bowdensapka

Miért húztad be ? Meghámoztad előtte ?
Nem ezüst, hanem ónozott réz, de a visszacserére kíváncsi leszek.
Láttam, és csak újabb lendületet adott, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Amit vettem elég olcsó volt, valószínűleg ezért is vettem ezt. Én is belehúztam (nem volt könnyű) pamutba. Ehhez is van egy tippem: innen rendeltem, sokféle vastagság és szín is van, egészen extrémek is: https://www.bubulakovo.hu/?search_term= ... 17&lb.qu=1
Egyáltalán nem biztos, hogy a több=jobb. Sőt... Az amp4me és más erősítőim mélyhangszóró csillapítása messze felülmúlja a legtöbb erősítőjét, de ez nem jelenti azt, hogy ez mindenkinek tetszene. Sokan több mélyet (ezt szokták totál tévesen dinamika növekedésnek is hívni )szeretnének a felvételre, mint amennyi van, a szobaakusztikai anomáliákról nem is beszélve, ami jócskán megváltoztatja a mélyhang érzékelést.GTomi írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:26Amp4me erősítőm helyett egy Rega IO-t tettem be, több lett a mélyközép és a mély, maradt dinamika (egyelőre marad még az Io), és továbbra is Fülelek mester által sodrott a hangfalkábel és tápkábelei, vannak mindenhol is.
Nem a kábelt cseréltem, de a változás ugyanaz, mint amit leírtál.
Sajnos most nincs lehetőségem más tápkábelt "felfelé" kipróbálni, hogy akkor mi történne, de kíváncsi lennék....
Írtam pár hete - ezek szerint nem láttad - hogy fonogattam én is Duelundot a 12 - esből és a 16 - osból is.pali923 írta: ↑2025.03.22., szomb. 19:37
Akkor én mondok egyet.A Canare thread közepette mintegy mellékesen megemlítette valaki ezt a Duelund kábelt: https://audiotweaks.nl/product/duelund-dca12ga-600vdc/ Vettem belőle 3 métert, ez elég olcsó volt. Egyszerű Viborg csatlakozókkal fontam belőle egy tápkábelt, és elcsodálkoztam. Ekkora változást a hangban még sohasem éreztem, amikor bedugtam az erősítőbe. Azóta is azon tanakodom, hogy nem sok-e, amit hallok. Annyira megnőtt a dinamika és a mély tartomány, hogy el sem tudtam képzelni ilyet korábban. Hallgatom pár hete, de még nem csináltam ellenpróbát, lehet, hogy kiderül, nem ez lesz az igazi... Azon is tanakodom, hogy ki kéne próbálni hangfalkábelnek is, mi baj lehet?
![]()
Amp4me erősítőm helyett egy Rega IO-t tettem be, több lett a mélyközép és a mély, maradt dinamika (egyelőre marad még az Io), és továbbra is Fülelek mester által sodrott a hangfalkábel és tápkábelei, vannak mindenhol is.
Csak egy út van, nincs más lehetőség. Persze van aki kihívást keres, nem a végső megoldást. Ez is megérthető.SoundMania írta: ↑2025.03.22., szomb. 14:51
Senki nem akadályoz senkit abban - sőt - hogy ha ár/érték arányban valamit különösen jónak De rendesen kipróbált, bizonyított dolgokat kár kritizálni, pláne ha nem is hallottátok. És igen, tudom azt is vannak akik csakazértis kerülik a Vz-t, de ez legyen az ő bajuk. Csak mással se csapnák be magukat! :) De sajnos megteszik....
Akkor én mondok egyet.
Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 18:51Biztos van ennyiért ugyanilyen jó,jobb és rosszabb kábel.supravox írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:34
Meg is lepett milyen elmebaj árak uralkodnak.
Szívesen vettem volna WW platinum hsz kábelt ha már a táp és az összekötők azok de 8 mikulás a listaára.
Ezt gyorsan elengedtem.
Rock60 írta :
Azt elhiszem...
Gondolom, a WW Eclipse 10 sem piskóta, az már qrva jó lehet...
Sajnos WW-t még sosem hallottam.![]()
Viszont, mikor alkalmam volt hallani az enyém bátyuskáit - Gekko Silver Cloud/Living - teljesen oda voltam, meg vissza.
Ezért az árért már baromi jó drótokat kapni...![]()
![]()
Ezt most nagy örömmel hallgatom.
Nekem nincs kedvem,energiám, mindenfajta kábelt hazahurcibálni.
A WW analóg összekötői nekem nagyon beváltak.
A digit kábelei nem.
supravox írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:34
Meg is lepett milyen elmebaj árak uralkodnak.
Szívesen vettem volna WW platinum hsz kábelt ha már a táp és az összekötők azok de 8 mikulás a listaára.
Ezt gyorsan elengedtem.
Rock60 írta :
Azt elhiszem...
Gondolom, a WW Eclipse 10 sem piskóta, az már qrva jó lehet...
Sajnos WW-t még sosem hallottam.![]()
Viszont, mikor alkalmam volt hallani az enyém bátyuskáit - Gekko Silver Cloud/Living - teljesen oda voltam, meg vissza.
Ezért az árért már baromi jó drótokat kapni...![]()
Köpeny nélküli?
Na ez most igaz.Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:13Persze, hogy lehet, ha annyian jónak tartják, biztosan megéri bőven az árát.Shimano írta: ↑2025.03.22., szomb. 14:29
De ha egyszer meglepően jó a canare,miért ne lehetne ajánlani is.![]()
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.
Előtte szerintem semmilyen jóval drágább hsz kábelt nem hallgatott Supravox kolléga, aktív rendszere volt...![]()
Persze, hogy lehet, ha annyian jónak tartják, biztosan megéri bőven az árát.Shimano írta: ↑2025.03.22., szomb. 14:29
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.
Bizony. Kb arról maradsz/maradtok le, hiába költesz el 400-al több pénzt a rendszered elemeire, azt a zenei érzést nehezen fogod tudni megtalálni, amit ez/egy ilyen szintű kábel tud.Shimano írta: ↑2025.03.22., szomb. 14:29SM még legalább 100-szor leírja majd hogy miről maradunk le a vízé nélkül,erre készülhetünk.Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 13:07Ez három...
Hogy a Vz - t miért ajánlja SM, leírta már százszor, a Kanárisok is leírták már miért éri meg vele foglalkozni.
Senki nem akadályoz senkit abban - sőt - hogy ha ár/érték arányban valamit különösen jónak tart, azt megossza az összegyűltekkel...
Nem az AN, a Kanári és a Neotech ( és a Duelund ) tehet arról, hogy nem jönnek az ötletek, tanácsok...![]()
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.Az árán bőven túlmutató hangminőséget nyújt,ennyi,sokkal rosszabbak is vannak,akár drágábban is,tehát ajánlásra érdemes,főleg itt a drótos topikban.
A drótos világot nem fogja felforgatni,megváltani,de van bőven olyan rendszer ahol jó lehet,szerintem.
SM még legalább 100-szor leírja majd hogy miről maradunk le a vízé nélkül,erre készülhetünk.Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 13:07Ez három...
Hogy a Vz - t miért ajánlja SM, leírta már százszor, a Kanárisok is leírták már miért éri meg vele foglalkozni.
Senki nem akadályoz senkit abban - sőt - hogy ha ár/érték arányban valamit különösen jónak tart, azt megossza az összegyűltekkel...
Nem az AN, a Kanári és a Neotech ( és a Duelund ) tehet arról, hogy nem jönnek az ötletek, tanácsok...
Ez kétszer is igaz.Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 13:07
Én
Ez három...
Nem az AN, a Kanári és a Neotech ( és a Duelund ) tehet arról, hogy nem jönnek az ötletek, tanácsok...
Ez három...
Ráadásul, itt a bringaszezon !asebestyen írta: ↑2025.03.22., szomb. 10:49Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére).![]()
. Tökéletesen egyetértek,de ez nem csak a kábelekre igaz!!!cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 07:07Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)Block írta: ↑2025.03.22., szomb. 06:56
A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Én az elmúlt kb 3 évben azt tudtam leszűrni, hogy a VZ LP az isten meg a Canare. Ebböl a kettőből válassz. Esetleg futottak még kategória a Neotec egyszálasai.asebestyen írta: ↑2025.03.22., szomb. 10:49Valójában itt nem a kábelekről vagy a kábelezésről szól semmi, hanem a tisztelt fórumtársakról. Szerencsére a "zinternetes" fehér papír minden butaságot, demagógiát, lózungot, hatalmas arcot, 4XL-es nagykabátot, szánalom marketinget elbír. Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére).![]()