Az én esetemben az van amit ELEX is megpendített,miszerint az olcsóbb,(és ez lehet akár feljebb is) hifi drótok mutatni,villantani akarnak valami olyat,és oly módon,ami nekem,na meg a rendszeremnek sem nem jön be.pjm írta: ↑2025.03.17., hétf. 14:27Javarészt elmentetek amellett amire irányult volna a kérdésem, miszerint mi alapján hozott meg ( csak a példa kedvéért, lehetne más is) Shimano egy olyan döntést, hogy pro kábel és semmi más (jelenleg). Mi a boldogság okozója egy olcsóbb és egy drágább kábel esetén, mi az indíttatás, és hogy a fenébe nem tudunk más tapasztalatot elfogadni, vagy fél úton megegyezni? Írásban ez nem egyszerű, de remélem lejött.
Én azt szoktam mondani, hogy nem érdemes korlátozni nagyon a lehetőségeket, mert kihagyhatunk valamit, amivel jól járunk. Így aki csak árban gondolkodik, kizár néhány jó lehetőséget is...
A pro drótok nem ilyenek,ezekkel egy különösebb hibák nélküli kiegyensúlyozott,és homogén hang jöhet ki,ami ugyan lehet elvesz valamennyit,de ez még mindig jobb mintha hozzá akarna tenni,szerintem.
Próbáltam drágább kábeleket is természetesen,nem is keveset,és ettől jött le ez a vélemény.Azokért meg amik már nem villantani akarnak,jelentsen ez bármit is,ha nem már minden tekintetben jók,én személy szerint nem vagyok hajlandó annyit adni amennyibe kerülnek,annak tükrében meg főleg,hogy tetszik amit hallok a pro drótokkal is.
Persze nem mindegyik jó ezekből sem,a canaretől amit próbáltam,abból a 2s11 hs-nek,és az lv77s digitnek volt a legjobb,a többi ic pár,ezekből is van több,nekem nem jött be.A klotz is volt nálam hs-nek,de az kifejezetten zavaros volt,viszont valamiért ez a canare jó,és hogy miért is lehetnek ilyen drasztikus különbségek közöttük az jó kérdés,de erre választ nem valószínű hogy kideríthetjük,de nem is kell.
Nem tudom hogy mi az a szint a hifi kábeleknél ahol már jók vannak minden tekintetben,és nem ezt a mindenképpen mutatni akarok valamit erőltetik,de azok valszeg már lőtávolon kívül eshetnek nekem,na meg a racionális hozzáállásomat is túllépik.