A csembalónál, vagy más, felhang-érzékeny hangszernél az van, hogy a kicsi krumpli rendszereken olykor meglepően jó hang lesz. Akár autóhifin is. Mert ezeket a balhés részeket egyszerűen lenyelik, nem sugározzák le, jótékonyan hagyják, hogy a hallásunk kipótolja a hiányzó részt. És ezzel a pótlással jobban járunk.revox írta: ↑2025.03.17., hétf. 14:49
... egyformán "gyenge" minden pontjában és a végeredmény egy olyan berendezés,amit igaz,csak görgőzni használok (szobabickli népiesen), de nem akadály neki egy Motörhead koncert (takt), de nemrég kipróbáltam Bach-al és mondanám, hogy meglepődtem, ha ma kezdtem volna, de tudtam, mi fog történni: gond nélkül letolta azt a csemballós lemezt,amit nemrég @chord ajánlására vettem meg.
A 'nagy' rendszerek egy jó vastag része hallgathatatlan csembaló felvételekkel. Ez sajnos tény. Még a túlzó árcédula sem biztosíték. Mert a felhang-hibák, amelyek valamiféle torzítások, vagy jitter, vagy egy rossz drót, vagy a mittudoménmi eredményei, ott sütkéreznek a napon.
A Brothers in Arms vagy a Motörhead ettől még szólhat nagyon megnyerően, jó ritmussal, meg basszussal, meg mindennel, de a csembaló, az egy csalafinta dolog, ott nincs pardon.
Módfelett nehéz olyan rendszert összerakni, ahol az ember elkezd csembaló lemezeket egyáltalán hallgatni, nemhogy gyűjtögetni.
A revox által említett Bach lemez egy szép hangzású, 'közönségbarát' felvétel, aránylag azért kihívás.
Itt egy nehezebb példa. (A streamelősöknek pár kattintás.) (gondolom).
Kábeltesztelésre kiváló.
Meg arra, hogy ki mit hall hamisnak.:)
youtu.be/v-KPJ8u-KZ0
pjm kérdésére, fentebb, válaszolva, ha pl. ez a felvétel úgy 'át tud menni' egy kábelen, mert mondjuk pont kábelcsere volt, hogy a hallgatás után irány a net, hogy meg kell venni az eredetit, nem pedig csak a jó minőségű audiofil kiírású CDR-en hallgatni, mert konkrétan akkora hangi gyönyörűség lett, és elkezd fájni nagyon az ár, amit a nepperek sajnos pontosan tartanak, akkor valami jó dolog történt.:)
P.S.
Nekem fél Európa kereste ezt a lemezt annó.... q.vadrága volt... most meg van pont egy példány egy Balaton-szelet áráért....