Ráadásul, itt a bringaszezon !asebestyen írta: ↑2025.03.22., szomb. 10:49Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére).![]()

Ráadásul, itt a bringaszezon !asebestyen írta: ↑2025.03.22., szomb. 10:49Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére).![]()
. Tökéletesen egyetértek,de ez nem csak a kábelekre igaz!!!cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 07:07Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)Block írta: ↑2025.03.22., szomb. 06:56
A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Én az elmúlt kb 3 évben azt tudtam leszűrni, hogy a VZ LP az isten meg a Canare. Ebböl a kettőből válassz. Esetleg futottak még kategória a Neotec egyszálasai.asebestyen írta: ↑2025.03.22., szomb. 10:49Valójában itt nem a kábelekről vagy a kábelezésről szól semmi, hanem a tisztelt fórumtársakról. Szerencsére a "zinternetes" fehér papír minden butaságot, demagógiát, lózungot, hatalmas arcot, 4XL-es nagykabátot, szánalom marketinget elbír. Jól döntöttem, hogy ennek üzemeltetésében nem veszek már részt (sokak örömére).![]()
Magánvélmény, amit közzé tettél. És tudva, hogy a Radnai kábeleddel meg az Sp1-el mióta mi a véleményed, számomra az egész megkérdőjelezhetővé is vált. :)chord_ írta: ↑2025.03.22., szomb. 10:22Ugyan már.wittao írta: ↑2025.03.22., szomb. 00:46
Arnyekra vetodtel, ELEX mar 2 eve nem vegez semmilyen kereskedelmi tevekenyseget.
Hogy a tobb evtizedes rendszerepitesi, ugyfelkapcsolati es eszkozismereti mult miatt jelentosen nagyobb ralatasa van/volt a kerdeskorre, inkabb oda kellene figyelni ra, mikt egy masik, rendkivul tapasztalt felhasznalora…
Ex-kereskedő, nagy rálátással, valóban. Ezerszer több láncot hallott, mint én.
Azt az probléma, hogy pont ezért fájdalmas, hogy ami hallottam hangot nála, amit mutatott, amúgy korrekten és lelkesen, ahol a kábelezés drágább volt, mint a mostani rendszerem új ára, az a hang az nekem konkrétan rossz volt.
De nem kicsit.
Nagyon rossz.
Nekem.
Annyira, hogy elég jól megjegyeztem.
Szóval, innentől a 'munkássága', a tapasztalata, a rálátása, a sokmilliós ultra-highend istenítése, a rengeteg-mindent-hallott-ám fetisizálása úgy elolvad, mint a jégkocka a forró vízben.
Így nem hiteles.
Ami hangot ő tart jónak, azt terjesztette, azért áll ki. Most is.
Nekem az nem jó, én teljesen mást keresek asszem.
Nektek, akiknek tetszik ott a hang, lehet hiteles, az nem az én dolgom.
Szeressétek, tiszteljétek.
Én inkább csak jó messziről.
A hifisókról hazafelé sétálgatva amúgy nem csak nekem jutott eszembe, hogy az 'Ultra-HighEnd' terén az ár / hang viszonylatban vannak problémák rendesen.
De ez egy ilyen terület.
Nincs probléma, én csak elmondtam a véleményemet.
Magánvélemény.
Ugyan már.wittao írta: ↑2025.03.22., szomb. 00:46
Arnyekra vetodtel, ELEX mar 2 eve nem vegez semmilyen kereskedelmi tevekenyseget.
Hogy a tobb evtizedes rendszerepitesi, ugyfelkapcsolati es eszkozismereti mult miatt jelentosen nagyobb ralatasa van/volt a kerdeskorre, inkabb oda kellene figyelni ra, mikt egy masik, rendkivul tapasztalt felhasznalora…
Melyik amerikai kiállítás? (nincs túl sok).
Mondj akkor valami frissebbeket az elmúlt 10 évből a tapasztalataid alapján amikre ez igaz. Kíváncsi lennék. Tény, hogy a te drótjaid használt ára (nem tudom mennyi az új áruk mert sohasem vettem) nem rossz, annak aki nem vágyik többre. De manapság amikor 600ezer ft-nak mondott átlagfizetések világát éljük, ezek már nagyon nagyon az alapszint.
Elmondom neked miért csinálnak, vagy cimkéznek olcsóbb kábeleket. Marketing. A legtöbben nem a csúccsal kezdik, ebben megegyezhetünk. Ez a csali ez esetben. Sokan lépnek tovább márkán belúl. A nagy számok törvénye szerint tehát van értelme. Kell az olcsóbb. Több eladás.Shimano írta: ↑2025.03.21., pén. 18:17Nekem az jött le az eddigi próbálkozásaim alapján,hogy az olcsóbbak semmire valók,és legalább onnét kéne indulnia minden kábelgyártónak,ami már jó és vállalható is,de nem ez van,csinálják,kínálják azokat is amiket le sem kéne gyártani,mert egyszerűen nem jók,pénzt és energiát belefeccelve.
De minden más terméknél is ez van,csinálják a semmire való olcsóbb akármiket,mikor annyi energiával már akár jót is lehetne csinálni,de nem,öntik az emberekre a sz@rt.Mondjuk itt a legtöbb esetben legalább olcsó a sz@r,de a sz@r sz@r akkor is az ha olcsó,így felesleges is,szerintem.
Mondok egy példát,vdh.Mi a tökömnek ennyi olcsó vacak drót tőlük?,de említhetném a többi drótfaragót is,mert ott is ez van.Kezdjék a jóval,és onnét feljebb az ultrahájendig,ez lenne a racionális,szerintem.
Úgy látom, hogy soha nem lesz vége ennek a demagóg dumának… Ez olyan, mintha valaki egy kiváló borásznak azt magyarázná, hogy a drága borok átverések, mert ő ugyanúgy berúg egy kannás bortól is.cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 09:45---
Ha már ilyen jól összejöttünk és mindenről beszélgetünk mesélnék egy új tendenciáról, amit jártamban keltemben ügyfeleknél tapasztalok.
Lassan, de biztosan a túlárazott kábeleket helyre teszi a piac. Na nem helyre, de kicsit lehúzza az árakat. Ennek van egy olyan következménye, hogy azok, akik eddig tágra nyílt szemmel bámulták a több százezres kábel csodákat azt látják, hogy ni-ni már 200 ezerért vagy 150 ezerért meg tudom venni használtan a kábel csodát. Meg is veszi. Aztán rájön arra, hogy "a királynak nincs ruhája" még annyit se ér a kábel.
Biztosan figyelmetlen voltam, nem is figyelek minden márkát. Mondanál példákat? Ne egyet, tendenciáról van szó...cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 09:45---
Ha már ilyen jól összejöttünk és mindenről beszélgetünk mesélnék egy új tendenciáról, amit jártamban keltemben ügyfeleknél tapasztalok.
Lassan, de biztosan a túlárazott kábeleket helyre teszi a piac. Na nem helyre, de kicsit lehúzza az árakat. Ennek van egy olyan következménye, hogy azok, akik eddig tágra nyílt szemmel bámulták a több százezres kábel csodákat azt látják, hogy ni-ni már 200 ezerért vagy 150 ezerért meg tudom venni használtan a kábel csodát. Meg is veszi. Aztán rájön arra, hogy "a királynak nincs ruhája" még annyit se ér a kábel.
Ugye van esély arra, hogy kapok valami linket?cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 09:45---
Nem vagyok nagy kábel fetisiszta, de eddig pl. hangfal kábel esetében ami drágább kategóriát vettem az bizony jobb is volt.
Számonkérésről szó nincs...
Off a pszichés tényezők kapcsán.chord_ írta: ↑2025.03.21., pén. 15:50Csakhogy ebben a témában nem korrekt kihagyni a pszichés tényezőket, amelyek éppúgy működnek, mint a technikai megoldások.
A való hifis életben egy nagyon magas kábel ár valami fontosat azért csinál. Igen, a hanggal. Pontosabban a hang-ítéletekkel, a 'közvéleménnyel', a hang-érzékeléssel.
Éppúgy, mint az esztétika.
Vagy a díszdoboz.
Vagy a név.
Na, erre gondoltam.
Várnám a linket továbbra is.kaef2 írta: ↑2025.03.21., pén. 15:30Kaphatnék erre a nyilatkozatra valami linket?cables írta: ↑2025.03.21., pén. 06:23Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!
A gyenge agyad mikor fogja már fel, amit itt a fórumon számtalanszor leírtam már, hogy több, mint kettő éve nyugdíjban vagyok már.
A probléma ezzel meg annyi, hogy a név nélküli állítás, hogyazenyémsokkaljobbmintatöbbieké
Kedves Cables! Tisztellek a korod miatt,és tisztellek,hogy munkásságod olyan lelkesedéssel csinálod a hifi terén,mint egy 30 éves. Soha nem sértesz meg embereket,még akkor sem,ha bántanak... és nagyon sok zene hallgatónak szereztél és szerzel még örömet a kábeleiddel. De...kérlek ne félts,ne óvj a tanácsoddal,..mert 65 éves koromra én is tisztában vagyok,hogy mit írok,és mit szeretnék.cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 07:07Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)Block írta: ↑2025.03.22., szomb. 06:56
A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)Block írta: ↑2025.03.22., szomb. 06:56
De,ha megértetted a mondandója lényegét,akkor rá kellett jönnöd,hogy tényeket ír,.---a világ így működik.