Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Soundbarok

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Re: Soundbarok

Hozzászólás Szerző: rTom »

Tul írta:
2025.03.12., szer. 20:35
A4V-im voltak, meg most A8H-k :smile28:
De aktív hangsugárzókból még nem építettem mozit, így az általad kérdezett verzióról sem tudok nyilatkozni. Igazából úgy 8-9 éve lecsengett nálam a komponens rendszerű mozizás, akkor tértem át a soundbarokra. Amikhez meg eleve lehetetlen ilyen kiegészítés.

Mondjuk van itthon Citation szett, ott meg lehet azt oldani, hogy a bar csak center legyen, a frontok a Towerek, a hátterek meg maradnak ugyanúgy a surroundok. Jelenleg nekem a bar a jobb/center/bal csatorna is.

IMG_5886.jpeg

IMG_5887.jpeg
rTom írta:
2025.03.12., szer. 20:11
Tul írta:
2025.03.12., szer. 16:35
"egy 2 csatornás rendszerből sosem lesz igazi center hang, csak valami kreált fantom csatorna, "
Érdekelne, hogy próbáltál e, egy Adam A44h-t vagy más horizontális monitort center csatornára használni, monóban, dialógokra equzva?
A Tv alatt nekem egy Node van. Annak coax kimenetéről egy fiókban pihenő MiniDSPt meg tudnék hajtani, csak egy jó aktív analóg bemenetes center v. sounbar kellene mellé.

Nekem vlogoknál ill. a magyar szinkronos filmeknél hiányzik nagyon. Ezeknél valahogy mindig felborul a tonalitás, az érthetőség rovására.

Tudsz ajánlani egy középfrekvencián kiemelkedően teljesítő soundbart " csak centernek", a szolgáltatások éppen ezért nem is érdekesek.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1247

Hozzászólás Szerző: Tul »

A4V-im voltak, meg most A8H-k :smile28:
De aktív hangsugárzókból még nem építettem mozit, így az általad kérdezett verzióról sem tudok nyilatkozni. Igazából úgy 8-9 éve lecsengett nálam a komponens rendszerű mozizás, akkor tértem át a soundbarokra. Amikhez meg eleve lehetetlen ilyen kiegészítés.

Mondjuk van itthon Citation szett, ott meg lehet azt oldani, hogy a bar csak center legyen, a frontok a Towerek, a hátterek meg maradnak ugyanúgy a surroundok. Jelenleg nekem a bar a jobb/center/bal csatorna is.

IMG_5886.jpeg
IMG_5887.jpeg
rTom írta:
2025.03.12., szer. 20:11
Tul írta:
"egy 2 csatornás rendszerből sosem lesz igazi center hang, csak valami kreált fantom csatorna, "
Érdekelne, hogy próbáltál e, egy Adam A44h-t vagy más horizontális monitort center csatornára használni, monóban, dialógokra equzva?

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Sajna ilyet még nem volt alkalmam kipróbálni, de az LG OLED-jeim hangminőségét figyelembe véve nem hinném, hogy javulna tőlük bármi :nonononono:
Úgy vélem, a nagy munka egy audio rendszernél mindig abban áll, hogy koherens, jól felépített, egységes atmoszférát (teret) tudjanak kreálni. Az audiofil világ nem véletlenül ragaszkodik a 2 csatornához. Annak ellenére, hogy számtalan minőségi lehetőség áll ma már rendelkezésre, minden sztereótól eltérő próbálkozás csak érdekesség, vagy kuriózum. Ennek egyik oka az ár, másik pedig, hogy az úgy már egy nagyon komplex rendszer, amibe hatványozottan szól bele a környezet, nehéz kifogástalanul összehangolni. Ezt az egységet egy soundbarnál is fontosnak tartom, nem bontanám meg bizonytalan változókkal, mint a különböző TV-k különböző hangszórói. Mert ugye márkán belül vannak méretkülönbségek, ebből adódóan azonos szériájú, de más méretű TV-k máshogy szólnak, így nagyon nagy lesz a katyvasz, nem lehet szépen behangolni gyárilag a tuti hangot még azonos gyártónál sem. Ez inkább csak geg, mint valódi javulás. Szerintem, ahogy én el tudom képzelni :smile29:
Shimano írta:
2025.03.12., szer. 17:05
Alakul ez,köszi.
Még egy kérdés.Az lg és samsung modelleknél biztosan,de valszeg a többinél is van az a funkció,aminek a neve most nem ugrik be, :D hogy a tévé hangszórói együtt szólnak az azonos márkájú soundbarral,úgymond kiegészítve egymást.Ez érezhetően előny és érdemes ezt is figyelembe venni a vásárlásnál,vagy csak egy marketing ez a gyártók részéről?

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Tul írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Alakul ez,köszi.
Még egy kérdés.Az lg és samsung modelleknél biztosan,de valszeg a többinél is van az a funkció,aminek a neve most nem ugrik be, :D hogy a tévé hangszórói együtt szólnak az azonos márkájú soundbarral,úgymond kiegészítve egymást.Ez érezhetően előny és érdemes ezt is figyelembe venni a vásárlásnál,vagy csak egy marketing ez a gyártók részéről?

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Megtisztelő, hogy rám bíznál ilyesmit, de ez elég egyénfüggő szerintem. Nekem pl sosem volt igényem rá, hogy a csatornák egymáshoz képesti hangerejét állítani lehessen egy önálló hangrúd esetében. Az önbemérő rendszerek ezt ügyesen rendezik, ahol meg nincs ilyen, ott nem tudom.. Igazából újdonságot mondtál ezzel, mert annak ellenére, hogy több tucat soundbarom volt már, egyik sem tudott ilyet :D A külön hátterek jelszintjét értem a bizonytalan és eltérő távolságú elhelyezés miatt, de az egy rúdon belüli 3 csatorna állítási lehetősége (tekintve, hogy egy helyen, egy és ugyanazon akusztikai környezetben van mindhárom csatorna) sosem vetődött fel bennem.

Ami nekem a legfontosabb és fő vásárlási kritériumokként definiálnám őket:
- Késleltetés mértéke (mennyire csúszik a hang a képhez képest; ennek feltétlenül nézzetek utána, mert meg vagytok lőve, ha ez rossz)
- Center csatorna megléte, hogy ne csak egy sweet spotban legyen élvezhető a TV-zés (egy 2 csatornás rendszerből sosem lesz igazi center hang, csak valami kreált fantom csatorna, amiről lentebb már írtam pár sort, engem nagyon zavar)
- Szeparált magas és "full-range" hangszórók (szerintem a tiszta hang alapja)
- Design és külső borítás (egyrészt nézzen ki univerzálisan integrálhatónak, másrészt lehetőleg tisztítható anyagból legyen a test; a lehető legkevesebb helyen legyen textil rajta és az is inkább sűrű szövésű, mint a nemrégiben oly' divatos szöszölődős laza szövet)
- Falra szerelhetőség lehetősége (mellékelt konzol, vagy felfogató karok, mert általában jobban szólnak a bútortól megfelelően izolálva)
- Előre néző kijelző (Samsungosok és HK Citationosok értik:D )

Az, ha több HDMI bemenet van rajtuk, az jó, de nem hiszem, hogy van gyakorlati jelentősége. Az ARC miatt a TV-be lehet mindent dugdosni és akkor csak egy helyen kell bemenetet váltani. Én a Soundbart, mint a TV kintre helyezett hangszóróit fogom fel, nem mint receivert.
A hálózatos funkciók is fontosak lehetnek, de még a drágábbak sem kezelik feltétlenül stabilan az ilyen kapcsolatokat. Ha Airplay-en dobok rá valamit TV-zés közben, akkor elég nehezen csatlakoznak, ha végeztem, nem mindegyik vált vissza automatikusan a korábban játszott hangra. Ugyanez a helyzet BT-n és UPNP-n is a legtöbbel. Nem tudom, hogy van-e olyan, aminél ez nem problémás kicsit. Emiatt én nem használom ezen funkciókat (illetve úgy használom, hogy a TV-re teszem ki :smile29: )
Az EQ hifis berkekben szitokszó, én mégis szeretem. A stúdió hangsugárzóim is SonarWorks kompenzáltak, illetve a Roonban is használtam a fejhallgatókra csinált optimalizálásokat. Ha van mód hangszínt, hangképet állítani, azt előnynek élem meg, de hogy ezek között váltogassak, az nálam totál életidegen. Szóval annak a híve vagyok, hogy legyen egy hangzáskép, ami a lehető legtermészetesebb és nálam végig azon szól minden. A különböző Movie, Spatial, Enhanched, Vocal, stb. módokat kerülöm, nem szempont a meglétük. A külön szub hangerejének állíthatósága viszont kritérium. Egy-egy olcsóbb szettnél ez nem mindig adott sajnos.
Feltétlenül fogok írni élménybeszámolókat és tapasztalatokat olcsóbb dolgokról is, de az elején, mikor feltettem a kérdést, a Dione-ra érkezett szavazat :smile29:
Shimano írta:
2025.03.12., szer. 12:48
Írhatnàl majd,ha már ennyire benne vagy a témában,egy egy ajánlott vételt a részedről a különböző árkategóriákból.
Na meg azt is hogy mire kell figyelni a vételnél,mi az ami jó és fontos is hogy legyen rajta,értem ez alatt a különböző beállítási lehetőségeket,csatlakozásokat,hangszórók számát,stb.Pl nálam most egy viszonylag olcsó samsung q60c van,és tök jó hogy ezen a center hangerejét is lehet rajta állítani többek közt,és itt ugyan térérzetről még nem lehet beszélni,de teszi a dolgàt így is.Szóval csak arra gondolok hogy ne csak a felső kategóriák legyenek itt kivesézve,ha nem azok is amik egy átlag felhasználói igényt is jól ki tudnak szolgálni.
Biztosan vannak minden árkategóriában kiemelkedőbbek,jobbak,ajánlottabbak,ezekre gondolok.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként annyira nem hagyott nyugodni a dolog, hogy itt fikázódom, pedig saját környezetben nem is hallottam, hogy komoly lelkiismeret furdalásom támadt. El is gondolkodtatott, hogy annyira rossz nem lehet az..
Úgyhogy, ha már lúd, legyen kövér: rendeltem egyet. Így 2-3 héten belül számíthattok rá, hogy csinálok egy alapos összehasonlítást a Dione és az Ambeo Max között. Valamelyik biztosan eladó is lesz majd :lol:

Szeretnék pontot tenni a soundbar kálváriám végére. Ami csak úgy megy, ha mindent végigpróbáltam, ami bizgatja a fantáziám. Ha jó, örülök, mert marad. Ha nekem nem tetszik, akkor annak örülök, hogy ami most van, az a jobb, nem kell variálni.
KopaszKutya írta:
2025.03.11., kedd 20:37
Biztos, hogy a Sennheiser Ambeo Max-ot hallottad, mert az minden volt, csak nem vékony és cingár, legalábbis a 2023-as HiFi Show-n nem az volt és ha jól emlékszem, akkor még láda se volt mellé kötve.

Akkor egy "repülő erőd"-ös jelenet volt látható, aminek elég brutális hangja volt. Azt nem mondanám, hogy minden áron vennék egyet, de ha nem lenne más és filmhez kéne, azért ahhoz elég kellemesen használható, legalábbis az ott és akkor tapasztaltak alapján és szerintem.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Írhatnàl majd,ha már ennyire benne vagy a témában,egy egy ajánlott vételt a részedről a különböző árkategóriákból.
Na meg azt is hogy mire kell figyelni a vételnél,mi az ami jó és fontos is hogy legyen rajta,értem ez alatt a különböző beállítási lehetőségeket,csatlakozásokat,hangszórók számát,stb.Pl nálam most egy viszonylag olcsó samsung q60c van,és tök jó hogy ezen a center hangerejét is lehet rajta állítani többek közt,és itt ugyan térérzetről még nem lehet beszélni,de teszi a dolgàt így is.Szóval csak arra gondolok hogy ne csak a felső kategóriák legyenek itt kivesézve,ha nem azok is amik egy átlag felhasználói igényt is jól ki tudnak szolgálni.
Biztosan vannak minden árkategóriában kiemelkedőbbek,jobbak,ajánlottabbak,ezekre gondolok.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

2025-03-12_11h46_05.png
2025-03-12_11h46_05.png (7.92 KiB) Megtekintve 2642 alkalommal

Harman/Kardon Enchant 1300

4 éve vezet nálam. Igazi, hiányérzet nélküli összeállítás. Itt nincs hiba semmilyen fronton. Szikrázó, ha kell, szolid, ha a forrásanyag olyan, nincs bántó hang és nincs rosszul integrált, megszólalásában a többitől kilógó/eltérő driver. A virtuális tér is abszolút rendben van. Még ha az Ambeo élményt nem is közelíti, tisztességes teret kreál. Nem ölel körül, inkább széltében lenyűgöző, nem lesznek olyan érzéseid, hogy mögötted szólal meg valami. Azonban ez számomra nem probléma, mert nekem az ilyen kikalkulált háttéremulációkkal mindig az a bajom, hogy olyan buborékos, természetellenes a hangtér. Fedettnek és zengősnek, ugyanakkor sokszor erőtlennek hat. Lehet, hogy az én fülem/agyam érzékeny erre, nem tudom - mindenesetre nem érzem komfortosnak azokat a hangprojektorokat, amik a háttereket próbálják virtuális térben leképezni.
Az Enchant nem csinál ilyet, "csak" eléd fest mindent, viszont azt tisztán, zavarmentesen, akár erővel, fedettség és fátyolosság nélkül, igazán impresszív szélességben.

Szub nélkül ezt sem tudom ajánlani, szerintem nagyon kis elvárásokkal kell rendelkezzen az, akinek úgy megfelel. Viszont a saját szubjával (mással ugye nem is lehet) zseniális. Az egyik legpontosabb mély a soundbar kategóriában, ugyanakkor nagyon intenzíven is terhelhető. Mint nálam minden, ez is IsoAcoustics pogácsákon áll, nyilván ennek függvényében írom, amit írok.

Kezeli a DTS-t, ami nem annyira magától értetődő ma már és egy remek, diszkrét kis kijelzője van az előlapon, ahol minden fontos adatot közöl. Sok bemenete van és tud minden hálózatos funkciót. A hang késleltetése is nagyon rövid, nem, vagy csak alig észrevehetően lesz lip sync probléma. Ilyen szempontból a legjobb, amit eddig valaha nálam volt. Az egész valahogy egy annyira jól használható, kompakt, jól kinéző és teljes hangú rendszer, hogy a legnagyobb kedvencemmé vált.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Amúgy, ha már kritizálok itt drága dolgokat, talán elkerülhetetlen, hogy elmondjam, mi az, amit a mai napig referenciának tekintek a soundbar témában :rolleyes:

A nagy kedvenc és szerintem az egyik legjobb soundbar design is egyben :wub:

IMG_5822.jpeg
IMG_5823.jpeg
IMG_5888.jpeg

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Lehet, hogy összekevertem valamivel? :D
2023-ban nem hallottam a shown, csak a Minit. Mikor kértük, hogy kössék be, azt mondták, nem tudják, nem lehet, mert sok időt vesz igénybe a kalibrálás. Ha te hallottad, akkor ez mégsem volt teljesen igaz részükről. A Mini érces és erőtlen volt, nagyon távol a jó dialógus megjelenítéstől, de meglepően, kiemelkedően jó térrel.
A Maxot ugyanabban a szobában demózták 2024-ben, szubbal, amit sikerült meghallgatnom (meghallgatnunk többedmagammal). Ott végtelenül rossz benyomást tett rám és továbbra is tartom, amit írtam. Hogy mennyire volt így, nekem elég jól bizonyította, hogy nagyon rövid idő után álltak is fel sorban az emberek, több turnusban, bárhányszor mentünk vissza. Ott valami nagyon el volt rontva. Zéró, azaz zéró mélyhang és dinamika volt, dacára annak, hogy szólt a mélyláda. Nem vagyok egy basszusfetisiszta, sem egy technót verető suhanc, de az egyszerűen kevés volt. Emiatt, amint lehetőségem nyílt, meghallgattam más környezetben is a Maxot, mert komoly vételi szándékom volt, de ott is hasonló benyomásokat tett rám, igaz, ott már csak önmagában. Szerintem rendes filmélményt nem kap tőle az ember, hiába hangoztatják a 30Hz-es alsó határt. Nekem a saját szubjuk nem volt megnyerő, annyi pénzért meg főleg nem. Bőven-bőven 1M fölött van egy olcsóbb, de jó méllyel is, ami számomra megrázó - és akkor kábelezhet az ember, meg maga a bar is elég drabális. Mondhatni, oda a vonzereje, mint soundbar. Továbbra is tervben van, hogy veszek egyet itthonra, hogy saját környezetben tesztelhessem, de amit eddig hallottam belőle, az alapján kizárólag használtan, 4, nagyon max 500eFt körül lennék hajlandó adni érte. Ha ez bekövetkezik és változik a véleményem, feltétlenül megosztom itt is.

Neked az tényleg erőteljes és "brutális" hang volt? Te vagy az első, akitől ilyet hallok róla.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Biztos, hogy a Sennheiser Ambeo Max-ot hallottad, mert az minden volt, csak nem vékony és cingár, legalábbis a 2023-as HiFi Show-n nem az volt és ha jól emlékszem, akkor még láda se volt mellé kötve.

Akkor egy "repülő erőd"-ös jelenet volt látható, aminek elég brutális hangja volt. Azt nem mondanám, hogy minden áron vennék egyet, de ha nem lenne más és filmhez kéne, azért ahhoz elég kellemesen használható, legalábbis az ott és akkor tapasztaltak alapján és szerintem.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Tul
V.I.P.
V.I.P.

A gyári csomagoló/kitöltőanyag felbontás után:

IMG_5870.jpeg

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Akkor hát Devialet Dione.

Kép

Nem titok, hogy a Home Movie videója https://www.youtube.com/watch?v=HSHsiF6JCeo után döntöttem úgy, szeretném kipróbálni. Voltam a 2024-es HiFi Shown, ahol a Phantomokat jó sokáig vizslattam, s bár nem tetszenek, a technikájukat elismerésre méltónak tartottam, ahogy a hangjuk is impresszív volt - még ha az én ízlésemtől kicsit távol is álltak.
Mivel a Sennheiser Ambeo Maxot is hallottam és siralmasan cingárnak, vékonynak, erőtlennek éreztem, a fenti videó elhatározásra juttatott.
Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy semmilyen teszt alapján ne érezzetek késztetést a vásárlásra, mert nem az lesz az eredmény, amit reméltek :D Nálam sem teljesen az lett.

Kezdem a negatívumokkal, mert azok jobban fájnak egy 1M-hoz közeli vásárlás esetén, mint amennyire örülsz a pozitívumoknak. 4 napos, úgyhogy még járatni kell bőven, még akkor is, ha szinte non-stop ment a kicsomagolás pillanatától. Alapjaiban nyilván nem fog megváltozni, csak kicsit finomodni, ezért merek már most valamennyire beszámolni.
- Nem értem, hogy miért nem emelik ki mindenhol (szerintem minden tesztet megnéztem, elolvastam), sőt, maga a gyártó is miért téveszti meg a vásárlóit vele, hogy nem szabad bármilyen pozícióban számítani az eszközre. A hivatalos kommunikáció az, hogy polcra fektetve, illetve falra függesztve is használható. Hát, ha engem kérdeztek, nem. Csak falra függesztve! Eszméletlen hangzásbeli különbség van a két módozat között, ami nem csak az izolációból fakad. Ez utóbbiban azért vagyok biztos, mert a próbák alatt én sem fúrtam fel a falra, csak "bakokra" állítottam, ugyanazon a komódon, amire fektetve is helyeztem. Fektetve sztereóra totálisan alkalmatlan, egy Naim Muso QB is szebb hanggal bírt, de esküszöm a JBL bluetooth hangszórók is jobban szólnak tőle. Valami elképesztően doboz hangja van úgy. Hangsúlyozom, IsoAcoustics pogácsákkal támasztottam alá, nem a komód zörgése miatt nem jó a hangja. Furcsa mód ilyen helyzetben 1-1 magashangszóró néz előre, 2-2 pedig az atmosért felel fent. Ha falra teszed, akkor 2-2 néz előre, 1-1 atmos, valamint a mélyek sem direktben pumpálnak az arcodba, hanem fel és le sugároznak. Ez a két tényező alapjaiban változtatja meg a hangját, amit én a helyükben nem rizikóznék a vevőre bízni. Nyilván, én fektetve, próbáltam ki először, volt is nagy csalódás. Aztán kék bogyó, felállt és megnyugodtam :D Nyilván minden szoba és bútor más, máshogy hallunk, más tetszik nekünk.. De nem tudom elképzelni, hogy ilyen mérvű eltérés mellett bárkinek is jobban tetsszen fektetve.
- A hangszíne elég véleményes, túlzottan hatásvadász mélyben, ellenben magasa szinte nincs is. Eleinte tartottam tőle, hogy ez a rengeteg (9db!) magassugárzó milyen magashangsúlyos tónust fog eredményezni, de ennek pont az ellenkezője történt: magashiányos lett :) Ezzel a kijelentéssel óvatosan bánok, mert egy barátom szerint pont, hogy magasa van elég, közepe nincs, de szerintem mély sok, közép jó, magas kevés. Mást hallottunk, de egy biztos: nem az ideális felső polcos hangszín plug'n'play eszközként. Szinte látom magam előtt, ahogy a bemutatótermekben 75-80%-os hangerőállás mellett bömböl rajta a demo anyag és mindenki leseggelve ámul, hogy mennyire jó már. Ellenben ha halkítasz, tompa lesz.
- Nincs komoly térélmény. Jó, mert tényleg jó, de ezen az áron messze nem az általam elvárt. A későbbi leírásokban kontextusba fogom ezt helyezni más gyártók más termékeivel kapcsolatban. Atmos szeparáció szinte nincs is, az általános térélményhez tesz picit hozzá, ahol a pici szó szerint értendő. Hogy éppen mi történik a jelfeldolgozás során, arról semmilyen információnk nincs, mert azon túl, hogy az applikációjában a bemenő jel milyenségét kiírja, belenyúlni sehol nem tudsz. Térhatású (DD és annak minden iterációja) jelnél semmit, sztereónál annyit választhatsz, hogy akarod-e spatial-be tenni, vagy vokál kiemelésre. De hogy mit mennyire, vagy hogy, azt nem tudod befolyásolni még ott sem.
- A középső, ikonikus Devialet dizájnú hagnszóró hangja nem tetszik, néhány esetben túl fedett. Ahogy az Rtings fogalmazott: muddy.
- Nagyon bizonytalan a Wifi kapcsolat. Lehet, hogy ez egyedi eset, talán a MESH rendszeremhez van köze, nem tudom. Tény, hogy kábellel működik csak megfelelően.
- Lassan reagál a készüléken lévő vezérlőkre. Megnyomom a mikrofon némítását, aztán 5mp múlva kipirosodik a led :) Francia? :)
- A zsír új bar bélelő kartonjai össze voltak roppanva a dobozon belül. A forgalmazó szerint ez általános jelenség, mert méreteihez képest iszonyú nehéz az eszköz és a szállítás alatt gyakran előfordul - sérüléssel, hátránnyal nem jár, de megint egy laza, átgondolatlan franciaságot érzek benne. Volt Peugeotom, azért hivatkozom erre, mint negatívum.

A pozitívumok ellenben:
- Nagyon minőségi cucc, nehéz, mint a sár, erős, robusztus, érzed, hogy mire adtad ki a pénzed.
- Ami negatívumként volt az előbb említve, az végülis legalább annyira pozitív is: egyszerű a használata, nem igényel állítgatást. Az önbemérő rendszere kb 15mp alatt végez és hallgató eredményt hoz. Gyors, mint a villám.
- A hangja alapvetően jó a filmezéshez és alacsony hangerőn is van benne bőven dinamika. Ha valaki nem a szikrázó hangkarakterre van ráfagyva (én arra vagyok), akkor annak nagyon fog tetszeni. Ami nekem magashiány, az sokaknak "hosszan hallgatható karakter". Ezt már több hifi komponens esetén beigazolódni láttam, kezeljétek helyén. A dialógusok érthetőek, nem nyomja a beszédet a csillivillizés. Természetes tónusban szólal meg mindenki - igaz, itt a mikrofonozás hiányosságai erősen ki lesznek emelve, mert írtam fent, hogy fektetve sokszor dobozhangú az előadás. Nah, ha minőségi a felvételi setup, akkor kifogástalan a hang, ha viszont egy picit is csillapítatlan a szoba, ahol felvették, vagy rosszabb az iránykarakterisztika a beszélő és mikrofon között, akkor azonnal kiemelődik a kongás.
- A mélyei olyanok, hogy nem hittem el. A mélygyilkos szobámban is megfelelően erősek és jó egyensúlyúak. Nem erőlködik, nem kápráztat és nem délibábot fest, hanem tényleg mély mélyhangjai vannak. Ha nem közvetlen összehasonlításban váltasz a szub/szat rendszerről erre, akkor egyáltalán nem fog hiányozni a mélyláda. Sima a valódi 30Hz körüli tartomány visszaadása. Nekem az "ijesztő" szó jutott eszembe, mikor egy barátomnak jellemeztem az első bekapcsolás után. És még a hangerőt is egészen jól bírja. Merem állítani, hogy ez az első olyan rendszer, ami önmagában megállja a helyét, még akkor is, ha igényed van az ütős, szubszerű mélyekre. Ebben kételkedtem a leginkább, aztán ebben kaptam a legtöbbet. Alacsony hangerőn is megmarad a részletessége és az ereje is, ezt egészen ügyesen kezeli a DSP. Nem tudom miért fájt volna nekik a magassal is ugyanez gondolkodik.gif

Összességében egy jó termék, de az új ára nem tükrözi a hangminőségét. Szerintem a Sennheiseré még annyira sem, noha az igaz, hogy azt szubbal bővítve van mozgástered kompenzálni a hiányosságokat, míg itt egy totál zárt rendszert kapsz. Így a kezdésnél linkelt videóval alapjaiban egyetértek, csak hiányolom, hogy a negatívumokat nem említették.
Egyelőre megtartom, hagyok neki időt, illetve, kipróbálom több szobában is.
Részemről inkább, mint mérnöki bravúr, mintsem reprodukálhatatlan hangminőség, amit látok benne. Engem lenyűgöz és jó érzés birtokolni, annak ellenére, hogy vannak nyilvánvaló hiányosságai, melyek nagy része talán meg is oldódik a falra helyezéssel, ha elnyeri a végleges helyét.

Ha van konkrét kérdésetek, tegyétek fel bátran.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok :smile29:

Én kértem, hogy nyissunk egy ilyen topicot is, mert régóta foglalkoztatnak a soundbarok, de külön helyük nincs, ahol érdemben lehetne róluk beszélni.

Márpedig egyre jobb dolgok jelennek meg, illetve egyre elterjedtebbek is ezek az eszközök, tehát szerintem lesz miről diskurálni :)

Vannak és voltak is olcsóbb, illetve magasabb kategóriájú barjaim, egyszerre több is. Szépen elkezdem őket sorra venni és írni róluk pár gondolatot.
Melyikkel kezdjek? Magasabb kategóriával, vagy alacsonyabbal?
Hogy csak a két mostani végletet említsem:
Yamaha YAS 107 és Devialet Dione :rolleyes:

Fontos, hogy minden, amiről írok majd, az sajátom és több hetes/hónapos/éves használat után, itthoni körülmények között, de akár több szobába installálva szerzett tapasztalataimat fogom mesélni. Sem eladni nem akarok semmit, sem venni, érdek semmihez nem köt. Csak azt szeretném, hogy egy-egy zsákutcát segítsek elkerülni, illetve van pár best-buy, amit meleg szívvel ajánlok bárkinek, bármikor :smile32:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Soundbarok

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

:smile32:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”