Antistati írta: ↑2025.03.20., csüt. 18:54
SoundMania írta: ↑2025.03.20., csüt. 15:34
MM tűcserével mindent is cserélsz. MC-nél ott ami szükséges. De szakember kell hozzá. Nekem nem kell MM. Még ha drágább is egy MC használata esetleg. De nagyon nem drágább. Viszont igaz több pénzért de jobb hangot kapok. Nem látom értelmét 2 rendszernek sem, hogy amiatt.... Legyen csak 1, de az legyen jó. És ezekre a szintekre nem ér fel már MM....
Köszõnöm a hasznos infoʻkat! Tovàbbra is MM vonalon meg van akkor a kèt kiszemeltem Amethys ès 500 illetve Soundmania is kezd meggyőzni hogy tõbb finomsàgot tartogathat az
MC. Rega MC egyelőre kihagynàm.
MC esetèben esetlek low outputos Hanakat ajànljàtok?
Csak hogy "könnyebb" legyen a dolgod, és is hozzátenném a magamét.
Körülbelül 15-20 év MC-zés után, én MM-re váltottam, ami itt többeket megbotránkoztatott, de jobbára csak azokat, akik előítéletesek, és csak olcsóbb MM hangszedőkkel van tapasztalatuk.
Nálam a cél az volt, hogy egyszerűsítsek az analóg láncon, sallangmentesebb összeállítást szerettem volna, mert azért egy MC-re épülő forrásban nagyon sok a változó. Nem egy olyan történetnek voltunk már tanúi, mikor az ideális párosítás(hangszedő, phono, trafó, kábelek, stb.) keresése, egy örökkévalóságnak tűnő, mókuskerékké vált. Na, én ebbe a zsákutcába nem szerettem volna belemenni(vagy inkább visszafordultam belőle), így a felső polcos MM-ek felé terelődött a figyelmem. Rengeteget olvasgattam a témában, végül a Nagaoka MP500, és a MoFi MasterTracker maradt a ringben, és egy visszautasíthatatlan ajálatnak köszönhetően, a MoFi-ra esett a választásom. Kiváló döntésnek bizonyult!
Vele közel megegyező árú(picit drágább) MC-t váltott, de minden tekintetben, jelentősen felülmúlta azt! Meg is lepett, hogy egy MM ennyire jó lehet. Az MR tűprofil, amivel rendelkezik, az ebben az árkategóriában nem túl elterjedt. A beállítása igényel némi precizitást, cserébe kiváló hangzást nyújt.
Ennél feljebb már tényleg csak MC-k vannak, de ahhoz, hogy akár egy hasonló árú MC a legjobb formáját nyújtsa, ahhoz azért rendesen ki kell szolgálni, ami jelentős plusz költséget igényel az MM-el szemben, és sok változót hoz az egyenletbe.
Bő két éve tértem át az MM-re, de ma is azt mondom, hogy határozottan jó döntés volt!
Sokan hajlamosak ledegradálni az MM hangszedőket, de biztosra veszem, hogy ezek a csúcs MM-ek, sok MC használónak okoznának meglepetést.
A megcélzott kereted alapján, én bátran merem ajálani, hogy a felső polcos MM-ek bármelyikével tegyél próbát.
A MasterTracker-t itt többen is jól ismerik, használják rajtam kívül, és tudtommal mindenki igen jó véleménnyel van róla.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech