Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 248
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Elkészült az új állvány, fel is pakoltam rá. Azt hiszem most egy darabig pause lesz.
- Andy76
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 31
Cambridge Audio azur 651r
Cambridge Audio BD751 bluray
Cambridge Audio Stream Magic 6 v.1
Himedia Q10pro
Klipsch RF63,RC64mk1,Taga Harmony Platinum S100 v.3
2xREL HT1205mk2
Samsung 85' tv
Oehlbach
Cambridge Audio BD751 bluray
Cambridge Audio Stream Magic 6 v.1
Himedia Q10pro
Klipsch RF63,RC64mk1,Taga Harmony Platinum S100 v.3
2xREL HT1205mk2
Samsung 85' tv
Oehlbach
Álomhifi rendszerem kapcsán ezúttal a szoftveren gondolkodtam el. Számítógépen futó zenelejátszó programból nincs hiány, egy legkézenfekvőbb funkcióra azonban minden bizonnyal egyik sem képes: ez pedig egy rém egyszerű, 3-szintű könyvtárstruktúrában tárolt zenegyűjtemény lekezelése (műfaj könyvtárak, alattuk album könyvtárak, alattuk zenefájlok). Ha valaki emlékszik még rá, a régi Sony CD játszók némelyikére (pl. CDP-X33ES, X55ES, X222ES, X333ES) nem voltak rest 20db gombot rátenni nemhogy a készülékre, de még a távirányítóra is, hogy a zeneszámok egyetlen gombnyomással elérhetőek legyenek. A másik, amit hiányolok a lejátszókról, egy messziről is jól látható egyszerű, karakteres kijelző. Ezzel le is zárom ezt a projektemet: most már csak hátradőlök, és várom, hogy fogyasztói igényeim kiszolgálásáért a gyártók versenyezzenek

- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Jól működnek együtt . Nagytotált nem mertem csinálni, eléggé "rossz" az összkép a többi komponenssel.

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Az új tag a csapatban.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sok fejhallgató típus kipróbálása után végül lehorgonyoztam valamikor úgy 25 évvel ezelőtt a Beyerdynamic DT990 Pro (250 Ohm-os) típusnál: sőt, már régóta az egész család el van látva vele
Az alábbi kép apropója, hogy a dobozaik most így együtt akadtak a kezembe. Azon kevés hifi készülékek egyike, amit sok évtizede változatlan kivitelben gyártanak - és nyilván vesznek is.

havernak van ilyen cége. kihívták egy félbehagyott alapozáéshoz,hogy be kellene fejezni a házat... aztán elkezdtek méregeteni, a végén kiderült, a kivitelező miért szívódott fel... az egyik vége méterrel hosszabb lett,mint a másik

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nézőpont kérdése.... hogy bug vagy feature....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
van jópár olyan (mekk)mester, akinek ezt mondani se' kell, mer' tudja magától

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Jó,hogy valaki figyel arra is,hogy a falak,ne párhuzamosak legyenek.marconi írta: ↑2025.02.25., kedd 09:29Ez pedig a "Golden Trapagon" lesz, csak kicsit magasabb belmagassággal mert egy alvógaléria még helyet kellett kapjon. Jó nehéz sűrű SILKA mészkőtéglából vannak a falak.kaef2 írta: ↑2025.02.25., kedd 08:42Nálam ehhez nagyon közeli módon van a hangsugárzó is és a hallgatási pozíció is kialakítva.edzoba írta: ↑2025.01.20., hétf. 21:25Cardas is sokat ír a hs-k elhelyezéséről: https://www.cardas.com/system-setup
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
DJI_20241107083248_0001_D_VZ.jpgDJI_20241107084123_0015_D_VZ.jpg

Talán ez már a végleges felállás. 

CD futómű: Jadis JD2
DAC: Chord Qutest; Táp MCRU
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
DAC: Chord Qutest; Táp MCRU
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
JBL 250ti

Ez pedig a "Golden Trapagon" lesz, csak kicsit magasabb belmagassággal mert egy alvógaléria még helyet kellett kapjon. Jó nehéz sűrű SILKA mészkőtéglából vannak a falak.kaef2 írta: ↑2025.02.25., kedd 08:42Nálam ehhez nagyon közeli módon van a hangsugárzó is és a hallgatási pozíció is kialakítva.edzoba írta: ↑2025.01.20., hétf. 21:25Cardas is sokat ír a hs-k elhelyezéséről: https://www.cardas.com/system-setup
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Nálam ehhez nagyon közeli módon van a hangsugárzó is és a hallgatási pozíció is kialakítva.edzoba írta: ↑2025.01.20., hétf. 21:25Cardas is sokat ír a hs-k elhelyezéséről: https://www.cardas.com/system-setup
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
Egy futó hirdetés kapcsán kedvem támadt a szóban forgó csövet begörgetni... Hát, hűha... még most is a kategória egyik királyának tartom... nem csoda, hogy gyorsan jégre is került :)
Viszont lőttem pár szép fotót a két Szent Grálról... ilyen amikor az 5992 és a 7316 duó együtt játszik :)
Viszont lőttem pár szép fotót a két Szent Grálról... ilyen amikor az 5992 és a 7316 duó együtt játszik :)
Snipi írta: ↑2025.02.24., hétf. 09:00Nekem KEF Carlton III volt anno. Abban is KEF B200 és T27 volt. Előtte meg egy Cantor, abban is.
Imádtam őket. Amikor áttértem a kis teljesítményű csöves erősítőkre a nehéz hajthatósága miatt (86dB) sajnos![]()
le kellett cserélni. A mai napig bánom, hogy a Carlton III-at eladtam, de akkor még muszáj volt, hogy legyen pénzem egy érzékenyebb dobozra.
Elméletileg nekem is jönni fog egy pár Cantor hamarosan.
Van még egy pár Reference 103.2 is , amihez úton van a kondiszett a Falcon-tól.
Plusz van még egy dobozpár fejlesztés alatt.
Szóval van mivel piszmogni.

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Nekem KEF Carlton III volt anno. Abban is KEF B200 és T27 volt. Előtte meg egy Cantor, abban is.
Imádtam őket. Amikor áttértem a kis teljesítményű csöves erősítőkre a nehéz hajthatósága miatt (86dB) sajnos le kellett cserélni. A mai napig bánom, hogy a Carlton III-at eladtam, de akkor még muszáj volt, hogy legyen pénzem egy érzékenyebb dobozra.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 420
Új digital front-end:
Human Audio DRA KIT Plus
van den Hul The First Ultimate MKII
Cambridge Audio CXCHuman Audio DRA KIT Plus
van den Hul The First Ultimate MKII
Újratervezés
Meg is van az első helyes megfejtés

Igen, Tangent TM1.
Hamarosan írok néhány sort róluk.
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Vintage Tangent?
... számomra emlékek fűződnek hozzá, pár évig használtam egy Tangent RS6 hangfalpárt.
Grat hozzá.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.02.22., szomb. 20:59-kor.
Ok: Dupla kép törlése
Ok: Dupla kép törlése
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ez a héten jött.
Régóta vadásztam rá de nem sok van belőle ezért nem jutottam hozzá eddig.
Egy idősebb úriembertől vettem aki az első fizetéséből vette újonnan 1980-ban.
A méretei szinte azonosak a Spendor BC1-el.
Hangszórókészlete Kef B200 és T27.
Régóta vadásztam rá de nem sok van belőle ezért nem jutottam hozzá eddig.
Egy idősebb úriembertől vettem aki az első fizetéséből vette újonnan 1980-ban.
A méretei szinte azonosak a Spendor BC1-el.
Hangszórókészlete Kef B200 és T27.
Köszönöm az ajánlást, már elolvastam: sőt, ifjúkorom egyik kedvenc olvasmánya volt

Én viszont a "The Corporation - a pénz birodalma" című fimet ajánlom, amiben elmagyarázzák a korlátolt felelősségű, jogi személyiségű gazdasági társaságok történetét, és kihozzák róluk, hogy ha valódi emberek lennének, a pszichopátia minden tünetét hozzák. Ez azért sokmindent megmagyaráz a világ működéséről.
severance írta: ↑2025.02.20., csüt. 15:05Sokat gondolkodtam ezen, és mai fejjel már egyértelmű, hogy a kommersz hifinél nem volt cél a "világmegváltás" már akkoriban sem. A nagy japán gyártók szégyene, hogy a mi dimenzióinkhoz képest szinte felfoghatatlan lehetőségeik dacára nem sikerült emlékezetes készüléket illetve kapcsolást sem lerakniuk az audiofil társadalom asztalára. (Na jó, egyetlen egyszer a Pioneer nagy kegyesen lehajolt némi apróért az A-400-as erősítővel.)
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
Sokat gondolkodtam ezen, és mai fejjel már egyértelmű, hogy a kommersz hifinél nem volt cél a "világmegváltás" már akkoriban sem. A nagy japán gyártók szégyene, hogy a mi dimenzióinkhoz képest szinte felfoghatatlan lehetőségeik dacára nem sikerült emlékezetes készüléket illetve kapcsolást sem lerakniuk az audiofil társadalom asztalára. (Na jó, egyetlen egyszer a Pioneer nagy kegyesen lehajolt némi apróért az A-400-as erősítővel.)