Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2875

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: trane »

Rock60 írta:
2025.03.23., vas. 09:24
...Aki szerelt már bicaj bowdent, ismeri a kis fém alkatrészt, a külső végét lezáró kis fém hüvelyt. Nem tom, mi a hivatalos neve...
bowdensapka leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1329

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

pali923 írta:
2025.03.22., szomb. 23:41

Láttam, és csak újabb lendületet adott, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Amit vettem elég olcsó volt, valószínűleg ezért is vettem ezt. Én is belehúztam (nem volt könnyű) pamutba.
Miért húztad be ? Meghámoztad előtte ? gondolkodik.gif
Ha a polycast szigetelés érintkezik a vezetővel, a +pamut nem igen oszt-szoroz már a hangján.
Képzeld, milyen torna volt a pamutra ráhúzni a pamutot, aztán még egyszer ! :D

/ Aki szerelt már bicaj bowdent, ismeri a kis fém alkatrészt, a külső végét lezáró kis fém hüvelyt. Nem tom, mi a hivatalos neve... Ha azt ráhúzod a behúzandó drót végére, az nagyban megkönnyíti a pamut-csőbe tologatást. :kiss: /

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az ónozott réz kábelekkel az volt a tapasztalatom, hogy növelik a mélytartományt, legalább is ezt a hatást keltik. Viszont néhány nap járódás után számomra általában "fedett" volt a hangjuk. (Magánvélemény, lehet, hogy valakinek az a legjobb választás.) A "kábelhámozás" valóban jótékony hatású. Pamutba vagy paracordba húzva jobb, mint a vastag PVC burkolattal és még némi rezgéscsillapító hatása is van. Ahol kötelező az árnyékolás, arra természetesen ez nem vonatkozik.
.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

pali923 írta:
2025.03.22., szomb. 23:41
Nem csak a mély lett több, hanem tényleg más a dinamika is. (Egyébként ennyit arról, hogy az ezüst drótok a magasakat tolják meg.) A legmegdöbbentőbb, hogy az első pillanattól lehet hallani, hogy ez nagyon más, mint a korábbi drótok.
Nem ezüst, hanem ónozott réz, de a visszacserére kíváncsi leszek.
Szerintem inkább azt mutat(hat)ja ez a nagy különbség, hogy a “kábelhámozás” mennyire befolyásol(hat)ja a hangot.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2025.03.22., szomb. 20:53
Írtam pár hete - ezek szerint nem láttad - hogy fonogattam én is Duelundot a 12 - esből és a 16 - osból is.
Láttam, és csak újabb lendületet adott, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Amit vettem elég olcsó volt, valószínűleg ezért is vettem ezt. Én is belehúztam (nem volt könnyű) pamutba. Ehhez is van egy tippem: innen rendeltem, sokféle vastagság és szín is van, egészen extrémek is: https://www.bubulakovo.hu/?search_term= ... 17&lb.qu=1

Nem csak a mély lett több, hanem tényleg más a dinamika is. (Egyébként ennyit arról, hogy az ezüst drótok a magasakat tolják meg.) A legmegdöbbentőbb, hogy az első pillanattól lehet hallani, hogy ez nagyon más, mint a korábbi drótok. Biztos, hogy nem tetszik mindenkinek, és az is, hogy nem minden rendszerbe passzol, de jó demonstráció ahhoz, hogy nagyon nem mindegy a tápkábel (sem). Még hallgatom kicsit, aztán visszadugom az előző kábelt, kíváncsi vagyok, mit fogok hallani.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Hozzászólás Szerző: fülelek »

GTomi írta:
2025.03.22., szomb. 20:26
pali923 írta:
2025.03.22., szomb. 19:37
Ekkora változást a hangban még sohasem éreztem, amikor bedugtam az erősítőbe. Azóta is azon tanakodom, hogy nem sok-e, amit hallok. Annyira megnőtt a dinamika és a mély tartomány, hogy el sem tudtam képzelni ilyet korábban.
Amp4me erősítőm helyett egy Rega IO-t tettem be, több lett a mélyközép és a mély, maradt dinamika (egyelőre marad még az Io), és továbbra is Fülelek mester által sodrott a hangfalkábel és tápkábelei, vannak mindenhol is.

Nem a kábelt cseréltem, de a változás ugyanaz, mint amit leírtál.

Sajnos most nincs lehetőségem más tápkábelt "felfelé" kipróbálni, hogy akkor mi történne, de kíváncsi lennék....
Egyáltalán nem biztos, hogy a több=jobb. Sőt... Az amp4me és más erősítőim mélyhangszóró csillapítása messze felülmúlja a legtöbb erősítőjét, de ez nem jelenti azt, hogy ez mindenkinek tetszene. Sokan több mélyet (ezt szokták totál tévesen dinamika növekedésnek is hívni )szeretnének a felvételre, mint amennyi van, a szobaakusztikai anomáliákról nem is beszélve, ami jócskán megváltoztatja a mélyhang érzékelést.

Rock60
Őslakos
Őslakos

pali923 írta:

Akkor én mondok egyet. :D A Canare thread közepette mintegy mellékesen megemlítette valaki ezt a Duelund kábelt: https://audiotweaks.nl/product/duelund-dca12ga-600vdc/ Vettem belőle 3 métert, ez elég olcsó volt. Egyszerű Viborg csatlakozókkal fontam belőle egy tápkábelt, és elcsodálkoztam. Ekkora változást a hangban még sohasem éreztem, amikor bedugtam az erősítőbe. Azóta is azon tanakodom, hogy nem sok-e, amit hallok. Annyira megnőtt a dinamika és a mély tartomány, hogy el sem tudtam képzelni ilyet korábban. Hallgatom pár hete, de még nem csináltam ellenpróbát, lehet, hogy kiderül, nem ez lesz az igazi... Azon is tanakodom, hogy ki kéne próbálni hangfalkábelnek is, mi baj lehet? :D
Írtam pár hete - ezek szerint nem láttad - hogy fonogattam én is Duelundot a 12 - esből és a 16 - osból is.
Igaz, nem a 600V változatból, hanem a pamut szigetelésűből.
/ Jobb a hangja./
Mivel nincsen 600 Voltra hitelesítve, húztam rá még + kettő pamut szigetelést , biztos ami biztos, már lehet bátran nyalogatni... :D
De, nem is ez a lényeg...
A 12 - es nagy energiákat mozdít meg, erős, mély basszussal. Most sajnálom csak igazán, hogy már nincsen meg az Unison Research Unico, annak a relatív kevésbbé testes és magasban kissé kiemelt hangjához nagyon passzolt volna. gondolkodik.gif
A csövi Mastersound integrált eleve testes, és a Metrum dac fent kerekítettebb, inkább meleg hangjával kombinálva már egy kicsit sok lett a jóból.
A 3.33 mm2 - el szemben a 16 - os 1.32 mm2 - esből font kábellel a hangzási ballansz kicsit "vékonyabb", frissebb, átlátszóbb magasakkal bír, az én rendszerembe nagyon betalált.
Szerintem nagyon jó ár/érték arányú drót.
Vettem a 18 - asból is, - 0.82 mm2 - abból IC kábelt tervezek készíteni.
Na, nem a Vz helyére, :D máshova kell...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.03.22., szomb. 21:02-kor.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

pali923 írta:
Ekkora változást a hangban még sohasem éreztem, amikor bedugtam az erősítőbe. Azóta is azon tanakodom, hogy nem sok-e, amit hallok. Annyira megnőtt a dinamika és a mély tartomány, hogy el sem tudtam képzelni ilyet korábban.
Amp4me erősítőm helyett egy Rega IO-t tettem be, több lett a mélyközép és a mély, maradt dinamika (egyelőre marad még az Io), és továbbra is Fülelek mester által sodrott a hangfalkábel és tápkábelei, vannak mindenhol is.

Nem a kábelt cseréltem, de a változás ugyanaz, mint amit leírtál.

Sajnos most nincs lehetőségem más tápkábelt "felfelé" kipróbálni, hogy akkor mi történne, de kíváncsi lennék....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára GTomi 2025.03.22., szomb. 20:46-kor.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
2025.03.22., szomb. 14:51

Senki nem akadályoz senkit abban - sőt - hogy ha ár/érték arányban valamit különösen jónak De rendesen kipróbált, bizonyított dolgokat kár kritizálni, pláne ha nem is hallottátok. És igen, tudom azt is vannak akik csakazértis kerülik a Vz-t, de ez legyen az ő bajuk. Csak mással se csapnák be magukat! :) De sajnos megteszik....
Csak egy út van, nincs más lehetőség. Persze van aki kihívást keres, nem a végső megoldást. Ez is megérthető.
;)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2025.03.22., szomb. 13:07
Nem az AN, a Kanári és a Neotech ( és a Duelund ) tehet arról, hogy nem jönnek az ötletek, tanácsok...
Akkor én mondok egyet. :D A Canare thread közepette mintegy mellékesen megemlítette valaki ezt a Duelund kábelt: https://audiotweaks.nl/product/duelund-dca12ga-600vdc/ Vettem belőle 3 métert, ez elég olcsó volt. Egyszerű Viborg csatlakozókkal fontam belőle egy tápkábelt, és elcsodálkoztam. Ekkora változást a hangban még sohasem éreztem, amikor bedugtam az erősítőbe. Azóta is azon tanakodom, hogy nem sok-e, amit hallok. Annyira megnőtt a dinamika és a mély tartomány, hogy el sem tudtam képzelni ilyet korábban. Hallgatom pár hete, de még nem csináltam ellenpróbát, lehet, hogy kiderül, nem ez lesz az igazi. Minden esetre szerintem egy próbát megérhet, nagyon meggyőző tud lenni. Azon is tanakodom, hogy ki kéne próbálni hangfalkábelnek is, mi baj lehet? :D
Vettem a Canare-ból is, egyelőre csak tápkábelnek próbáltam azt is. Azt tapasztaltam, hogy valóban elég jó, de ez a Duelund erősítőben egészen más hatással járt. Most forrásokba próbálgatom, egyelőre nem döntöttem el, hogy marad-e ebben a változatban.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2489

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2025.03.22., szomb. 18:51
supravox írta:
2025.03.22., szomb. 16:34

Meg is lepett milyen elmebaj árak uralkodnak.
Szívesen vettem volna WW platinum hsz kábelt ha már a táp és az összekötők azok de 8 mikulás a listaára.
Ezt gyorsan elengedtem.

Rock60 írta :

Azt elhiszem...

Gondolom, a WW Eclipse 10 sem piskóta, az már qrva jó lehet...
Sajnos WW-t még sosem hallottam. sad.gif

Viszont, mikor alkalmam volt hallani az enyém bátyuskáit - Gekko Silver Cloud/Living - teljesen oda voltam, meg vissza.
Ezért az árért már baromi jó drótokat kapni... :smile29: :smile29:
Biztos van ennyiért ugyanilyen jó,jobb és rosszabb kábel.
Ezt most nagy örömmel hallgatom.
Nekem nincs kedvem,energiám, mindenfajta kábelt hazahurcibálni.
A WW analóg összekötői nekem nagyon beváltak.
A digit kábelei nem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.03.22., szomb. 16:34

Szívesen vettem volna WW platinum hsz kábelt ha már a táp és az összekötők azok de 8 mikulás a listaára.
Ezt gyorsan elengedtem.

Rock60 írta :

Azt elhiszem...

Gondolom, a WW Eclipse 10 sem piskóta, az már qrva jó lehet...
Sajnos WW-t még sosem hallottam. sad.gif

Viszont, mikor alkalmam volt hallani az enyém bátyuskáit - Gekko Silver Cloud/Living - teljesen oda voltam, meg vissza.
Ezért az árért már baromi jó drótokat kapni... :smile29: :smile29:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 984

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Shimano írta:
2025.03.22., szomb. 14:29

... pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta :P ,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania....
Köpeny nélküli?
Várjatok, valahol hallottam már ilyesmiről... leszedni a gusztustalan külső PVC / akármi borítást... :)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2489

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2025.03.22., szomb. 16:13
Shimano írta:

De ha egyszer meglepően jó a canare,miért ne lehetne ajánlani is. gondolkodik.gif
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta :P ,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.
Persze, hogy lehet, ha annyian jónak tartják, biztosan megéri bőven az árát.

Előtte szerintem semmilyen jóval drágább hsz kábelt nem hallgatott Supravox kolléga, aktív rendszere volt... gondolkodik.gif
Na ez most igaz.
Ezt gyorsan elengedtem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:

De ha egyszer meglepően jó a canare,miért ne lehetne ajánlani is. gondolkodik.gif
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta :P ,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.
Persze, hogy lehet, ha annyian jónak tartják, biztosan megéri bőven az árát.

Előtte szerintem semmilyen jóval drágább hsz kábelt nem hallgatott Supravox kolléga, aktív rendszere volt... gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1190

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Shimano írta:
Rock60 írta:
pjm írta:
2025.03.22., szomb. 11:45

Én az elmúlt kb 3 évben azt tudtam leszűrni, hogy a VZ LP az isten meg a Canare. Ebböl a kettőből válassz.
Ez három...
Hogy a Vz - t miért ajánlja SM, leírta már százszor, a Kanárisok is leírták már miért éri meg vele foglalkozni.

Senki nem akadályoz senkit abban - sőt - hogy ha ár/érték arányban valamit különösen jónak tart, azt megossza az összegyűltekkel...

Nem az AN, a Kanári és a Neotech ( és a Duelund ) tehet arról, hogy nem jönnek az ötletek, tanácsok...
SM még legalább 100-szor leírja majd hogy miről maradunk le a vízé nélkül,erre készülhetünk. :D
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta :P ,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.Az árán bőven túlmutató hangminőséget nyújt,ennyi,sokkal rosszabbak is vannak,akár drágábban is,tehát ajánlásra érdemes,főleg itt a drótos topikban.
A drótos világot nem fogja felforgatni,megváltani,de van bőven olyan rendszer ahol jó lehet,szerintem.
Bizony. Kb arról maradsz/maradtok le, hiába költesz el 400-al több pénzt a rendszered elemeire, azt a zenei érzést nehezen fogod tudni megtalálni, amit ez/egy ilyen szintű kábel tud.
És Supravox is megírta a kiegészítést is a kanárihoz, hogy vett drágább drótokat és sokkal jobb.... :)
És ha még mindig magyarázni kell a már sokszor leírtakat, az nem az én hibám....
Vannak olcsón is drótok, meg drágán is. És nincsenek csodák... Válogatni persze kell és lehet még így is. De rendesen kipróbált, bizonyított dolgokat kár kritizálni, pláne ha nem is hallottátok. És igen, tudom azt is vannak akik csakazértis kerülik a Vz-t, de ez legyen az ő bajuk. Csak mással se csapnák be magukat! :) De sajnos megteszik....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
pjm írta:

Én az elmúlt kb 3 évben azt tudtam leszűrni, hogy a VZ LP az isten meg a Canare. Ebböl a kettőből válassz.
Ez három...
Hogy a Vz - t miért ajánlja SM, leírta már százszor, a Kanárisok is leírták már miért éri meg vele foglalkozni.

Senki nem akadályoz senkit abban - sőt - hogy ha ár/érték arányban valamit különösen jónak tart, azt megossza az összegyűltekkel...

SM még legalább 100-szor leírja majd hogy miről maradunk le a vízé nélkül,erre készülhetünk. :D
Supravox kolléga sem véletlenül írta azt róla amit,pedig a tuti köpeny nélküli realisztikusabb 2s11-et még ki sem próbálta :P ,mert elötte,és most is jóval drágábbakat hallgatott,tehát van,és volt is mihez viszonyítania.Az árán bőven túlmutató hangminőséget nyújt,ennyi,sokkal rosszabbak is vannak,akár drágábban is,tehát ajánlásra érdemes,főleg itt a drótos topikban.
A drótos világot nem fogja felforgatni,megváltani,de van bőven olyan rendszer ahol jó lehet,szerintem.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:

Én
Ez három...

Ez kétszer is igaz.
Arról sem, hogy ha van más ötlet figyelembe sem veszik. Nem beszélve arról, hogy fogalmunk sincs ezek nélkül mit tud a cuccunk. Valamint azt sem gondolom, hogy attól lesz jobb egy termék, hogy jobban tolom. Meg hát úgy is mindenkinek magának kell megtalálni ami neki megfelelő.
De nem akartam ismételt vitát, csak ki szerettem volna egészíteni. Bocs, hogy belevau.

Rock60
Őslakos
Őslakos

pjm írta:

Ez három...

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha már így nem kaptam vá, tudja valaki milyen kábeleknek ment le a használt piaci ára?

Rock60
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2025.03.22., szomb. 10:49
Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére). :D
Ráadásul, itt a bringaszezon ! :D :napsut:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Amúgy tényleg érdekes, 25 éve azért b@sztatták egymást az emberrek, mert Nordostot, Siltechet, Van den Hult, vagy mást hallgattak. Persze akkor is volt MIG is. Most más van a porondon, pedig a cél ugyanaz lenne.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

cables írta:
2025.03.22., szomb. 07:07
Block írta:
2025.03.22., szomb. 06:56

A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)
. Tökéletesen egyetértek,de ez nem csak a kábelekre igaz!!!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2025.03.22., szomb. 10:49
Valójában itt nem a kábelekről vagy a kábelezésről szól semmi, hanem a tisztelt fórumtársakról. Szerencsére a "zinternetes" fehér papír minden butaságot, demagógiát, lózungot, hatalmas arcot, 4XL-es nagykabátot, szánalom marketinget elbír. Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére). :D
Én az elmúlt kb 3 évben azt tudtam leszűrni, hogy a VZ LP az isten meg a Canare. Ebböl a kettőből válassz. Esetleg futottak még kategória a Neotec egyszálasai.
Igazán nincs mit. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Valójában itt nem a kábelekről vagy a kábelezésről szól semmi, hanem a tisztelt fórumtársakról. Szerencsére a "zinternetes" fehér papír minden butaságot, demagógiát, lózungot, hatalmas arcot, 4XL-es nagykabátot, szánalom marketinget elbír. Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére). :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”