Chord, te miért nem válaszoltál Elexnek a beírására?
Azt kellene többször is elolvasnod,és megértened...
Pedig jó lenne a link, kiváncsi lennék azokra a rossz kábelekre. Alább is írtam egy jót, de sokkal olcsóbbat is tudok, amit Cables cablesei meg sem közelítenek. Szerintem nem mindenkinek az ár számít, ha kap érte tartalmat...zoli73 írta: ↑2025.03.21., pén. 15:35Igen, átsiklottál felette. A kommentemben, amit Alexével együtt idéztél, abban azt írom, hogy a topicjában már kitárgyaltuk, így nem kellene ide is citálni, itt is elhinteni a magját.juliush írta: ↑2025.03.21., pén. 14:15Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?Alex_Aston írta: ↑2025.03.21., pén. 13:17
Ha a konkurenciát minősítjük, azzal önmagunkat minősítjük.
Én azt látom, hogy tapasztalatai alapján műszakilag más következtetésekre jutott, mint a gyártók jelentős része, saját kábeleit nyilván saját tapasztalatai mentén kikísérletezve készíti. Mindaddig míg pusztán ezeket a tapasztalatokat osztja meg, amelyekből levont következtetései nyilvánvalóan a kábeleiben is megtestesülnek, és nem azt írja, hogy "bezzeg az én AB kábelem felmosta a padlót az XY cég ilyen-olyan kábelével", engem speciel nem zavar.
Egy vélemény a sok közül, melyet helyén kell tudni kezelni.
De igen, ha bekukkantasz a topicjába(szándekosan nem linkelem ide), akkor láthatod, hogy bizony megnevez több nagynevű kábelt is, amikkel az övéi feltörölik a padlót.
Konkrétan engem zavar az ilyen jellegű marketing, az viszont egyáltalán nem helyénvaló, hogy már itt is kezdi erre terelni a figyelmet, teszi az utalásokat a saját portékájára.
Ha én IDE kukkantok be, akkor AZ érdekel, amit ITT olvashatok.zoli73 írta: ↑2025.03.21., pén. 15:35
De igen, ha bekukkantasz a topicjába(szándekosan nem linkelem ide), akkor láthatod, hogy bizony megnevez több nagynevű kábelt is, amikkel az övéi feltörölik a padlót.
Konkrétan engem zavar az ilyen jellegű marketing, az viszont egyáltalán nem helyénvaló, hogy már itt is kezdi erre terelni a figyelmet, teszi az utalásokat a saját portékájára.
Kicsit bonyolultabb gondolkodást várnék....
Igen, átsiklottál felette. A kommentemben, amit Alexével együtt idéztél, abban azt írom, hogy a topicjában már kitárgyaltuk, így nem kellene ide is citálni, itt is elhinteni a magját.juliush írta: ↑2025.03.21., pén. 14:15Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?Alex_Aston írta: ↑2025.03.21., pén. 13:17Ha a konkurenciát minősítjük, azzal önmagunkat minősítjük.
Én azt látom, hogy tapasztalatai alapján műszakilag más következtetésekre jutott, mint a gyártók jelentős része, saját kábeleit nyilván saját tapasztalatai mentén kikísérletezve készíti. Mindaddig míg pusztán ezeket a tapasztalatokat osztja meg, amelyekből levont következtetései nyilvánvalóan a kábeleiben is megtestesülnek, és nem azt írja, hogy "bezzeg az én AB kábelem felmosta a padlót az XY cég ilyen-olyan kábelével", engem speciel nem zavar.
Egy vélemény a sok közül, melyet helyén kell tudni kezelni.
Kaphatnék erre a nyilatkozatra valami linket?cables írta: ↑2025.03.21., pén. 06:23Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!
Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?Alex_Aston írta: ↑2025.03.21., pén. 13:17Ha a konkurenciát minősítjük, azzal önmagunkat minősítjük.
Ezt már a Te topicodban is kitárgyaltuk, hogy nem egy elegás marketing fogás az, ha a konkurencia termékeit, megoldásait degradálva próbálod a saját portékádra terelni a figyelmet. Nem tudom, hogy ez mennyire célravezető, de minden esetre nem túl elterjedt. Nem gondolnám, hogy ha egy termék nem kelendő, akkor a versenytársak fikázásától megugrana rá a kereslet. Ha az a termék nem tudja magát eladni e nélkül, akkor nagy a baj.cables írta: ↑2025.03.21., pén. 10:06Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Ja, nem szebb, nem csúnyább.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 09:57
Itt mesélhetnél a Sogon-ról, ami nem szebb mint a Vz. Mit hallottál? Érdekelne.
Emlékszem, olvastam egy cikket, hogy régebben ha az otthonunk túl közel volt a műsorszóró toronyhoz, akkor a fém kerítésen keresztül lehetett hallani a rádiót.wittao írta: ↑2025.03.21., pén. 11:09Sajnos Rudi bácsi a vastag és vékony kábelekkel kapcsolatosan ugyanannyi prekoncepció van és ugyanolyan fölösleges mindkettő. Hallottam már nagyobb, vastagabb kábeleket rosszul és kiválóan is szólni, mint ahogy a pár szálból állókkal is hasonló tapasztalatok vannak.
Fölösleges szerintem egy kábelt a kinézete alapján ekézni, vagy éppen dicsőíteni a puritánságát, és az egyszerű=nagyszerű tévképzetben ringatni magunkat.
Akárhogy is nézzük a világunk egyre több külső "kábelmentes" zavaró tényezővel van tele több GHz tartományig, ahol a házfalaink semmilyen védelmet nem nyújtanak, és egyre nagyobb illúzió az, ha úgy gondoljuk egy csupasz, árnyékolásmentes kábel (vezeték) jelentheti a nirvanat az audio rendszerünk számára. Gyakorlatilag az utóbbi 1 évtizedben a 3G-4G-5G mobil netek, 2.4-5GHz Wifi, műholdas és földi sugárzás kereszttüzében az árnyékolás nélküli vezetékeken lassan forráskészülék nélkül is lehet zenét hallgatni...
Ki a bánatos manót érdekel, hogy te mit hallottál a héten?cables írta: ↑2025.03.21., pén. 10:06Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Sajnos Rudi bácsi a vastag és vékony kábelekkel kapcsolatosan ugyanannyi prekoncepció van és ugyanolyan fölösleges mindkettő. Hallottam már nagyobb, vastagabb kábeleket rosszul és kiválóan is szólni, mint ahogy a pár szálból állókkal is hasonló tapasztalatok vannak.cables írta: ↑2025.03.21., pén. 10:06Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Egy kábel nem csak azért lehet vastag mert vastagok a vezető keresztmetszetek. Ott el kell férnie a kábelszerkezetnek is. De persze vannak nem túl vastag és nem túl ronda kábelek is amik jó hangúak. Meg vannak vastagok is amik nem szépek és jó hangot csinálnak. Szóval mindenféle van.cables írta: ↑2025.03.21., pén. 10:06Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Semmilyen világban sincs köze sz árnak a hanghoz.
Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Itt mesélhetnél a Sogon-ról, ami nem szebb mint a Vz. Mit hallottál? Érdekelne.Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 09:53Azért azt elmondhatjuk, hogy manapság minden kábelgyártó nagyon sokat ad a külcsínre.zoli73 írta: ↑2025.03.21., pén. 07:43
Szerintem nagyon nem ennyire fekete, és fehér a kérdés, hogy a szépen kinéző kábel rossz, a csúnyácska meg jó hangú. Ez rendszer kérdése is, hogy melyikbe passzol, és azt sem hinném, hogy a hifista társadalom olyan naív volna, hogy csak az esztétika miatt nyitná ki a pénztárcáját. Feltételezem, hogy vásárlás előtt mindenki tájékozódik arról, amire kiadja a pénzt.
Igen, sok gyártó törekszik arra, hogy a kábeleit minél inkább kívánatosnak láttassa, kvázi a külcsínével is sugallni akarja a minőséget, de ez nem minden esetben jár együtt. Aki mégis van olyan könnyelmű, hogy csak a látvány alapján választ, annak vállalnia kell a következményeket is.
Onnantól kezdve nem naivítás kérdése, hogy melyik csicsás drótot választod, ha szinte csak az van. Amúgy, szerintem nagyon sokaknak elsők között van az esztétika.
Én úgy gondolom, hogy egy gyári kábel, amelyik szép, attól még lehet jó hangú, jó drágán. Azt nem tudjuk, hogy ha nem készítették volna olyan szépre és emiatt még drágábbra, nem lenne-e még jobb hangú.![]()
Azért azt elmondhatjuk, hogy manapság minden kábelgyártó nagyon sokat ad a külcsínre.zoli73 írta: ↑2025.03.21., pén. 07:43
Szerintem nagyon nem ennyire fekete, és fehér a kérdés, hogy a szépen kinéző kábel rossz, a csúnyácska meg jó hangú. Ez rendszer kérdése is, hogy melyikbe passzol, és azt sem hinném, hogy a hifista társadalom olyan naív volna, hogy csak az esztétika miatt nyitná ki a pénztárcáját. Feltételezem, hogy vásárlás előtt mindenki tájékozódik arról, amire kiadja a pénzt.
Igen, sok gyártó törekszik arra, hogy a kábeleit minél inkább kívánatosnak láttassa, kvázi a külcsínével is sugallni akarja a minőséget, de ez nem minden esetben jár együtt. Aki mégis van olyan könnyelmű, hogy csak a látvány alapján választ, annak vállalnia kell a következményeket is.
Van akinek az is befolyásolja...
Szerintem nagyon nem ennyire fekete, és fehér a kérdés, hogy a szépen kinéző kábel rossz, a csúnyácska meg jó hangú. Ez rendszer kérdése is, hogy melyikbe passzol, és azt sem hinném, hogy a hifista társadalom olyan naív volna, hogy csak az esztétika miatt nyitná ki a pénztárcáját. Feltételezem, hogy vásárlás előtt mindenki tájékozódik arról, amire kiadja a pénzt.cables írta: ↑2025.03.21., pén. 06:23---
Az ár kérdést nem lehet megkerülni, ha kábelekről beszélgetünk. Az ár minden gyártónál vagy DIY kábel készítőnél is kulcskérdés és valóban itt dől el a kábel minősége. Azok akik drága kábeleket akarnak eladni szembe kerülnek azzal, hogy a drága kábel külső megjelenését kell vonzóvá tenni. Ez viszont az én - talán mondhatom, hogy nem kevés - tapasztalatom alapján a hangminőség rovására megy. Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!
Ez tökéletesen egybevág azzal amit én tapasztaltam!