Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

asebestyen írta:
2025.03.22., szomb. 10:49
Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére). :D
Ráadásul, itt a bringaszezon ! :D :napsut:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

Amúgy tényleg érdekes, 25 éve azért b@sztatták egymást az emberrek, mert Nordostot, Siltechet, Van den Hult, vagy mást hallgattak. Persze akkor is volt MIG is. Most más van a porondon, pedig a cél ugyanaz lenne.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

cables írta:
2025.03.22., szomb. 07:07
Block írta:
2025.03.22., szomb. 06:56

A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)
. Tökéletesen egyetértek,de ez nem csak a kábelekre igaz!!!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2025.03.22., szomb. 10:49
Valójában itt nem a kábelekről vagy a kábelezésről szól semmi, hanem a tisztelt fórumtársakról. Szerencsére a "zinternetes" fehér papír minden butaságot, demagógiát, lózungot, hatalmas arcot, 4XL-es nagykabátot, szánalom marketinget elbír. Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére). :D
Én az elmúlt kb 3 évben azt tudtam leszűrni, hogy a VZ LP az isten meg a Canare. Ebböl a kettőből válassz. Esetleg futottak még kategória a Neotec egyszálasai.
Igazán nincs mit. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7536

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Valójában itt nem a kábelekről vagy a kábelezésről szól semmi, hanem a tisztelt fórumtársakról. Szerencsére a "zinternetes" fehér papír minden butaságot, demagógiát, lózungot, hatalmas arcot, 4XL-es nagykabátot, szánalom marketinget elbír. Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére). :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

:smile29: :smile29:
Csatolmányok
Surviving_the_Audiophile_Forums.jpg
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.03.22., szomb. 10:22
wittao írta:
2025.03.22., szomb. 00:46

Arnyekra vetodtel, ELEX mar 2 eve nem vegez semmilyen kereskedelmi tevekenyseget.
Hogy a tobb evtizedes rendszerepitesi, ugyfelkapcsolati es eszkozismereti mult miatt jelentosen nagyobb ralatasa van/volt a kerdeskorre, inkabb oda kellene figyelni ra, mikt egy masik, rendkivul tapasztalt felhasznalora…
Ugyan már.
Ex-kereskedő, nagy rálátással, valóban. Ezerszer több láncot hallott, mint én.
Azt az probléma, hogy pont ezért fájdalmas, hogy ami hallottam hangot nála, amit mutatott, amúgy korrekten és lelkesen, ahol a kábelezés drágább volt, mint a mostani rendszerem új ára, az a hang az nekem konkrétan rossz volt.
De nem kicsit.
Nagyon rossz.
Nekem.
Annyira, hogy elég jól megjegyeztem.

Szóval, innentől a 'munkássága', a tapasztalata, a rálátása, a sokmilliós ultra-highend istenítése, a rengeteg-mindent-hallott-ám fetisizálása úgy elolvad, mint a jégkocka a forró vízben.
Így nem hiteles.
Ami hangot ő tart jónak, azt terjesztette, azért áll ki. Most is.
Nekem az nem jó, én teljesen mást keresek asszem.

Nektek, akiknek tetszik ott a hang, lehet hiteles, az nem az én dolgom.
Szeressétek, tiszteljétek.
Én inkább csak jó messziről.

A hifisókról hazafelé sétálgatva amúgy nem csak nekem jutott eszembe, hogy az 'Ultra-HighEnd' terén az ár / hang viszonylatban vannak problémák rendesen.
De ez egy ilyen terület.
Nincs probléma, én csak elmondtam a véleményemet.
Magánvélemény.
Magánvélmény, amit közzé tettél. És tudva, hogy a Radnai kábeleddel meg az Sp1-el mióta mi a véleményed, számomra az egész megkérdőjelezhetővé is vált. :)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 971

Hozzászólás Szerző: chord_ »

wittao írta:
2025.03.22., szomb. 00:46

Arnyekra vetodtel, ELEX mar 2 eve nem vegez semmilyen kereskedelmi tevekenyseget.
Hogy a tobb evtizedes rendszerepitesi, ugyfelkapcsolati es eszkozismereti mult miatt jelentosen nagyobb ralatasa van/volt a kerdeskorre, inkabb oda kellene figyelni ra, mikt egy masik, rendkivul tapasztalt felhasznalora…
Ugyan már.
Ex-kereskedő, nagy rálátással, valóban. Ezerszer több láncot hallott, mint én.
Azt az probléma, hogy pont ezért fájdalmas, hogy ami hallottam hangot nála, amit mutatott, amúgy korrekten és lelkesen, ahol a kábelezés drágább volt, mint a mostani rendszerem új ára, az a hang az nekem konkrétan rossz volt.
De nem kicsit.
Nagyon rossz.
Nekem.
Annyira, hogy elég jól megjegyeztem.

Szóval, innentől a 'munkássága', a tapasztalata, a rálátása, a sokmilliós ultra-highend istenítése, a rengeteg-mindent-hallott-ám fetisizálása úgy elolvad, mint a jégkocka a forró vízben.
Így nem hiteles.
Ami hangot ő tart jónak, azt terjesztette, azért áll ki. Most is.
Nekem az nem jó, én teljesen mást keresek asszem.

Nektek, akiknek tetszik ott a hang, lehet hiteles, az nem az én dolgom.
Szeressétek, tiszteljétek.
Én inkább csak jó messziről.

A hifisókról hazafelé sétálgatva amúgy nem csak nekem jutott eszembe, hogy az 'Ultra-HighEnd' terén az ár / hang viszonylatban vannak problémák rendesen.
De ez egy ilyen terület.
Nincs probléma, én csak elmondtam a véleményemet.
Magánvélemény.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3571

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
2025.03.22., szomb. 10:01
Kedves Ferenc!

Kb. 10 éve olvastam ezt és akkor nem gondoltam arra, hogy te 2025 márciusában kéred majd a linket.

De az én tapasztalatom a kábel külsőkről számomra ezt teljesen igazolta.
Melyik amerikai kiállítás? (nincs túl sok).
Melyik év?
Melyik kábelgyártó?

Már ennyivel is megelégednék.
Ha hivatkoznék egy sajtótájékoztatón elhangzottakra, akkor biztosan adnék hozzá információt is - nehogy parasztvakításnak tűnjön a történet.

Vagyis várnék továbbra is valami konkrétumot.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2025.03.22., szomb. 10:01
Kedves Ferenc!

Kb. 10 éve olvastam ezt és akkor nem gondoltam arra, hogy te 2025 márciusában kéred majd a linket.

Mondj akkor valami frissebbeket az elmúlt 10 évből a tapasztalataid alapján amikre ez igaz. Kíváncsi lennék. Tény, hogy a te drótjaid használt ára (nem tudom mennyi az új áruk mert sohasem vettem) nem rossz, annak aki nem vágyik többre. De manapság amikor 600ezer ft-nak mondott átlagfizetések világát éljük, ezek már nagyon nagyon az alapszint.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2025.03.21., pén. 18:17
Nekem az jött le az eddigi próbálkozásaim alapján,hogy az olcsóbbak semmire valók,és legalább onnét kéne indulnia minden kábelgyártónak,ami már jó és vállalható is,de nem ez van,csinálják,kínálják azokat is amiket le sem kéne gyártani,mert egyszerűen nem jók,pénzt és energiát belefeccelve.
De minden más terméknél is ez van,csinálják a semmire való olcsóbb akármiket,mikor annyi energiával már akár jót is lehetne csinálni,de nem,öntik az emberekre a sz@rt.Mondjuk itt a legtöbb esetben legalább olcsó a sz@r,de a sz@r sz@r akkor is az ha olcsó,így felesleges is,szerintem.
Mondok egy példát,vdh.Mi a tökömnek ennyi olcsó vacak drót tőlük? gondolkodik.gif ,de említhetném a többi drótfaragót is,mert ott is ez van.Kezdjék a jóval,és onnét feljebb az ultrahájendig,ez lenne a racionális,szerintem.
Elmondom neked miért csinálnak, vagy cimkéznek olcsóbb kábeleket. Marketing. A legtöbben nem a csúccsal kezdik, ebben megegyezhetünk. Ez a csali ez esetben. Sokan lépnek tovább márkán belúl. A nagy számok törvénye szerint tehát van értelme. Kell az olcsóbb. Több eladás.
A másik a birtoklási vágy. Hallott egy jót, de arra nincs pénze. De tud venni abból a márkából egy olcsóbbat, és ez jó érzéssel tölti el. Mert a márkát már birtokolja. Olyan ez, mint a 316 a BMW-ből (volt).
Az, hogy szól az nem is fontos. Elég, hogy más, mint a villanydrót. Az egyik levegős, a másik dúsítja a mélyeket, a harmadik tompa, mindegy. Mind kell valakinek. Ráadásul másképp is néz ki mint a villanydrót.
Nem kell ezt megérteni. Ez egy szakma, ők eladásból élnek és nagy számokban gondolkodnak. Nem zavarja óket, hogy neked ( aki mást vesz) ez nem tetszik, elég, hogy ök pénzt csinálnak.
És mint sejted, mind fogy. Te sem gondolod, hogy egyetlen kábelt áruljanak mknden szinten... eg,yátalán hogy határozod meg a szinteket? Ráadásul mint írtam mindenkinek más kell. És ez nem csak a hifi gyártókra igaz. A pro cuccok sem szólnak egyformán. Ott az a fontos, hogy jó legyen az árnyékolás, hosszú távra is elvigye a jelet, bírja, hogy rálépnek... Ezt tudják is.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

cables írta:
2025.03.22., szomb. 09:45
---
Ha már ilyen jól összejöttünk és mindenről beszélgetünk mesélnék egy új tendenciáról, amit jártamban keltemben ügyfeleknél tapasztalok.
Lassan, de biztosan a túlárazott kábeleket helyre teszi a piac. Na nem helyre, de kicsit lehúzza az árakat. Ennek van egy olyan következménye, hogy azok, akik eddig tágra nyílt szemmel bámulták a több százezres kábel csodákat azt látják, hogy ni-ni már 200 ezerért vagy 150 ezerért meg tudom venni használtan a kábel csodát. Meg is veszi. Aztán rájön arra, hogy "a királynak nincs ruhája" még annyit se ér a kábel.
Úgy látom, hogy soha nem lesz vége ennek a demagóg dumának… Ez olyan, mintha valaki egy kiváló borásznak azt magyarázná, hogy a drága borok átverések, mert ő ugyanúgy berúg egy kannás bortól is.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2278

Hozzászólás Szerző: cables »

Kedves Ferenc!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
---
Ha már ilyen jól összejöttünk és mindenről beszélgetünk mesélnék egy új tendenciáról, amit jártamban keltemben ügyfeleknél tapasztalok.
Lassan, de biztosan a túlárazott kábeleket helyre teszi a piac. Na nem helyre, de kicsit lehúzza az árakat. Ennek van egy olyan következménye, hogy azok, akik eddig tágra nyílt szemmel bámulták a több százezres kábel csodákat azt látják, hogy ni-ni már 200 ezerért vagy 150 ezerért meg tudom venni használtan a kábel csodát. Meg is veszi. Aztán rájön arra, hogy "a királynak nincs ruhája" még annyit se ér a kábel.
Biztosan figyelmetlen voltam, nem is figyelek minden márkát. Mondanál példákat? Ne egyet, tendenciáról van szó...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
---
Ugye van esély arra, hogy kapok valami linket?
Bocsánat az agresszivitásért, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy hol és ki mondott ilyesmit.
Screenshot 2025-03-22 at 9.54.01.png
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaef2 2025.03.22., szomb. 09:56-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
---
...ni-ni már 200 ezerért vagy 150 ezerért meg tudom venni használtan a kábel csodát. Meg is veszi. Aztán rájön arra, hogy "a királynak nincs ruhája" még annyit se ér a kábel.
Nem vagyok nagy kábel fetisiszta, de eddig pl. hangfal kábel esetében ami drágább kategóriát vettem az bizony jobb is volt.
Konkrétan a VDH d352 után a Rocket 33-as egyértelműen, és jól hallhatóan kellemesebb volt, majd a Rocket 88 is újabb lépés volt a 33-as után. Nem csak marketing, hanem hallható különbségek vannak ezek között. Pedig árban szerintem, és számomra a Rocket 88 már igen drága cucc a maga 46e Ft/m nyers árával, ami 2x3m-es hosszban már igen szép összeget tesz ki, főleg, ha esetleg még minőségi dukpkat is kap (én kopaszon hallgatom).
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2025.03.21., pén. 20:13

...Ezt ellenben megtette vele már több más fórumtárs, majd Őket is kérd számon. Kérdezd csak meg Rudi Bácsitól, hogy mit "köszönhet", "segítőkész" fórumtársaknak!
Számonkérésről szó nincs...
De, észrevételem mindig van, ha látok Bárki irányába egy kis tök felesleges vagdalkozást. :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.21., pén. 15:50
fülelek írta:
2025.03.21., pén. 08:29
chord_ írta:
2025.03.20., csüt. 22:40

Ár.
A kábel minőségét befolyásoló tényezőkről írtam, ahhoz semmi köze az árnak.
Csakhogy ebben a témában nem korrekt kihagyni a pszichés tényezőket, amelyek éppúgy működnek, mint a technikai megoldások.
A való hifis életben egy nagyon magas kábel ár valami fontosat azért csinál. Igen, a hanggal. Pontosabban a hang-ítéletekkel, a 'közvéleménnyel', a hang-érzékeléssel.
Éppúgy, mint az esztétika.
Vagy a díszdoboz.
Vagy a név.

Na, erre gondoltam.
Off a pszichés tényezők kapcsán.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A pszichés tényezők nemcsak úgy működnek, hogy a drágább, vastagabb, szebben csomagoltat jobban eladják, hanem fordítva is. Vagyis amikor azt hisszük, hogy az egyszerűbbel, csúnyábbal rátaláltunk a Szent Grálra. Amikor meggyőzzük magunkat, hogy mi átlátunk a szitán és bennünket aztán nem fognak csilivili külcsínnel, marketing szöveggel elkábítani. Mi tudjuk a tutit.
Van amikor ezzel igazunk van és van amikor pont ugyanannyira megvezetnek a szirénhangok, mint a drágább dolgok esetében.
A csúnyaság, egyszerűség öncélú hangsúlyozása ugyanúgy marketing, mint a szépség, és drágaság promóciója.

Van pszichés hatásoknak a közösségi csoportdinamikák alakulásában is. Amikor azokhoz akarunk tartozni, akik megengedhetik maguknak a drága dolgokat, de akkor is, amikor azokhoz, akiket nem lehet átvágni, mert átlátnak a szitán.

Egyik megközelítés sem jobb vagy rosszabb, mint a másik.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2025.03.21., pén. 15:30
cables írta:
2025.03.21., pén. 06:23
Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!
Kaphatnék erre a nyilatkozatra valami linket?
Várnám a linket továbbra is.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: ELEX »

chord_ írta:
2025.03.22., szomb. 00:23

Elex kereskedő, én meg felhasználó vagyok.
A gyenge agyad mikor fogja már fel, amit itt a fórumon számtalanszor leírtam már, hogy több, mint kettő éve nyugdíjban vagyok már.

Addig sem voltam kereskedő, mivel végzettségem Okleveles Villamosmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar Híradástechnika szak Műsorközlő ágazatán diplomáztam (jelessel) 1982-ben.

A Limar Audionál a műszaki, szakmai, szerviz hátteret biztosítottam. Jelenleg is végzek szerviz tevékenységet, lemezjátszók beállítását, hangszedők vizsgálatát, állapot felmérését.
Ennek a tevékenységnek sohasem volt köze a kereskedői tevékenységhez.

Úgyhogy jó lenne, ha leállnál ezzel a "kereskedőzéssel" egyszer s mindenkor.

A privát életemben mindig érdekelt a zenei reprodukciós eszközök műszaki háttere, Hogyan lehet minél jobban, élvezetesebben reprodukálni a rögzített zenéket. Már a gimnáziumi éveimben is építettem erősítőket először természetesen kapcsolási rajzok alapján, majd az egyetemi éveim alatt már saját tervezésűeket.
1981-ben, negyedéves egyetemista koromban kíváncsiságból beadtam egy érdekes phono előerősítő tervemet a HiFi Magazin versenyére, amit 82-ben győztesnek hoztak ki Darvas Lászlóék. Olyanok is voltak a pályázók között, mint Sallay úr a későbbi Etalon Audio alapítója, aki akkor az ortofon és Brüel&Kjaer hazai képviseletével volt kapcsolatban, már akkor minden létező mérési eszköz a rendelkezésére állt. Nekem nem, csak elméleti alapon raktam össze totálisan DIY kivitelben az előerősítőt.
De ennek semmi jelentősége.
Azóta folyamatos a kapcsolatom a hifivel, zenehallgatással.
Magamnak olyan rendszert raktam össze, a i számomra a maximális élvezetet okozza a zenehallgatás során.
Benne olyan kábelekkel, amik szintén ezt a célt szolgálják.

Röviden ennyi.

Arra kérlek, hogy többé ne nevezz KERESKEDŐNEK, mivel nem vagyok az és soha nem is voltam az.

KÖSZÖNÖM!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

juliush írta:
2025.03.21., pén. 14:15

Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?
A probléma ezzel meg annyi, hogy a név nélküli állítás, hogyazenyémsokkaljobbmintatöbbieké
legalább annyira problémás.
Ha van konkrét név, akkor van lehetőség, hogy ezt jószerével bárki ellenőrizhesse.
Na persze itt meg előjön az a sajátos helyzet, hogy ugyanaz a két - bármilyen - eszköz hozhat bármilyen eredményt is attól függően, hogy milyen rendszerbe kerül, és azt milyen akusztikus körülmények között sikerül megfülelni.
Így aztán az, hogy x vagy y ezt hallotta ott és akkor, tulajdonképpen pont annyira hasznos mint haszontalan függetlenül attól, hogy van-e neve vagy nincs a konkurensnek.
Persze itt megint az számít, hogy valakinél ez pozitív -mármint hogy nincs nevesítve - vagy épp ellenkezőleg.

ezzel együtt én ezt a cableses nyomulást, meg mindennél és mindenkinél jobbat tudok... azzal nem nagyon értek egyet, és nem is szimpatikus számomra.
Kicsit nagyobb alázattal illik közeledni a célzott emberek felé.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

cables írta:
2025.03.22., szomb. 07:07
Block írta:

A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)
Kedves Cables! Tisztellek a korod miatt,és tisztellek,hogy munkásságod olyan lelkesedéssel csinálod a hifi terén,mint egy 30 éves. Soha nem sértesz meg embereket,még akkor sem,ha bántanak... és nagyon sok zene hallgatónak szereztél és szerzel még örömet a kábeleiddel. De...kérlek ne félts,ne óvj a tanácsoddal,..mert 65 éves koromra én is tisztában vagyok,hogy mit írok,és mit szeretnék.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Block írta:

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

chord_ írta:
2025.03.22., szomb. 00:23
Block írta:
2025.03.21., pén. 17:37

Chord, te miért nem válaszoltál Elexnek a beírására?
Azt kellene többször is elolvasnod,és megértened...
Elex kereskedő, én meg felhasználó vagyok.
Teljesen más koordináta-rendszerben mozgunk.
Más hangi / zenei / morális / stb.. ízlésünk és véleményünk van, a kábelekről különösen, egyetérteni soha nem fogunk.
De,ha megértetted a mondandója lényegét,akkor rá kellett jönnöd,hogy tényeket ír,.---a világ így működik.
Tulajdonképpen neked mi a problémád?.....mi ellen harcolsz? ...hiszen már révbe értél Rudi bácsi kábeleivel,..megnyílt a nirvána neked,...boldogan hallgatod a zenét,...miért nem hagyod a fenébe a harcodat,..és inkább írod a blogodat,mert azt jól csinálod.Ennek viszont a drótos topicban semmi értelme nincs,...csak üres fingfűrészelés,amit a két oldal csinál.
Valaki a Canare madzaggal kapcsolatban bedobja a követ a pocsolyába,..utána egyre többen kezdenek érvelni a maguk igaza mellett logikátlan érvekkel. Érdekes én a belépő szintű kábeleimmel is elégedetten hallgattam a zenét annak idején ,és nem akartam meggyőzni senkit,hogy a drágább kábelek nem jobbak. Azután,ahogy fejlődött a rendszerem a kábeleim is úgy lettek jobbak,drágábbak. A fejlesztéseimet a tapasztalat irányította,nem befolyásolt soha senki,....és most hogy megint kerek az összhang az eszközök és a madzagok között eljutottam oda,...hogy ha valaki elautózna hozzám egy csoda Canare-val,hogy :ezt rakd be ,mert nagyon jó,veri az olyan madzagot is mint ami neked van,...én udvariasan megkérném,hogy vigye vissza,mert azzal sem fáradok,hogy bepróbáljam,mert tudom az eredményt.
Ha belegondolsz ez minden topicban mehetne,ilyen érvekkel,hogy drága..jó...meg rossz..,meg nem éri meg,...meg becsapás..,de sehol máshol nem megy,csak a kábeles topicban,...pedig mehetne hangfal és erősítővel kapcsolatban is.. Azért mert ez csak egy madzag,...ilyet bárki tud venni és feldugózni,...gyártani,...a hosszúságuk is egyforma,és úgy ránézésre a rosszabbra is rá lehet fogni,hogy az a jobb,és utána lehet vitatkozni,hogy az én rendszeremben én jobbnak hallom,..és nincs isten,aki bebizonyítaná ,hogy ez nem így van.
Mintha egyeseknek kellene ez a vita,hogy érezzék,hogy élnek,..és itt vannak,és jó fogalmazó képességükkel másokat a sárba tudnak tiporni.
Kíváncsi lennék,hogy ,ha egy huszárvágással kiherélnék a vita lehetőségét,melyik oldal próbálna ismét fogást találni a másik oldalon. Pl.: A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem. Engem nem érdekelnek a Canarek,...meg a Mogamik,..meg a vanDamme-k. És lehet,hogy akkor SoundMánia okosságait sem kellene nektek olvasni,..és nem lenne vita,csak tapasztalat csere.. Szerinted?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”