Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2025.03.16., vas. 18:53

Hát csak sajnálni tudom az ilyeneket....
Ez most bizonyára többeket elszomorított, és rosszul érzik magukat tőle, hogy ezek szerint nem jól csinálták a dolgokat.
Csak a Marantz! :-D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ebbe a topikban se változott semmi. :D Már kezdtem aggódni hogy valamiről lemaradtam, de olyan ez mint egy jó kis török sorozat, ha ki is hagysz pár részt, igazából észre sem veszed ;) :D :yingyang:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

ELEX írta:
2025.03.16., vas. 13:42
inkább csak elvettek, de nem raktak hozzá zavaróan a hangképhez.
egy fontos mondat és a hifi minden komponensére igaz. márhogy, az első fele élvezzen prioritást. nem lopom el a dicsőséget, de már annyiszor leírtuk(tam), már nem fordítok rá időt, mert ritkán ér célba. mindig többre vágynak sokan, ha az hiba/torzítás is, de legyen :smile53:

de ellövöm a párját: ha valaminek ki lehet emelni egy (nem általánosan megfogható, mint pl természetes megszólalás) tulajsonságát, miben jó, az azt mutatja, nem kiegyenlített és másban rossz (pl, de jó a basszusa) :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1183

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.03.16., vas. 18:04
SoundMania írta:
2025.03.16., vas. 14:35

Ma beszélgettem egy ismerőssel. Számolgatta, hogy legalább 70%-a a készülékei árának a kábeleké. De előbb venne még drágább/jobb kábelt mint készüléket! Pedig nem olcsó készülékei vannak! És szerintem is igaza van! Pedig a következő lécsőben 120% fölé kerülne az tuti... :) Sajnos ennyit tudnak bizonyos jó kábelek! Neked is van egyik! :)
Én is ma beszélgettem egy ismerőssel. Neki sem olcsó készülékei vannak. De most komolyan.:)
A forrásánál cserélt egy komponenst. És majdnem sírva fakadt, hogy miért csak most, és miért nem sokkal előbb, és miért költötte a drága pénzét kábelekre, és miért sz@pta be azt, hogy az igazi jó kábelek majd megmutatják a tuttit.... mert mit is mutattak?, hát a rosszhangú forrás-komponensnek a rossz hangját....
Hát csak sajnálni tudom az ilyeneket.... És/pedig nagyon sokan vannak. Pedig sokat tanulhatnak/tanulhatnának itt a fórumon, de kevesen "képezik tovább magukat" igazán és sokan csak 1000 "mókuskereket" próbálnak ki inkább helyette és csodálkoznak a végeredményen.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 18:03
Aki be akarja avatni a bubin kívűlieket az anyagi vonatkozásba, úgy kell neki.
ez így van mindenhol... ha említetted a bringát. a kollégáknak egy 100ezres bringa már drága, egy jóféle konfekció-versenylánc 50ezer (Ft. Élettartam dinamikafüggő, de egy 60kg körüli usernél, veretve, ha kezeli, 2-3000 km-t is megélhet). Speciális 10.000€ is lehet (pl egyórás világrekord megdöntésére). a spéci bevonatot kb 200 km-ig tartja meg. A drót jobb befektetés :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:

Ma beszélgettem egy ismerőssel. Számolgatta, hogy legalább 70%-a a készülékei árának a kábeleké. De előbb venne még drágább/jobb kábelt mint készüléket! Pedig nem olcsó készülékei vannak! És szerintem is igaza van! Pedig a következő lécsőben 120% fölé kerülne az tuti... :) Sajnos ennyit tudnak bizonyos jó kábelek! Neked is van egyik! :)
Tudom, hogy Neked ez az álláspontod a készülék/kábel arányt illetően és még azt sem mondom, hogy nem lehet benne valami, én inkább a 40 - 50 % - ot tartom reálisnak/arányosnak, míg látod, ELEX nem igen számol 20% - nál többel...

Az is igaz, hogy a Vz ára eléri a csövim árának a 80%-át és sajnos volt lehetőségem meghallgatni a helyén egy Sogon-t... sad.gif

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 970

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:

Én is ma beszélgettem egy ismerőssel. Neki sem olcsó készülékei vannak. De most komolyan.:)
A forrásánál cserélt egy komponenst. És majdnem sírva fakadt, hogy miért csak most, és miért nem sokkal előbb, és miért költötte a drága pénzét kábelekre, és miért sz@pta be azt, hogy az igazi jó kábelek majd megmutatják a tuttit.... mert mit is mutattak?, hát a rosszhangú forrás-komponensnek a rossz hangját....
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
Shimano írta:
2025.03.16., vas. 13:15

Mi benne vagyunk itt egy olyan buborékban,amiről azt hisszük hogy teljesen rendben van,de ez közel sincs így,a kívülállók szemével nézve meg végképp.
Egy kívülállónak nemhogy az 5 milliós, de még az 500 ezres hifi is irracionális. Legalábbis a környazetemben azt tapasztalom, hogy a zenehallgatás csak sokadrendű kérdés, így megoldják ennél sokkal olcsóbban.

Hogy egy laikusnak el kell magyarázni, hogy mi, miért kerül annyiba amennyibe, az még rendben van, de hogy egy szakfórumon, még több évtized után is azon rágódunk, hogy "mi kerül ezen a fotelon 7200Ft-ba?", az enyhén szólva is gáz.
Zoli második mondata telitalálat - ma nagyon sziporkázik... :smile53: :D

A buborékon belüliek kb sejtik az árviszonyokat és az a buborékon belüliek dolga, meg akit beavatni érdemesnek találnak.
Aki be akarja avatni a bubin kívűlieket az anyagi vonatkozásba, úgy kell neki.
A " kívül álló " személyétől függ, hogy milyen szinten avatom bele a részletekbe, legtöbbször nem nagyon, nem viszem be magam a zsákutcába, hogy magyarázkodhassak - pedig nincsenek milliós komponenseim. / Egy van./
Egyébként én sem faggatom ki az ismerősömet, vagy az éppen nálam tébláboló iparost, szerelőt - nem tartom illőnek és nem is érdekel - hogy mennyibe került az Audi-ja, Omegá-ja Gucci-ja, Pinarello-ja...

Ja, Pinarello...
Shimano, kérdezd meg kedves fórumtársunkat, hogy kerülhet 16 - szor annyiba a Puncirello carbon váza, mint egy komplett carbon vázas Tesco - bringa. :D
Carbon vs carbon... réz vs réz... gondolkodik.gif

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

SoundMania írta:
2025.03.16., vas. 14:21

Ilyen készülékek mint a Linn a Koetsu Blackkel, meg a Heedakkal, érdemes lenne elkezdeni valami jó kábelt venni, hogy meghalld mi is lenne végre a jó irány. Neked is tudom javasolni hallgass meg ott Vz-t, meg legalább WW Platinum 7 powerkábeleket 1x! És elhiheted, működik az állítás, ha ezek sem jók, nem velük van a hiba! :)
Köszi. Most pont itt tartok, hogy valószínűleg el kell kezdenem jó kábeleket venni, megfontolom a tanácsodat.

Amúgy ahogy lentebb pjm épp írta, valószínűleg a Canare is eléri a célját. Könnyen lehet, hogy korábban bementem az erdőbe...
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

zoli73 írta:

Egy kívülállónak nemhogy az 5 milliós, de még az 500 ezres hifi is irracionális. Legalábbis a környazetemben azt tapasztalom, hogy a zenehallgatás csak sokadrendű kérdés, így megoldják ennél sokkal olcsóbban.
Nem csak "rézdrótokat" lehet venni, kaphatók ezüst, és más nemesfém ötvözetű, kombinációjú kábelek is, ha a materiális érték is szempont az anyagiak magyarázatára, és nem csak a hangminőség.
Hogy egy laikusnak el kell magyarázni, hogy mi, miért kerül annyiba amennyibe, az még rendben van, de hogy egy szakfórumon, még több évtized után is azon rágódunk, hogy "mi kerül ezen a fotelon 7200Ft-ba?", az enyhén szólva is gáz.
Ez teljesen így van. Mikor a a dac-om éppen új volt, jött egy barátom éppen hozzám, mondom, ez egy 500 € -os dac, és ezt soknak találta. (szakmáját tekintve fotós, és gond nélkül megveszi ha éppen kell canon szettjéhez a x százezres, vagy éppen milliós objetívet, szereti a jó zenét is, de ilyenre nem költ.)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 13:56
mishow írta:
2025.03.16., vas. 08:45
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Olvass vissza figyelmesen és látni fogod, ti néhányan folyamatosan csak azt toljátok, hogy ami nem elég drága, az nem is lehet jó, tehát nem szabad megvenni. Lehet rajta megsértődni, de ez tény.
Szerintem valakivel összekeversz... gondolkodik.gif :napsut:
Ezt felfogom a királyi többes használatából adódó lendületednek... :smile53: :D
Én is ismerek olyanokat, akik ilyen húrokat pengetnek, tőlem ilyesmit soha nem olvashattál.
Meg azok sem, akiknek bizonyos komponensei sokkal többe kerülnek, mint az enyém, mégis lelkesen likoltak a hozzászólásodra.

Avval együtt fenntartom, hogy a készülékek/komponensek kvalitásait érdemes arányban tartani, ezért sok milliós rendszerbe nem érdemes kategóriákkal olcsóbb kábelekkel próbálkozni, ahogy belépő szintű cuccokat sem AN Vz/Lp - vel - vagy kinek mi - kell összekötni.
Mindenki reménykedik abban, hogy csak azért, mert olcsó valami, tehát " nem elég drága " még lehet jó, de sajna a hosszútávú tapasztalatok legtöbbször nem ezt támasztják alá.
Ki szokott derülni, előbb - utóbb, hogy az Óriásölők nem a Földön laknak, ezért alakulhatott ki az a korholt nézet, hogy csak fenntartással velük... :kiss:

Öööö... Megsértődni ? Min ? gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

DeProtector írta:
2025.03.16., vas. 13:14
Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 06:14

Ugyan nem én vagyok a megszólított, de azért nem ártana tudni, mennyit szánsz rá maximum... gondolkodik.gif
Lehet, privátban praktikusabb lenne, de miért ne írnám le az én ajánlásom...

A Gekko Black Knight hangszórókábelét használom pár éve teljes megelégedéssel.
Az előző, VdH xy drótomnál sokkal jobb, más kábelem nem volt azóta, hasonló árkategóriából járt nálam másik két drót összehasonlításra, erősen a Gekko maradt... ( Nagyon muzikális, semmi tolakodás, kellő felbontás...)

A 2x3m 160e körül volt három éve, a mai árát nem ismerem, sacc/kb lehet most 200...

Szerintem a rendszered bőven megérdemli ezt a szintet. :smile53:
Összeget azért sem írtam, mert szerintem nem azon múlik sokszor a jó hang. Meg már nagyon kíváncsi lettem volna ELEX ajánlására, legyen az bármi is. Azt el tudom fogadni, ha nem tart jónak valamit, de szerintem ha ezt minduntalan le is írja, illene alternatívát ajánlani. Ez így túl destruktív szerintem.

De amúgy jól tippeltél, ilyesmi összeg amit max rászánnék.
Köszi a tippet, ez számomra totál ismeretlen. Ráhallgatok mindenképp, ha találkozok eladó példánnyal.
Alex_Aston írta:
2025.03.16., vas. 09:24

Én tudom javasolni az AQ Rocket kábeleket.
Köszi. Amit eddig AQ-et hallottam az nem nyerte el a tetszésemet, elég technikai hangjuk volt. De rég is volt, meg szerintem valami nagyon alap lehetett, sajna már nem tudom a típusokat. Ráfülelek a Rocket-re ha tudok, még nem tűnik annyira meredeknek az ára.
Ilyen készülékek mint a Linn a Koetsu Blackkel, meg a Heedakkal, érdemes lenne elkezdeni valami jó kábelt venni, hogy meghalld mi is lenne végre a jó irány. Neked is tudom javasolni hallgass meg ott Vz-t, meg legalább WW Platinum 7 powerkábeleket 1x! És elhiheted, működik az állítás, ha ezek sem jók, nem velük van a hiba! :)

Rock60
Őslakos
Őslakos

mishow írta:
2025.03.16., vas. 08:45
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Olvass vissza figyelmesen és látni fogod, ti néhányan folyamatosan csak azt toljátok, hogy ami nem elég drága, az nem is lehet jó, tehát nem szabad megvenni. Lehet rajta megsértődni, de ez tény.
Szerintem valakivel összekeversz... gondolkodik.gif :napsut:
Ezt felfogom a királyi többes használatából adódó lendületednek... :smile53: :D
Én is ismerek olyanokat, akik ilyen húrokat pengetnek, tőlem ilyesmit soha nem olvashattál.
Meg azok sem, akiknek bizonyos komponensei sokkal többe kerülnek, mint az enyém, mégis lelkesen likoltak a hozzászólásodra.

Avval együtt fenntartom, hogy a készülékek/komponensek kvalitásait érdemes arányban tartani, ezért sok milliós rendszerbe nem érdemes kategóriákkal olcsóbb kábelekkel próbálkozni, ahogy belépő szintű cuccokat sem AN Vz/Lp - vel - vagy kinek mi - kell összekötni.
Mindenki reménykedik abban, hogy csak azért, mert olcsó valami, tehát " nem elég drága " még lehet jó, de sajna a hosszútávú tapasztalatok legtöbbször nem ezt támasztják alá.
Ki szokott derülni, előbb - utóbb, hogy az Óriásölők nem a Földön laknak, ezért alakulhatott ki az a korholt nézet, hogy csak fenntartással velük... :kiss:

Öööö... Megsértődni ? Min ? gondolkodik.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

Skacok, akkor ha már a kábelek.... Mi van a csatlakozókkal? :smile29:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

ELEX írta:

Egy egymilliós rendszerhez sohasem tettünk több milliós kábeleket......

Mozis felhasználásra, üzleti (étterem, iroda) hangosítási felhasználásra, ahova sok száz méter, vagy több km kábel kellett, a Klotz kábeleit használtuk, ha már a Siltech, Crystal legolcsóbb kábelei is drágák voltak.

Azért nem értem én a pár ezer Ft/m árú kábelek ilyen szintű istenítését, mert nekem módomban állt a saját gyártók lépcsőit és más gyártók még olcsóbb kábeleit is kipróbálni nagyon komoly rendszerekben. Sajnos a csoda mindig elmaradt.
Azonos gyártón belül a drágább mindig jobb volt. Mindenben.

A legalsó szinteken csak az volt a kérdés, hogy melyik fáj kevésbé. Nagyon sok ezüst bevonatú réz kábel hangja szinte hallgathatatlan volt a csörömpölés miatt, amit középtartományban és felette produkált. A tisztán réz kábeleknél pedig a részletek eltűnésének mértéke, a basszus feldúsulás mértéke befolyásolta az élményt. Itt az volt a legjobb, amelyik a lehető legkevesebbet vette el és a lehető legkevésbé billentette fel a hangképet. Itt a professzionális felhasználásra szánt kábelek jobban teljesítettek a HiFi gyártók legalsó kategóriájánál, mert azok mindig valamerre billentették a hangot. A hangosításra szánt profi kábelek mindig kiegyenlítettebbek voltak, inkább csak elvettek, de nem raktak hozzá zavaróan a hangképhez.
Valahogy én is így látom, ezeket tapasztaltam. Olcsóbb szinten jópofa, van belőlük pár ami nem borítja fel teljesen a balanszot, egységes, dinamikus, kicsit fedett, itt-ott olyan, szöszöl, zizis, de egész jó csak lehetne még "olyanabb", meg hát gond a sok hangszer.

Nagyon jók ezek a kábelek arra, hogy kijózanítsanak, ha nagyon bementél az erdőbe valamivel.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: ELEX »

DeProtector írta:
2025.03.16., vas. 13:14
.....Meg már nagyon kíváncsi lettem volna ELEX ajánlására, legyen az bármi is. Azt el tudom fogadni, ha nem tart jónak valamit, de szerintem ha ezt minduntalan le is írja, illene alternatívát ajánlani. Ez így túl destruktív szerintem.
......
Hát most erre mit írjak?
Rendszerben kell gondolkodni. Számomra tök ismeretlen rendszerekbe tök ismeretlen ízlésvilágú tulajdonosnak mit tudnék jó szívvel ajánlani?

Amíg aktív voltam, nagyon sok rendszert raktam össze. Mindegyikben a rendszer szintjének megfelelő kábelezéssel.
A LIMAR-ban nyilvánvalóan a Siltech, Crystal, Kubala kínálatából választottam.
Egy egymilliós rendszerhez sohasem tettünk több milliós kábeleket. A kábelek maximum a rendszer értékének a 20%-át tették ki vagy annyit sem. 30-50 milliós rendszerbe pedig a tulaj ízlésének megfelelően választottunk a kábel gyártók felsőbb kategóriáiból. 100 mill felett pedig egy időben nem a Limar által importált kábeleket raktuk be, mert akkor oda már más kellett. Így kerültek a csúcs rendszerekbe (100 mill feletti) a Nordost legfelsőbb kábelei, az Odin, majd az Odin 2. Ma már a Siltechnek és a Crystalnak is vannak olyan szintű kábelei, amik képesek bármilyen rendszer kiszolgálására. A Kubalának is van ilyen kábele. Ettől függetlenül a Nordost Odin, Odin 2-őt is a létező legjobb kábelek között tartom számon.

Mozis felhasználásra, üzleti (étterem, iroda) hangosítási felhasználásra, ahova sok száz méter, vagy több km kábel kellett, a Klotz kábeleit használtuk, ha már a Siltech, Crystal legolcsóbb kábelei is drágák voltak.

Azért nem értem én a pár ezer Ft/m árú kábelek ilyen szintű istenítését, mert nekem módomban állt a saját gyártók lépcsőit és más gyártók még olcsóbb kábeleit is kipróbálni nagyon komoly rendszerekben. Sajnos a csoda mindig elmaradt.
Azonos gyártón belül a drágább mindig jobb volt. Mindenben.

A legalsó szinteken csak az volt a kérdés, hogy melyik fáj kevésbé. Nagyon sok ezüst bevonatú réz kábel hangja szinte hallgathatatlan volt a csörömpölés miatt, amit középtartományban és felette produkált. A tisztán réz kábeleknél pedig a részletek eltűnésének mértéke, a basszus feldúsulás mértéke befolyásolta az élményt. Itt az volt a legjobb, amelyik a lehető legkevesebbet vette el és a lehető legkevésbé billentette fel a hangképet. Itt a professzionális felhasználásra szánt kábelek jobban teljesítettek a HiFi gyártók legalsó kategóriájánál, mert azok mindig valamerre billentették a hangot. A hangosításra szánt profi kábelek mindig kiegyenlítettebbek voltak, inkább csak elvettek, de nem raktak hozzá zavaróan a hangképhez.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
pjm írta:
2025.03.16., vas. 12:33
Mégis forog a föld. Nem csak a drága kábelhívők beszélnek lesajnálóan az olcsóbbakat használókról, hanem ez fordítva is igaz. :D
Ja,miért is ne. :D
De képzeld el azt a szitut,hogy 10 a hifitől távol álló ismerősnek elmondod azt hogy te 5 milláért vettél egy hifi rendszert.Erre valszeg azt mondják majd hogy ejha,ez igen,és ez biztosan f@sza is lehet,de nem néznek hülyének.
Viszont ha ennek a 10 embernek azt is megsúgod,hogy ehhez még + 5 milláért vettél rézdrótokat is,akkor valszeg a 10-ből 11 teljesen hülyének fog nézni,és igazuk is van,mert annyira irracionális ez. ;)
Mi benne vagyunk itt egy olyan buborékban,amiről azt hisszük hogy teljesen rendben van,de ez közel sincs így,a kívülállók szemével nézve meg végképp.
Nem csak "rézdrótokat" lehet venni, kaphatók ezüst, és más nemesfém ötvözetű, kombinációjú kábelek is, ha a materiális érték is szempont az anyagiak magyarázatára, és nem csak a hangminőség.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
De képzeld el azt a szitut,hogy 10 a hifitől távol álló ismerősnek elmondod azt hogy te 5 milláért vettél egy hifi rendszert.Erre valszeg azt mondják majd hogy ejha,ez igen,és ez biztosan f@sza is lehet,de nem néznek hülyének.
Viszont ha ennek a 10 embernek azt is megsúgod,hogy ehhez még + 5 milláért vettél rézdrótokat is,akkor valszeg a 10-ből 11 teljesen hülyének fog nézni,és igazuk is van,mert annyira irracionális ez. ;)
Nem tudom elképzelni. Próbáltam. (Általában ők kezdték, amikor kiderült nekem mim van.) Minden ismerősöm aki nem hifizik hülyének néz még a töredék árú készülékhalmaz esetén is. Pont annyira néznek hülyének egy drágább erősítő miatt, mint bármi más miatt. A kábelig nem jutsz el velük. Max annyi érdekli, hogy tudja-e a bluetooth-t. Nem hibáztatom őket, ugyanígy nézek arra, aki például halakat tart. Vagy bélyegeket, régiségeket gyűjt. Vagy bármi mást. Visszatérve az eredeti témára: ha technikailag közelíti meg néhány, akkor kezdi azt, hogy ami digitális az egyforma, az erősítő frekvenciamenete jobb mint a füledé stb. Ugyanolyan hibás hozzáállás, mint az, hogy két rézkábel között nem lesz különbség. Részemről mindenkinek hiszek, csak ne rágják a fülem. ;)

Utóirat: nekem sem kerül annyiba a kábel mint a hifi. De biztosan van olyan akinek igen. Csak úgy megjegyeztem.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

pjm írta:
2025.03.16., vas. 12:33
Mégis forog a föld. Nem csak a drága kábelhívők beszélnek lesajnálóan az olcsóbbakat használókról, hanem ez fordítva is igaz. :D
Ja,miért is ne. :D

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 06:14

Ugyan nem én vagyok a megszólított, de azért nem ártana tudni, mennyit szánsz rá maximum... gondolkodik.gif
Lehet, privátban praktikusabb lenne, de miért ne írnám le az én ajánlásom...

A Gekko Black Knight hangszórókábelét használom pár éve teljes megelégedéssel.
Az előző, VdH xy drótomnál sokkal jobb, más kábelem nem volt azóta, hasonló árkategóriából járt nálam másik két drót összehasonlításra, erősen a Gekko maradt... ( Nagyon muzikális, semmi tolakodás, kellő felbontás...)

A 2x3m 160e körül volt három éve, a mai árát nem ismerem, sacc/kb lehet most 200...

Szerintem a rendszered bőven megérdemli ezt a szintet. :smile53:
Összeget azért sem írtam, mert szerintem nem azon múlik sokszor a jó hang. Meg már nagyon kíváncsi lettem volna ELEX ajánlására, legyen az bármi is. Azt el tudom fogadni, ha nem tart jónak valamit, de szerintem ha ezt minduntalan le is írja, illene alternatívát ajánlani. Ez így túl destruktív szerintem.

De amúgy jól tippeltél, ilyesmi összeg amit max rászánnék.
Köszi a tippet, ez számomra totál ismeretlen. Ráhallgatok mindenképp, ha találkozok eladó példánnyal.
Alex_Aston írta:
2025.03.16., vas. 09:24

Én tudom javasolni az AQ Rocket kábeleket.
Köszi. Amit eddig AQ-et hallottam az nem nyerte el a tetszésemet, elég technikai hangjuk volt. De rég is volt, meg szerintem valami nagyon alap lehetett, sajna már nem tudom a típusokat. Ráfülelek a Rocket-re ha tudok, még nem tűnik annyira meredeknek az ára.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Shimano írta:
2025.03.16., vas. 11:59

...A második részhez csak annyit hogy azt azért ne gondolja senki,hogy aki pl megáll egy canare hs drótnál,az nem próbáld mást,akár sokkal drágábbakat is elötte,és így ezután vonta le azt a következtetést,amit. ;)
Én egyébként azokat sajnálom inkább ha már degradáljuk az olcsó de jó drótokat,akik megveszik pl az említett aq 33-ast,de a zenehallgatás közben nem a zene szippantja be őket,ha nem azon agyalnak hogy jó jó ez,de a 88-as!!, na az lenne az igazi,és erre is gyúrnak,még akkor is ha igazából,és őszintén bevallva maguknak ezt már nem is engedhetik meg maguknak.
Sz@r,és nehéz is lehet úgy a zenét élvezni,hogy közben a "feljebb" lépés motoszka is ott van a fejekben drót ügyben.Mókuskerék,így jellemezném ezt,mert találó ez a megfogalmazás.
Egyrészt szerintem felesleges az ilyen típusú hozzászólás,.mert hangulatkeltésre és személyeskedésre bár alkalmas, de igazából valamiféle önigazolást sejtet.

Másrészt szerintem te sem életedben egy rendszert hallgattál otthon, egyetlen kábellel. Akkor most téged is sajnáljunk, hogy milyen sz@r lehet neked, hogy így hallgattál zenét, hogy nem voltál elégedett?

Vagy mondjam azt, hogy savanyú a szőlő, és nem telik "rendes" kábelre, ezért jön az ilyen hozzászólás?

Nem, nem mondom, mert teljesen felesleges, és csak végeláthatatlan, es teljesen partralan vita alapja lenne.

Arról azért biztosíthatlak, és remélem, hogy ettől talan megnyugszol, és nem fogsz amiatt aggódni,
hohy a családom szájából veszem ki az ételt, abban a jelenleg szerencsés helyzetben vagyok, hogy már évek óta, havonta több pénzt rakok félre, mint egy 2x3m-es Rocket 88 ára. Szóval bőven vehetnék szinte bármilyen kábelt., ha akarnék. De nem akarok.

Illetve remélem azt is megérted, hogy vannak olyanok, akik azért vesznek bármi ú / más jdolgot, mert azt bizony "jobbnak" hallják. És általában ez bizony többe kerül.

Peace! leborulok.gif
Csak a Marantz! :-D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

A hit az egy kemény dolog, és sokszor ellentmond a tapasztalatnak.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2025.03.16., vas. 12:52
Shimano írta:
Rock60 írta:
2025.03.16., vas. 05:48

A topic remélhetőleg összeségében nem azt sugallja, hiszen senki nem gondolhat komolyan ilyen hülyeséget - még ha le is írja - , hogy csak azért nem vesz meg valaki egy drótot, mert nem elég drága...

Másfelől tökéletesen érthető, hogy szűkebb költségvetésből sokan próbálják a lehető legtöbbet kihozni, viszont több milliós komponensek közé beszuszakolni, szerintem már a tök értelmetlen kategória, de ha valaki mazohista, vagy időmilliomos... gondolkodik.gif :D
A bekezdés első részéhez csak annyit hogy DE,azért nem veszik meg sokan mert nem elég drága,és így jó nem is lehet,szerintük.Ezt teszi a mindenhonnét ömlő marketing,és el is éri a célját sokaknál,mert csak a drága,a drágább a jó,a többi annyit is ér,ez a jelige.
Egy nagy átb@szás ez a kábelbiznisz,de fel lehet ülni erre a vonatra is,meg egy másikra is,mert ez egy szabad ország,még.A rézdrót akkor is csak egy rézdrót marad ha az több millába is kerül,és ha valaki ezt kipengeti,lelke rajta,de akkor is csak egy darab rezet vett meg,és nem egy értékesebb akármit.
A második részhez csak annyit hogy azt azért ne gondolja senki,hogy aki pl megáll egy canare hs drótnál,az nem próbáld mást,akár sokkal drágábbakat is elötte,és így ezután vonta le azt a következtetést,amit. ;)
Én egyébként azokat sajnálom inkább ha már degradáljuk az olcsó de jó drótokat,akik megveszik pl az említett aq 33-ast,de a zenehallgatás közben nem a zene szippantja be őket,ha nem azon agyalnak hogy jó jó ez,de a 88-as!!, na az lenne az igazi,és erre is gyúrnak,még akkor is ha igazából,és őszintén bevallva maguknak ezt már nem is engedhetik meg maguknak.
Sz@r,és nehéz is lehet úgy a zenét élvezni,hogy közben a "feljebb" lépés motoszka is ott van a fejekben drót ügyben.Mókuskerék,így jellemezném ezt,mert találó ez a megfogalmazás.
Azért azt sem kellene feltételezni, sugallni, hogy aki drága kábeleket(jelentsen ez bármit is) vesz, az csupán sznobizmusból, mert megteheti, és tapasztalatlanságból teszi, ezért totál tévúton jár, megvezetve.
Gondolod, hogy van itt olyan, aki nem azért vesz drága kábeleket, mert tapasztalatai alapján nem az a jó? Hanem inkább ismeretlenűl rábök valamire, amit még hajlandó/képes megfizetni, és az tuti jó lesz, mert hát drága? Szerintem nincs olyan hifista, aki csak ezek alapján döntene.
Én elfogadom, hogy Te, és mások is maximálisan elégedettek, az ilyen bárki által megfizethető kábelekkel, de azért nem kellene komplett idiótának beállítani, és újjal mutogatni azokra, akik máshogy gondokodnak, és nekik a drága kábel a megfelelő.
Sokan, sokszor hitet emlegetnek, pedig ez nem vallás, nem hit kérdése. Szerintem csak tapasztalat alapján lehet jó döntést hozni, ami egyeseknél olcsóbb, másoknál drágább kábelt eredményez.
Ennyi ez nem több, nem kellene ebből is egy újabb hitvitát generálni. Használjon mindenki olyat, amilyet akar, de nem kellene újjal mutogatni a másként gondolkodókra. Ez az élet sok más területén is így kellene hogy legyen, de sajnos nem így van.
Sokféle ember van ám... Egy példa: nagyon sokmindenkinek szoktam javasolni a vz-t, ezt tudod.... Van olyan ismerősöm aki mégsem azt vett, mert inkább adott jóval több pénzt drótért, egyrészt, hogy "neki legyen igaza" másrészt drágább volt biztosabb hogy jobb. Amikor elhozta összehallgatni, kiderült nem találta el, de logikus volt számára a magyarázata, hogy a rendszerem biztos a vz-hez van hangolva. Ezért nála is meghallgattuk. De ott is ugyanaz lett az eredmény. A Vz jobb volt. Ugyanannyival és ugyanolyan módon.... :)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
Rock60 írta:

A topic remélhetőleg összeségében nem azt sugallja, hiszen senki nem gondolhat komolyan ilyen hülyeséget - még ha le is írja - , hogy csak azért nem vesz meg valaki egy drótot, mert nem elég drága...

Másfelől tökéletesen érthető, hogy szűkebb költségvetésből sokan próbálják a lehető legtöbbet kihozni, viszont több milliós komponensek közé beszuszakolni, szerintem már a tök értelmetlen kategória, de ha valaki mazohista, vagy időmilliomos... gondolkodik.gif :D
A bekezdés első részéhez csak annyit hogy DE,azért nem veszik meg sokan mert nem elég drága,és így jó nem is lehet,szerintük.Ezt teszi a mindenhonnét ömlő marketing,és el is éri a célját sokaknál,mert csak a drága,a drágább a jó,a többi annyit is ér,ez a jelige.
Egy nagy átb@szás ez a kábelbiznisz,de fel lehet ülni erre a vonatra is,meg egy másikra is,mert ez egy szabad ország,még.A rézdrót akkor is csak egy rézdrót marad ha az több millába is kerül,és ha valaki ezt kipengeti,lelke rajta,de akkor is csak egy darab rezet vett meg,és nem egy értékesebb akármit.
A második részhez csak annyit hogy azt azért ne gondolja senki,hogy aki pl megáll egy canare hs drótnál,az nem próbáld mást,akár sokkal drágábbakat is elötte,és így ezután vonta le azt a következtetést,amit. ;)
Azért azt sem kellene feltételezni, sugallni, hogy aki drága kábeleket(jelentsen ez bármit is) vesz, az csupán sznobizmusból, mert megteheti, és tapasztalatlanságból teszi, ezért totál tévúton jár, megvezetve.
Gondolod, hogy van itt olyan, aki nem azért vesz drága kábeleket, mert tapasztalatai alapján nem az a jó? Hanem inkább ismeretlenűl rábök valamire, amit még hajlandó/képes megfizetni, és az tuti jó lesz, mert hát drága? Szerintem nincs olyan hifista, aki csak ezek alapján döntene.
Én elfogadom, hogy Te, és mások is maximálisan elégedettek, az ilyen bárki által megfizethető kábelekkel, de azért nem kellene komplett idiótának beállítani, és újjal mutogatni azokra, akik máshogy gondokodnak, és nekik a drága kábel a megfelelő.
Sokan, sokszor hitet emlegetnek, pedig ez nem vallás, nem hit kérdése. Szerintem csak tapasztalat alapján lehet jó döntést hozni, ami egyeseknél olcsóbb, másoknál drágább kábelt eredményez.
Ennyi ez nem több, nem kellene ebből is egy újabb hitvitát generálni. Használjon mindenki olyat, amilyet akar, de nem kellene újjal mutogatni a másként gondolkodókra. Ez az élet sok más területén is így kellene hogy legyen, de sajnos nem így van.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
Rock60 írta:

Ilyeneket csak az ír és terjeszt, aki sohasem hallotta még jó dróttal a hifijét, még ha az Arcam 7 vagy 8, vagy Heed is az! A mókuskerék az amikor canary 2s11 helyett szenved még egy 4s11-el mert még biztos be kell járatni..... Ahelyett hogy venne jó kábelt az addig már elcseszett pénzen. :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”