Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MM és MC pickup-ok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1168

Re: MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Adibadi30 írta:
2025.04.13., vas. 11:23
Rock60 írta:
2025.04.06., vas. 10:26
SoundMania írta:
2025.04.06., vas. 06:30

...Bár kérdéses, hogy kis tűerővel használandó hangszedőket (pl vdh 1,3gr) hohy kezeli a karod.
Állítólag érdemes valami jó kompresszormotort is keresni hozzá és nagyon precízen beállítani a nyomást a hangszedő adott beállításaihoz. Szóval a hangszedőbabráláson felül a kompresszorral is érdemes pontosra babrálni a legjobb hanghoz.
Nincsen tapasztalatom más hangszedővel ebben a karban.
Mire ez a kar meglett, már az EMT - t használtam.
Egy alkalommal járt nálam vendégségben egy VdH Grasshopper, annak is az ajánlott tűereje 2.0 - 2.1 körüli volt.
Nem tudom, melyik VdH modellek működnek 1.3 - al...

Erről az állítható kompresszor-tunningról még nem hallottam. gondolkodik.gif
Ami gyárilag jár a karhoz, az tudtommal a lehető legjobb, amit anno adtak hozzá, egy fix nyomású japán Hiblow SPP-15GA... / Takatsuki Electric :D /
Úgy indult el, úgy fújta a levegőt 20 év pihenő után, mint ha egy órája ment volna utoljára. :smile53:
Asszem ez a szerkezet lenne az utolsó a hifimben, amit kicserélnék. :smile29:

Nem kizárt, hogy gyártottak azóta olyat, ami még jobban optimalizálható a karhoz, vagy a hangszedőhöz, de ebbe biztosan nem bonyolódok bele.
Pl. az én VdH-m is az alacsony tűnyomást szereti.IMG_20250413_111839.jpg
Ráadásul az alacsony antiskating erőt is...., viszont nem tudom mennyire szeretne oldalra taszigálni egy AirTangent-et... meg Rock-nak a vdh EMT-je is.
Klassz ez a Crimson. Bármelyik Hana-nál jobb! :)

Adibadi30
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Adibadi30 »

Rock60 írta:
SoundMania írta:

...Bár kérdéses, hogy kis tűerővel használandó hangszedőket (pl vdh 1,3gr) hohy kezeli a karod.
Állítólag érdemes valami jó kompresszormotort is keresni hozzá és nagyon precízen beállítani a nyomást a hangszedő adott beállításaihoz. Szóval a hangszedőbabráláson felül a kompresszorral is érdemes pontosra babrálni a legjobb hanghoz.
Egy alkalommal járt nálam vendégségben egy VdH Grasshopper, annak is az ajánlott tűereje 2.0 - 2.1 körüli volt.

Ami gyárilag jár a karhoz, az tudtommal a lehető legjobb, amit anno adtak hozzá, egy fix nyomású japán Hiblow SPP-15GA... / Takatsuki Electric :D /
Úgy indult el, úgy fújta a levegőt 20 év pihenő után, mint ha egy órája ment volna utoljára. :smile53:

Nem kizárt, hogy gyártottak azóta olyat, ami még jobban optimalizálható a karhoz, vagy a hangszedőhöz, de ebbe biztosan nem bonyolódok bele.
Pl. az én VdH-m is az alacsony tűnyomást szereti.
IMG_20250413_111839.jpg

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
SoundMania írta:

Pl az EMT-k.... :) Amiket láttam/hallottam 1,5gr felett kezdett már bedögleni a hangjuk.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.04.06., vas. 06:16
SoundMania írta:
2025.04.05., szomb. 21:55

Az engedékeny, vagy közepesen engedékeny hangszedőket szeretné, amik Jenő szerint 8-16gr közöttiek lennének jók. És ezt toltad meg 4,5gr-al 6+4,5=10,5-re. Így vagy elhiszed, hogy engedékenyebb lett az EMT-d és csökkentheted a tűnyomóerőt , vagy tehetsz még rá súlyt bőven. :)
Igen, 8 - 16 Gr... :napsut:

Hát, engedékenyebb nyilván nem lett a plussz súlytól... :unsure:
Ha tovább növelem a hangszedő súlyát ballaszttal, akkor kisebb tűerővel is megmaradna a barázda-követő képessége ? gondolkodik.gif
Nem a plussz súlytól lett engedékenyebb hanem az átalakítástól. Ezért kell a kisebb tűerővel használni.
De ha ragaszkodsz, hogy nem lett engedékenyebb és tudod, mert kitapasztaltad, hogy 2gr-on szól a legjobban, akkor több súly kell rá.
Bár kérdéses, hogy kis tűerővel használandó hangszedőket (pl vdh 1,3gr) hohy kezeli a karod. Plusz ilyen hangszedőnek extraalacsony antiskatingra van szüksége hagyományos karban, itt a levegősnél ez nem tudom hogy változik/működik... Állítólag érdemes valami jó kompresszormotort is keresni hozzá és nagyon precízen beállítani a nyomást a hangszedő adott beállításaihoz. Szóval a hangszedőbabráláson felül a kompresszorral is érdemes pontosra babrálni a legjobb hanghoz.

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.04.05., szomb. 21:55

Az engedékeny, vagy közepesen engedékeny hangszedőket szeretné, amik Jenő szerint 8-16gr közöttiek lennének jók. És ezt toltad meg 4,5gr-al 6+4,5=10,5-re. Így vagy elhiszed, hogy engedékenyebb lett az EMT-d és csökkentheted a tűnyomóerőt , vagy tehetsz még rá súlyt bőven. :)
Igen, 8 - 16 Gr... :napsut:

Hát, engedékenyebb nyilván nem lett a plussz súlytól... :unsure:
Ha tovább növelem a hangszedő súlyát ballaszttal, akkor kisebb tűerővel is megmaradna a barázda-követő képessége ? gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.04.05., szomb. 20:26
SoundMania írta:
2025.04.05., szomb. 10:48

Amúgy tudtommal könnyűnek számít. Ezért "jó" bele a v15. :) De inkább tennék bele egy jó mc-t meg ha kell plusz súlyt. Úgy emlékszem a csupasz tsd15 az 6gr.... És lehet nem tennék bele kis tűnyomóerőt igénylő vdh-kat sem. Ezért "felújított" emt-t sem. Bár nem tudom hova is akartál kilyuladni a tömeg kérdéseddel...
A VdH TSD 15 - met mindig 2.0 - 2.2 tűerővel használtam, az eredeti speckó is ezt javasolja...
Olyan kis tűerőt, amit az EMT - hez használsz, olyannal még nem találkoztam. gondolkodik.gif

Egyébként a hangszedő 6 gramját megsúlyoztam 4.5 gr ballaszttal, az nagyon jót tett a rendszer dinamikájának.
Ebből én is arra következtetek, hogy könnyűnek számít a kar, vagy legalább is a nehezebb hangszedőket szereti/szeretné... gondolkodik.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.04.05., szomb. 10:48

Amúgy tudtommal könnyűnek számít. Ezért "jó" bele a v15. :) De inkább tennék bele egy jó mc-t meg ha kell plusz súlyt. Úgy emlékszem a csupasz tsd15 az 6gr.... És lehet nem tennék bele kis tűnyomóerőt igénylő vdh-kat sem. Ezért "felújított" emt-t sem. Bár nem tudom hova is akartál kilyuladni a tömeg kérdéseddel...
A VdH TSD 15 - met mindig 2.0 - 2.2 tűerővel használtam, az eredeti speckó is ezt javasolja...
Olyan kis tűerőt, amit az EMT - hez használsz, olyannal még nem találkoztam. gondolkodik.gif

Egyébként a hangszedő 6 gramját megsúlyoztam 4.5 gr ballaszttal, az nagyon jót tett a rendszer dinamikájának.
Ebből én is arra következtetek, hogy könnyűnek számít a kar, vagy legalább is a nehezebb hangszedőket szereti/szeretné... gondolkodik.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

tunerman írta:
2025.04.05., szomb. 11:23

Az Air Tangent karokhoz 3 darab különböző ellensúlyt adnak, és 8-16g közötti PU-k használhatóak hozzá.
Aki ennél többet szeretne tudni, annak itt az Air Tangent hangkarok tesztjeinek mellékelt gyűjteménye :smile53:
TJ.
Alto és Pointe arról beszélt, hogy vannak bizonyos hangszedők, amik a könnyebb, és vannak, amelyek nehezebb karokban érzik jobban magukat.
Ugyebár a karok súlyával arányos a súlyukból következő tehetetlenségük is, ez hagyományos karoknál vertikális és horizontális szempontból azonos.
Az Air - Tangentnél viszont óriási a különbség. Míg vertikálisan csak a nagyon könnyű karcső tehetetlenségével kell számolni, addig horizontálisan a karcső és a légcsövön sikló nagy átmérőjű cső össztehetetlenségét " látja " a hangszedő.

Ezért gondoltam, hogy megkérdezem a szakmabelieket, hogy hangszedő - igény szempontjából szerintük könnyű, vagy nehéz karnak számít - e az AT ?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2688

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2025.04.05., szomb. 07:27
Rock60 írta:
2025.03.30., vas. 19:07

Véleményetek szerint az Air - Tangent könnyű, vagy nehéz karnak minősűl a hangszedők igénye szempontjából?
Ha valaki beállítana az üzletbe, hogy " jó napot kívánok, A-T karba keresek jobb MC hangszedőt, melyiket javasolná ? "
Valamit csak mondanátok, nem ? gondolkodik.gif
Vagy próba, cseresznye ?

Az Air Tangent karokhoz 3 darab különböző ellensúlyt adnak, és 8-16g közötti PU-k használhatóak hozzá.
Aki ennél többet szeretne tudni, annak itt az Air Tangent hangkarok tesztjeinek mellékelt gyűjteménye :smile53:
TJ.
Csatolmányok
Air Tangent test.pdf
(1.63 MiB) Letöltve 37 alkalommal.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
alto írta:
2025.03.21., pén. 07:11
Pointe írta:
2025.03.21., pén. 01:23

...kihívás olyan MC-hangszedőt találni, ami szeretné a nehezebb karokat. Az összes AT, az Ortofonok (kivéve az SPU-családot persze), a Goldringok, a Sumikók, a Hanák mind a könnyebb karokban érzik jól magukat.
Annyira azért nem nehéz, ott vannak a Benz Micro-k, Shelterek, Phasemationok, EMT-k, Koetsuk, X-Quisitek.... :D
Véleményetek szerint az Air - Tangent könnyű, vagy nehéz karnak minősűl a hangszedők igénye szempontjából?
Maga a karcső nagyon könnyű - rövid és vékony - viszont az egész mozgó rész horizontális tehetetlensége jóval nagyobb, mint a hagyományos karoknak.
/ Nem csak a kar egyik végét kell " húzni " a hangszedőnek.../
Köszi. :smile53:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.04.05., szomb. 07:27
Rock60 írta:

Ha valaki beállítana az üzletbe, hogy " jó napot kívánok, A-T karba keresek jobb MC hangszedőt, melyiket javasolná ? "
Vagy próba, cseresznye ?
Pl félvezetős előfokhoz Jan Allaerts mc2 (F1 vagy Finish)
De az AirTangentbe több helyen a Shure v15-öt javasolják! :fekverohog:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:

Vagy próba, cseresznye ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

alto írta:
2025.03.21., pén. 07:11
Pointe írta:

...kihívás olyan MC-hangszedőt találni, ami szeretné a nehezebb karokat. Az összes AT, az Ortofonok (kivéve az SPU-családot persze), a Goldringok, a Sumikók, a Hanák mind a könnyebb karokban érzik jól magukat.
Annyira azért nem nehéz, ott vannak a Benz Micro-k, Shelterek, Phasemationok, EMT-k, Koetsuk, X-Quisitek.... :D
Maga a karcső nagyon könnyű - rövid és vékony - viszont az egész mozgó rész horizontális tehetetlensége jóval nagyobb, mint a hagyományos karoknak.
/ Nem csak a kar egyik végét kell " húzni " a hangszedőnek.../
Köszi. :smile53:

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

SoundMania írta:
2025.03.20., csüt. 20:46
revox írta:
2025.03.20., csüt. 16:38
SoundMania írta:
2025.03.20., csüt. 15:34

MM tűcserével mindent is cserélsz. MC-nél ott ami szükséges. De szakember kell hozzá. Nekem nem kell MM. Még ha drágább is egy MC használata esetleg. De nagyon nem drágább. Viszont igaz több pénzért de jobb hangot kapok. Nem látom értelmét 2 rendszernek sem, hogy amiatt.... Legyen csak 1, de az legyen jó. És ezekre a szintekre nem ér fel már MM....
igen, MM tűcserével mindent cserélek,de amit mondtam, bár ELEX vagy Alto biztos többet látott ilyet, de én még embert nem láttam,aki a csillapítás miatt cserélt volna MM tűt. én biztos,hogy nem :D

mert nem olvastad azt a jó hosszút, vagy nem figyltél rá. pl nálunk a balestek miatt is jó,hogy van kettő. De ott le is írtam, hogy egy mezei háttérzenélésre, vagy gyors egy-két lemezre az MM sokkal egyszerűbb, nincs az egésznek olyan melegedési procedúra jelentősége, mint az MC-nek. és külön felhívtam arra a figyelmet, ne azt nézzük, nekünk mi kellene, hanem
e adjunk altrenatívát egy leendő vásárlónak. végülis, azt kérdezte, MM/MC pro és kontra ;peace; :smile53:
De, olvastam. De háttérzene hallgatás nálam nincs. Hasonlóra cd-t használok esetleg. De hamar meg szoktam unni és megyek lp-re. Mert sokkal jobban szól. És akkor meg miért ne azt hallgassam?! :)
:smile32: szia.gif

Antistati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Antistati »

Pointe írta:
2025.03.21., pén. 01:29
Antistati írta:
2025.03.20., csüt. 21:19

Köszönöm a MoFi MasterTracker tippet. Mély tartomály meg van neki, kiszedi rendesen, nem magasba húzó?
Kedves Szomszéd, fáradjon át a távoli Dévényi utcába, van MasterTracker teszthangszedőm, ki lehet próbálni :-)

Köszönöm kedves Mester az invitálás, kitalálom mit szeretnék, de egy Okkiért mindenképpen mennem kell hozzád :smile29:

Köfi,
L.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Pointe írta:
alto írta:
2025.03.20., csüt. 11:00
Az MC hangszedők többsége inkább a nehéz karokban érzi jól magát
Ez a gyakorlatban egyáltalán nincs így, sőt, éppen fordítva van: kihívás olyan MC-hangszedőt találni, ami szeretné a nehezebb karokat. Az összes AT, az Ortofonok (kivéve az SPU-családot persze), a Goldringok, a Sumikók, a Hanák mind a könnyebb karokban érzik jól magukat.

De még a komolyabb AT-k is inkább közepnehéz karban érzik jól magukat, mint könnyűben, főleg nem a nagyon elterjedt ultrakönnyű Pro-ject carbon karokban. Persze ne is akarjon az ember egy belépő szintű Pro-Jectben félmilliós MC-vel parádézni... :smile29:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Antistati írta:
supravox írta:
2025.03.20., csüt. 20:39
Viszont ha megpusztul a javítása olyan mint az MC-nek...

Köszönöm a MoFi MasterTracker tippet. Mély tartomály meg van neki, kiszedi rendesen, nem magasba húzó?

Kiváncsiságból milyen árat képviselhet egy ilyen vagy MC javítása? 100e-150e Ft körül?

Köfi
A gyári javítás (oda-vissza szállítás Svájcba/Japánba, vámügyintézéssel, javítás magas munkaerő költséggel) a 200-300ezres MC-kig lényegében gazdaságtalan. Mészáros Jani (Malfox Analogue) itthon ezt lényegesen kedvezőbb áron megoldja, de a konkrét árakat tőle kellene megkérdezni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Antistati írta:
supravox írta:

Kiváncsiságból milyen árat képviselhet egy ilyen vagy MC javítása? 100e-150e Ft körül?

Köfi
Rega karnak meg van a mély tartománya? :)
Mert egy Roksannak igen. És ehhez képest nagyon durván hallani, hogy a Rega mélye "csak" feldúsulástól van és nem több mint a Roksannak, de sokkal szarabb. Hangszedőknél is van ilyen! :) Sőt, egy szint felett nem hanképet csinálnak a berendezések, hanem hangteret. :) csak sokszor opyan "finom" az átmenet, hogy a tulaj nem is érzi, hogy még ugyanott maradt. Elég lentragadni egy olcsó (értsd rosszabb) kábel az egész rendszerben. Vagy egy olcsóbb hangszedő, vagy "csak" egy olcsóbb hangdoboz.... És akkor ezek maradnak a preferenciák, hogy mély magas..... Nem pedig hogy helyes, valóságos....

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

alto írta:
2025.03.20., csüt. 12:56
Nem is szoktam ajánlani shibatát pl. olyan lemezjátszókba, ahol nem lehet karmagasságot állítani, azaz nem tudjuk a VTA-t pontosan beállítani.
Engem ki is raktak pont emiatt a nemzetközi Rega csoportból :-)

Viszont az élet bonyolult, a drágább hangszedők, amik "elliptikus" tűkkel futnak, valójában szintén line contact-hoz hasonló csiszolással, hasáb formájú (nem hengeres) tömbből kialakítva (square shank) készülnek. Tudok mutatni mikroszkóp alatt olyan 200e ft feletti "elliptikus" profilokat, amik kifejezetten line contact-nak néznek ki.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Antistati írta:

Kedves Szomszéd, fáradjon át a távoli Dévényi utcába, van MasterTracker teszthangszedőm, ki lehet próbálni :-)

Amúgy most így néz ki a tesztflotta, ez talán másokat is érdekel:

(Az MC-hangszedőket kékkel emeltem ki.)

Audio-Technica VM520EB - 54.900 ft
Goldring E3 - 59.990 ft
Audio-Technica VM95EN - 59.900 ft
Nagaoka MP110 - 59.990 ft
Sumiko Pearl - 59.990 ft
Audio-Technica VM95ML - 77.900 ft
Audio-Technica VM530EN - 86.990 ft
Goldring 1006 - 99.990 ft
Ortofon 2M Blue - 99.990 ft
Shelter 201 - 99.990 ft
Goldring E4 - 99.990 ft
Sumiko Olympia - 99.990 ft
Audio-Technica VM540ML - 116.990 ft
Denon DL103 - 129.990 ft
Denon DL110 - 129.990 ft

Sumiko Moonstone - 134.990 ft
Audio-Technica VM740ML - 138.990 ft
Nagaoka MP150 - 149.990 ft
Audio-Technica OC9XEN - 159.990 ft
Ortofon MC Quintet Red - 159.990 ft

Nagaoka MP200 - 189.990 ft
Goldring 1042 - 199.990 ft
Sumiko Wellfleet - 217.990 ft
Ortofon MC Quintet Blue - 239.990 ft
Sumiko Point 3 - 245.990 ft

Audio-Technica AT33PTG/II - 259.990 ft
Audio-Technica OC9X ML - 259.990 ft

Sumiko Amethyst - 275.990 ft
Nagaoka MP300 - 299.990 ft
MoFi Mastertracker - 319.990 ft
Nagaoka MP500 - 369.990 ft
Sumiko Songbird - 399.990 ft

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

alto írta:
2025.03.20., csüt. 11:00
Az MC hangszedők többsége inkább a nehéz karokban érzi jól magát
Ez a gyakorlatban egyáltalán nincs így, sőt, éppen fordítva van: kihívás olyan MC-hangszedőt találni, ami szeretné a nehezebb karokat. Az összes AT, az Ortofonok (kivéve az SPU-családot persze), a Goldringok, a Sumikók, a Hanák mind a könnyebb karokban érzik jól magukat.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Hana jó a Rega karba az Eroicához képest az EL is más univerzum, az SL meg főleg. Ezek is meg tudnak pusztulni, mai áron 60ezer a csillapításcsere. Az első darabok bő 10-11 évesek. Haverom SL-je a legelsò rendelésből van, annak már cserés. Az én EL-em hasonló korú, de kb 3 éve bontottam ki, annak kutya baja.
De, ha rangsorolni kell, a zyx R50 talán jobb.

azt csendben mondom, van egy hana monó SL, ami új. Ha valakit érdekel ilyen perverzió, féláron elvihető.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

Antistati írta:
supravox írta:

Hogy mi?
Ezt nem is értem.
Hibátlan hangszedő.
De ahogy Zoli írta itt már rég nem mélyekről meg magasakról kéne diskurálni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Antistati írta:
supravox írta:

Köfi
Megvan-e a mélytartomány? Nem magasba húzó?
Nem, ez már nem az a szint, ahol ilyen kérdések felmerülnek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”