Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

-----
Mielőtt az a vád érne, hogy ezzel a US kábel gyártó véleménnyel azért jöttem most elő, hogy gyorsítsam a a szép kábel fogalom iránti bizalom csökkenését, hát nem. Megtaláltam azt a posztomat, amikor ezt először leírtam. Nem ma volt...
Kábelek szépsége.jpg

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3995

Hozzászólás Szerző: juliush »

kaef2 írta:
2025.03.24., hétf. 21:43
... 2005-2015 között valószínűleg nem volt egyetlen olyan sajtótájékoztató sem amerikai kiállításon, amelyet kábelgyártó tartott volna...
És ezt bárki komolyan el is hiszi??? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3532

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
2025.03.24., hétf. 20:54
kaef2 írta:
2025.03.24., hétf. 17:10

Ugye nem baj, hogy nem a Google-ben kerestem (tudván, hogy az ilyen keresésekre nem a legjobb), hanem, ahogy írtam már, a Grokkal és a Geminivel. A Grok ezt írja elsőre, a "keress az avx fórumon a hifi kábelek szigetelésének eltávolításáról szóló posztokat" promptra:
...

Számtalanszor leirtam már itt is, hogy soha nem akarok senkit semmiről meggyőzni, csupán elmondom a véleményemet a legjobb tudásom szerint. Ez most sincs másképpen.
Ne csúsztassunk.
Ha az avx kulcsszó is szerepel, akkor a Google az első oldalon hozza. Nem kell a Grok hozzá, sem a Gemini.
Nélküle meg nem találja.
Ez volt a lényeg.
Pont arról volt szó, hogy ismeretlen a weboldal, ahol keressük az idézetet. Ha ismert, akkor Móricka is megtalálja könnyedén.
Tehát nem a kamuidézetet közreadó a ludas, hanem a keresés és az algoritmusok... ööööö.... ez is egy megközelítés.
Keresni lehetett úgyis, hogy legyen eredménye, meg úgyis hogy ne legyen.
Te úgy akartál keresni, hogy ne legyen eredménye...

Még egyszer és utoljára írom le, nem akarok ezzel senkit sem fárasztani tovább:
Az eredeti kutatást idéző posztban leírtam, hogy a Grok3 és a Gemini Deep Search illetve Deep Research alkalmazásai több, mint 200 weboldal, vagyis az összes 2005 és 2015 között megtartott amerikai kiállítás sajtóanyagai és az ismertebb hifi kiadványok ezekről szóló tudósításai, valamint a nagyobb kábelgyártók (AQ, Transparent, Nordost, SIltech, stb) honlapjainak, blogposztjainak, sajtóarchívumaik ellenőrzése után odajutottak, hogy 2005-2015 között valószínűleg nem volt egyetlen olyan sajtótájékoztató sem amerikai kiállításon, amelyet kábelgyártó tartott volna.

"Based on the available information, there is no clear evidence of a press conference organized by any cable manufacturer at an American high-end audio show between 2005 and 2015." írta a Grok3

Ezek után lehet az algoritmusokat hibásnak tartani, csak nem érdemes. Inkább kínos.
A magam részéről befejeztem ezt a témát. Már én is unom.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 957

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
2025.03.24., hétf. 17:10

Ugye nem baj, hogy nem a Google-ben kerestem (tudván, hogy az ilyen keresésekre nem a legjobb), hanem, ahogy írtam már, a Grokkal és a Geminivel. A Grok ezt írja elsőre, a "keress az avx fórumon a hifi kábelek szigetelésének eltávolításáról szóló posztokat" promptra:
...

Számtalanszor leirtam már itt is, hogy soha nem akarok senkit semmiről meggyőzni, csupán elmondom a véleményemet a legjobb tudásom szerint. Ez most sincs másképpen.
Ne csúsztassunk.
Ha az avx kulcsszó is szerepel, akkor a Google az első oldalon hozza. Nem kell a Grok hozzá, sem a Gemini.
Nélküle meg nem találja.
Ez volt a lényeg.
Pont arról volt szó, hogy ismeretlen a weboldal, ahol keressük az idézetet. Ha ismert, akkor Móricka is megtalálja könnyedén.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

lacy írta:
2025.03.24., hétf. 18:08
annak idején a HiFi magazin konkrétabban ha jól emlékszem abban Darvas László foglalkozott a csupasz(ított) kábelekkel,
Persze, a fél ország csupasz drótokat hallgatott. Én is próbáltam volt, meg itt sokan.
Mondjuk nem volt zománcszigetelésű, hanem tényleg a la nature. Hangfalkábelként elég veszélyes volt, bár akkor divatban volt a rövidzár-védelem.
És nem merült fel a szál-többszörözés, meg hogy a régi drótok jobbak-e vagy sem, és hogy miért.
Gondolatindító lehetett, nem kizárt.

Érdekes, őt nem rohanták le, hogy ez mennyire veszélyes, meg hol a 72 oldalas biztonsági jegyzőkönyv, amely, mint megtanultuk itt, minden mai hifis drótnak a hozzácsomagolt tartozéka. Az öntött szg drótnak főleg.
Boldog atom-ókor.:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chord_ 2025.03.24., hétf. 20:59-kor.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2931

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2025.03.24., hétf. 16:43
----
Azért kár ezen ennyit rugózni, mert ügyfél vélemények ezt a logikus tényt fényesen visszaigazolják.
Ügyfél.
Elnézést, de emellett nem tudok ezredik alkalommal elmenni. A te vevőid ügyfelek.

Nem hobbisták, nem zene szerető vagy kütyü imádó fetisiszták, vagy ahogy én hívom hifibuzik, hanem simán ügyfelek. Mint a bankban...
Az ügyfelek a pénzt hozzák, mint ahogy neked is a tescos szatyorból előpattanó, csak jó lesz valamelyik zsineg ha már idebkvztam/vonatoztam/buszoztam.
Szóval ügyfél. Vannak a jól fizető visszatérő ügyfelek meg a rosszul fizetők. A megfogalmazás, a megnevezés, az egész.
Szerintem tråzsik. Vagy ez csak engem zavar???
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

MrCollector írta:
2025.03.24., hétf. 17:48

Sajnos pont olyan írás van kevés ahol összehasonlítja valaki a kábeleket és konkrétan leírja a különbségeket, amitől az egyik jobb vagy rosszabb. A "szerintem sokkal jobb" nem igazán objektív megfogalmazás.
Ez igaz, de mit is érnénk el avval, ha valaki leírná ?
Hiszen mindig akadna valaki, aki rácáfolna, vagy kétségbe vonná a leírt konklúziót.

Erősen foglalkoztatott a gondolat, hogy a pamutszigetelésű Duelund-ra a további pamutrétegek helyett ráhúzzak valami műanyag vacakot, pl. zsugorcsövet, vagy akár egy átlátszó benzincsövet - sok nyűgtől megkímélve magamat.
Elméletileg, és okosabbaktól hallva, a vezetővel szorosan érintkező dielektrikum anyagának van a hangra gyakorolt legnagyobb jelentősége, onnan távolodva csökken annak kártékony hatása.
Következő rétegként jóval kevesebbet ront a hangon a műanyag, mint ha közvetlenűl a vezetővel érintkezne.
Ennek ellenére a második és a harmadik szigetelő rétegnek is a pamutot választottam, gondoltam, nem bízom a véletlenre... gondolkodik.gif

Na, hogy mind ezen felbuzdultam, a harmadik szett 16 GA - ra és annak gyári pamut szigetelésére az átütés elkerülése érdekében valamelyik műanyag csövet húzom majd rá, legyen próba képen egy olyan is...
Ha majd bejáródott, összehasonlítom a full pamutossal, aztán konkrétan jól leírom a különbséget. :yingyang: :rolleyes:

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

annak idején a HiFi magazin konkrétabban ha jól emlékszem abban Darvas László foglalkozott a csupasz(ított) kábelekkel, volt néhány kísérlet, ahol ő megállapította, hogy sokkal hallgathatóbb lett a csupasz kábel kis fakockákon feltámasztva, mint ugyanaz a drót a műnyanyag köpenyében lazán a parkettre dobva.
Na innen mindenki gondolja tovább hogy mi és honnan származhat
HiFi Mozaik 5. 1988/2.
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2705.HTM
Először is: Naim ide, Linn oda, irányhatás emide, a csupasz
rézdrót - megint! - az én számomra annyival szebben, természetesebben,
zeneibben és torzítatlanabbul szólt, hogy a speciálkábeleket tüstént
visszaadtam tulajdonosaiknak, megszabadulva a tárolás nyűgétől.
Másodszor: a csupasz rézdrót irányhatása sokkal erősebb és
jellegzetesebb! A sodrás és a szigetelés, úgy látszik, elkeni az
effektust! Itt már nem csupán arról van szó, hogy melyik irányban
nagyobb a torzítás, melyik irányban érdesebb a hang. Itt két
alapjaiban eltérő hangképet ismerünk meg, melyek közül az egyiket
"audiofilnek" nevezhetnék: lágy, teres, a színpada széles és mély, a
sávszélei (a legmélyebb, de különösen a legmagasabb hangjai) tiszták
és felemelőek - a másik hangkép pedig drasztikus, "hifi", öblös
csinn-bumm cirkusz, erős monó komponensekkel, kiemelt felső basszussal
és alsó prezensztartománnyal. Ebből a jellemzésből arra lehetne
következtetni, hogy én feltétel nélkül az első hangképre szavaztam.
Tévedés. A két hangkép iszonyúan "egymás ellen dolgozik", és 4-5 napig
kellett csereberélnem a drót két végét, amíg legalább azzal tisztába
tudtam jönni, hogy nekem melyik változat tetszik jobban.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Szerintem:
- egy szerelt (gyári) kábelnél a vevőnek nem kell tudni/kutatni mitől jó vagy rossz a hangja. Talán legtöbb esetben nem is érdekli. Ezt a gyártó, jó esetben, megtette és így készült el a termék.
- egy olyan kábelnek amin van több réteg szigetelés, árnyékolás, köpeny stb. is lehet sokkal jobb a hangja, mint egy "lecsupaszítottnak". Persze ez fordítva is lehet. Általánosításnak semmi értelme.

Sajnos pont olyan írás van kevés ahol összehasonlítja valaki a kábeleket és konkrétan leírja a különbségeket, amitől az egyik jobb vagy rosszabb. A "szerintem sokkal jobb" nem igazán objektív megfogalmazás. Nyilván ha ez egy gyártó szájából hangzik el az nem mindig tud hiteles lenni.
A múltkoriban egy barátom/ügyfelem odaadott egy XLR analóg kábelt, hogy próbáljam ki. Igaz már előre jelezte, nem egy szinten van az enyémmel, igaz az áruk sem. Egy nagyon vékony szigetelés nélküli vezetővel szerelt, köpenybe bújtatott kábel volt. Pár tízezres kategória állítólag. Kipróbáltam, majd visszaadtam neki. Igazából nem volt hallgathatatlan, de semmi különös. Eszembe sem jutna sokmilliós rendszerben használni. Megvoltak a maga korlátai szinte minden téren. De ez alapján mégsem mondom, hogy nem létezhet a világon egy hasonló kábel, ami ettől jobban teljesít. Vagy, hogy a készítője ne tudna jobbat csinálni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Vinkler írta:
2025.03.24., hétf. 17:09
fülelek írta:
2025.03.24., hétf. 17:04
Rudibácsi, te nem olvastad ezt sehol, te találtad ki, hátha egy idézetnek jobban hisznek. Nem érdemes hülyének nézni a másikat, mert előbb-utóbb minden kiderül, aztán mindenki derül :rolleyes:
Ráadásul qrvára nem igaz, hogy bármilyen plusz réteg csak ronthat, bármelyik kábeledet át tudnám alakítani plusz anyagokkal, és statisztikailag igazolhatóan szebb/jobb lesz a hangja, mint anélkül. És ezt nem csak én tudnám megcsinálni, hanem más is, aki gondolkozik és kísérletezett már pár száz órát kábel készítéssel.
Azért ez így rágalmazás! Nem kéne!
Nekem kell megkeresnem, hogy igaz-e az idézet? Ha nem ismeri a forrást, akkor inkább ne írja le. Ez így olyan, mint a "brit tudósok szerint"... Ha meglesz valahol az idézet, bocsánatot fogok kérni, de addig nem.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.24., hétf. 16:09
kaef2 írta:
2025.03.24., hétf. 14:16

Most csak elvégeztem egy rövidke kis kutatást egy erősen légből kapottnak látszó állítás kapcsán, aminek az volt a tanulsága, hogy jó eséllyel nincs az állítás mögött semmilyen hiteles forrás.
Én is elvégeztem egy rövidke kutatást.
Betettem a google-ba, hogy 'szg kábel szigetelés eltávolítása', és vártam, hogy kijöjjön az avx vitafonal, ez, amit művelünk, ahol én legalább ötször biztosan leírtam.
Első tíz lapon semmi...

Vagyis, én ezt nem mondtam.
Soha, semmikor.
Screenshot 2025-03-24 at 16.46.19.png
:

Nekem aztán édesmindegy, hogy egy képzeletbeli sajtótájákoztatón, egy képzeletbeli "kiemelt termék" státuszú, képzeletbeli gyártó véleménye alapján megfogalmazott nulla műszaki tartalmú poszt kinek mennyire hihető, ha valaki készpénznek veszi, tegye, szuper, az ő dolga.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fülelek írta:
2025.03.24., hétf. 17:04
Rudibácsi, te nem olvastad ezt sehol, te találtad ki, hátha egy idézetnek jobban hisznek. Nem érdemes hülyének nézni a másikat, mert előbb-utóbb minden kiderül, aztán mindenki derül :rolleyes:
Ráadásul qrvára nem igaz, hogy bármilyen plusz réteg csak ronthat, bármelyik kábeledet át tudnám alakítani plusz anyagokkal, és statisztikailag igazolhatóan szebb/jobb lesz a hangja, mint anélkül. És ezt nem csak én tudnám megcsinálni, hanem más is, aki gondolkozik és kísérletezett már pár száz órát kábel készítéssel.
Azért ez így rágalmazás! Nem kéne!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

----
Fogalmam sincs milyen angol nyelvű megfogalmazásban olvastam a gondolatot, hogy minden felesleges réteg/köpeny ami a huzalokon van árt a hangzásnak. De annyira összevágott azzal amit én tapasztaltam/tapasztalok, hogy fontosnak tartottam beidézni. Azért kár ezen ennyit rugózni, mert ügyfél vélemények ezt a logikus tényt fényesen visszaigazolják.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.03.23., vas. 20:14

Ahogy ezt Fülelek is írta, az eredeti poszt minden mondata furcsa, és a legenyhébb kifejezés rá, hogy maximum valamiféle pletykán alapulhatott valószínűleg. Ha alapult bármiféle konkrétumon egyáltalán....
Szerencse, hogy született ez a poszt, nélküle min folyna a vergődés oldalak óta ?
Tényleg, ennyire semmi érdekes, hasznos téma nincsen a hifi kábelek világában ? gondolkodik.gif
/ Költői kérdés volt, persze, hogy van./

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

chord_ írta:
2025.03.24., hétf. 16:09
Betettem a google-ba, hogy 'szg kábel szigetelés eltávolítása', és vártam, hogy kijöjjön az avx vitafonal, ez, amit művelünk, ahol én legalább ötször biztosan leírtam.
Első tíz lapon semmi...

Soha, semmikor.
01.gif
01.gif (3.61 MiB) Megtekintve 706 alkalommal
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:

Azon rúgózni, hogy ki mivel foglalkozott a múltban és kinek milyen múltbéli érdekei lehettek, teljesen kontraproduktív és szerintem értelmetlen, de ha jól esik csináld csak nyugodtan.
Ez komoly?
Ugyanazt gondolod ezekről, mint egy pék.
Meg a mozdonyvezető.
Meg akinek olajipari trösztje volt.
:)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:

Most csak elvégeztem egy rövidke kis kutatást egy erősen légből kapottnak látszó állítás kapcsán, aminek az volt a tanulsága, hogy jó eséllyel nincs az állítás mögött semmilyen hiteles forrás.
Első tíz lapon semmi...

Soha, semmikor.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

chord_ írta:
2025.03.24., hétf. 12:25
Szerintem meg máshol van a lényeg.
Kb. ott, hogy a többi drótfonó, és konstruktőr, és drágakábel-hívő, kereskedő, forgalmazó, ex- / stb. egyszerűen nem tud előállni semmilyen új ('hitt', persze,) csodafegyverrel, amit ők alkottak, vagy amit ők használnak. Valószínű azért, mert szerintük nincs ilyen. Nem tudtak akkora port kavarni semmilyen drótjukkal, bármennyire is feszülnek / vagy éppen hagyják az egészet / simán kinevetik.
Nem tudtak olyat alkotni, ami milliós drótokat kiüt a helyükből tized-, huszad áron, és akkor sem, ha ez az esemény csak egyetlen helyen, egyvalakinél következett volna be, stabilan gyarapítva az 'urban legend'-ek táborát.
Lehet az. Legyen az, és elnyugszotok. Bár, amiről csak én hallottam, innen-onnan, az nem ezt támasztja alá. Hanem azt, hogy egy nagyon is élő színfolt a honi hifis életben.
Lehet, hogy esetleg a cseh kettőt nézed, mert itt a fórumon Rudi bácsin kívül senki nem kiván kiütni, lealázni, megverni, eltaposni, port kavarni, csodafegyverezni senkit/semmit. Mindenki elvan békében egymás mellett. Ki azért, mert anyagi hasznot remél, ki azért, mert kisérletezik esetleg csak hobbija. Élő színfoltnak inkább csak olyan szürke, mint az import. ;) A kritikát nem tűri, indulatkezelési problémákkal küzd, előszeretettel fenyegetőzik privát üzenetben.
chord_ írta:
Gerillamarketing? Az, hogy ugyanazt hajtogatja, hogy sz@r a vastag szigetelés? Ez téged megingatott bármiben, amit eddig gondoltál / hittél? Vagy titeket, akik stabil drót-ízléssel rendelkeztek? Kötve hiszem.
Kicsit beszéljünk a 'hivatalos marketing'-ről? Mert ezt állítjátok szembe vele. Ahol mindenféle mérés és igazi műszaki magyarázat nélkül milliókat szívnak ki a zsebekből, a sokszor Kínában gyártatott alapanyaggal, egy hangzatos marketinggel és csili-vili külsővel, a 'szakértő' szószólókkal, kiállítókkal, ahol olykor olyan hang van, hogy legszívesebben elszaladnál tőle?
Meg is fordíthatjuk a gondolatmenetedet. Téged megingat a pucérdrót hitedben a "hivatalos marketing"? Engedd el és elnyugszol. ;) Fordulj Rudi bához, ő nem fog mérés és műszaki magyarázat nélkül pénzt kiszívni a zsebedből!
chord_ írta:
De azt, hogy betaposni valakit, aki másképp gondolkodik, a kábelekről, egy kábeles topicban, az nem korrekt. Ő 'gyártó', ti meg 80%-ban kereskedők / forgalmazók / ex -ek vagytok, nem?
A kritika és az állításaival való szembesítés mióta eltaposás? Ha valaki ezeket annak veszi, annak nem való a fórumokon való interakció. Nem, ő nem gyártó még idézőjelesen sem, azt hittem ezen már túlvagyunk. Ezer szerencse, hogy eddig még senki sem járt úgy a kábeleivel, mint varga a Krisztussal.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
kaef2 írta:
2025.03.24., hétf. 08:51

"megy a gőzhenger ezerrel"... írod.

Nekem úgy tűnik, hogy mintha ez a gőzhenger pont fordítva működne, mint ahogy ezt sugallod, valamiféle Dávid-Góliát harcnak beállítva a tökegyszerű, gábor zsazsai logikájú folyamatos promóciót - amely mintha nem egészen a hiteles, műszaki jellegű érvelésen alapulna (amivel összességében persze semmi baj, Gábor Zsazsa is jól megélt belőle, addig, amíg a fórum működési szabályainak megfelel). Nagyon jó lenne, ha a világ olyan egyszerű lenne, ahogy ez tálalva van.

Van akinek ez bejön, hisz a csodákban, van akinek meg nem.
Ennyi a történet lényege.
De azt, hogy betaposni valakit, aki másképp gondolkodik, a kábelekről, egy kábeles topicban, az nem korrekt. Ő 'gyártó', ti meg 80%-ban kereskedők / forgalmazók / ex -ek vagytok, nem?
A magam részéről biztosan állíthatom, hogy senkit nem tapostam semmibe, sem most sem az elmúlt pár évtizedben bármikor.
Most csak elvégeztem egy rövidke kis kutatást egy erősen légből kapottnak látszó állítás kapcsán, aminek az volt a tanulsága, hogy jó eséllyel nincs az állítás mögött semmilyen hiteles forrás. Egy magát a mainstreammel szemben meghatározni kívánó "gyártónak" szerintem kutya kötelessége lenne hitelesnek lenni. Ha neked nem számít az álltások hitelessége, csak a csodavárás és a csoda bekövetkezése az rendben van, megtaláltad a magad útját. Semmi kifogásunk nem lehet ellene. Te voltál mellesleg az egyetlen, aki próbáltad az állítást "megvédeni", még ő maga sem állt ki az állítása megvédése vagy igazolása érdekében.

Azon rúgózni, hogy ki mivel foglalkozott a múltban és kinek milyen múltbéli érdekei lehettek, teljesen kontraproduktív és szerintem értelmetlen, de ha jól esik csináld csak nyugodtan.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
2025.03.24., hétf. 08:51

Nekem úgy tűnik, hogy mintha ez a gőzhenger pont fordítva működne, mint ahogy ezt sugallod, valamiféle Dávid-Góliát harcnak beállítva a tökegyszerű, gábor zsazsai logikájú folyamatos promóciót - amely mintha nem egészen a hiteles, műszaki jellegű érvelésen alapulna (amivel összességében persze semmi baj, Gábor Zsazsa is jól megélt belőle, addig, amíg a fórum működési szabályainak megfelel). Nagyon jó lenne, ha a világ olyan egyszerű lenne, ahogy ez tálalva van.

Szerintem meg máshol van a lényeg.
Kb. ott, hogy a többi drótfonó, és konstruktőr, és drágakábel-hívő, kereskedő, forgalmazó, ex- / stb. egyszerűen nem tud előállni semmilyen új ('hitt', persze,) csodafegyverrel, amit ők alkottak, vagy amit ők használnak. Valószínű azért, mert szerintük nincs ilyen. Nem tudtak akkora port kavarni semmilyen drótjukkal, bármennyire is feszülnek / vagy éppen hagyják az egészet / simán kinevetik.
Nem tudtak olyat alkotni, ami milliós drótokat kiüt a helyükből tized-, huszad áron, és akkor sem, ha ez az esemény csak egyetlen helyen, egyvalakinél következett volna be, stabilan gyarapítva az 'urban legend'-ek táborát.
Lehet az. Legyen az, és elnyugszotok. Bár, amiről csak én hallottam, innen-onnan, az nem ezt támasztja alá. Hanem azt, hogy egy nagyon is élő színfolt a honi hifis életben.

Gerillamarketing? Az, hogy ugyanazt hajtogatja, hogy sz@r a vastag szigetelés? Ez téged megingatott bármiben, amit eddig gondoltál / hittél? Vagy titeket, akik stabil drót-ízléssel rendelkeztek? Kötve hiszem.
Kicsit beszéljünk a 'hivatalos marketing'-ről? Mert ezt állítjátok szembe vele. Ahol mindenféle mérés és igazi műszaki magyarázat nélkül milliókat szívnak ki a zsebekből, a sokszor Kínában gyártatott alapanyaggal, egy hangzatos marketinggel és csili-vili külsővel, a 'szakértő' szószólókkal, kiállítókkal, ahol olykor olyan hang van, hogy legszívesebben elszaladnál tőle?

Komolyan, kezdem becsülni SM-t, aki becsípődve hajtogatja, kb. 10e-szer, hogy a vz, az igen.
Ezt hallja, ezt gondolja, és szerintem nettó jóindulatból nyomja, hogy a nép is élvezhesse a vz gyönyörű hangját.

Beszélgethetünk csak és kizárólag felhasználók is, akiknek nincs / nem volt soha anyagi kapcsolata a hifi / kábelbiznisszel, OK, hogy a szabályzatnak megfeleljünk.
Lennénk kb. hárman...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3443

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

chord_ írta:
2025.03.24., hétf. 08:20

Jön valaki, aki a totál ellenkezőt hiszi, és a vastag szigetelésekkel szemben alkotja a 'termékeit'.
Hát persze, hogy felhördül, és beszólogat. Hiszen az ő szempontjából ellentétes igazságokat támogattok.
Megfogtad a lényeget, de egy nagyon fontos dolgot mégis kihagytál.
Hit elég nagy úr a high-end vallásban. Aki csupán hisz, az többnyire fél tudni még a részigazságot is.
Itt viszont van egy végtelenül alázó momentum, hiteltelenséggel érvelő ellenhit, amivel évek óta megy a szatyorból kilógó gerilla marketing.

Ezután felesleges más univerzum/koordinátarendszer ideológiáit hangoztatni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.24., hétf. 08:20
istvan01 írta:
2025.03.23., vas. 21:02

Ebben nem is ez a baj, hanem a megalapozatlan információ zavar mögé bújva ismét és sokadszor a "sztrádán mindenki ellenkező irányba halad" szlogennel szatyor vállalkozás termékei (ha azok megütik a termék fogalmát) promotálása.
Mindenki ezt csinálja. Te is, én is. Az Internet most ilyen lett.
Hogy a net előtt valahogy úgy sikerülnek a kereséseink, hogy a saját igazunkat támasszák alá. Ez különösen akkor szembetűnő, ha kicsit szél ellen vagyunk, mert ott különösen nagy kincs a megtalált félinformáció / pletyka / urban legend; és gyakorlatilag majdnem mindenre található érvelés vagy egy (közepesen) jó történet.

Meg gondold már át egy kicsit. Itt megy a gőzhenger ezerrel; egy csomóan vagytok itt kereskedők, forgalmazók, ex-kereskedők, konstruktőrök, diyerek, akik a fősodorral vitorláztok szépen kábelileg; igazából a számok, a keresési eredmények, a sajtó, a stb... mind-mind titeket támaszt alá.
Jön valaki, aki a totál ellenkezőt hiszi, és a vastag szigetelésekkel szemben alkotja a 'termékeit'.
Hát persze, hogy felhördül, és beszólogat. Hiszen az ő szempontjából ellentétes igazságokat támogattok.
Én csodálkozom, hogy csak ennyit.:)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
kaef2 írta:
2025.03.23., vas. 20:14

Ahogy ezt Fülelek is írta, az eredeti poszt minden mondata furcsa, és a legenyhébb kifejezés rá, hogy maximum valamiféle pletykán alapulhatott valószínűleg. Ha alapult bármiféle konkrétumon egyáltalán.... Persze mindenki azt hisz el és azt talál hitelesnek, amihez csak kedve szottyan.
Ebben nem is ez a baj, hanem a megalapozatlan információ zavar mögé bújva ismét és sokadszor a "sztrádán mindenki ellenkező irányba halad" szlogennel szatyor vállalkozás termékei (ha azok megütik a termék fogalmát) promotálása.
Van ez az állítás:

"Másképp kell gondolni a táp kábelek szerepére a hálózati és a DC tápkábeleket a zaj elnyomására kell tervezni. Ha ez sikerül azonnal jól hallható javulást hoz a rendszerek hangzásába."

Kérdésem, hogy ezt a célt lehetséges-e valamiféle mérés nélkül megvalósítani és lehetséges-e korrekt, tényszerű módon meggyőződni a szándék megvalósulásáról csupán szubjektív meghallgatásokkal, mérések nélkül?

Csak szükség lenne legalább zajszint-csökkentési adatokat (pl. EMI/RFI csillapítás), vagy hálózati zaj csökkenést a 10 kHz-1 MHz tartományban mérni, ahhoz, hogy a tervezési cél megvalósulását ellenőrizzük. Nem kell ehhez olyan tudományos háttér, mint amivel például a Nordost dolgozott az alább linkelt tanulmányában, viszonylag egyszerű műszerezettséggel is lehet már legalább tájékoztató jellegű méréseket csinálni. Ha van ilyen a fenti tervezési cél kapcsán, szívesen megnézném.

https://www.nordost.com/downloads/NewAp ... rement.pdf

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:

Mindenki ezt csinálja. Te is, én is. Az Internet most ilyen lett.
Hogy a net előtt valahogy úgy sikerülnek a kereséseink, hogy a saját igazunkat támasszák alá. Ez különösen akkor szembetűnő, ha kicsit szél ellen vagyunk, mert ott különösen nagy kincs a megtalált félinformáció / pletyka / urban legend; és gyakorlatilag majdnem mindenre található érvelés vagy egy (közepesen) jó történet.

Meg gondold már át egy kicsit. Itt megy a gőzhenger ezerrel; egy csomóan vagytok itt kereskedők, forgalmazók, ex-kereskedők, konstruktőrök, diyerek, akik a fősodorral vitorláztok szépen kábelileg; igazából a számok, a keresési eredmények, a sajtó, a stb... mind-mind titeket támaszt alá.
Én csodálkozom, hogy csak ennyit.:)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”