Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 213

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.27., vas. 09:44
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni. Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?
Amennyiben mindenképp maradnál az új eszközöknél, úgy én a Wiim Amp-ot ajánlom figyelmedbe. A beépített streamer is elég korrekt benne, az erősítő része meg pláne (mondjuk fonója nincs, szóval az kell a lemezjátszóhoz). Ekkora helyiséget simán bezenél, szép is, kezelni is nagyon jó. Hangfalat meg mondjuk valami Fyne Audio-t (bár ezzel nem hallottam konkrétan, de ebben a szegmensben elég ajánlott vétel).

De azt nyilván tudnod kell, hogy a Revox által javasolt dolgok egy egesz más szint. A Wiim hangban kb a nad3020 szintje, ami meg 20e ft használtan. Csak, hogy be tudd lőni az új kontra használt különbséget.

Ha a használt is játszik, akkor pedig személy szerint az apróból megvenném a Heed Obelisk még nem Si változatát, hozzá meg valami árban megfelelő Dynaudio hangfalat.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4320
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

HúsvétiSonka írta:
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy pár polcsugárzót és mellé egy erősítőt. A forrásom egy lemezjátszó (atvm95ml hangszedővel) Techins su600 erősítő + egy sony hangfal ami jelenleg a birtokomban van. Az utóbbi kettőt szeretném lecserélni valami ,,komolyabbra". A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft. Tudom nem sok , de nem szeretnék használtat venni. Amit kinéztem az egy yamaha sa301 erősítő, és egy wharfdale evo 4.1. Nem ragaszkodom ezekhez. Mit tudnátok ajánlani ennyi pénzből?
keress az apróban Quad 11L-t vagy 12L-t és marad egy valag pénzed is (100 körül adják), akár vehetsz egy jobb erősítőt is. pl haverom most akar eladni egy szett Audio Innovations Alto Systemet (CD+tuner+2x50W erősítő, de a forma megosztó), mindezt 200-ért el lehet vinni (nekem legutóbb ennyit mondott, de pm-ben adok hozzá egy telszámot, nem hirdete meg, csak megy szájról- szájra). Rákötöd a Quadot, de a maradék pénzből vehetsz hozzá értelmes drótokat, vagy eliszod,ahogy kedved tartja :D A hangfal zongoralakkos,tehát még szép is, mellé bőven túllép a kategórián hangra. Ez a rendszer,amit leteszel,akár 1 méteres bázistválsággal is, felér 2-3 milliónyi cuccal.

amúgy ennek a közepe kb 1 méterre van (max 1,10-1,20) és nem épp polcsugárzó,mégis jó volt a sztereója így is (valami felújításkor lett kiszedve a helyéről). xal ez nem lehetetlen küldetés. de a hálószobában kb 1 méter a bázistáb és kb 3 méterről hallgatva teljesen rendben van (második fotó. 108 cents TV. az max 1 méter bázistáv lehet,sose mértem).

Kép

Kép

de akkor már legyen kövér. 25m2-en, két 8 centis hangszóróból épített egyutas, kb 1 méteres bázissal (ezek mind jól szóltak, szólnak, nem ijesztgetni vannak :rolleyes: )

Kép
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.28., hétf. 13:12
Alapvetően nálam a zenehallgatás egy külön program,ha lehet ilyet mondani. Legtöbbször leülök elé és úgy hallgatom.
Nézd meg az alábbi videót. Sokat tanulhatsz belőle, ha érdekel a közeli zenehallgatás.

youtu.be/lwZMp8bD8
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

HúsvétiSonka
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: HúsvétiSonka »

Alapvetően nálam a zenehallgatás egy külön program,ha lehet ilyet mondani. Legtöbbször leülök elé és úgy hallgatom.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10983
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

HúsvétiSonka írta:
2025.04.28., hétf. 06:45
A szoba teljes átrendezésével megtudnám elvileg oldani a stereo hatást. Ebben az esetben mit javasolnál?
Le szoktál ülni a rendszered elé zenét hallgatni úgy, hogy közben nem csinálsz mást? Ha nálad nem ez a jellemző, a sztereó elrendezésnek nincs nagy jelentősége és szerintem is érdemes megfontolnod a Mu-So-t, igencsak meglepő és szórakoztató hangzásra képes.

HúsvétiSonka

A szoba teljes átrendezésével megtudnám elvileg oldani a stereo hatást. Ebben az esetben mit javasolnál?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

HúsvétiSonka írta:
......... A szoba kb 20 négyzetméter de elég rossz az elrendezése, el van vaálasztva egy fallal, plusz vannak tetőt tartó gerendák. A hangfalakat kb 50-60 cm re tudom a faltól elhelyezni. (de talán itt lehet még ügyeskedni)
A szoba elrendezése miatt nemtudom a hangfalakat külön állványra rakni ezért rezgéscsillapító tüskéken fog állni a ,,szekrényen" egymástól olyan 1 méterre. Az összeg amit rá tudok fordítani nagyjából 380 ezer Ft.
A rendkívül kicsi, 1m-es hangszóró bázistávolság miatt egy hagyományos, két hangdobozra épülő sztereó rendszer szenvedni fog, viszont szerintem tipikusan neked találták ki az egyre elterjedtebb, all-in-one egydobozos zenerendszereket.
A helyedben ebben az irányban indulnék el, például egy Naim MuSo 2 már akciósan épp beleférhet a keretedbe.
Itt egy leírás róla:
https://www.av-online.hu/hangfal/naim-m ... teszt_2904

HúsvétiSonka

Sziasztok,

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

trane írta:
2025.03.30., vas. 17:25
sziasztok, kifogyóban vagyok a forrasztóónomból, és nem tudom igazán, konkrétan milyen gyártmányút/típusút vegyek gondolkodik.gif ? jópár éve a KáCsa-ból vásároltam vagy 20m-t, de mivel egy címkétlen dobra tekerték föl, csak annyira emlékszem, hogy 4% ezüsttartalmú és ólmozott volt. hasonlót keresnék (az ólmozatlan változatban egyrészt nem bízok, másrészt pedig ólmozott ónnal forrasztott készülékeim vannak /és lesznek, ha persze egyáltalán.../ - a KáCsa-ban pedig úgy tűnik, csak ólommentes van), de a net nem sokat segített... sad.gif szóval van ötletetek 0.7-0.8-1 mm-es, ezüst- és ólomtartalmúra :quetionmark: :rolleyes: köszi leborulok.gif
Stannol Premium Silver Solder (Stannol Kristall 505 vagy Stannol Sn95Ag4Cu1)

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

trane írta:
2025.03.30., vas. 17:25
sziasztok, kifogyóban vagyok a forrasztóónomból, és nem tudom igazán, konkrétan milyen gyártmányút/típusút vegyek gondolkodik.gif ? jópár éve a KáCsa-ból vásároltam vagy 20m-t, de mivel egy címkétlen dobra tekerték föl, csak annyira emlékszem, hogy 4% ezüsttartalmú és ólmozott volt. hasonlót keresnék (az ólmozatlan változatban egyrészt nem bízok, másrészt pedig ólmozott ónnal forrasztott készülékeim vannak /és lesznek, ha persze egyáltalán.../ - a KáCsa-ban pedig úgy tűnik, csak ólommentes van), de a net nem sokat segített... sad.gif szóval van ötletetek 0.7-0.8-1 mm-es, ezüst- és ólomtartalmúra :quetionmark: :rolleyes: köszi leborulok.gif
https://www.hificollective.co.uk/solder ... older.html

https://www.cardas.com/supplies
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

juliush írta:
2025.03.11., kedd 15:13

Ettől függetlenül van itthon számos forrás és erősítő berendezés, kábelek, melyeknél ezt tapasztalom. Különbségek persze többnyire vannak, de korántsem egetverőek, és praktikusan mindegyik tökéletesen alkalmas a zene zavartalan élvezetére.
Nyilván a hiba bennem és/vagy a berendezéseimben van.
Az nem hiba, hanem toleráns vagy, persze a hallás romlást sem lehet kizárni.
Azért, mert több berendezés alkalmas a zene élvezetére, az nem jelenti azt, hogy ne szólnának eltérően.
A közelmúltig két erősítőt hallgattam felváltva - inkább kényszerűségből, amig a csöves gyengélkedett a FET-es lett beüzemelve - mondhatni egetverő különbséget tapasztaltam közöttük.
Konkrétan, nem a hangminőségüket tekintve volt akkora a különbség, hanem a megszólalásuk stílusában.
Kellett hozzá vagy három nap a csere után, mire akklimatizálódtam.
Jellemzően sokkal inkább a csöves után volt hiányérzetem... sad.gif

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4031

Hozzászólás Szerző: juliush »

Valóban disclaimelnem kellett volna a mondanivalómat azzal, hogy kivéve talán a hangfalakat (és a velük kölcsönható helyiségeket). Számomra is az egyetlen eszköztípus, amely lényeges különbségeket mutat(hat). Mondjuk ez nem is csoda, a kivitelezés technológiájának, vagy épp a zeneszoba, nappali kialakításának sokszínűségét tekintve. Ettől függetlenül van itthon számos forrás és erősítő berendezés, kábelek, melyeknél ezt tapasztalom. Különbségek persze többnyire vannak, de korántsem egetverőek, és praktikusan mindegyik tökéletesen alkalmas a zene zavartalan élvezetére.
Nyilván a hiba bennem és/vagy a berendezéseimben van.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

juliush írta:
2025.03.09., vas. 09:29
...De több, mint négy évtizednyi "hifizés" alapján jómagam a következőket tapasztaltam meg.
Egy bizonyos, valójában nem is túl drága (mármint az audio jelenlegi árszínvonalát tekintve) szint fölött a különbségeket már meglehetősen csekélynek találom, az hogy mit hallunk jobbnak, és mennyivel, egyáltalán hallunk-e különbséget, nagymértékben függ a mentális hozzáállásunktól és a körülményektől. Akarunk-e hallani különbséget...
Nyolc like-ot kapott, valóban szimpatikus posztod közepét idéztem...

Képzeljetek magatok elé 10 pár különböző gyártmányú, de hasonló árkategóriájú, audio-szinten nem túl drága hangdobozt.
Hallgassátok meg mind a tízet, majd gondoljatok a like-olt mondatra :
"...a különbségeket már meglehetősen csekélynek találom, az hogy mit hallunk jobbnak, és mennyivel, egyáltalán hallunk - e különbséget... Akarunk-e hallani különbséget..."
Szabad a gazda ?
Q. nagy különbségeket hallunk még ugyan abban az árkategóriában is.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: tunerman »

SoundMania írta:
2025.03.10., hétf. 11:57
Aztaku.... Hogy építitek ti a rendszeretek, vagy léptek tovább? Mióta működik már ez a fórum is és itt tartanak manapság is emberek.... Túlkábelezés.... Információk torzulása.... :) ember esze megáll, de komolyan... :(
És ennek nagyrésze nem neked szól, hisz te csak fordítottál.

Mivel ezek az emberek nem tudják a méréstechnika egyik ökölszabályát - mérni az elfogadhatónak mondható eredményhez csak egy nagyságrenddel pontosabb műszerrel lehet (pl. 1%-os ellenállásokat legalább 0,1% pontosságú műszerrel válogatunk).
Ezt a gondolatot áttételesen alkalmazva - minél jobb a rendszer áteresztőképessége, annál többet tudunk meg a belerakott kábelről/készülékről.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

mishow
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2025.03.10., hétf. 11:57
[OFF - katt ide ha látni akarod]
És nem is ment vele semmire ... én meg itt befejeztem a témát, nem fogok tovább erőlködni :ohnoohnoohno:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

juliush írta:
2025.03.10., hétf. 11:01
SoundMania írta:
2025.03.10., hétf. 10:45
mishow írta:
2025.03.10., hétf. 08:19
Pontosan ez az oka, hogy tesztelés esetén kifejezetten kerülendő a "túlkábelezés". Elvileg persze logikus lehetne, amit írsz: egy jó, esetleg kategórián felüli kábel többet meg tudna mutatni a készülék hangjából. Hogy miért nem csinálja senki a tesztelők közül - sőt, kifejezetten kényesen ügyelnek az ár/kategória szinergiára -, azt az utolsó mondatodban magad írtad le: mert az már nem AZ a rendszer lenne. A nem odaillő kábeltől torzulna az információ, és pont azt nem tudnánk meg, amire kíváncsiak vagyunk, vagyis hogy az adott készülék hogyan teljesít egy olyan rendszerben, amibe ténylegesen való.
Miből gondolod, hogy a jó-drága kábelek, jobban torzítanák az információt mint az olcsó rendszerekben a szerinted oda való még olcsóbb kábelek? :) Vicces vagy ma! :)
Ezzel az egész kinyilvánulásoddal...
Szerintem Te a zenei információ torzulására gondolsz, miközben Mishow a "túlkábelezve" tesztelt rendszerek, illetve a berendezések minőségéről szerzett információ torzulására utalhatott!
Én meg arra, hogy az olcsó kábelek jó része nem sokat ér és sok még durva hibákat is tud csinálni. Így ezekkel nem is érdemes rendszert sem építeni meg tesztelni sem készülékeket meg semmit sem. Meg ilyen rendszerben sem érdemes semmit tesztelni sem..... Hogy mélyebben ne menjek bele....
Információ torzulás?! :) az, hogy megtudhatja a tulaj, hogy mit tud a készüléke, hogy mit kellene mutatnia másik rendszerben,, hogy ha mégsem azt mutatja, gondolkodjon rajta mi más korlátja van? Hogy ezekkel tisztában legyen? Húha...., hogy ez itt egyeseknek baj/hátrány/nem kívánt dolog? Aztaku.... Hogy építitek ti a rendszeretek, vagy léptek tovább? Mióta működik már ez a fórum is és itt tartanak manapság is emberek.... Túlkábelezés.... Információk torzulása.... :) ember esze megáll, de komolyan... :(

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Még az olyan dolgok is elvihetik a tesztelőt az erdőbe (és én személy szerint csuklok tőle ... ) ha egy adott rendszer egy viszonylag nem drága kábellel nagyon szépen szól, majd beraknak valami csiliárd forintos kábelt és azzal meg fos, és azt mondják, hogy nem a kábel hibája, csak kihozza a rendszer hibáit. Na az ilyen átverésektől is tartózkodni kell szerintem tesztelés közben.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4031

Hozzászólás Szerző: juliush »

SoundMania írta:
2025.03.10., hétf. 10:45
mishow írta:
Pontosan ez az oka, hogy tesztelés esetén kifejezetten kerülendő a "túlkábelezés". Elvileg persze logikus lehetne, amit írsz: egy jó, esetleg kategórián felüli kábel többet meg tudna mutatni a készülék hangjából. Hogy miért nem csinálja senki a tesztelők közül - sőt, kifejezetten kényesen ügyelnek az ár/kategória szinergiára -, azt az utolsó mondatodban magad írtad le: mert az már nem AZ a rendszer lenne. A nem odaillő kábeltől torzulna az információ, és pont azt nem tudnánk meg, amire kíváncsiak vagyunk, vagyis hogy az adott készülék hogyan teljesít egy olyan rendszerben, amibe ténylegesen való.
Miből gondolod, hogy a jó-drága kábelek, jobban torzítanák az információt mint az olcsó rendszerekben a szerinted oda való még olcsóbb kábelek? :) Vicces vagy ma! :)
Szerintem Te a zenei információ torzulására gondolsz, miközben Mishow a "túlkábelezve" tesztelt rendszerek, illetve a berendezések minőségéről szerzett információ torzulására utalhatott!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

mishow írta:
SoundMania írta:
2025.03.09., vas. 13:06
Ráadásul ha lennének nagyon jó kábelek az ilyen rendszerekben, akkor nem csak ennyit lehetne bennük hallani. De persze azok akkor már nem "nem túl drága" rendszerek lennének....
Nem azt írtam, hogy nem AZ a rendszer, hanem nem AZ AZ OLCSÓ RENDSZER!
Nagyon nem ugyanaz!

KajliI
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: KajliI »

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

KajliI írta:
2025.03.08., szomb. 08:55
És most engem nem a technikai aspektusok érdekelnek, hanem a meghallgatás "módszertana".
Sok jó dolgot leírtak előttem, jelentős részükkel egyet is értek, ezért csak pár dolgot tennék hozzá.
Az egyik, hogy tesztelésnél nagyon figyelni kell a hangerőszintek egyezésére. A fülünk (agyunk) azt a hangot hallja jobbnak, amelyik hangosabb. Ha ezt nem tartod be, a füled be fog csapni. A másik alapvető dolog, hogy egyszerre mindig csak egyetlen dolgot változtass meg a rendszeredben. Ha ezt a szabályt nem tartod be, akkor azt nem fogod tudni, hogy a változást, amit esetleg hallasz a hangban, melyik komponens okozza, és milyen mértékben, végül teljesen összekavar(hat)od magad.

Ez után még pár hiba, ami sokévnyi hifizés (és tesztelés) során elkövettem, és ami most eszembe jut:
1. Ne legyél türelmetlen! Ami elsőre nem tetszik, lehet ha kap még egy esélyt, az újabb próba alapján "feljöhet", és az is lehet, hogy ami elsőre "wow" faktor volt, az később "sok" lesz.
2. Járasd együtt a komponenseket! Én magam hiszek a bejáratásban, nem csak a tesztelt készülék bejáratásában (ez szerintem nagyon fontos), hanem a rendszer "összejáratásában" is; saját tapasztalatom szerint (amire nincs logikus magyarázat, de hát a hifiben egy csomó dologra nincs) érdemes egy éjszakán keresztül összedugva és bekapcsolva hagyni a rendszert, és csak másnap tesztelni komolyabban; sokan vitatják ezt, nekem bevált ;)
3. Csak a saját fülednek higgy! A netes, fórumos ajánlások, 5*-os tesztek csak arra jók, hogy elindulj valamerre, de ami másnak teszik, neked nem biztos, hogy fog, vagy lehet, hogy a te rendszeredben nem működik olyan jól; ha valamit mások agyondícsérnek/lehúznak, de te pont ellenkezően hallod otthon, akkor a saját véleményed után menj, ne másokra hallgass;
4. Ne legyen prekoncepciód! Ez kicsit az ellenkezője az előbbinek: ha előre eldöntöd, hogy te AZT a készüléket akarod, akkor tuti rá fogod magad beszélni; ennek végeláthatatlan készülékcsere lesz a vége; el se tudom mondani, hányszor szólt nálam pocsékul a kinézett, nagyon vágyott kütyü, és hányszor szólt zseniálisan, aminek az előzetes várakozásaim (vagy pl a fórum vélemények alapján) nem lett volna szabad jól szólnia;
5. Kóstolj vissza! A borászok kedvenc kifejezésével élve, ha a teszt célja a készülékcsere, már az újat teszteled, de még ott van a régi, akkor tedd vissza, amit fejben már elengedtél; komoly meglepetéseim voltak már ebből, és sokszor maradt utána a régi, de olyan is volt, hogy a kétféle tapasztalás alapján végül egy harmadig készülék lett a befutó;
6. Tudd, hogy mit szeretnél! Ez nem a fenti "prekoncepcióra" vonatkozik, az inkább a "vágyakkal" kapcsolatos; itt arra gondolok, hogy amikor készüléket szeretnél cserélni, pontosan fogalmazd meg magadnak, mi nem tetszik a meglévőben, és mit vársz el az újtól; ha vaktában lövöldözöl, vagy hagyod, hogy egy-két teszetős paraméter elvigyen; akkor abból szintén cserebere lesz;
7. Üsd agyon a hifi-bagarat! Már most mondom, ez a legnehezebb :D főleg az a része, amikor alapvetően teljesen jól szól a rendszered, szereted és élvezed, csak megszólal a bogár: ha ez ennyire jó, akkor miért ne lehetne még jobb; most szólok, ez csapda; el se tudnám sorolni, hány örömmel hallgatott rendszeremet borítottam szét az évek alatt, hogy sok idővel és még több pénzzel később eljussak újra valami hasonlóhoz; OK, tudom, ezt a fórumot mind azért olvassuk, mert szeretjük a jó hangot, szeretnénk minél jobb hangot kihozni a rendszerünkből, és görcsösen bízunk abban, hogy mindig van jobb, de - és ezzel persze lehet vitatkozni - van az a pont, amikor a jónál már nincs jobb, esetleg csak más, de ezt a pontot megérezni és főleg elfogadni ... hú, de nehéz!

+1. AB tesztelés: ezzel óvatosan! Igen: gyorsan és hatásosan megmutatja a különbségeket, de leginkább arra jó, hogy az egyik készülék megmutassa a másik készülék hibáit. Remek kiindulási alap, de ennek alapján nem ajánlanék hosszabb távra készüléket választani. Persze létezik szerelem első látásra, de azért az igazi társat lakva ismerni meg - és nem csak a párkapcsolatban :rolleyes:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2025.03.09., vas. 13:06
Ráadásul ha lennének nagyon jó kábelek az ilyen rendszerekben, akkor nem csak ennyit lehetne bennük hallani. De persze azok akkor már nem "nem túl drága" rendszerek lennének....

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3274

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Robici írta:
2025.03.09., vas. 16:31
....Voltam olyan közös meghallgatásokon vagy bemutatótermekben ahol szerintem egészen durva hibák voltak a hangzásban (ezt a véleményemet általában meg szoktam tartani magamnak), mások mégis el voltak ájulva tőle hogy milyen jó...
Aki hallani akar valamit, hallani is fog.
Mint amikor semmit sem változtatnak, csak azt mondják, hogy akkor most ezt, meg az cseréltem, de tök ugyanaz szólt, mint eddig, akkor is talán a nagy többség hallani vél különbséget. Ezért sem biztos, hogy jó dolog másokra hallgatni, főleg olyanokra, akiket nem ismer valamilyen szintem az ember.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”