Lehet, hogy korai, de jövő hétvégére Tiszafüred környékén 17-19°-ot és száraz időt jósolnak.asebestyen írta: ↑2025.03.19., szer. 08:22No, mikor és hol lesz akkor a mindenki úgy megy ahogy akar közös tekerés?![]()
![]()

Lehet, hogy korai, de jövő hétvégére Tiszafüred környékén 17-19°-ot és száraz időt jósolnak.asebestyen írta: ↑2025.03.19., szer. 08:22No, mikor és hol lesz akkor a mindenki úgy megy ahogy akar közös tekerés?![]()
![]()
nálunk Hunorunk, kb 15 évesen volt vagy 40 kg, de a felnőtt sorral járt ki edzeni... mögötte még én se éreztem jelentős szélárnyékotSnipi írta: ↑2025.03.19., szer. 16:19Revi "szélárnyéka" jutott eszembe nemrég (marha nagyot röhögtem magamban) mert vége volt a Nockere Kourse női versenyének, és amikor a győztes csapata a végén összeállt az egyik csaj bakker kb. 1 fejjel (vagy több) kilógott a sorból felfelé ... na neki van szélárnyéka ...
Nem írom le melyik csapat melyik versenyzője, mert nem akarok spoilerezés miatt megint kikapni, csak annyit hogy 186 centi magas. Az azért nőben már nem semmi!![]()
mondjuk Vinklernek szélárnyékot adni szép feladatgeza123 írta: ↑2025.03.18., kedd 16:52Nincs azzal semmi gond! Mindíg van több "csapat". Páran néha elrúgják, de aztán bevárják a többieket. Aztán vannak a végén együtt haladók, és vannak akik arra figyelnek, hogy az éppen aktuálisan nem a leggyorsabbaknak jusson folyamatosan szélárnyék. És a végén együtt van a megérkezés.
Legalább is, az eddigi Tisza tavas kerüléseknél ez volt a minta.
Nekem a május 1-4 hosszú hétvége lenne jó. (bár félő, hogy ksokan lesznek)asebestyen írta: ↑2025.03.19., szer. 08:22No, mikor és hol lesz akkor a mindenki úgy megy ahogy akar közös tekerés?![]()
![]()
De azért Te is tekertél már annyit életedben,hogy tudod, ahol egyedül elmész 26-27-tel, ott csapattal simán elmész 30-cal. Sőt, a pulzusod még annyira sem fog emelkedni,mint amikor egyedül tolod 3-5-tel lassabban. De lehet menni 27-tel is.
Nincs azzal semmi gond! Mindíg van több "csapat". Páran néha elrúgják, de aztán bevárják a többieket. Aztán vannak a végén együtt haladók, és vannak akik arra figyelnek, hogy az éppen aktuálisan nem a leggyorsabbaknak jusson folyamatosan szélárnyék. És a végén együtt van a megérkezés.
Az utolsó 3 kinti tekeréseim átlaga: 25,7 km/h 19,6 km/h 26,8 km/hst81 írta: ↑2025.03.18., kedd 13:55A Kékestető-kör esetében én voltam a leggyengébb, ezért az indulás utáni rögtönzött közvélemény kutatáskor kértem, hogy max. 30-as átlagig merészkedjünk fel a teljes távon.
Ez kis is jött ha jól emlékszem. És a 3 km-es térdrogyasztó emelkedőn is volt mindig olyan aki vagy el sem hagyott vagy visszaereszkedett hozzám.
A Kékestető-kör esetében én voltam a leggyengébb, ezért az indulás utáni rögtönzött közvélemény kutatáskor kértem, hogy max. 30-as átlagig merészkedjünk fel a teljes távon.
Tételesen minden pontban igazad van, de azt érzem, kicsit többet foglalkozol azzal, hogy ki hova helyezze magát.asebestyen írta: ↑2025.03.18., kedd 10:50
A full sík és a Kékestető között van pár árnyalat még, pl Bakony és hasonlók...
Előszezonban, ha akkor mennénk, még nem olyan vészes a bicóút sem, de van alapja, annak amit írtál.
Nem az útfelülettel van a bajom. Az autósokkal. Teljesen kretének a Balaton körül, ha nem a bringaúton tekersz, ahol meg nem nagyon lehet a kiscsaládoktól. Ezért én ott a Balaton felvidéket választottam mindig.
Ja, hogy sík is legyen, meg még az aszfalt is tükörsima....
A hosszú hétvégék jók lehetnek: 04.18 - 04.21-ig vagy 05.01 - 05.04-ig nekem bármelyik nap, bárhol jó.
A full sík és a Kékestető között van pár árnyalat még, pl Bakony és hasonlók. Nyilván komoly kerékpárosok számára a Kékestető se egy komoly hegy, sem meredekségben, sem hosszra, de itt HiFiBZK szinten nézve egyik végpontnak megfelel.pärt írta: ↑2025.03.18., kedd 10:14Nem voltak illúzióim az edzettségi különbségeket illetőenasebestyen írta: ↑2025.03.18., kedd 09:21
Zoli annyira más szinten teker, nem más kávéház, nem másik bolygó, egy távoli galaxis. Nincs annyi lónyugtató és RedBull ami közös nevezőre hozná Zolit a HiFiBZK brigáddal. Igaz ez erőre, állóképességre, mindenre IS.
Rátérve a lapos/púpozódó pályára, szóval síkon is lehet úgy menni, hogy az edzetlenek az első kanyarig látják az edzetteket, meg egy hullámosabb pályán is lehet együtt haladni, de nekem teljesen mindegy pl, hogy hol megyünk., a lenyugtatásához nyilván egy teglákkal púposra rakott hátizsák is kevés lenne
.
...Ahogy síkon tekeréssel kapcsolatos meglátásodba sem lehetne belekötni. Azért javasoltam, mivel 1: Vinkler is utalt rá, hogy egyelőre még nem hegyecskézne, 2: kezdésnek tényleg jobb, 3: a hegyi gurulásokat úgy általában nem mindenki szereti.
(De ha már szeretnénk kimaxolni a "Milyen terepen vagyunk szarok a tökös bikákhoz képest?" kérdést, akkor ne hagyjuk már ki a lejtőzést sem, hogy korrektül legyen a téma körüljárva.)
A bringaút szar, a közút meg kellemetlen arra.
Nem voltak illúzióim az edzettségi különbségeket illetőenasebestyen írta: ↑2025.03.18., kedd 09:21
Zoli annyira más szinten teker, nem más kávéház, nem másik bolygó, egy távoli galaxis. Nincs annyi lónyugtató és RedBull ami közös nevezőre hozná Zolit a HiFiBZK brigáddal. Igaz ez erőre, állóképességre, mindenre IS.
Rátérve a lapos/púpozódó pályára, szóval síkon is lehet úgy menni, hogy az edzetlenek az első kanyarig látják az edzetteket, meg egy hullámosabb pályán is lehet együtt haladni, de nekem teljesen mindegy pl, hogy hol megyünk.