kaef2 írta: ↑2025.03.23., vas. 12:41
Végeztem némi kutatást tehát, hogy létezhetett-e ilyen sajtótájékoztató amerikai hifi kiállításon 2005 és 2015 között.
Az eredmény az off jelzés mögött.
Bevetettem a normál Google keresés mellett a Grok 3 (beta) Deep Search illetve a Google Gemini legújabb Deep Research funkcionalitását, és ezek arra a konklúzióra jutottak több száz releváns web oldal átvizsgálása után,
Aki kicsit is ismeri a keresőmotorok működését, meg hogy Google kitalálói, a két huszonéves srác (asszem) esetében, hogy mi volt itt a forradalmi újítás, és miért adnak ezek (szerintem) nagyfokú kényelmet ma nekünk, pl. azzal, hogy a csillagászati mennyiségű irreleváns találatokkal nem zsibbasztanak minket, az nevet egy nagyot ezen a fenti keresési próbálkozáson.
Mert ha ez az adott oldal, nem tartalmaz 'kereszt-keresési' metalink-cuccokat, magyarul, kevés további oldal hivatkozik rá a neten valamilyen formában, akkor soha nem fogod megtalálni.
Soha.
Egyszerűen kiszaladt a harang-görbe alól, és odacsúszik pl. az ötezredik találati oldal közepére.
Ez a jelenség amúgy a fő kritikája az ilyen jellegű keresésnek. Hogy a 'periférián' kívüli tartományok gyakorlatilag láthatatlanok / hozzáférhetetlenek lesznek. A híres buborék-effektus.
Persze ott dolgoznak a világ legjobb programozói, félni nem kell, szóval a dolog finomodott erősen, ez biztos - pl. 'al-keresőrobotok' cikáznak a külső területeken is, további kereséséket / felderítéseket végezve (tiszta Mátrix, nem?), szóval, a fentiekhez ez csak egy kis színes...
Pletyka, az inkább jobban illik ide valóban.
Az én kedvenc történetem, hogy valamelyik nagy HighEnd són, Angolországban, nyitás előtt konstatálta a kiállító, hogy a méregdrága, de tényleg q.vadrága hálózati kábelből az egyik, az bizony az otthoni bemutatóteremben maradt. Kínjukban kimentek cigizni hátulra, és izzadtak, hogy most mi lesz. A kollégájuk kocsiba vágta magát nyilván, elhozni, de másfél órát valahogy ki kellett húzniuk. A szomszéd telken építkezés volt, ott volt egy betonkeverő, kikapcsolva. Ennek a világítós zöld drótját elvették, és ezzel kötötték be a cuccot.
A nyitás megvolt, a lánc szólt nagyon jól. A kolléga beérkezett, a drótot berakták, béke lett, minden OK.
A csattanó?, hát az, hogy hetekkel a só után is kaptak emaileket, hogy abból a prototípus, jelzés nélküli, élénkzöld kábelből vennének, mondják az árat, és adják a számlaszámot, már utalnak is...:)
Na, ezt is megtaláljátok?:)
(Éljenek a nagyon drága kábelek!!):))