Antistati írta: ↑2025.03.19., szer. 22:32Azt hiszem sz előbb nem a megfelelő topikban vetettem fel hangszedős kèrdèseim![]()
MM vs MC kérdésem az lenne, hogy
- pro kontra mi szól az MM vagy MC mellett?
- Ki melyik irányt használja és miért illetve miért jobb illetve miben egyik-másik?
- MM ben lépkedjek felfelé vagy MC re lépjek tovább?
Jelenleg MM hangszedőt használok pontosabban SUMIKO WELLFLEET-et használok, alapvetően a melegebb tónust kedvelem.
Hálás köszönet az iránymutatásokért....
Sztem picit több infót kéne megadnod:milyen lemezjátszó,milyen phono (van-e MM+MC opció),milyen zenei preferenciákhoz keresel MM vagy MC hangszedőt ?
Van az a mondás,hogy van jó hangszedő,és sz@r hangszedő,lényegtelen hogy MM(MI),vagy MC,jól illesztett hanszedő,és sz@rul illesztett hangszedő,lényegtelen hogy MM(MI),vagy MC
Nagyon általánositva,de nagyon:az MMek talán folyékonyabb hangot adnak,kevésbé van a hang "megfeszitve",kevesebb részlet,de tömörebb hang,az MC több részlet,finomabb hang,több levegő van a hangszerek körül,de picit az egész a (hang) homogenitása rovására megy...de ez mindnél csak (MM/MI,MC) "variáció egy témáró,egy matrix,amely (hangszedő) gyártótol,gyártóig,változik...
Én személyszerint preferálom az MMeket,az általam fent leirtak végett....