én emlitettem,hogy egy profi DJ,kapúpánt csavarokat használt a gyári lábak helyett a Technics 1210-snél....és innét ez a téma,már túl van lihegve,minden szinten (sztem)....de,mehet a gittrágás tovább,ha ez még vlkit ennyire izgalomban tud tartani...

én emlitettem,hogy egy profi DJ,kapúpánt csavarokat használt a gyári lábak helyett a Technics 1210-snél....és innét ez a téma,már túl van lihegve,minden szinten (sztem)....de,mehet a gittrágás tovább,ha ez még vlkit ennyire izgalomban tud tartani...
Igen.de sztem Rokkk arra gondolt,hogy a Technicsbe csavarják bele a kapupántot.
hát nem most volt...
Na ezzel nagyon egyetértek. Én ugyanezt szoktam mondani pl a sok ezoterikus bigyóról. Mindegyik hallható, de szerintem mindegyikkel csak változik a hang, de jobb nem lesz. Max kiemelünk valamit.
Mondjuk én még ilyen megoldással nem találkoztam.Rock60 írta: ↑2025.03.09., vas. 13:46A fejlesztés iránya nyilván meghatározza a kapott végeredményt.
Ha a lábak fejlesztési priorítása a külső zavaró tényezők leghatékonyabb elcsatolása a futóműtől - amitől immunisabbá válik pl. az asztalkára - az vélhetően más mederbe tereli a fejlesztést, mintha a legjobb hang kibányászása lenne a cél.
Talán ezért fordulhat elő, hogy kapupánt-csavarra cserélve a lábakat hangbéli javulást idézhetünk elő...![]()
Saját tapasztalat, hogy nem minden lemezjátszó szereti ezt az MDF+BluTack+üveg kombinációt. Merev vázas, gumis lábú Sony/Wega gép sokkal jobban szólt, ha volt alatta még egy deszka is, keménygumi piramisokon. Jelenleg egy (szintén vintage, merev vázas, gumis lábú) direct drive JVC van rajta, az meg pont szereti az MDF-üveg alapot. Függesztett vázas vintage Lenco L85 kifejezetten utálta mindkét megoldást...
A fejlesztés iránya nyilván meghatározza a kapott végeredményt.
Általában igaz és ahogy megyünk feljebb az árlistán/ranglétrán , egyre naturálisabb, természetesebb - ezt el is várjuk - a készülékek hangja.Voyager írta: ↑2025.03.08., szomb. 18:45
Az pedig, hogy egy adott gyártó termékei hordoznak egy karaktert, nem különösebben meglepő – ezt hívják márkára/típusra jellemző hangzásvilágnak, ami egyébként sok high-end gyártónál is megfigyelhető.
A ’kvázi mindegy’ megközelítésed pedig leginkább arról árulkodik, hogy nem sok időt töltöttél a Technics különböző modelljeinek valódi összehasonlításával. Azt meg, hogy lenézni mit lehet rajtuk, majd azok eldöntik, akik értenek is hozzá.
ui: sokan emiatt a lesajnáló, együgyű hozzászólások miatt hagyják itt a fórumot.
Nem akartam kitérni direkt a Technicsre, de ez a gondolat lebegett előttem a lábakrólsupravox írta: ↑2025.03.08., szomb. 19:52Azt nem írtam,hogy nem változik.revox írta: ↑2025.03.08., szomb. 18:37Minden egy rezgőkör része. Sokan akarták fillérekből lemásolni a Gaincard erősítőt, sikertekenül. Annyi, hogy Kimura a mechanikai rezgéseket legalább olyan alaposan ismerte és kereste meg a megfelelő helyét minden alkatrésznek, amit nem tudtak csak elektronikai másolással leutánozni.
Mozgó mechanikára ez még igazabb. Kizárt, hogy a Teka esetén nem okoz változást az eltérő alátámasztás, legfeljebb az alapkarakter kevésbé változik és innen, ki milyen méttékü difit érez jelentősnek.
De az eltérés mindig elenyésző volt.
Igazándiból csak arra akartam kilyukadni,hogy elég jól sikerült a gyári lábacskája.
De ez elvárás is volt.
Egy szénné hangosított partyn ahol több százan dübörögnek muszáj is volt egy rendesen megcsinált elcsatolásnak.És ez szerintem kamatozik az otthoni nyugodt körülmények közt is.
Amúgy meg
nem láttam még DJ-t aki külön figyelmet fordított volna arra,hogy mire teszi a lemezjátszót.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nincs jelentősége a lemezjátszó alatt lévő izének,bárminek.
Csak épp a Technics erre kevésbé érzékeny.
Azt nem írtam,hogy nem változik.revox írta: ↑2025.03.08., szomb. 18:37Minden egy rezgőkör része. Sokan akarták fillérekből lemásolni a Gaincard erősítőt, sikertekenül. Annyi, hogy Kimura a mechanikai rezgéseket legalább olyan alaposan ismerte és kereste meg a megfelelő helyét minden alkatrésznek, amit nem tudtak csak elektronikai másolással leutánozni.
Mozgó mechanikára ez még igazabb. Kizárt, hogy a Teka esetén nem okoz változást az eltérő alátámasztás, legfeljebb az alapkarakter kevésbé változik és innen, ki milyen méttékü difit érez jelentősnek.
Értem, hogy számodra nehéz elképzelni azt, hogy hogyan lehet szeretni a Technics lemezjátszókat a hangjuk miatt, de attól, hogy te nem érted, még elég sokan vannak, akik pontosan emiatt választják őket. Az pedig, hogy egy adott gyártó termékei hordoznak egy karaktert, nem különösebben meglepő – ezt hívják márkára/típusra jellemző hangzásvilágnak, ami egyébként sok high-end gyártónál is megfigyelhető.SoundMania írta: ↑2025.03.08., szomb. 18:33Igen kvázi mindegy... Ha 1-et hallottál, hallottad kb mindet.... :) A 1xxx-eken meg van is mit lenézni/leszólni.... Viszont legalább könnyű összehasonlítani őket , mert a hang/alap karakterük hasonló. Számomra nehéz elképzelni/megérteni, hogy a hangja miatt szeretik ezeket/az ilyeneket.... Viszont sokak számára legalább kényelmes a használatuk.supravox írta: ↑2025.03.08., szomb. 08:08Néhány gondolat alátámasztással ami kifejezetten Technics specifikus.
Szokás lenézni ezt a futoművet.
Kvázi mindegy,hogy 1210MK2, G,GR,1300G
Vagy SP10MK2.
A gyári "gumitappancsa" kb. ugyanaz.
Cirka 15 éve használom a fenti lemezjatszókat.
Gyakorlatilag szinte mindegy mire tettem őket.
Alig volt különbség.
Már szinte vártam, hogy vki leszólja a Technicseket... (ja, nem).SoundMania írta: ↑2025.03.08., szomb. 18:33Igen kvázi mindegy... Ha 1-et hallottál, hallottad kb mindet.... :) A 1xxx-eken meg van is mit lenézni/leszólni.... Viszont legalább könnyű összehasonlítani őket , mert a hang/alap karakterük hasonló. Számomra nehéz elképzelni/megérteni, hogy a hangja miatt szeretik ezeket/az ilyeneket.... Viszont sokak számára legalább kényelmes a használatuk.supravox írta: ↑2025.03.08., szomb. 08:08Néhány gondolat alátámasztással ami kifejezetten Technics specifikus.
Vagy SP10MK2.
Alig volt különbség.
Minden egy rezgőkör része. Sokan akarták fillérekből lemásolni a Gaincard erősítőt, sikertekenül. Annyi, hogy Kimura a mechanikai rezgéseket legalább olyan alaposan ismerte és kereste meg a megfelelő helyét minden alkatrésznek, amit nem tudtak csak elektronikai másolással leutánozni.
Mind szinében, mind formai gazdagságában...
Igen kvázi mindegy... Ha 1-et hallottál, hallottad kb mindet.... :) A 1xxx-eken meg van is mit lenézni/leszólni.... Viszont legalább könnyű összehasonlítani őket , mert a hang/alap karakterük hasonló. Számomra nehéz elképzelni/megérteni, hogy a hangja miatt szeretik ezeket/az ilyeneket.... Viszont sokak számára legalább kényelmes a használatuk.supravox írta: ↑2025.03.08., szomb. 08:08Néhány gondolat alátámasztással ami kifejezetten Technics specifikus.
Vagy SP10MK2.
Alig volt különbség.
Vastag fekete lap? Falikonzol, mint azt már oly sokszor elmondtam, így értelem szerűen lábai sincsenek.
Az MDF/üveg szendvics alatt mi a vastagabb fekete lap ?
Emlékeim szerint, nem azért töröltette magát, mert nem érdekelné a fórum.tollact írta: ↑2025.03.07., pén. 07:59Azt egyébként nem értem mire jó, ha törölteti magát? Ha nem kiváncsi az itteni dolgokra, akkor nem lép be, nem szól hozzá. Ez nem elég?
Nekem is vannak passzívabb időszakaim, meg sok mindennel nem értek egyet. Mégsem akarok végleg szakítani a fórummal.
Ezek szerint Neki nem elegendő, hacsak nem lép be. Mi baj van ezzel?tollact írta: ↑2025.03.07., pén. 07:59Azt egyébként nem értem mire jó, ha törölteti magát? Ha nem kiváncsi az itteni dolgokra, akkor nem lép be, nem szól hozzá. Ez nem elég?
Nekem is vannak passzívabb időszakaim, meg sok mindennel nem értek egyet. Mégsem akarok végleg szakítani a fórummal.
Azt egyébként nem értem mire jó, ha törölteti magát? Ha nem kiváncsi az itteni dolgokra, akkor nem lép be, nem szól hozzá. Ez nem elég?
Ok, és hol a határ ?