Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Compact Disc magyarul kompakt lemez.
Tehát szerintem a CD is lemez, sőt biztosan nevezhető így.
Csak a Marantz! :-D

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4016

Hozzászólás Szerző: juliush »

ELEX írta: Ahogy látom, ezek CD-k. Számomra ez nem lemez. A lemez az LP. A CD játszó sem lemezjátszó.
Természetesen szíved joga ilyen véleményt formálni. Mindazonáltal minden értelmes zenerajongó számára a zene az elsődleges, márpedig jópár zenét ezek közül csak CD-n lehet fizikai valójában megszerezni, és élvezni (már aki képes erre), és ezek amúgy is mind digitális felvételek, a néhány LP-re lebutított kiadásért meg nem érdemes küzdeni.
Egyébként a CD formátum már csak fizikai kivitelezéséből adódóan is per definitio lemez.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.07., pén. 10:03
A discogs-on egy leharcolt használt CD, mondjuk egy tökolcsó Naxos, az, mire ideér, 7-8e.
1 db lemez.
1 db együttes 1 db felvétele.
Ami meg ritkább / jobb felvételeket illeti, a nepperek sajnos hajszálpontosan tudják, melyik az a CD, amiért fájdalmasan sokat lehet kérni. Azok sokszor a fenti ár ötszöröse akár...
A Kodály Antikváriumba (Budapest, Múzeum körúton) szinte heti rendszerességgel érkeznek egészen szép állapotú lemezeket tartalmazó hagyatékok, gyűjtemények, melyeknek darabját többnyire 1300-1800Ft-ért árulják. Most is többszáz remek antikvár lemez várja új gazdáját, menjetek, turkáljatok!
Kedvcsinálónak a heti "zsákmány", összesen 16400Ft-ért:
IMG_3302.JPG
Gyula 

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Alex_Aston írta:
2025.03.07., pén. 10:33
alto írta:
2025.03.07., pén. 10:28
....Amúgy is átalakult mára a zeneipar, a zenészek túlnyomó része ma már a fellépésekből él, mint ahogy korábban többszáz évig ez volt a normális.
Khm.
Bő 100 évvel ezelőtt volt lehetőség zenét hallgatni máshogy...? ;)
Hát persze, de az sincs kőbe vésve, hogy pusztán jogdíjakból kényelmesen meglehessen élni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2025.03.07., pén. 10:28
....Amúgy is átalakult mára a zeneipar, a zenészek túlnyomó része ma már a fellépésekből él, mint ahogy korábban többszáz évig ez volt a normális.
Khm.
Bő 100 évvel ezelőtt volt lehetőség zenét hallgatni máshogy...? ;)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.03.07., pén. 10:03
Aszpirin írta:
2025.03.06., csüt. 17:40
...a Tidal ebben is barátod. A minőséggel szerintem semmi gond. Mindez az egyik legjobb áron! 1790 Ft-os havidíjon.
Ez egyszerűen elképesztő.
Szerintetek normális ez, hogy ennyire olcsó?

A discogs-on egy leharcolt használt CD, mondjuk egy tökolcsó Naxos, az, mire ideér, 7-8e.
1 db lemez.
Ami meg ritkább / jobb felvételeket illeti, a nepperek sajnos hajszálpontosan tudják, melyik az a CD, amiért fájdalmasan sokat lehet kérni. Azok sokszor a fenti ár ötszöröse akár...
Miért lenne ez baj? Az a nem normális, hogy egy CD 8-10ezer forint.
Az olcsó hozzáférés sokkal nagyobb tömegek számára teszi elérhetővé a kultúrát.
Ráadásul a streaming szolgáltatások segítségével sokkal több zenész jut lehetőséghez, mert alacsonyabbak a piacra kijutás költségei.

Az is igaz viszont, hogy a zenészek, szerzők a streamingből jóval kevesebb jogdíjhoz jutnak manapság, mint régebben a CD eladásokból. De a jogdíj bevételek már korábban elapadtak a torrentezés elterjedésével, a streamingből legalább jut nekik is valami a semmi helyett. Amúgy is átalakult mára a zeneipar, a zenészek túlnyomó része ma már a fellépésekből él, mint ahogy korábban többszáz évig ez volt a normális.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Snipi írta:
2025.03.06., csüt. 13:32
Én eddig csak LP és néha CD vonalon mozogtam, mozgok.
Egy ideje (nem rég óta, 1-2 hónap) viszont elkezdtem foglalkozni a gondolattal, hogy kéne valami stream is. (Van még egy üres "lukam" az egyik rendszeremben. :D ).
Csak éppen azon rágódom, hogy melyik szolgáltatót érdemes előfizetni. Van egy csomó ismerősöm/rokonom akiknek van valamilyen streaming előfizetése (túlnyomó részt Spotify), de ők nem betegtársak. :D (Nem hifisták.)
Annyi szolgáltató van már, hogy a bőség zavara miatt nem nagyon tudnék választani, ha oda kerülne a sor. (Szerintem ez nemsokára bekövetkezik.) Melyik lehet az a szolgáltató amire a legérdemesebb lenne előfizetni? Nem cél a nagy mennyiség, inkább a hang minőség, és a zene minőség. (Mostani és régebbi népszerű egydalos szemetekre nem nagyon vagyok kíváncsi.) Van olyan szolgálató aki mind a hang mind a zene/előadás/előadó minőségére/milyenségére odafigyel? Vagy túl naiv vagyok, és itt is inkább a tömeg-üzleti szempontok dominálnak?
Szia Snipi!
Írtam privát üzenetet, illetve emailt!😉

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 969

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Aszpirin írta:
...a Tidal ebben is barátod. A minőséggel szerintem semmi gond. Mindez az egyik legjobb áron! 1790 Ft-os havidíjon.
Ez egyszerűen elképesztő.
Szerintetek normális ez, hogy ennyire olcsó?

1 db lemez.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Azért a Deezert se hagyd ki, mint lehetőség. Nagyon kedvező árú, minőségben (16 bit 44,1kHz) Tidal szint (bár én korábban Tidalon többször futottam rosszabb minőségű felvételbe), a kínálata viszont a Tidal felett áll, több album van fent nagyon sok előadónál.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Snipi írta:
Melyik lehet az a szolgáltató amire a legérdemesebb lenne előfizetni? Nem cél a nagy mennyiség, inkább a hang minőség, és a zene minőség. (Mostani és régebbi népszerű egydalos szemetekre nem nagyon vagyok kíváncsi.) Van olyan szolgálató aki mind a hang mind a zene/előadás/előadó minőségére/milyenségére odafigyel? Vagy túl naiv vagyok, és itt is inkább a tömeg-üzleti szempontok dominálnak?
Egyik streaming szolgáltató sem cenzúrázza a tartalmat, elég bizarr is lenne. Aki teljesíti a technikai, pénzügyi és jogi szabályokat, bárhol megjelenhet, bármilyen zenét is kreál. A tartalom szolgáltatók nem kiadók. Egyik sem fogja azt mondani, hogy bocs, te nem illesz ide, nem tölhetsz fel hozzánk semmit, mert túl nagy az orrod, fura kéztartással fogod le a C-mollt, meg a hajad is hogy áll...

Hogy melyikre "legérdemesebb" előfizetni? Ár/érték szerint Tidal, Spotify, ezektől kapod legolcsóbban és legkönnyebben a muzsikát. Bár az a havi párezer forint, amivel a többi szolgáltató drágább, ma már keveseknél szempont, tehát szabad a gazda... Válaszd azt, amelyik bármilyen okból szimpatikusabb számodra! Amilyen problémával találkozol náluk, az pepitában fennáll a többinél is, de kis odafigyeléssel mindegyik kellemes partner tud lenni, a technikai zűrök egyre ritkábbak.

zoli73 írta:
2025.03.06., csüt. 19:48
Igen, biztosan így vannak ezzel sokan, hogy több évtized, és egy zsák elégetett pénz után, sem tudják, hogy mit akarnak.
Szerintem tudják, mit akarnak. Cserélgetni.

Legtöbbünk még több évtizedes kütyüzés után is izgalommal kapcsol be egy új készüléket. Én is, pedig meg sem tudom tippelni, hány cuccot tapogattam életemben, szóval megértem őket. Csak az a bibi, hogy be kellett vallanom magamnak, hogy nálam a zenehallgatás rovására megy a kütyüzés, de ez nem mindenkinél probléma.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vinkler írta:
2025.03.06., csüt. 09:50
A kutya általában az utolsó mondatomban van elásva. Sokan nincsenek tisztában saját elvárásukkal, azzal, hogy mit szeretnének egyáltalán visszahallani. Amíg ez nincs meg, addig folyamatos az útkeresés és az eszközök körforgása.
Igen, biztosan így vannak ezzel sokan, hogy több évtized, és egy zsák elégetett pénz után, sem tudják, hogy mit akarnak. Megfigyelésem szerint van itt néhány kolléga, akiknél pont ez a tünet áll fenn. Folyamatosan cserélgetnek, hírdetnek, keresnek, és szinte havonta jönnek-mennek náluk a milliós készülékek, hangsugárzók.
Számomra ez érthetetlen, és szerintem Ők tényleg nem tudják, hogy mit akarnak.
Van viszont egy másik vonal(magamat is ide sorolom), amit tapasztalataim szerint sokan képviselnek.
Bennük megvan a tudatosság, csak sajnos csórók, ezért nem tehetik meg, hogy azonnal megvegyék azt az eszközt, ami az igényeiket, elvárásaikat kielégítse. Több ilyen fórumtársat is ismerek.
Csak lépésenként, hosszú idő alatt tudnak eljutni az elvárt szintre, és ez folyamatos cserélgetéssel jár.
A magam részéről, már a 25 évvel ez előtti Showkon is tudtam, hogy mi tetszik, mi az az irány, amelyikbe haladnom kell, nagyjából mi az a cél, amit belátható időn belül el szeretnék érni.
Az utóbbi kb. 1 évben úgy érzem, hogy elértem ezt a szintet, de ehhez bizony kellett is vagy 25 év.
Talán ment volna rövidebb idő alatt is, de hobbi lévén, nem mehetett másnak a rovására.
Feltételezem, hogy más is hasonlóan van ezzel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Aszpirin írta:
Snipi írta:
Egy ideje (nem rég óta, 1-2 hónap) viszont elkezdtem foglalkozni a gondolattal, hogy kéne valami stream is. (Van még egy üres "lukam" az egyik rendszeremben. :D ).
Csak éppen azon rágódom, hogy melyik szolgáltatót érdemes előfizetni. Van egy csomó ismerősöm/rokonom akiknek van valamilyen streaming előfizetése (túlnyomó részt Spotify), de ők nem betegtársak. :D (Nem hifisták.)
Annyi szolgáltató van már, hogy a bőség zavara miatt nem nagyon tudnék választani, ha oda kerülne a sor. (Szerintem ez nemsokára bekövetkezik.) Melyik lehet az a szolgáltató amire a legérdemesebb lenne előfizetni? Nem cél a nagy mennyiség, inkább a hang minőség, és a zene minőség. (Mostani és régebbi népszerű egydalos szemetekre nem nagyon vagyok kíváncsi.) Van olyan szolgálató aki mind a hang mind a zene/előadás/előadó minőségére/milyenségére odafigyel? Vagy túl naiv vagyok, és itt is inkább a tömeg-üzleti szempontok dominálnak?
Szerintem a legjobb ár/érték arányú most a Tidal, amennyiben a minőség és az ár is szempont (magam ellen beszélek, mert most mondtam le az előfizetést, de ennek ellenére így gondolom). Nagyon széles a támogatottsága a streamer keszülékek illetve a PC-s lejátszóprogramok között is, de ha autóban is hallgatnád Apple Carplay vagy Android Auto segítségével, a Tidal ebben is barátod. A monőséggel szerintem semmi gond. Mindez az egyik legjobb aron! 1790 Ft-os havidíjon.
Családi csomagban meg még olcsóbb fejenként.
Mondjuk mostanában (meg már elég régóta) Androiddal elég hektikus a működése. Lefagyogat, elkalandozik, külön életet él a telefon, meg a streamer, stb. Laptopról viszont hibátlanul működik.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
Szerintem a legjobb ár/érték arányú most a Tidal, amennyiben a minőség és az ár is szempont (magam ellen beszélek, mert most mondtam le az előfizetést, de ennek ellenére így gondolom). Nagyon széles a támogatottsága a streamer keszülékek illetve a PC-s lejátszóprogramok között is, de ha autóban is hallgatnád Apple Carplay vagy Android Auto segítségével, a Tidal ebben is barátod. A minőséggel szerintem semmi gond. Mindez az egyik legjobb áron! 1790 Ft-os havidíjon.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

denesdr írta:
2025.02.26., szer. 07:44
Villanyzene rajongók! Az létezik, hogy az alábbi kiadványt hivatalosan CD-R (azaz írható CD) hordozón adták ki? Esetleg belefutottam egy hamisítványba? gondolkodik.gif

20250226_073811.jpg
Itt a Discogs listája a kiadásokról:
https://www.discogs.com/master/14217-Ta ... ?format=CD
Te valószínűleg ezt fogtad ki, bár a képeknél más maga a lemez nyomata:
https://www.discogs.com/release/1150944 ... ream-Tyger
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ja és mielőtt : hogy olvassak vissza a ide vonatkozó topic-okban ... (számítok ilyen válaszokra innen-onnan.)
Megtörtént, de nem lettem sokkal okosabb sajnos. Biztos az én hibám.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2025.03.06., csüt. 10:01
Szóval egy furcsa, félig-meddig "old-school" vagyok, aki nem tudja elengedni a fizikai médium birtoklását, sőt talán még kevésbé a "vadászatuk" izgalmát, miközben már a technológiai fejlődést is üdvözli.
Valld be, ha meglátod, meg kell vegyed :D Ez is egy függőség :D :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

juliush írta:
2025.03.06., csüt. 10:01
Rock60 írta:
2025.03.06., csüt. 09:41
alto írta:
2025.03.06., csüt. 08:37

Ez csak letükrözi az új készülék értékesítések trendjeit. CD lejátszóból évente kb. 2-3 darabot adunk el, lemezjátszóból valamivel többet, de a forrásként zömében streamereket, DAC-okat vagy az allinone készülékeket keresik a vevők.
Tehát, bármennyire is macerásabb és drágább, LP - lejátszóból több fogy mint CD - lejátszóból. :smile53:
:tutiok:
Ebből nem kellene messzemenő következtetéseket levonni! A digitális terület egyértelműen a streaming felé tolódik, még számomra is, többezres, és bizony még mindig folyamatosan bővülő CD-gyűjteménnyel. A CD-ket NAS-re rippelve Roonon keresztül hallgatom, mert kényelmesebb a gyűjteményem kezelése, a választás és lejátszás, akár különböző eszközökön (DAC-ok, másik szobák, mobil...). A fizikai lemez lejátszása dedikált eszközön keresztül praktikusan az SACD-kre korlátozódik jó ideje.
Szóval egy furcsa, félig-meddig "old-school" vagyok, aki nem tudja elengedni a fizikai médium birtoklását, sőt talán még kevésbé a "vadászatuk" izgalmát, miközben már a technológiai fejlődést is üdvözli.
Aztán van a 3. típus, aki csak akkor érzi jól magát, ha le tudta tölteni az albumot, tehát megvan neki "fizikailag".

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
alto írta:

Ez csak letükrözi az új készülék értékesítések trendjeit. CD lejátszóból évente kb. 2-3 darabot adunk el, lemezjátszóból valamivel többet, de a forrásként zömében streamereket, DAC-okat vagy az allinone készülékeket keresik a vevők.
Tehát, bármennyire is macerásabb és drágább, LP - lejátszóból több fogy mint CD - lejátszóból. :smile53:
Ebből nem kellene messzemenő következtetéseket levonni! A digitális terület egyértelműen a streaming felé tolódik, még számomra is, többezres, és bizony még mindig folyamatosan bővülő CD-gyűjteménnyel. A CD-ket NAS-re rippelve Roonon keresztül hallgatom, mert kényelmesebb a gyűjteményem kezelése, a választás és lejátszás, akár különböző eszközökön (DAC-ok, másik szobák, mobil...). A fizikai lemez lejátszása dedikált eszközön keresztül praktikusan az SACD-kre korlátozódik jó ideje.
Gyula 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8891

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rock60 írta:
alto írta:

Megragadtad a lényeget! bravo.gif
CD 2-3db, Lemezjátszó 5-6db, streamer, dac stb. 230db. A számok általam kitalált nem valós adatok, de ha tippelnem kellene kb. ez lenne az. Ebből aztán a konzekvencia hatalmas amellett, hogy nyilvánvaló a leírtakból.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

zoli73 írta:
2025.03.06., csüt. 09:26
Vinkler írta:
2025.03.06., csüt. 09:05
Ez teljesen normális folyamat. Én tizenéve álltam át számítógépes lejátszásra, azóta sem bántam meg. A streaming lehetőségek és szolgáltatások pedig folyamatosan fejlődnek, win-win.
Előtte milyen forrásról hallgattál zenét?
Rajtad határozottan látszik a tudatosság, mert ahogy látom, évek óta ugyanazt a forrást(meg az egész rendszer) használod, de ez egyáltalán nem általános.
Azért egy több évtized alatt összegyűjtött, akár több ezer darabos lemezgyűjtemény bírtokában, nehezen hoz meg egy ilyen döntést az ember(én sem).
Nem beszélve arról, hogy egy ekkora lemezgyűjtemény felszámolása, nem kevés vesződséggel is jár.
Ahogy az apróban látom a forráskészülék kínálatot, erősen megy az útkeresés, ennek több oka is lehet, de talán a túlkínálat kissé elbillentette a tudatosságot a választásban, vásárlásban.
Előtte Cd és Lp, régebben kazetta. Kb. 12 éves korom óta hifizek valamilyen szinten. A lemezeim, a CD-im mind megvannak a garázsban. Költözés után már ki sem bontottam a dobozokat. A lejátszóm már nincs meg, de a lemezjátszóm igen, ami szintén bedobozolva a salgó polcon pihen a lemezek mellett.
Mivel viszonylag fiatalon kezdtem, hamar kialakult bennem, hogy mit várok el egy rendszertől, hogyan közvetítse felém a zenét. Ez azért folyamatosan változik, vagyis mondhatnám inkább finomodik, és fejlődik, ahogy minden, de az alapok nem változtak meg. Talán ennek köszönhető, hogy nem forognak olyan mértékben nálam az eszközök, mint másoknál. Van egy konkrét elképzelésem arról, mit szeretnék hallani.
A kutya általában az utolsó mondatomban van elásva. Sokan nincsenek tisztában saját elvárásukkal, azzal, hogy mit szeretnének egyáltalán visszahallani. Amíg ez nincs meg, addig folyamatos az útkeresés és az eszközök körforgása.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

alto írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vinkler írta:
2025.03.06., csüt. 09:05
Ez teljesen normális folyamat. Én tizenéve álltam át számítógépes lejátszásra, azóta sem bántam meg. A streaming lehetőségek és szolgáltatások pedig folyamatosan fejlődnek, win-win.
Előtte milyen forrásról hallgattál zenét?
Rajtad határozottan látszik a tudatosság, mert ahogy látom, évek óta ugyanazt a forrást(meg az egész rendszer) használod, de ez egyáltalán nem általános.
Azért egy több évtized alatt összegyűjtött, akár több ezer darabos lemezgyűjtemény bírtokában, nehezen hoz meg egy ilyen döntést az ember(én sem).
Nem beszélve arról, hogy egy ekkora lemezgyűjtemény felszámolása, nem kevés vesződséggel is jár.
Ahogy az apróban látom a forráskészülék kínálatot, erősen megy az útkeresés, ennek több oka is lehet, de talán a túlkínálat kissé elbillentette a tudatosságot a választásban, vásárlásban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

tollact írta:
2025.03.06., csüt. 08:20
Észrevettétek már, hogy a forráskészülékek adás vételében szinte teljesen átvette a hatalmat a digitális technika? Csupa DAC, streamer stb van eladósorban. Lemezjátszót például csak elvétve látni...
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”