Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
- furminc
- Újonc fórumos
- Értékelés: 13
Re: Fül és Fejhallgatók
Audiocentrum
https://audiocentrum.hu/MEZE-Empyrean-I ... ato-fekete
Pár napja ott meghallgattam, jó fejes.
https://audiocentrum.hu/MEZE-Empyrean-I ... ato-fekete
Pár napja ott meghallgattam, jó fejes.
Sziasztok!
Tudja valaki hogy Meze Empyrean II-t
hol, melyik kereskedőnel lehetne megfulelni?
Tudja valaki hogy Meze Empyrean II-t
hol, melyik kereskedőnel lehetne megfulelni?
Elkészült végre a második prototípusa a STAX/6.35 meghajtására is képes erősítőmnek (nem az én művem, csak páváskodom más szakmai tudásával, én csupán instrukciókat adtam mit szeretnék és hogyan).
Bevallom eddig nem voltam maradéktalanul elégedett vele, nyúztam többféle csővel is az elődjét.
ECF80 - EL90 csőbázison alapszik.
Most, hogy NoNFB lett hirtelen annyit javult, hogy alig tudom leszedni a fejemről a STAX-omat. Egy 007-essel hallgatom, és maximálisan elégedett vagyok, számomra ez a fejhallgató/fejes erősítő keresgélés úgy érzem révbe ért. Eddig BlueHawaii-t tartottam etalonnak a kategóriában, és sajnos a Viva STX-ét 300B csövekkel nem volt módom meghallgatni, de úgy gondolom legalább az előbbit az én saját preferenciáim szerint sikerült felülmúlni.
Kap szép házat, relés vezérléseket, touchscreent, és bemegy a többi készülékem közé :)
Bevallom eddig nem voltam maradéktalanul elégedett vele, nyúztam többféle csővel is az elődjét.
ECF80 - EL90 csőbázison alapszik.
Most, hogy NoNFB lett hirtelen annyit javult, hogy alig tudom leszedni a fejemről a STAX-omat. Egy 007-essel hallgatom, és maximálisan elégedett vagyok, számomra ez a fejhallgató/fejes erősítő keresgélés úgy érzem révbe ért. Eddig BlueHawaii-t tartottam etalonnak a kategóriában, és sajnos a Viva STX-ét 300B csövekkel nem volt módom meghallgatni, de úgy gondolom legalább az előbbit az én saját preferenciáim szerint sikerült felülmúlni.
Kap szép házat, relés vezérléseket, touchscreent, és bemegy a többi készülékem közé :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
Nekem egy DT-770 Pro 250 Ohm-os van. (Több Beyer között.) Egyetértek. Nekem sem tetszik a hangja, de rendkívül jutányos áron jutottam hozzá (szinte színes üveggyöngyökért) így nem bírtam ellenállni, hogy meg ne vegyem kéz alól.alto írta: ↑2025.03.20., csüt. 14:36Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.

Viszont "dolgozni" - értsd pl. felvenni magnóra, mondjuk rádióból - nagyon jól használható.
Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.Öreghifis írta: ↑2025.03.20., csüt. 12:13Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatókkal?
- Beyerdynamic DT 1990 Pro
- Beyerdynamic Amiron Home
A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként.![]()
Forrás: Sony cd játszó, S.M.S.L. DAC és S.M.S.L. fejhallgató erősítő.
Zene: klasszikus rockzene a Beatlestől a Dire Staritsen, Queenen, Eric Claptonon, és hasonlókon Pink Floydig bezárólag.
Tapasztalatokat, tanácsokat köszönettel veszem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Köszönöm szépen a gyors választ!
A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat,
Igazad van, irnom kellett volna: a DT 990 Pro 250 ohmos. Az évjáratát sajnos nem tudom; újonnan vettem pár hónapja, de nem üzletben, hanem egy "leesett a a kamionról" típusú eladótól.....
Ami az S.M.S.L DAC-ot illeti, klasszisokkal jobb, mint az ebből a szempontból tucatterméknek számító 50 lemezes Sony CD játszó saját DAC-ja .
Akkor ha jól étettem, te az Amiront ajánlanád?
A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat,
Igazad van, irnom kellett volna: a DT 990 Pro 250 ohmos. Az évjáratát sajnos nem tudom; újonnan vettem pár hónapja, de nem üzletben, hanem egy "leesett a a kamionról" típusú eladótól.....
Ami az S.M.S.L DAC-ot illeti, klasszisokkal jobb, mint az ebből a szempontból tucatterméknek számító 50 lemezes Sony CD játszó saját DAC-ja .
Akkor ha jól étettem, te az Amiront ajánlanád?
Szia,
Van.
Amiron Home
Nyugis hang, hosszan hallgatható, nincsenek bántó kiemelései.
Kellemes 3D teret tud érzékeltetni.
Zúzós zenéhez túl nyugis, minden máshoz oké.
Más hangzásvilág mint a 990 pro.
1990 Pro
Feszes, gyors, fényes hangzású fejes. A magasai túlzóak lehetnek, még jó párosítással is.
Közvetlenebb, kevésbé teres mint az Amiron, és szerintem nem is igazán jó a térábrázolása.
Könnyebben hajtható az Amironnál, bár az sem nehéz eset egyáltalán.
Stúdiómunkára szánt fejes, az Amiron otthoni hifire.
Van hasonlóság a 990 pro-hoz hangzásban.
Nincs személyes tapasztalatom az smsl cuccokal, de nem lepődnék meg ha a Sony dac-ja jobban hangozna az smsl erősítővel.
A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat, mert túlzással ugyan, de ahány, annyiféle hangzás.
Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatókkal?
A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként.
Zene: klasszikus rockzene a Beatlestől a Dire Staritsen, Queenen, Eric Claptonon, és hasonlókon Pink Floydig bezárólag.
A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként.

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6181
Re: Fejhallgató választás tapasztalatok alapján
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 195
Sziasztok!
Van aki tudja, hogy mi a különbség a Hifiman HE6SE és a HE6SE V2 között?
Paraméterei megegyeznek, a fejpánt más. Valahol azt írták, hogy az első HE6SE ugyanazt a sík mágnest használja, mint a legelső HE6, amiről annó eléggé áradoztak, ahogy az OG HE400-asról is.
Köszönöm!
Van aki tudja, hogy mi a különbség a Hifiman HE6SE és a HE6SE V2 között?
Paraméterei megegyeznek, a fejpánt más. Valahol azt írták, hogy az első HE6SE ugyanazt a sík mágnest használja, mint a legelső HE6, amiről annó eléggé áradoztak, ahogy az OG HE400-asról is.
Köszönöm!
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Fejhallgató választás tapasztalatok alapján
Sziasztok!
Van valaki akinek van tapasztalata a következő fejhallgatókkal?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Van valaki akinek van tapasztalata a következő fejhallgatókkal?
- Marshall Monitor III
- Sennheiser Momentum 4
- Cambridge Audio Melomania P100
- Mennyire kényelmes a hosszú távú viselése? Mennyire nyomja a fület, vagy mennyire nehezedik rá a fejtetőre vagy a fülre? (akár napi 8 órában)
- Melyiknek milyen a hangzása? A Marshall-t volt szerencsém kipróbálni és az az én ízlésemnek mélyorientált volt. Ez utóbbit csak azért említettem meg, hogy a másik kettő hozzá miként viszonyul?
- Mennyire tartósak normál használat mellett? Mindig beltérben lenne használva.
- Ár-érték arányban hogy viszonyúlnak egymáshoz?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
- Beköltözött
- Értékelés: 432
Nekem van, de nem Bp-en. De itt normálisan meghallgatható.Öreghifis írta: ↑2025.02.26., szer. 14:52Mr.Collectort megkövetve......![]()
Kedves kollégák, tudtok olyan szaküzletet Budapesten, ahol meghallgathatok egy Beyerdynamic DT 900 Pro X fejhallgatót, és összehasonlíthatom a meglévő 990 Pro fejhallgatómmal? Nem szeretnék látatlanban (illetve "hallatlanban") kifizetni közel 100 ezer forintot, az esetleges visszaküldés/visszafizetés maceráját meg szereteném elkerülni.
Ha ilyen üzlet nincs, és/vagy esetleg Budapesten, vagy környékén akad valaki, aki Beyer 900 Pro x tulajdonos, és lehetőséget biztosítana egy összehasonlításra, azt néhány sörökkel kifejezve megköszönném.![]()
Egyik sem lesz teljesen nyugis, mert amellett megy még a hétköznapi eladás. A Hitspace online mutatja a készletet, de egy telefont érdemes megejteni, hogy ne legyen más demón.
Ha még érdekes, Hitspace, vagy Fejhallgatópláza.
Mr.Collectort megkövetve......
Kedves kollégák, tudtok olyan szaküzletet Budapesten, ahol meghallgathatok egy Beyerdynamic DT 900 Pro X fejhallgatót, és összehasonlíthatom a meglévő 990 Pro fejhallgatómmal? Nem szeretnék látatlanban (illetve "hallatlanban") kifizetni közel 100 ezer forintot, az esetleges visszaküldés/visszafizetés maceráját meg szereteném elkerülni.
Ha ilyen üzlet nincs, és/vagy esetleg Budapesten, vagy környékén akad valaki, aki Beyer 900 Pro x tulajdonos, és lehetőséget biztosítana egy összehasonlításra, azt néhány sörökkel kifejezve megköszönném.

Ha ilyen üzlet nincs, és/vagy esetleg Budapesten, vagy környékén akad valaki, aki Beyer 900 Pro x tulajdonos, és lehetőséget biztosítana egy összehasonlításra, azt néhány sörökkel kifejezve megköszönném.

- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4981
Re: Pótalkatrész AKG K 340 fejhallgatóhoz
Nem, csak a matuzsálemeknek: 280, 240, 340, 401. Sajnos az újabbakat nem ismerem, de valószínűleg nem változtattak sokat a technológián, mert még mindig ugyanez a gond ezekkel a mütyürökkel. A gumik egy műanyag elemmel voltak egybe fröccsöntve. Az elöregedett gumidarabokat vékony fúróval távolítottam el, a frisseket a lyukba behúzva minimális ragasztóval rögzítettem.
- quad
- Fórumlakó
- Értékelés: 59
Köszi!
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
K701-en is cseréltél esetleg? Mert azt én annyira macerásnak tartom, hogy nem mertem nekiállni. De ha segítenél...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Én valamilyen befőttes gumikkal pótoltam az előzőnél.
A mostaninál már lusta voltam szétszedni, kapott pár szivacsot felülre
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Hi! A Bertaudio-nál vannak általában régi eredeti AKG alkatrészek, pár éve kérdezetem tőlük én is a k340 gumit, de már nem volt. Esetleg rá lehet kérdezni hátha lett azóta raktáron.
Én valamilyen befőttes gumikkal pótoltam az előzőnél.
A mostaninál már lusta voltam szétszedni, kapott pár szivacsot felülre

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6181
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4981
Rövidáru szaküzletben lehet kapni méterre ilyen gumit. Míg voltak AKG fejhallgatóim, több példányon is cseréltem, viszonylag kis macera.
- quad
- Fórumlakó
- Értékelés: 59
Pótalkatrész AKG K 340 fejhallgatóhoz
Ki tudja hol lehet alkatrészt rendelni AKG fejhallgatóhoz?
Konkrétan K340-hez kellene a fejpántot megfeszítő gumi.
Esetleg ötletek ennek pótlására?
Konkrétan K340-hez kellene a fejpántot megfeszítő gumi.
Esetleg ötletek ennek pótlására?
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Szerintem irreálisak azon elvárások, a prémium fejesekkel szemben, hogy szóljanak ugyanolyan jól, mint a 40 eurósok. Ki venné meg 3000 euróert, ha úgy szólna, mint a 40 eurós? Nyilván sokkal, nagyon sokkal jobban szólnak.earforce írta: ↑2025.02.04., kedd 15:39Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
….
Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.
….
Szerintem egy belépő kategóriás fejesnek nem a mélye jobb (nekem is van 3000 forintos Panasonic fejhallgatóm), hanem hiányzik belőle a középtartomány nagy része, a magasak nagy része, és a mélyek alja. Van egy kellemes basszuskiemelésük.
Aztán ma voltam egy opera előadáson, gála volt, több darabból áriák és duettek. Egy ilyet a Focal utopia 2020- as, amit hallottam, nyilván akármilyen jó elektronikát raknak elé, még megközelíteni is nehezen tud csak, de törekszik rá, tetszik a hangja, örömmel lehet hallgatni. A prémium fejesek szerintem a minél többféle zene minél valósághűbb reprodukciójára törekednek (több- kevesebb sikerrel).
A belépő kategóriások meg egy ennél sokkal szűkebb hangzás tartományban adnak vissza valamit a zenéből, a zene egy részéből. De ha valakinek a 40 eurós hangja tetszik, az nem baj, csak akkor nem kell egy 3000 eurósat hallgatni, mert az rögtön az ember arcába tolja a rendszer hibáit. Meg igényelnek egy normális tápellátást is, ami sajnos szintén nem olcsó.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
Nekem is van egy ilyen kZ:
https://kz-audio.com/kz-zs10-pro.html
Az a helyzet hogy ennyi pénzért ez valóban egy kiváló in-ear. De! ahogy felveszem utána a megfelelően erősített hifiman sundara closed-t, rájövök hogy ez sokkal közelebb áll az igazsághoz. Majd utána jön a DC AEON flow closed amiben sokkal kevesebb a mély mégis hamar egyértelművé válik hogy na ez az ami talán a legközelebb van a valósághoz.
Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.
Szóval a kZ mélye hifis szlenggel élve egyhangjegyes, unalmas színtelen vmi, de legalább jó sok van belőle. Természetesen ez is helyen kezelendő az 50$-os kategóriához képest parádés! Futáshoz jó meg teamsezni ha a kollégák zajterhelése kezd bántó szintet megütni, de sosem fog tudni szvsz belépni az audiofil szférába.
Nekem is van egy ilyen kZ:
https://kz-audio.com/kz-zs10-pro.html
Az a helyzet hogy ennyi pénzért ez valóban egy kiváló in-ear. De! ahogy felveszem utána a megfelelően erősített hifiman sundara closed-t, rájövök hogy ez sokkal közelebb áll az igazsághoz. Majd utána jön a DC AEON flow closed amiben sokkal kevesebb a mély mégis hamar egyértelművé válik hogy na ez az ami talán a legközelebb van a valósághoz.
Szóval a kZ mélye hifis szlenggel élve egyhangjegyes, unalmas színtelen vmi, de legalább jó sok van belőle. Természetesen ez is helyen kezelendő az 50$-os kategóriához képest parádés! Futáshoz jó meg teamsezni ha a kollégák zajterhelése kezd bántó szintet megütni, de sosem fog tudni szvsz belépni az audiofil szférába.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO