Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Re: Autós topik autósoknak
Mustang GT eddigi használati adatok (megtett kilométer, fogyasztási átlag).
Város (Budapest, elég sok dugó is) + autópálya (hmm... itt azért ez+az ki lett próbálva) + kevés országút.
Hankook téli gumikkal.
Város (Budapest, elég sok dugó is) + autópálya (hmm... itt azért ez+az ki lett próbálva) + kevés országút.
Hankook téli gumikkal.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8876
Vasárnapi!
.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3255
Nem tudom mi, mert nem nagyon értek hozzá, de az NSU-nak nem valami különleges motorja volt? Valami flikk-flakk megoldás volt benne ha jól emlékszem, talán valami angol autóösszerakós műsorban láttam talán.
Nekem is vannak szép emlékeim kb. 1974 tájékáról. (8 éves lehettem ... )
Ilyen volt a család autója (ebben a színben a kockalámpás) én bőgtem amikor apám eladta ...
Nekem is vannak szép emlékeim kb. 1974 tájékáról. (8 éves lehettem ... )
Ilyen volt a család autója (ebben a színben a kockalámpás) én bőgtem amikor apám eladta ...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6166
Apámnak ilyen volt pirosban.Sajna az önindítő megadta magát és mivel nem tudott hozzá alkatrészt szerezni, sok évig állt a garázsban.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sőt a nagypapámék ilyennel vittek sok helyre. Nagyon menőnek számított, ugyanez a szín volt. Gyerekként hatalmasnak tűnt, aztán mikor felnőttként megláttam... apró kis autó.
Szerintem!
Ez rágalom! Az Nsu Prinz teljesen máshogy nézett ki.

A keresztapámnak ilyen volt. Ő jólmenő építész, a keresztanyám pártügyvéd volt.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor
És lett csajod is!

És kb volt 2-3000 Ft a kereset a 80-as évek elején. Félretettél 400-at, megvolt ez hamar. 

Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3255
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2698
Szembejött velem az a régi reklám, gondoltam megosztom. Azon kívül hogy nevetséges, egyben durva is. Hol voltunk mi itt a keleti blokkban? És ezért a technikáért valaki örömmel pénzt adott.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor
Vasárnapi!
.

.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Ez a vasárnapi zöldséges nem az a vasárnapi zöldséges!
.

.
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 724
Ha CASCO-d van, akkor csakis márka szerviz. Ha nem ott cserélteted a szélvédőt, a CASCO utána már nem térít teljes árat.komarfamily írta: ↑2025.03.05., szer. 13:40....Kicsit banom, hogy nem volvo szervizbe vittem mert a biztosito igy is fizeti de nem volt idom kivarni mivel sielni megyunk ket nap mulva. Remelem ez a garancianal nem jelent semmit. A szelvedo futott es gondolom ez valami extrat is jelenthet.
Esetleg valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban? Nekem ez az elso...
Konkrét tapasztalat a BMW-nél. A CASCO kifizette minimális önrésszel az üveget, munkadíjat. Kaptam gyári üveget, a CASCO továbbra is eredeti gyárit térít. Nem kellett heteket várni, pár nap alatt itt volt az üveg. A Carvertical is cserélte volna, de kihagytam - szerencsére.
Más kérdés, hogy a mai üvegek egy kalap sz@rt se érnek. kapsz egy követ és bereped.
A 2007-es Mondeomban 330000 km és 15 év saját használat után se volt berepedés, pedig kaptam néhány nagyon durva követ.
Előtte sem volt egy sem vagy 2 mill km alatt (Audikkal, VW-kkel, Mercedesszel...) Ez a BMW üveg meg nem bírta nálam még a 30000 km-t sem. Szánalmas a mai kocsik minősége minden téren.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 782
Végre jóidő!!!

- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Szerintem a jelenlegi Mercik belso dizajnban magasan az elsok. Minosegre mar mas kerdes, sokan panaszkodnak.
Mas, Mar a harmadik olajcseremnel jarok a volvoval tavaly augusztus ota. Amikor bejelentkezem a szervizbe allandoan hitetlenkednek, hogy de meg csak 10-12ek km telt el az utolso szerviz ota
Itt a nemetek szigoruan betartjak sajnos az ajanlott 20-30e km csereciklust.
Sajnos a szervizlatogatasaim meg a vartnal is surubbek mert a masodik kavicsot szedte ossze a szelvedom de ez mar szepen 30-40cm hosszu L alakban vegigrepedt szoval holnap csere. Kicsit banom, hogy nem volvo szervizbe vittem mert a biztosito igy is fizeti de nem volt idom kivarni mivel sielni megyunk ket nap mulva. Remelem ez a garancianal nem jelent semmit. A szelvedo futott es gondolom ez valami extrat is jelenthet.
Mas, Mar a harmadik olajcseremnel jarok a volvoval tavaly augusztus ota. Amikor bejelentkezem a szervizbe allandoan hitetlenkednek, hogy de meg csak 10-12ek km telt el az utolso szerviz ota

Itt a nemetek szigoruan betartjak sajnos az ajanlott 20-30e km csereciklust.
Sajnos a szervizlatogatasaim meg a vartnal is surubbek mert a masodik kavicsot szedte ossze a szelvedom de ez mar szepen 30-40cm hosszu L alakban vegigrepedt szoval holnap csere. Kicsit banom, hogy nem volvo szervizbe vittem mert a biztosito igy is fizeti de nem volt idom kivarni mivel sielni megyunk ket nap mulva. Remelem ez a garancianal nem jelent semmit. A szelvedo futott es gondolom ez valami extrat is jelenthet.
Ami az audit illeti… nagyon egyéni ízlés kérdése, de én már a “laposított” kormányoktól is hányingert kapok.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Az EQS a jó példa arra, hogy meg lehet a full-digit műszerfalat szépen is csinálni. Bármikor elfogadnám ezt a belteret, minden porcikája tökéletes szvsz. Kváncsi vagyok, mikor szivárog “le” ez a műszerfal-paradigma az alacsonyabb szintekre is, ahol a Mercinél is újabban csak “odaállított” tablet van.Vinkler írta: ↑2025.03.02., vas. 18:48Az más kérdés, hogy toomuch, de a Mercedes szépen lehozta. Az audi, hát, az véleményes…
IMG_2026.jpegIMG_2028.jpeg
Ami az audit illeti… nagyon egyéni ízlés kérdése, de én már a “laposított” kormányoktól is hányingert kapok.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- peterson
- V.I.P.
Igen, ez a Mercedes műszerfal teljesen rendben van, nekem is tetszik! De seki sem más sem csinált ilyet (legyen európai, japán, kínai...), sőt a többi kortárs Mercedes sem ilyen.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Az más kérdés, hogy toomuch, de a Mercedes szépen lehozta. Az audi, hát, az véleményes…
- Vinkler
- Adminisztrátor
Ez az adat egy széria autónál egy sima gurulgatás alkalmával irreleváns. Ahogy latod is egy széria motornál, általánosságban 12-14:1 az arány. Erre van optimalizálva teljesítmény/fogyasztás. Nálad is ezt mutatja. Ha ez eltér, akkor lehet következtetni műszaki hibára, de ez itt nem játszik, egy általános felhasználó úgy sem tudja, mi, miért változott. Ez az adat inkább a tuningolt motoroknál fontos, ott is a feltöltött daraboknál. Az elszegényedett keverék, feltöltés mellett elégeti a dugattyút, szétcseszi a motort. A turbó, a kompresszor tolja bele a levegőt, de az üzemanyag rendszer nem tud elegendő üzemanyagot az égéstérbe juttatni. Ez az adat neked annyira nem kell. Kellhet viszont az olajhőmérséklet, mégpedig azért, hogy megfelelő olaj hőmérséklet nélkül ne told el neki! Nincs meg a megfelelő kenés, ami károsíthatja a motort. Az kapcsold, be, és, ha eléri az üzem meleg szintet lehet trepnizni, addig csak óvatosan!Aszpirin írta: ↑2025.03.02., vas. 13:21Én is (remélem ez jött le abból amit írtam).
Viszont szeretnék egy kicsit tanulni. Lásd mellékelt kép, ma fényképeztem Szentendrére jövet :) Tehát kirakattam egy digitális kijelzőt, ami az aktuális levegő/üzemanyag keverékarányt mutatja. Szóval ezt mire lehet használni? Azonkívül, hogy érdekes infó, hogy a jelenlegi keverékarány 14,3:1, mit kezd ezzel egy igazi pilóta a pályán? Komoly a kérdés, nem költői.
IMG_6807.jpeg

- peterson
- V.I.P.
Ezt én sem értem! Miért nem lehet a mai digit kijelzőket "műszerfal szerűen" megcsinálni?! Ki szerint szép az odabiggyesztett egy-két tablet szerű kijelző??? Ráadásul néha takaríthatatlan zugok alakulnak ki mögöttük... Bár lehet én vagyok ehhez már túl öreg

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szmájli, szmájli :)