Fiatalon, bár vágytam a minőségi eszközökre, de be kellett érnem olcsó, ha úgy tetszik igénytelen megoldásokkal. A mai zeneszerető, zenehallgató fiatalokon valahogy nem látom ezt a vágyakozást, majdani törekvést, simán beérik azzal, ami számukra elérhető.fererencz írta: ↑2025.03.26., szer. 13:56Ti 50+ évesen kezdtetek hifizéssel foglalkozni? Nekem úgy jött le, hogy a többség már fiatalon megmérgeződött. A mai 50+ éves fizetőképes réteg meg pont arra költ (ha tud), amire vágyott fiatalon.Rock60 írta: ↑2025.03.26., szer. 13:43A statisztikával kapcsolatban.
Mondhatnám, hogy sajnálom, hogy egyre fogy, majd egyszer csak kihal az igényes audiophil felhasználó réteg, de már annyiszor volt róla szó, hogy ha igaz is, tonképpen már nem érdekel.![]()
Amúgy szerintem nem annyira szörnyű a helyzet, mint ahogy levezetik.
A mai kis szobába kucorgó, pénztelen és alkalmasint zeneileg is igénytelen fiatalok, 10 - 20 év múlva jobban szituált, nagyobb lakásban vagy házban élő középkorúak lesznek, akiket már nem biztos, hogy zeneileg kielégíti a telefonja fülhallgatója.
De, ha így is lenne, sebaj.
A Dínók sem bánkódnak, hogy már nincsenek...![]()
A zeneileg igénytelenek száma nem hiszem, hogy nagyobb lett, de a kielégülhetősége ennek az igényességnek sokat változott. Ahogyan egy hifi rendszer birtoklásának presztízse is.
Igen, én szinte rendszeresen rákukkantok az ünnepeltek profiljára. Viszonylag szép számmal vannak fiatalabbak(huszonévesektől) is regisztrálva, de nekem inkább az tűnt fel, hogy kortól függetlenűl a többség már hosszú évek óta inaktív.
Ez is megérne egy misét, hogy ez miért alakult így.