Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2025.03.21., pén. 10:06
fülelek írta:
2025.03.21., pén. 08:29

A kábel minőségét befolyásoló tényezőkről írtam, ahhoz semmi köze az árnak.
Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Ezt már a Te topicodban is kitárgyaltuk, hogy nem egy elegás marketing fogás az, ha a konkurencia termékeit, megoldásait degradálva próbálod a saját portékádra terelni a figyelmet. Nem tudom, hogy ez mennyire célravezető, de minden esetre nem túl elterjedt. Nem gondolnám, hogy ha egy termék nem kelendő, akkor a versenytársak fikázásától megugrana rá a kereslet. Ha az a termék nem tudja magát eladni e nélkül, akkor nagy a baj.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
2025.03.21., pén. 09:57

Itt mesélhetnél a Sogon-ról, ami nem szebb mint a Vz. Mit hallottál? Érdekelne.
Ja, nem szebb, nem csúnyább.
Az mindenesetre elmondható, hogy az AN drótok soha nem a megjelenésükkel, a dimenzióikkal szereztek jó pontot.
Annyira van megcsinálva, amennyire muszáj, semmi több...
Persze, ezeket nyilván tudod.
Nálam a Sogon - a kevesebb szálas version - kicsit lendületesebb, dinamikusabb és mélyebben van az alja a Vz-hez képest..
Ez még nem akkora dobás, hallottam már hasonlót, de itt együtt járt a Vz ritmikájával és finom muzikalitásával.
Visszatéve a Vz kicsit fakóbban, fáradtabban - feleségem szerint nyugisabban, természetesebben - szólt, de a különbség nem volt nagy és a felvételek sokszor kódolták, hogy melyik kábel erényei domborodnak ki jobban. Volt olyan is, ahol a Vz tarolt...
Összeségében szerintem a Sogon jobb 5 - 10 % - al, a 20 - 25 % árkülönbséget reálisnak tartom.
/ Vikunya szerint diginek használva sokkal nagyobb a különbség./

Persze, mire összekapartam magam, elkelt... sad.gif

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

wittao írta:
2025.03.21., pén. 11:09
Sajnos Rudi bácsi a vastag és vékony kábelekkel kapcsolatosan ugyanannyi prekoncepció van és ugyanolyan fölösleges mindkettő. Hallottam már nagyobb, vastagabb kábeleket rosszul és kiválóan is szólni, mint ahogy a pár szálból állókkal is hasonló tapasztalatok vannak.
Fölösleges szerintem egy kábelt a kinézete alapján ekézni, vagy éppen dicsőíteni a puritánságát, és az egyszerű=nagyszerű tévképzetben ringatni magunkat.
Akárhogy is nézzük a világunk egyre több külső "kábelmentes" zavaró tényezővel van tele több GHz tartományig, ahol a házfalaink semmilyen védelmet nem nyújtanak, és egyre nagyobb illúzió az, ha úgy gondoljuk egy csupasz, árnyékolásmentes kábel (vezeték) jelentheti a nirvanat az audio rendszerünk számára. Gyakorlatilag az utóbbi 1 évtizedben a 3G-4G-5G mobil netek, 2.4-5GHz Wifi, műholdas és földi sugárzás kereszttüzében az árnyékolás nélküli vezetékeken lassan forráskészülék nélkül is lehet zenét hallgatni...
Emlékszem, olvastam egy cikket, hogy régebben ha az otthonunk túl közel volt a műsorszóró toronyhoz, akkor a fém kerítésen keresztül lehetett hallani a rádiót.

Valamint szintén a régi időkben, amikor sok amalgámtömés volt az emberek szájában, néha arról panaszkodtak, hogy rádiócsatornát hallottak, ami feltehetően a tömésükön keresztül jut el a fülükhöz a koponyákon keresztül. Ez időnként pszichiátriai kezeléshez vezetett.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
fülelek írta:

Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.
Ki a bánatos manót érdekel, hogy te mit hallottál a héten?
Nem tudsz értően olvasni? Csak a mantra, az a fontos. Ismétlés a markecing atyja. Ismétlés a markecing atyja.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

cables írta:
fülelek írta:

Sajnos Rudi bácsi a vastag és vékony kábelekkel kapcsolatosan ugyanannyi prekoncepció van és ugyanolyan fölösleges mindkettő. Hallottam már nagyobb, vastagabb kábeleket rosszul és kiválóan is szólni, mint ahogy a pár szálból állókkal is hasonló tapasztalatok vannak.
Fölösleges szerintem egy kábelt a kinézete alapján ekézni, vagy éppen dicsőíteni a puritánságát, és az egyszerű=nagyszerű tévképzetben ringatni magunkat.
Akárhogy is nézzük a világunk egyre több külső "kábelmentes" zavaró tényezővel van tele több GHz tartományig, ahol a házfalaink semmilyen védelmet nem nyújtanak, és egyre nagyobb illúzió az, ha úgy gondoljuk egy csupasz, árnyékolásmentes kábel (vezeték) jelentheti a nirvanat az audio rendszerünk számára. Gyakorlatilag az utóbbi 1 évtizedben a 3G-4G-5G mobil netek, 2.4-5GHz Wifi, műholdas és földi sugárzás kereszttüzében az árnyékolás nélküli vezetékeken lassan forráskészülék nélkül is lehet zenét hallgatni...
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
fülelek írta:

Egy kábel nem csak azért lehet vastag mert vastagok a vezető keresztmetszetek. Ott el kell férnie a kábelszerkezetnek is. De persze vannak nem túl vastag és nem túl ronda kábelek is amik jó hangúak. Meg vannak vastagok is amik nem szépek és jó hangot csinálnak. Szóval mindenféle van.
Mikor csinálsz olyan jót mint egy Furutech dps4? Nem baj ha nem lesz olcsóbb. Csak csináljon már valaki olyat legalább otthon. Vagy olyat nehéz csinálni? Csak sokkal rosszabbat nem nehéz? De sokkal rosstabbat meg kapni bárhol, olcsón is meg drágán is. Rondát is meg szépet is. Ilyenből minek még 1? Felesleges szemét....

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:

Józan világban nem lenne köze...
Semmilyen világban sincs köze sz árnak a hanghoz.
Ha duplájára növelik az árát, vagy felére csökkentik, változik a hangja egy kábelnek? gondolkodik.gif

Ha viszont a fizikai paraméterét változtatják, akkor változhat.

Az, hogy valaki jobbnak akarja hallani a kábelt, mert drága, az más tészta (ti erre gondolhattok). De Fülelek nem erről írt.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2273

Hozzászólás Szerző: cables »

fülelek írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2025.03.21., pén. 09:53
zoli73 írta:
2025.03.21., pén. 07:43

Szerintem nagyon nem ennyire fekete, és fehér a kérdés, hogy a szépen kinéző kábel rossz, a csúnyácska meg jó hangú. Ez rendszer kérdése is, hogy melyikbe passzol, és azt sem hinném, hogy a hifista társadalom olyan naív volna, hogy csak az esztétika miatt nyitná ki a pénztárcáját. Feltételezem, hogy vásárlás előtt mindenki tájékozódik arról, amire kiadja a pénzt.
Igen, sok gyártó törekszik arra, hogy a kábeleit minél inkább kívánatosnak láttassa, kvázi a külcsínével is sugallni akarja a minőséget, de ez nem minden esetben jár együtt. Aki mégis van olyan könnyelmű, hogy csak a látvány alapján választ, annak vállalnia kell a következményeket is.
Azért azt elmondhatjuk, hogy manapság minden kábelgyártó nagyon sokat ad a külcsínre.
Onnantól kezdve nem naivítás kérdése, hogy melyik csicsás drótot választod, ha szinte csak az van. Amúgy, szerintem nagyon sokaknak elsők között van az esztétika.
Én úgy gondolom, hogy egy gyári kábel, amelyik szép, attól még lehet jó hangú, jó drágán. Azt nem tudjuk, hogy ha nem készítették volna olyan szépre és emiatt még drágábbra, nem lenne-e még jobb hangú. gondolkodik.gif
Itt mesélhetnél a Sogon-ról, ami nem szebb mint a Vz. Mit hallottál? Érdekelne.

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2025.03.21., pén. 07:43

Szerintem nagyon nem ennyire fekete, és fehér a kérdés, hogy a szépen kinéző kábel rossz, a csúnyácska meg jó hangú. Ez rendszer kérdése is, hogy melyikbe passzol, és azt sem hinném, hogy a hifista társadalom olyan naív volna, hogy csak az esztétika miatt nyitná ki a pénztárcáját. Feltételezem, hogy vásárlás előtt mindenki tájékozódik arról, amire kiadja a pénzt.
Igen, sok gyártó törekszik arra, hogy a kábeleit minél inkább kívánatosnak láttassa, kvázi a külcsínével is sugallni akarja a minőséget, de ez nem minden esetben jár együtt. Aki mégis van olyan könnyelmű, hogy csak a látvány alapján választ, annak vállalnia kell a következményeket is.
Azért azt elmondhatjuk, hogy manapság minden kábelgyártó nagyon sokat ad a külcsínre.
Onnantól kezdve nem naivítás kérdése, hogy melyik csicsás drótot választod, ha szinte csak az van. Amúgy, szerintem nagyon sokaknak elsők között van az esztétika.
Én úgy gondolom, hogy egy gyári kábel, amelyik szép, attól még lehet jó hangú, jó drágán. Azt nem tudjuk, hogy ha nem készítették volna olyan szépre és emiatt még drágábbra, nem lenne-e még jobb hangú. gondolkodik.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6169

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

fülelek írta:
chord_ írta:
2025.03.20., csüt. 22:40
fülelek írta:
2025.03.20., csüt. 22:08
... ha van még valami érdemleges, adjátok hozzá.
.
Ár.
Van akinek az is befolyásolja... gondolkodik.gif :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.20., csüt. 22:40
fülelek írta:
.
Ár.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2025.03.21., pén. 06:23
---
Az ár kérdést nem lehet megkerülni, ha kábelekről beszélgetünk. Az ár minden gyártónál vagy DIY kábel készítőnél is kulcskérdés és valóban itt dől el a kábel minősége. Azok akik drága kábeleket akarnak eladni szembe kerülnek azzal, hogy a drága kábel külső megjelenését kell vonzóvá tenni. Ez viszont az én - talán mondhatom, hogy nem kevés - tapasztalatom alapján a hangminőség rovására megy. Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!

Ez tökéletesen egybevág azzal amit én tapasztaltam!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2273

Hozzászólás Szerző: cables »

---
Az ár kérdést nem lehet megkerülni, ha kábelekről beszélgetünk. Az ár minden gyártónál vagy DIY kábel készítőnél is kulcskérdés és valóban itt dől el a kábel minősége. Azok akik drága kábeleket akarnak eladni szembe kerülnek azzal, hogy a drága kábel külső megjelenését kell vonzóvá tenni. Ez viszont az én - talán mondhatom, hogy nem kevés - tapasztalatom alapján a hangminőség rovására megy. Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!

Ez tökéletesen egybevág azzal amit én tapasztaltam!

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: chord_ »

fülelek írta:
.
Ár.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.03.17., hétf. 09:56
kasumi írta:
2025.03.17., hétf. 07:57
cables írta:
2025.03.17., hétf. 07:44
----
A fő baj a kábelezéssel, hogy a gyártók - mivel az igazat nem írhatják le, hogy mitől jó a kábelük - mellébeszélnek a marketing/prospektus szövegeikben és ezt a nagyon sokan beveszik. Olyan fogalmakról, mint árnyékolás, vezető tisztaság, drága fémek, speciális szigetelés és köpeny könnyű nagyot és vonzót mondani.
...
Ha nem a felsoroltaktól, akkor szerinted mitől jók a gyártók kábelei, amit nem írhatnak le?
Csak egy példát említek, amiről mostanság nem beszélnek, pedig nagyon sokat javít a hangon az a kryo-hűtés.
Egy tényezőt hangsúlyozni marhaság, egy kábel minősége legalább 10 féle szemponttól függ, azért, mert most pont ez a hűtési lehetőség megnyílt neked, annyira átlátszó a markecindumád, hogy sajnos nem hiszem el, hogy nem direkt csinálod. Ha véletlenül valaki valóban korrekt összehasonlításra kihívna, hallgatsz, mint csuka a szatyorban.
A 10 szempont: vezető keresztmetszet, vezető anyaga,vezető szál(ak) bevonata, szigetelőanyagok (kívül-belül), árnyékolás mechanikai, anyag és kötéstechnikai kivitele, mechanikai kivitel, csatlakozók, csatlakozóhoz való rögzítés, csatlakozó dugó és aljzat kompatibilitás és tisztaság,komplett kábel akusztikai rezonanciáinak spektruma. ha van még valami érdemleges, adjátok hozzá.
A kábelezés kérdéskör lehetséges problémáit így sehol az interneten nem találod meg, ködösítés megy mindenütt. Bizonyára autóztatok már mindannyian ködös látási viszonyok között. A tuti kábel kérdés olyan, mint ha olyan ködben mennél, hogy a ködlámpád a terelővonalat tudja sejtetni mindössze, emiatt 30-cal mész és ha ateista vagy, akkor is imádkozol, hogy megússzad. (Veszprém környékén volt szerencsém ilyenhez)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4010

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Alex_Aston írta:
2025.03.20., csüt. 11:10
supravox írta:
2025.03.20., csüt. 10:54

De kezd csak el beidézgetni.
Jaj, ne! Engedd el a témát :kiss:
Könyörgünk! :smile53:
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

supravox írta:
2025.03.20., csüt. 10:54

Jaj, ne! Engedd el a témát :kiss:
Csak a Marantz! :-D

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2025.03.20., csüt. 09:55
supravox írta:
2025.03.19., szer. 19:38

Listaáron kb. 30x többe kerül.
Hogy annyival többet ér e?
Ja😀
Jó reggelt kívánunk a víz - prédikátornak ! :napsut:

( Ugye nem kell ideidézni, mit írtál pár hete a jobb hsz. kábelek árairól, azok feleslegességéről amit nem kis kétkedéssel olvastam ? gondolkodik.gif )

Örülök az új drótodnak ! :smile53:
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.03.19., szer. 19:38

Listaáron kb. 30x többe kerül.
Hogy annyival többet ér e?
Ja😀
Jó reggelt kívánunk a víz - prédikátornak ! :napsut:

( Ugye nem kell ideidézni, mit írtál pár hete a jobb hsz. kábelek árairól, azok feleslegességéről amit nem kis kétkedéssel olvastam ? gondolkodik.gif )

Örülök az új drótodnak ! :smile53:

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

chord_ írta:
2025.03.20., csüt. 09:03
Kábelekről beszéltünk.
.....
De az sokkal nagyobb veszély, hogy a gyártók jó része szemét módon visszaél az extrém magas ár védőbástyájával. Hogy lehetetlen méréssel bebizonyítani, hogy hangilag egy kalap sz@r a szuper kábele. ......
Ez nagyon, de nagyon nem az vásárlók érdekeit szolgálja.
Nézd, a Te véleményed is egy a sok közül.

Azért azzal nem árt tisztában lenni, hogy Te a zeneirodalom 0.1%-át fogyasztod kizárólag, a hozzá kapcsolódó ízlésvilágod is a zenehallgatók 0.1%-ával azonos vagy annyival sem.

Nagyon örülök (meg szerintem a többiek is), hogy hosszú zenei és hifis utazásod után révbe értél és megtaláltad azt a rendszert, amin élvezettel hallgatod a kedvenceidet.
A baj csupán abban van, hogy a saját ízlésvilágodat és az azt kielégítő rendszeredet tartod mindenek felett állónak.

Próbáld elfogadni azt, hogy picinyke buborékodon kívül is van élet a Földön.
Másoknak teljesen más az elképzelésük, más boldogítja őket a zenehallgatás során.

És igen, vannak, akik milliókat áldoznak egy-egy készülékért, kábelért. Nem azért, mert annyira hülyék, annyira sznobok, hanem azért mert ők azokban találták meg a nekik legmegfelelőbb eszközöket, kábeleket. A saját rendszerük így boldogítja őket.

Az, hogy mi és mekkora "lehúzás" csupán a Te szemszögedből látszik annak. Azok akik más szögből látják a világot boldogan adnak ki sok-sok milliót valamire, ha azzal nekik nagyobb élvezetet nyújt a zenehallgatás.
Hidd el, senki nem ellensége a saját zsebének, még azok sem, akik gyakorlatilag bármit megvehetnek, mert megengedhetik maguknak. Ők válogatnak és ízlésük szerint döntenek.

Még valamit: én még egyetlen gyártó csúcs kábelét sem hallottam szavaiddal élve "egy kalap szarnak". Egyiket sem, pedig azért hallottam már párat. Nyilvánvalóan ehhez olyan rendszer kell, ami alapból alkalmas arra, hogy egy-egy jobb kábel ne az ő hibáit hozza ki még jobban. Egy kompletten egymilliós rendszerbe teljességgel felesleges milliós kábeleket rakni, mert csak sírva fakadsz a hallottaktól. A gyártók csúcs kábeleit illik meghajtani a készülék gyártók csúcs termékeivel, amik sajnos ma már 10 millió/készülék árnál kezdődnek. Így a komplett rendszer árát mindenki ki tudja kalkulálni. Ez sajnos egy ilyen világ. De ha ez vigasztal, ez nem csak a hifiben van így. Minden, ami a fogyasztói társadalomban az emberek igényeit elégíti ki, ilyen szélsőségesen van árazva.
MINDEN!
Lehet ezt nem szeretni nem elfogadni, de attól még így van.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
2025.03.19., szer. 09:32
juliush írta:
2025.03.18., kedd 20:06
feketeöves hifista a tipikus "a pohár félig üres" típusú ember. A legaktívabb hangadók kényelmi okokból nem is hallgatnak élő zenét, sőt előre eldöntötték, hogy az csak arra jó, hogy megtudjuk, mit nem fogunk soha hallani itthon.
ez egy hifis fórum, nem zenei avagy koncert. ahhoz,hogy el lehessen dönteni egy hifiről,hogy az mit tud, nem kell koncertekre járni. Talán ezért van az,hogy a feketeöveseknél teljesen tele a pohár és a fél-hifi-poháron tétovázók (üres legyen, vagy tele?) nem értik, mit beszélnek :smile53:
..
A beírásaid és az istenített berendezéseid és a fenti megállapításaid közötti szoros összefüggés nekem is feltűnt...

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

ELEX írta:
2025.03.19., szer. 19:01
...

Na, ezt a biztonságot kell megfizetni ezres szorzóval, meg azt, hogy a világ minden pontján pont ugyanazt fogod kapni akár öt év távlatában is, ha egy felelősségteljes gyártó termékét vásárolod. Vannak nemzetközi referenciák, visszajelzések, szerviz háttér, termék támogatás, importőr, viszonteladói hálózat. Ez rohadt sokba kerül, de mind a TE érdekedet szolgálja.

Aki ezt nem képes átlátni, az csak használjon akármit, ami éppen neki teszik. Semmi gond nincs ezzel, amíg semmi gond nincs.
Kábelekről beszéltünk.
Egy összekötőkábelnél szeretném látni azt a 72 oldalas jegyzőkönyvet...
A pár mA áram itt valóban nagy veszély.
De az sokkal nagyobb veszély, hogy a gyártók jó része szemét módon visszaél az extrém magas ár védőbástyájával. Hogy lehetetlen méréssel bebizonyítani, hogy hangilag egy kalap sz@r a szuper kábele. És a kereskedők vígan megélnek ebből, és nyomják ezt az aljas szöveget, hogy a 4.5M kábel az én biztonságomat szolgálja, és azért kerül ennyibe...

Ez nagyon, de nagyon nem az vásárlók érdekeit szolgálja.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4313
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

chord_ írta:
2025.03.19., szer. 18:35
revox írta:
2025.03.19., szer. 08:57

ez azért félrement. Rubinstein úgy kerül az asztalra, hogy zseni volt. Ez csaj engem inkább Varnus Xavérra emlékeztet. ez egy hangszertől független párhuzam

Ne haragudj, kicsit álnok módon kivetettem a csalit, és becsúszott szépen....
Mert ha tényleg jó a rendszered, akkor valami ilyesmit kellet volna írnod, hogy

'az a csaj zeneiskolás, a zene egy kb. f@s, mert a Doors meg a Kex azért egy komolyabb dolog, lássuk be, szóval egy nagy üresség az egész, de el kell ismerjem, hogy q.vajól szól, (bár tökre fölöslegesen), most érzem, hogy mennyire jól választottam, ez a hangsugárzó, ez azért besz@rás, és igen, meg tudtam számolni a húrokat azon a szegény szerencsétlen hangszeren, amelyen inkább valami teljesen más zenét kellene játszani, kb. úgy, mint Rubinstein...'

vagy valami hasonló...:)
Elolvasod, amit leírsz :) mert kicsit se füle, se farka :)

Az lesz majd nagy csapda, ha egyszer tényleg meghallasz egy komolyabb cuccot, aztán vakarod a fejed pár napig ;)

Dd ne menjen félre, én értékelem a kitartásod, de néha lehet nem érted jól, amit leírok.

Aztán az is benne van a pakliba, hogy xar a cuccom. Bemondásra nem kell semmit elhinni :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Lezárt

Vissza: “Hifi”