Jó reggelt
Amazonon néztem ezt a motyót, és az értékelések között olvasható, hogy ez is 110 voltot adott ki, és a fickó pont emiatt nem tudta használni a japán lemezjátszóját vele.

Ki érti ezt?
Igen, ezt ismerem. A tányér alatt lehet állítani.tunerman írta: ↑2025.03.23., vas. 11:15Vehetsz hozzá feszültségváltós 220/240 voltos gyári transzformátort:
https://www.ebay.com.my/itm/266350712837
TJ.
Ha nem vágsz bele az átalakításba, akkor ilyet vegyél (240V/100V).
Vagy akkor már a trafót kicserélni;-)tunerman írta: ↑2025.03.23., vas. 10:07
A Japán 100 voltos hálózatra tervezett készülékeket nem ajánlott 110 voltról használni.
Mivel 230/100 voltos autotransformer elég ritka Európában, meg kellene nézni a készülék belsejében nincs-e lehetőség a 110 voltos átkötésre...ahhoz sokkal hamarabb találni autotransformert.
TJ.
Egy Teka 1300ges vagy egy 1200g új ára kb 1.400e-1.780e. :)revox írta: ↑2025.03.22., szomb. 22:09Azt gonfolom, a ráköltendő összeg minél kisebb, annál jobban érdemes a futómű felé billenteni a mérleg nyelvét. Haverom Elite Rock+merlin táp+excalibur. Kondo ezüst a karban ami qssc Vx-ben végződik. Kondo ezüsttel belső kábelezett 47Lab MC pre. Mindehez egy Hana SL. Persze, így nehéz arányosítani, de egy Elite Rock mai ára, ebben a verzóban kb 2-3 mill lenne kb...
De használtan sokkal olcsóbb. Azért ez a futómü màr elbír komolyabb PU-val is, de azért elmarad a rock reference stabilitásától. A Reference nagyobb tányérja azért más szintre emeli. Talán 2004 vagy 2005 demóztunk a Referencé(dd)el, akkor Kondo IO-j ment a Schroderr Reference karba.
A dolog valahol 4mill körül megfordulhat. 4ért már van olyan (új ár) futómü, ami már tudja, amit ahhoz kell,hogy NAGY hang legyen, így el lehet kezdeni ha lóvé mint a tenger, elbaxni akár a dupláját is PU-ra.
Persze, ez csak az én véleményem, de ezt is követem, így épülgetett a rendszer szép lassan...
Sziahunorraul írta: ↑2025.03.22., szomb. 23:10Sziasztok, szeretnék egy hozzáértőt, aki beãllítaná a hangszedőmet. Micro Seiki dd8 ma 505-ös kar. Egy nagaoka mp 200-at kellene belőni. Vácon vagyok, a kiszállást, munkát fizetném. Előre is köszönöm ha valaki tudna és hajlandó is segíteni. Copland csa 8 és heed quasar után szólalna meg. Köszi a válaszokat. 30-59728kilencvenkilenc
Azt gonfolom, a ráköltendő összeg minél kisebb, annál jobban érdemes a futómű felé billenteni a mérleg nyelvét. Haverom Elite Rock+merlin táp+excalibur. Kondo ezüst a karban ami qssc Vx-ben végződik. Kondo ezüsttel belső kábelezett 47Lab MC pre. Mindehez egy Hana SL. Persze, így nehéz arányosítani, de egy Elite Rock mai ára, ebben a verzóban kb 2-3 mill lenne kb...
Ha eltekintünk a Vaddisznódtól, akkor hogy látod a helyes pu/kar/futómű ár-arányt ?
Ez jó kis lemezjátszó.grindlock írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:41Teka SL1200 MK3D
A gond ott van, keverednek fogalmak.Rock60 írta: ↑2025.03.22., szomb. 16:41Bocsika, erre csak reagálnom kell...![]()
![]()
Nagyon sok példát olvashattunk akár itthoni próbálgatások eredményeképpen is - revox is tudna mesélni - hogy egy gyengébb futómű/kar kombinációban egy drága hangszedő csak vergődik, viszont egy ütős futóművön egy közepes karban egy átlagos hangszedő is szárnyalhat.
Persze, mit értesz "előrébb" alatt ? Forintosítani kellene...![]()
Én ebben is az arányosság híve vagyok, ami persze nem egyenlőséget jelent.
Ha egy millióból raknék össze egy lemezjátszót, ott kb 500 ezer jutna a futóműre, 350 - 150, 300 - 200, esetleg 250 - 250 a karra és a hangszedőre.
Teka SL1200 MK3DLa_Valse írta: ↑2025.03.22., szomb. 20:07Nem minden lemezjátszóban van trafó. A főszabály szerint csak olyan átalakítók jöhetnek szóba, amelyek szinuszos feszültséget szolgáltatnak. A tirisztoros/triakos fázishasításos megoldások kenyérpirítókhoz valók.![]()
Nem minden lemezjátszóban van trafó. A főszabály szerint csak olyan átalakítók jöhetnek szóba, amelyek szinuszos feszültséget szolgáltatnak. A tirisztoros/triakos fázishasításos megoldások kenyérpirítókhoz valók.
Van jelentősége, de jobban jársz ha az eredeti trafót cserélteted ki (JÓ) szakemberrel.
Bocsika, erre csak reagálnom kell...