Tctronic írta: ↑2025.03.10., hétf. 17:45
Doktornő folytatja: Tudja az a felhalmozott feszültség, stressz ami a munkakörrel jár sokkal károsabb a szervezetre mintha párszor berúg és levezeti ezt a feszültségét.
Több ilyen "jótanácsos" doktornőhöz volt már szerencsém. Ha megfogadtam volna a tanácsaikat már nem élnék.

A feladata az lett volna, hogy olyan életmódtanácsot adjon, amivel mérgezés nélkül is levezetheti a feszültségét, és felhívja a figyelmet az alkoholfogyasztás kockázataira és következményeire. Kicsit jobban ráért volna még antibiotikumot is felírt volna, meg bead egy vakcinát.
Szóval nem (csak) az alkohol pusztít...
...és már meg is érkeztünk a relativizáláshoz.
Szombaton pl. egy jó kertészkedés után igen is jól esett egy sör. Vasárnap bringázás után jólesett? Persze. Szégyelljem magam? Bocs nem.
Abban biztos lehetsz, hogy a szervezetednek nem esett jól. Egy dehidratáló, mérgező folyadék helyett egy kicsit jobban esett volna neki mondjuk egy izotóniás ital ha már a tiszta és/vagy forrásvíz snassz és ingerszegény. Szégyellni csak akkor kellett volna magad ha ezekkel tisztában vagy és mégis így teszel, de akkor sem kötelező vagy elvárt. Szíved joga.
Lassan már ott tart a világ, hogy nem élünk, nem élvezzük az életet, a pillanatot, hanem rágódunk mindenen. Globális felmelegedés, éghajlatváltozás, mikro korom, mikro műanyag, marhahús, zajártalom stb stb. Próbáljuk már élvezni egy kicsit az életet. Úgyis meghal mindenki nem? Aki iszik alkoholt az is meg aki nem az is.
Hidd el, hogy az is élvezi az életet, aki a lehető legkevesebb "mérgezést" veszi magához és ha azt látja, hogy egy embertársa figyelmetlenségből, nemtörődömségből árt magának, arra felhívja a figyelmét. Itélkezés nélkül. Nem rágódik ezen, nem búval b_aszott ettől.
Vasti írta: ↑2025.03.10., hétf. 19:07
Na szóval ;-) a fickó világ életében élvezeti alkoholfogyasztó ;-) volt, és még mindig az, de minimum 90%-ban saját bor, meg házi pálesz (tényleg állati jót főz, gyógyszer!) Emellett ha a régi kollégákkal - haverokkal összejönnek (gyakran) , akkor főleg sörözik.
75 évesen fiatalos, szálkás izomzatú ;-) , szellemileg totál friss.
Kivételeket minden esetre lehet hozni. Boritékolható volt előre, hogy többen hoznak majd olyan példát az ismeretségi körükből, ahol 140 évesen halt meg az öreg, napi két liter pálinkát ivott és 3 doboz cigiarettát szívott. Tudom, hogy nem ezt írtad csak én írtam egy szélsőséges példát. Itt a következtetés a rossz, mert egyrészt lehet, hogy a bácsi egy év múlva elhalálozik májkárosodással vagy érrendszeri megbetegedéssel. Ezesetben mellé kellene tenni a bácsinak egy olyan változatát, aki életében nem ivott egy korty szeszesitalt sem, és összehasonlítani az "alap bácsi" egészségi állapotával ugyanazon, 75 éves életkorukban.
Vasti írta: ↑2025.03.10., hétf. 20:35
Én csak annyit akartam mondani, hogy az alkohol biztosan méreg - de régóta egy szelet parizer is, a gyümölcsök, a zöldségek, a húsok, a levegő, a csapvíz, stb. stb.
Igen, ez így van csak egy rendszeresen beparizerezett férj nem fogja verni, terrorizálni és anyagi csődbe vinni a családját, illetve egészségkárosodása miatti gyógykezelésének a költségét a társadalomra terhelni. Bár mondjuk parizere válogatja...