A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.
TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.
Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.
Volt Mezzo-m és Alto-m is. Az Alto kb. 2 hétig volt meg. Igen, 2 hét egy ilyen kaliberű hangsugárzó esetében szinte semmire sem elég, de nekem annyira nem tetszett, hogy egész egyszerűen nem voltam hajlandó többet foglalkozni vele. Itt végül meg sem hirdettem, ismerősi körben azonnal el is vitték. Akkor logikus tovább lépésnek tűnt számomra a Mezzo után az Alto. Igaz, hogy ez a Mezzo most kb. Alto árban van, mégis ha a 2 doboz közül kellene valamelyiket visszavennem, gondolkodás nélkül, azonnal, zsigerből a Mezzo-t mondanám. Szóval ha csak a hangminőség számít (nyilván nem csak az) és a hangot be lehet árazni, (be lehet?) akkor szerintem akár érheti is ezt a pénzt. Persze.... hifis paraméterek alapján meg biztosan le lehetne vezetni, hogy miért nem ér ugyanannyit, mint az utódja, de a hifis paraméterek vajon meddig érdekesek....? Leegyszerűsítve számomra a Mezzo-ban benne volt az a bizonyos "X", az Alto-ban meg nem. Hallottam Alto-t azóta is más helyen, ott se tetszett. Akkor most melyik mennyit ér? Mindenkinek más összeget szerintem. Az azonban tény, hogy amikor én vettem itt a fórumon, ennek az összegnek kevesebb, mint feléért vettem a Mezzo-t. Csak azóta az ingatlanok ára pl. itt Debrecenben 2017 óta legalább a háromszorosára emelkedett. Szóval nehéz ez az árazás téma, nagyon.
A Scala Utópiát is te vetted meg innen?
Az milyen?
Nekem eddig az összes berillium magassal szerelt Focal túl fényes hang volt.
Járjunk, bár ahogy általában a dolgok sehol sem feketét és fehérek, szerintem itt sem azok.
Volt Mezzo-m és Alto-m is. Az Alto kb. 2 hétig volt meg. Igen, 2 hét egy ilyen kaliberű hangsugárzó esetében szinte semmire sem elég, de nekem annyira nem tetszett, hogy egész egyszerűen nem voltam hajlandó többet foglalkozni vele. Itt végül meg sem hirdettem, ismerősi körben azonnal el is vitték. Akkor logikus tovább lépésnek tűnt számomra a Mezzo után az Alto. Igaz, hogy ez a Mezzo most kb. Alto árban van, mégis ha a 2 doboz közül kellene valamelyiket visszavennem, gondolkodás nélkül, azonnal, zsigerből a Mezzo-t mondanám. Szóval ha csak a hangminőség számít (nyilván nem csak az) és a hangot be lehet árazni, (be lehet?) akkor szerintem akár érheti is ezt a pénzt. Persze.... hifis paraméterek alapján meg biztosan le lehetne vezetni, hogy miért nem ér ugyanannyit, mint az utódja, de a hifis paraméterek vajon meddig érdekesek....? Leegyszerűsítve számomra a Mezzo-ban benne volt az a bizonyos "X", az Alto-ban meg nem. Hallottam Alto-t azóta is más helyen, ott se tetszett. Akkor most melyik mennyit ér? Mindenkinek más összeget szerintem. Az azonban tény, hogy amikor én vettem itt a fórumon, ennek az összegnek kevesebb, mint feléért vettem a Mezzo-t. Csak azóta az ingatlanok ára pl. itt Debrecenben 2017 óta legalább a háromszorosára emelkedett. Szóval nehéz ez az árazás téma, nagyon.
Volt itt eladó így hirtelen 2019+2021+2022-ben is(lehet ugyan azok voltak), utoljára 1,4misiért hirdették... de tudjuk az a fránya háborús infláció, ami csak nálunk érhető tetten az egész világon, hiába na tudunk mi, ha akarunk.
A 21-es nálam van, a 22-est meg végül mégsem adták el
kb. 5 évente kerül itthon eladósorba egy példány. Valóban nem olcsó ennyiért, de legalább nem lutri egy látatlanban vásárolt külföldről behozatott példány esetében. De majd beárazza a piac, van egy hónapja mindenkinek gondolkozni az áron...
Hááát ha nem is látatlan de láthatatlan...
Gondolom a láthatására kell bejelentkezni a "magán telefonjára".
Volt itt eladó így hirtelen 2019+2021+2022-ben is(lehet ugyan azok voltak), utoljára 1,4misiért hirdették... de tudjuk az a fránya háborús infláció, ami csak nálunk érhető tetten az egész világon, hiába na tudunk mi, ha akarunk.
Ez egy ritka jó doboz nagyszerű hanggal és példás megépítettséggel...
Pontosan ezért is érhet ennyit.
A mai Utopia megfelelője 15 millió, a szinte hallgathatatlan hangú legnagyobb Aria pedig 2 millió.
Vahy egy szintén nem nagy ébresztés B&W 702-es is 2,5 millió körül van.
Ez pedig egy ízig-vérig vérig high end doboz, kifogástalan hanggal, nehéz, és ehhez képest is igen költséges feljebb lépni.
És azt se felejtsük el, hogy idehaza egy piaci ár feléért kínált termékből is alkudni akarnak.
kb. 5 évente kerül itthon eladósorba egy példány. Valóban nem olcsó ennyiért, de legalább nem lutri egy látatlanban vásárolt külföldről behozatott példány esetében. De majd beárazza a piac, van egy hónapja mindenkinek gondolkozni az áron...
Te egy borzasztóan unatkozó ember lehetsz. Kéne a szabadidőd.
Amugy meg micsoda megátalkodott gonoszság az, hogy +10%-al többért meri felrakni, mint amennyiért vette 1/4 évvel ezelőtt, amit természetesen úgyis lealkudnak azonnal! Mármint a komoly vevők. Tudod ők azok akik ha komolyan gondolják a vásárlást akkor felhívják a vevőt és megegyeznek.
Fúj milyen aljas fórumellenes nepper attitűd ez! Neked hála köszönjük hogy felhívtad a figyelmünket erre a kész átverésre, bízom benne hogy jobban is alszol ettől.
Értő olvasás kéretik!
1. Meghirdeti eleve magasabb áron(valamennyire érthető), amitől nanáhogy jóval többet ér szerinte, vásárláskor persze nem volt probléma, hogy olcsóbban vette, mint a kinti árak
2. Példálózik, hogy kint többe kerül, többért is hirdeti odakint, de csak itt, csak most ő olyannyira jótét lélek lesz, hogy nékünk olcsóbban árulja, mint valami szeretetszolgálat, holott pár hónapja is ennyiért árulták
3. Eleve korrekt eladók linkelni szokták az előzmény hirdetést, főleg ha pár hónappal ezelőtt vették itt a fórumon
Persze kinek mi tetszik, nekem ez a "nagyvonalúság" nem igazán, ennyi.
4. Esetleg nem ugyan az a két hangfal, de kétlem, hogy sok ilyen Thiel lett volna eladó hatalmas nagy országunkban.
Te egy borzasztóan unatkozó ember lehetsz. Kéne a szabadidőd.
Amúgy meg micsoda megátalkodott gonoszság az, hogy +10%-al többért meri felrakni, mint amennyiért vette 1/4 évvel ezelőtt, amit természetesen úgyis lealkudnak azonnal! Mármint a komoly vevők. Tudod ők azok akik ha komolyan gondolják a vásárlást akkor felhívják az eladót és megegyeznek.
Fúj milyen aljas fórumellenes nepper attitűd ez! Neked hála köszönjük hogy felhívtad a figyelmünket erre a kész átverésre, bízom benne hogy jobban is alszol ettől.
Hol állítottam, hogy jogszerű?
Sehol.
Így igaz, az üzleti tevékenységéhez kapcsolódik....
Nem a fuvarozó cég vesz hangfalat vagy pizzasütő kemencét, nyilván ami megy a tevékenységi körében.
Ezért hívja a könyvelőjét, hogy lehet vagy sem és miket.
Hm, a kezeimen nem tudom megszámolni hány ismerősöm nem követett el ezzel költségvetési csalást.
Ez így van de nem költségvetési csalás, az államnak megy az Áfa.
Nagyüzemben lehet, hogy bűncselekmény, kis tételben max szabálysértés.
Ettől függetlenül ez megy az országban.
Rosszul tudod. Az állam ilyenkor elesik az áfától, mert ugye a cég visszaigényli azt. Mivel Áfát visszaigényelni csak olyan árú vagy szolgáltatás után lehetséges, ami a cég üzleti tevékenységéhez kapcsolódik - és itt nyilvánvalóan nem erről van szó - a cég ebben az esetben költségvetési csalást követ el. Kisebb tételben is bűncselekmény, nem szabálysértés.
Attól még hogy a fél ország ezt csinálja, nem válik jogszerűvé.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Az államnak megy az ÁFA, majd szépen vissza is fizeti a "számlagyárosnak".
Hogy a fenébe' ne lenne költségvetési csalás.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Jajj...)
Max akinek nincs ismerőse....
Számlát veszek... (nem én).
A cég nevére veszed meg (számla) , ők visszaigénylik az adót amit te megkapsz tőlük.
Ők elszámolják a teljes értéket költségként, ennyi a business.
Tegyük azért hozzá, hogy ez költségvetési csalásnak minősül, ami bűncselekmény.
Én nem török pálcát senki felett, de nem árt tudni.
Azt sem árt tudni, hogy céges vásárlás esetén nincs két meg három éves jótállás, egy év kellékszavatosság van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Jajj...)
Max akinek nincs ismerőse....
Számlát veszek... (nem én).
A cég nevére veszed meg (számla) , ők visszaigénylik az adót amit te megkapsz tőlük.
Ők elszámolják a teljes értéket költségként, ennyi a business.
Lada 1200, gyűjtői állapot, kevés km - 20millió Ft
Egy milliárdos, akinek kellett csak úgy a többi mellé, mivel megtehette, megvette.
Reális ár érte?
Ha ugyanakkor, ugyanolyan gyűjtői állapotban, ugyanannyi vagy kevesebb kilométerrel meg tudod venni olcsóbban, és erről tudomásod is van, akkor neked nem.
De hadd kérdezzek vissza, mert kezdem kapisgálni, hogy mi alapján érzékeled Te reálisnak az árat vagy sem:
Egy 50 éves 75 cent névértékű bélyegnek, amit eredetileg elcsesztek a nyomtatáskor (értsd: selejt volt anno), és összesen 10 darab van belőle a világon, közben egyik sarka kicsit gyűrött is... szerinted mi a reális értéke?
Reális értéke nincs, nem is lehet.
Eszmei értéke lehet.
De ez nem jó példa, használati tárgyakról van szó amit a piac sem szabályoz be, maximum annyira, hogy nem veszik meg és évekig árulhatja. Lásd Ebay vagy akár itt is van sok amit már 5-6 éve hirdetnek folyamatosan és a kutyát sem érdekli mert nem ér annyit, árat nem enged sőt még emeli is..)))))
Neveket nem írok.
" Hát ha elhiszed, akkor ok.
Azért ha mindenki más 10-20szoros áron árulja, és az eladó cég nevében is benne van a "Electrorecycling", az elgondolkodtató. "
Elhiszem - az értékelése alapján. Mostanában kezdtem az Allegrón vásárolni ( 4-5 vásárlás), eddig nem csalódtam. Remélem ez így is marad!
A heti tanulság a pofátlan árakról...
Egy optikai átalakítót kerestem a kis erősítőmhöz. Olcsón jót. :)
Nézegettem a hazai Fio és Project dobozkákat.... Gondoltam szétnézek külföldön.
Megakadt a szemem egy Kanadai gyártón. (Igen szétszedtem a nyáklapon is, Made in Canada van)
Rendeltem is.
Egyszerűen nem értem, hogy lehet ekkora árkülönbség....
Mondjuk az allegron ez pont egy használt:
Információk az eladóról
Kik vagyunk?
A Mazur Electrorecycling cég – amely az Allegro platformon „mazuronline24” felhasználónévvel működik – 2012 óta foglalkozik használt elektronikai cikkek értékesítésével. Ha egyedi hangberendezést keres a 80-as és 90-es évekből, vagy egyszerűen csak egy mobiltelefont, laptopot vagy asztali számítógépet, akkor jó helyen jár. Tevékenységünk célja, hogy ügyfeleink vonzó áron vásárolhassanak használt elektronikai berendezéseket, és növeljük a tudatosságot a bolygónknak járó előnyökről. Nem mindig érdemes drága új felszerelést választani!
Mondjuk a termék leírás szerint ezt pont újként árulja.
Képernyőkép 2025-03-01 182919.jpg
Hát ha elhiszed, akkor ok.
Azért ha mindenki más 10-20szoros áron árulja, és az eladó cég nevében is benne van a "Electrorecycling", az elgondolkodtató.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Megakadt a szemem egy Kanadai gyártón. (Igen szétszedtem a nyáklapon is, Made in Canada van)
Rendeltem is.
Információk az eladóról
Kik vagyunk?
A Mazur Electrorecycling cég – amely az Allegro platformon „mazuronline24” felhasználónévvel működik – 2012 óta foglalkozik használt elektronikai cikkek értékesítésével. Ha egyedi hangberendezést keres a 80-as és 90-es évekből, vagy egyszerűen csak egy mobiltelefont, laptopot vagy asztali számítógépet, akkor jó helyen jár. Tevékenységünk célja, hogy ügyfeleink vonzó áron vásárolhassanak használt elektronikai berendezéseket, és növeljük a tudatosságot a bolygónknak járó előnyökről. Nem mindig érdemes drága új felszerelést választani!
Mondjuk a termék leírás szerint ezt pont újként árulja.
Rendeltem is.
Információk az eladóról
Kik vagyunk?
BARTIMEX AUDIO Honlap