincs a kabeltopik harcterre beirni a tapasztalataimat. Itt-ott meg irogatok de egyre jobban elmegy a kedvem tole. Legutobb mar majdnem elkuldtem melegebb eghajlatra valakit de nem er annyit.
De most őszintén, ha 1-2 ember megköpkodi a véleményedet, akkor mi történik? Összedől a világ, vagy mi?
Nem az a fontosabb, hogy a többség, akár hallgatólagosan is, ezt jó néven veszi?
Nem ez utóbbi építi a fórumot?

De ha nem írunk semmit, az egyenlő a fórum lassú halálával.
Nem tudom ki, hogy van vele, nekem nyilvány jól esik, ha mások is egyet értenek velem, és értékelik a véleményem, de elég egy rosszindulatú komment, az már engem demoralizál, és teljesen elveszi a kedvem a további eszmecserétől. Nyilván vitázni, véleményeket ütköztetni lehet, és kell is, de ha valaki úgy közelít a témához, hogy csak a kötözködés, a mások szavainak kiforgatása a cél, netán még személyeskedő is, akkor abból én már nem kérek, és inkább kiszállok. Sajnos néha elő-elő fordul ilyen, és az nagyon bomlasztólag tud hatni a közösségre. Mivel nem vagyunk egy formák, mindenkinek más a tűrőképessége, és aki érzékenyebb, a hajlamos időlegesen, vagy netán véglegesen a háttérbe, a hallgatásba vonulni.
Az itt eltőltőtt bő 15 évem alatt, sajnos több ilyen esetnek is tanúja voltam, nem egy értékes ember forditott már hátat a fórumnak, mások arrogáns viselkedése miatt.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Snipi írta:
2025.03.26., szer. 16:11
Alex_Aston írta:
Élek a gyanúperrel, hogy néhány beteg embernek pont ez a célja sajnos ...
Az a néhány beteg ember felelős a videó nézettségi adataiért? Avagy a fiatalok rontják le ezt a hobbit olyanra, hogy ne legyen kedvük hozzá? gondolkodik.gif
Nem szotkam hibázni.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Alex_Aston írta:
Élek a gyanúperrel, hogy néhány beteg embernek pont ez a célja sajnos ...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tottyi írta:
2025.03.26., szer. 15:31
....Most is beszereztem egy xlr kabelt de eszem agaban sincs a kabeltopik harcterre beirni a tapasztalataimat. Itt-ott meg irogatok de egyre jobban elmegy a kedvem tole. Legutobb mar majdnem elkuldtem melegebb eghajlatra valakit de nem er annyit.
De most őszintén, ha 1-2 ember megköpkodi a véleményedet, akkor mi történik? Összedől a világ, vagy mi?
Nem az a fontosabb, hogy a többség, akár hallgatólagosan is, ezt jó néven veszi?
Nem ez utóbbi építi a fórumot?

Csak a Marantz! :-D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

zoli73 írta:
fererencz írta:
Rock60 írta:
2025.03.26., szer. 13:43
A statisztikával kapcsolatban.
Mondhatnám, hogy sajnálom, hogy egyre fogy, majd egyszer csak kihal az igényes audiophil felhasználó réteg, de már annyiszor volt róla szó, hogy ha igaz is, tonképpen már nem érdekel. :D
Amúgy szerintem nem annyira szörnyű a helyzet, mint ahogy levezetik.
A mai kis szobába kucorgó, pénztelen és alkalmasint zeneileg is igénytelen fiatalok, 10 - 20 év múlva jobban szituált, nagyobb lakásban vagy házban élő középkorúak lesznek, akiket már nem biztos, hogy zeneileg kielégíti a telefonja fülhallgatója.
De, ha így is lenne, sebaj.
A Dínók sem bánkódnak, hogy már nincsenek... :smile49:
Ti 50+ évesen kezdtetek hifizéssel foglalkozni? Nekem úgy jött le, hogy a többség már fiatalon megmérgeződött. A mai 50+ éves fizetőképes réteg meg pont arra költ (ha tud), amire vágyott fiatalon.
A zeneileg igénytelenek száma nem hiszem, hogy nagyobb lett, de a kielégülhetősége ennek az igényességnek sokat változott. Ahogyan egy hifi rendszer birtoklásának presztízse is.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Szoktátok nézni a szülinapos fórumozók listáját (korát)?
Fiatalon, bár vágytam a minőségi eszközökre, de be kellett érnem olcsó, ha úgy tetszik igénytelen megoldásokkal. A mai zeneszerető, zenehallgató fiatalokon valahogy nem látom ezt a vágyakozást, majdani törekvést, simán beérik azzal, ami számukra elérhető.

Igen, én szinte rendszeresen rákukkantok az ünnepeltek profiljára. Viszonylag szép számmal vannak fiatalabbak(huszonévesektől) is regisztrálva, de nekem inkább az tűnt fel, hogy kortól függetlenűl a többség már hosszú évek óta inaktív.
Talan azert inaktiv mert nem szeretne celkeresztbe kerulni. Azelott en is aktivabb voltam de mindig jon valaki aki elveszi a kedvem az informacio megosztasnak. Most is beszereztem egy xlr kabelt de eszem agaban sincs a kabeltopik harcterre beirni a tapasztalataimat. Itt-ott meg irogatok de egyre jobban elmegy a kedvem tole. Legutobb mar majdnem elkuldtem melegebb eghajlatra valakit de nem er annyit.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
Rock60 írta:
Mondhatnám, hogy sajnálom, hogy egyre fogy, majd egyszer csak kihal az igényes audiophil felhasználó réteg, de már annyiszor volt róla szó, hogy ha igaz is, tonképpen már nem érdekel. :D
A mai kis szobába kucorgó, pénztelen és alkalmasint zeneileg is igénytelen fiatalok, 10 - 20 év múlva jobban szituált, nagyobb lakásban vagy házban élő középkorúak lesznek, akiket már nem biztos, hogy zeneileg kielégíti a telefonja fülhallgatója.
Ti 50+ évesen kezdtetek hifizéssel foglalkozni? Nekem úgy jött le, hogy a többség már fiatalon megmérgeződött. A mai 50+ éves fizetőképes réteg meg pont arra költ (ha tud), amire vágyott fiatalon.

Igen, én szinte rendszeresen rákukkantok az ünnepeltek profiljára. Viszonylag szép számmal vannak fiatalabbak(huszonévesektől) is regisztrálva, de nekem inkább az tűnt fel, hogy kortól függetlenűl a többség már hosszú évek óta inaktív.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

De egyszer a fiatalok is megoregszenek es akkor mar mas lesz a prioritas es talan elkezdenek tobbet kolteni hifi-re ahogy itt azt sokan tettuk. Nekem sem volt fiatalon olyan hifire amit szerettem volna meg nem is sporoltam ra mert masra kellett a penz, csakis a jelenbeli szorakozas es nem gondolvan a masnapra. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

-KP- írta:
2025.03.25., kedd 10:35
Nem tudom volt-e már linkelve, ha igen, akkor elnézést. Rábukkantam egy érdekes cikkre.

https://www.headphonesty.com/2024/09/au ... gone-soon/

Krell KSA erősítő teszt youtubeon. A cikk szerint a statisztika:

Egyetlenegy nő sem nézte meg. 35 évnél fiatalabb nem nézte meg. A nézők 44%-a 55 és 64 év között, 41%-a 65 év feletti. 35 és 44 év közötti tizen pár százalék.
A saját weboldalam Google analitikája is hasonló képet mutat, a vevőim túlnyomó többsége középkorú vagy idősebb férfi, 100-ból talán egy a nő, fiatalok inkább csak mutatóba.

A világ változik (és ez mindig is így volt), lehet hogy ez a hobbi idővel ki fog halni, mint annyi más korábbi hobbi, majd jön helyette más, a világ meg megy tovább. 30 évesen valószínűleg már nem nyitnék hifi kereskedést, de 62 évesen a hátralévő időmben már el leszek vele valahogy.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Rock60 írta:
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”