Lemaradt a szoba technikai kialakítása, hátha valakit érdekel. A szobát lézer mentén építettem, a legnagyobb pontatlanság a teljes helyiségben 5 mm alatt van, jellemzően 2-3 mm. A szoba nettó 376x471 cm.
A belmagasság 270 cm volt, a mennyezeten végig van egy 10 cm-es hangszigetelő réteg, így a legmagasabb részeken 260 cm.
Az előtétfal fából készült, két réteg OSB lappal, egy réteg gipszkartonnal. Felül van egy technikai nyílás, mivel a szobában konkrétan semmilyen tároló, polc, akármi nem található. Ide került minden, ami az elektronikához kell pl. a mennyezeti LED-ek tápegységei és itt van egy óra, ami éppen annyira világít át a szöveten, hogy este lehessen látni.

- ora.jpg (81.79 KiB) Megtekintve 1566 alkalommal
A gipszkarton szerkezet aluminium. Lehet, hogy fából jobb lett volna, de nagyon nehéz pontos, szép fát kapni és nagyon drága is. Minden profil között izolációs szalag van, az összes gipszkarton üregbe pedig töménytelen mennyiségű üveggyapot. Azokon a részeken, ahogy nyílás van (szpotlámpa, hangsugárzó, konnektor) az üveggyapot dupla rétegű geotextiliába van csavarva, hogy ne szálljon ki belőle a por. A gipszkartonon mindenhol Rigips Levelline élvédők vannak, ami nagyon drága viszont gyors és pontos munkát tesz lehetővé. A festék Oikos márkájú, ami szintén nagyon drága, de nagyon-nagyon jó. Nagyon könnyen tisztán tartható (ami a feketénél nem hátrány) és nagyon szép mosható felületet hoz létre. Igazából három színnel dolgoztam, most nagyon divatos foltos felület elérése érdekében. Nagyon szép lett. Az átvetítő ablak üvegét amerikából rendeltem, az a kis darab 180 ezer Ft volt. Az IMAX mozikban is ezt használják, nekem is megfelelő. Itt megint az volt a probléma, hogy az üvegnek hangszigetelőnek kell lennie, hiszen a másik szobát és a ház többi részét ez választja el a hálószobától. Tehát kellően vastagnak, de mégis optikailag a lehető legtisztábbnak kell lennie.
A szoba 7.1.2-re van előkészítve, a hátsó oldalsó oszlopokba be van húzva kábel, két perc alatt be lehet tenni plusz két hangsugárzót.
A hátsó falon a diffúzor inkább dísz. Lehetett volna "vastagabb" és akkor jobban betölti a funkcióját, de mivel a polcot használjuk is (telefonok, táblagépek), ezért nem lehetett ennél mélyebb.
A falra fekete szövet került rámára felfeszítve, reményeim szerint ezt tudom ma-holnap befotózni és megmutatni.

- szovet.jpg (89.89 KiB) Megtekintve 1566 alkalommal
Bár pont egy mozis fórumon nem szép ilyet leírni, de ez a szoba számomra elsősorban szobának készült és csak másodsorban mozinak. Egy nyugiszoba, ahová jó visszavonulni. Ezért is lehet drágább a szőnyeg, mint az AVR vagy a parketta drágább, mint a vetítő.
A költözésről. Terveink szerint innen nagyon messze egy kis szigetre költöznénk, ahová a szállítási költség kilónként 2000 Ft. Szóval nem viszünk semmit. Nem hogy vetítőt nem, de még ruhákat sem nagyon. Minden ami a házban van eladásra kerül vagy a házzal együtt vagy külön.