revox írta: ↑2025.03.22., szomb. 22:09
Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 21:34
revox írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:50
Ha a hangszedőre fordítunk arányaiban több figyelmet, az "szebben" szól. Ha a futóműre, "jobban" szól.
Ha hoz valaki egy rega p3-ast, Kondo IO-val (vagy bármivel), szívesen összeengedem a mázsás vaddidznóval, amiben egy goldring MM van.
Ha eltekintünk a Vaddisznódtól, akkor hogy látod a helyes pu/kar/futómű ár-arányt ?
Mondjuk egy Rock, Voyd, Pink, Oraculum, vagy bármilyen más hétköznapibb lemezjátszónál ?
Azt gonfolom, a ráköltendő összeg minél kisebb, annál jobban érdemes a futómű felé billenteni a mérleg nyelvét. Haverom Elite Rock+merlin táp+excalibur. Kondo ezüst a karban ami qssc Vx-ben végződik. Kondo ezüsttel belső kábelezett 47Lab MC pre. Mindehez egy Hana SL. Persze, így nehéz arányosítani, de egy Elite Rock mai ára, ebben a verzóban kb 2-3 mill lenne kb...
De használtan sokkal olcsóbb. Azért ez a futómü màr elbír komolyabb PU-val is, de azért elmarad a rock reference stabilitásától. A Reference nagyobb tányérja azért más szintre emeli. Talán 2004 vagy 2005 demóztunk a Referencé(dd)el, akkor Kondo IO-j ment a Schroderr Reference karba.
A dolog valahol 4mill körül megfordulhat. 4ért már van olyan (új ár) futómü, ami már tudja, amit ahhoz kell,hogy NAGY hang legyen, így el lehet kezdeni ha lóvé mint a tenger, elbaxni akár a dupláját is PU-ra.
Persze, ez csak az én véleményem, de ezt is követem, így épülgetett a rendszer szép lassan...
Egy Teka 1300ges vagy egy 1200g új ára kb 1.400e-1.780e. :)
Rega kar nekem nagyon nem kellene, annak ellenére, hogy máshol (ahol nem ismerem a rendszert és a lemezeket sem) tud tecceni pl egy Systemdek lemezjátszón egy Rega Ania-val már pár órán keresztül. De tudom, hogy egy Roksan Tabrizzal is annyival jobb, hogy semmi értelme a Rega karok tuningjára egy fillért is költeni mellette, pedig a tuningok (főleg az ellensúly csere) a Regán is sokat javít.
És hangszedőkkel is úgy vagyok, hogy másnál el tudom hallgatni ismeretlenül már akár a Denon 103r - et is (valameddig), otthon sajnos komolyabb EMT, Vdh Frog gold, Crimson, Umami red, Dyna xv1s, stb szint alatt már hiányérzetem van. Igaz itt 7/24-ben tudnia kell teljesíteni.... :)
És nem annak vagyok a híve, hogy ne mutassa meg a rendszer a hibákat, hanem szóljon kellemesen(cserébe persze sokminden mást se hall meg az ember tőle)
Inkább mutasson mindent és kicsit dolgozok azon, hogy a hibákat kigyomláljam.
Persze ha egy komoly rendszeren hallgatja az ember a lemezeit, utána a sokkal gyengébbeken is már meghallja azokat a hangokat (nagyrészüket legalábbis) és ez felértékeli a "kisebb" rendszer hangját. Átmenetileg!
És ezért volt az, hogy Rega karban otthon nekem nem is tetszenek az mc hangszedők (talán az Ania az első ami tetszene. Talán(már)) és nem csak Rega futóművel. Mert azok együtt már annyi hibát csinálnak, hogy nagyon összeválogatottésnagyongyenge rendszer kellene, hogy ne zavarjanak. De ott már kérdésessé válna, hogy érdemes-e úgy zenét hallgatni?! Még lehetne folytatni, de jobb ilyenekről személyesen.... És nagyrésze nem is hozzád szól.... :) Nyilvános a fórum...