Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

sutemenyx írta:
2025.03.06., csüt. 20:34

Én ellene vagyok a chit-chat-elésnek. Èlőben is, de fórumon méginkább.
Ok, és hol a határ ?
Más topikokban olvashatunk bőven róla, hogy mennyire fölösleges és meghaladott technika is ez, bezzeg a stream - még akár igaz is lehet... gondolkodik.gif
Nagyon szűk ez a Lemezjátszó - kör és nagyon kevés a valid téma ahhoz, hogy merev vonalat húzzunk annak tekintetében, hogy miről is lehet írni, amíg annak bármilyen köze is van bármilyen lemezjátszóhoz.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2869
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2025.03.06., csüt. 17:00
supravox írta:
2025.03.06., csüt. 14:19

Gyanítom elege lett a sok sületlenségből.
Mindenki arról beszél, amiről tud. :napsut:
Én személy szerint elolvasok szívesen mindent, az is érdekesebb, mint az üres oldalak.
Ha beüt egy érdekesebb téma, az úgy is elviszi a show-t. :tutiok:
Én ellene vagyok a chit-chat-elésnek. Èlőben is, de fórumon méginkább.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

supravox írta:
Régebben sokat beírt egy fórumtárs aki eléggé képben van a japó lemezjátszókkal kapcsolatban.
Régen hallottam felőle.
És el is felejtettem a nick nevét bocs.gif
Na Ő tutti tudna bővebb tájékoztatást adni
Alfaati volt az, én is nagyra értékeltem az írásait, a hozzáértését. Sajnos töröltette magát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:

Mindenki arról beszél, amiről tud. :napsut:
Én személy szerint elolvasok szívesen mindent, az is érdekesebb, mint az üres oldalak.
Ha beüt egy érdekesebb téma, az úgy is elviszi a show-t. :tutiok:

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
Régebben sokat beírt egy fórumtárs aki eléggé képben van a japó lemezjátszókkal kapcsolatban.
Régen hallottam felőle.
Alfaati, úgy emlékszem... gondolkodik.gif
És van egy másik úr is - NJ - akinek mindenféle lemezjátszó, kar a kisujjában van, tavaly, vagy tavaly előtt volt egy pár hónapos visszatérése.
Volt is róla szó, hogy meg kell becsülni az ittlétét, egy lexikon volt... :smile53:

Kiszálltak, szerintem... sad.gif

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

Régen hallottam felőle.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx írta:
2025.03.05., szer. 15:52
Pioneer PL-50 vagy PL-707?
Sztem PL50.
Az S karral sokkal jobban néz ki. 31_1_21.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2869
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Pioneer PL-50 vagy PL-707?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

supravox írta:
2025.03.05., szer. 13:03
revox írta:
2025.03.04., kedd 22:13
supravox írta:
2025.03.04., kedd 17:14
Lassan új cimet kellene adni a topicnak...
Legalább világot láttok :kapdelm:
Hát ez egy elég belterjes világ :cheers1:
de még legalább van.
Tegnap @pantera jött el, kicsit lemezjátszóztunk és tök jó volt látni,hogy, mint teljesen külső szemlélődő (és egykoron pl Roksan szakszervizes) mindig arra voksolt "jobbnak", amire én is. Vagyis végigmentünk egy minőségi mezsgyén és azonosan ítéltük meg a lépcsőfokokat. Ez számomra azt mutatta, hogy egymástól teljesen független emberek azért a -vélhetően- jobbat, egyformán jobbnak hallják, legfeljebb néha egy hififórum berkein belül ezt sokkal nehezebb "bizonyítani", mint egy egyszerű, hagyományos délutáni zenélésen. Engem ez egy időre feltöltött "pozitív energiákkal" :tutiok:
Volt egy mondata, amit félve írok le, de ez a lemezjátszós topic (CD-vel kezdtünk melegíteni, meg CD-ket hozott, szétnyúvasztani a cuccot, olyan zenékkel, amitől volt,hogy befostam,úgy remegett a ház :D ) xal azt mondta, ha nem is szó szerint, "hááát, azért analógból elég pár másodperc, hogy egyből meghalld, a zene folytonos, analóg..." :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2025.03.05., szer. 11:24
supravox írta:
Szívesen olvasunk a Technics-ekről is... :smile29:
Majd írok is ha valami előremutató és másokat segítő
dolog jut eszembe.
Valahogy elég gyorsan és lényegretörően sikerült a mat és a leszoritó témát is kitárgyalni.
Bírom revi írásait de ez az egyhelyben rejszolás a t...m se tuggya eladjam e lemezjátszó mellett, már azért kicsit sok.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2025.03.04., kedd 22:13
supravox írta:
Hát ez egy elég belterjes világ :cheers1:

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
Szívesen olvasunk a Technics-ekről is... :smile29:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

(másoknál) mi van a lemezjátszó alatt...van egy pár érdekes megoldás.. ;)

https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... le.845809/
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

elblogolgatok :D most értem a végére és ezt nem is vettem észre, már átugrottam...

Postscript
Thanks to my mate Geoff, I now am in debt up to my eyeballs. That's right, I ended up buying the Opera LP5 and Dynavector 507 combo. Unfortunately, my lovely wife keeps the books in our house. Hiding this purchase couldn't be done. In turn, I've been sworn to indentured servitude for the rest of my natural born life. So it goes in the audiophile kingdom.

akkor ez nem csak felénk játszik, világméretű probléma :kapdelm:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

revox írta:
2025.03.04., kedd 13:47
találtam egy érdekes cikket a Dropletemről,amit még sose láttam... nem tudom, hogy kerülte el a figyelmem... jó hosszú, csak a végét olvastam el :D (in the end és Ratings), de kezdem érteni, miért csaptak -volna- le rá angliából is... nekem ez nem tűnt fel, mert régen megvan és ezt hallgatom, max annyi tűnt fel, hogy pl az Avalon, ami nem rossz kis lemezjátszó, mennyire fényévekre van... (és most nem akarom elmesélni, az Avalon miktől volt sokkal jobb). érdekes, ezt jól etlalálták a csájnák...

okuljatok és ha még egyszer felteszem, ne xarozzatok (nem fogom :D )

https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... letlp5.htm

ez a fordítózott link elvileg
https://www-enjoythemusic-com.translate ... r_pto=wapp
Weight: approx. 1 ton (?!?) :D ezt axxem elífrták egy nullával :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

találtam egy érdekes cikket a Dropletemről,amit még sose láttam... nem tudom, hogy kerülte el a figyelmem... jó hosszú, csak a végét olvastam el :D (in the end és Ratings), de kezdem érteni, miért csaptak -volna- le rá angliából is... nekem ez nem tűnt fel, mert régen megvan és ezt hallgatom, max annyi tűnt fel, hogy pl az Avalon, ami nem rossz kis lemezjátszó, mennyire fényévekre van... (és most nem akarom elmesélni, az Avalon miktől volt sokkal jobb). érdekes, ezt jól etlalálták a csájnák...

okuljatok és ha még egyszer felteszem, ne xarozzatok (nem fogom :D )

https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... letlp5.htm

ez a fordítózott link elvileg
https://www-enjoythemusic-com.translate ... r_pto=wapp
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.03.04., kedd 11:36
revox írta:
2025.03.04., kedd 09:30
ja, akinek jó a szeme (pärt pl biztos kiszúrta), a másik lemezjátszó a felső polcon van...
Én másokra figyeltem, pl a Torony mögötti ritka küllős gyönyörű fehér paripára...
Deszkapályára mész vele ? :D / Csak nem egy Puncirello ? :smile53: /
De a hifire is.
A lemezjátszó három lába nincsen spúrban az állvány három oszlopával ?
A jobb oldali nagyon nem középen van. Le ne pereceljen...
ja,suanrello. kicsit rázós gép,nem nagyon lett az se izolálva :D de nem vagyok fan... amivel azt érzem,hogy jól tudunk együttműködni, azt használom. Volt másik pincsi is, azzal pl nem tudtam és ment az apróba..

a teteje sík a 3 lábnak. szerintem örültem,hogy valahogy feltettem :D a kasztni se annyira könnyű. aztán ha már beállt,ne piszkáld :D de nem fog leesni... bízzunk benne :D
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.03.04., kedd 09:30
ja, akinek jó a szeme (pärt pl biztos kiszúrta), a másik lemezjátszó a felső polcon van...
Én másokra figyeltem, pl a Torony mögötti ritka küllős gyönyörű fehér paripára...
Deszkapályára mész vele ? :D / Csak nem egy Puncirello ? :smile53: /
De a hifire is.
A lemezjátszó három lába nincsen spúrban az állvány három oszlopával ?
A jobb oldali nagyon nem középen van. Le ne pereceljen...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ja, akinek jó a szeme (pärt pl biztos kiszúrta), a másik lemezjátszó a felső polcon van (jobbra), kilóg a centis edzett üveglap, amire pakolva van. Semmi köztes elcsatolás. polc >> edzett üveglap >> futómű saját (fém) lábán. Még nem jött el az az idő,hogy ingert érezzek piszkálni ezt a kombót... de sose mond, hogy soha :rolleyes:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

majdnem beírtam,hogy ezért kell 100kilós torony, de aztán elméláztam,hogy még az is érzékeny a csillaíptásokra, asztalkára, csak ez a padlóra. Valjában a HFM azért került alá eredetileg, hogy fel ne törje a parkettát. Úgy voltam vele,majd, egyszer elpakolom innen, amit meg is tettem, de a hang xarabb lett,így visszakerült erre a beton-parketta-szőnyeg-HFM-greslap(bármi más is jó lenne szerintem, ami kő, de ez volt itthon hirtelen). A greslap nélkül más volt a hangja valamelyest, bár nem jelentős mértékben... de volt eltérés, amikor alákerült

Kép
halfnote.hu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revox írta:
2025.03.03., hétf. 11:35
b4xter írta:
2025.03.02., vas. 17:23
tonee73 írta:
2025.03.02., vas. 14:43
Na azt nem próbáltam, mikor eladtam az állványt a vevővel is közöltem, hogy ez a feladat rá vár.
Bár szerintem így használja azóta is. gondolkodik.gif
Bizony hogy így használja azóta is, teljes megelégedéssel :) Eszembe se jutna szétszedni, így jó ahogy van. A tetején ugyan lemezjátszó van, de az alatt még egyéb fa rátét is van kis keménygumi piramisokon. Pőrén az üvegen a lemezjátszó nem volt annyira jó.
ez sima üveg,edzett üveg(termperd glass) vagy un security glass (ez több réteg ragasztva egymásra,nem azonos az edzett üveggel,bár szeretik az üvegesek keverni)
Sima üveg.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

b4xter írta:
2025.03.03., hétf. 21:39
IMG_20250303_213356.jpg

Próbáltam így esti sötétségben egy fotót az üveglap éle felől - nem tudom, ebből megállapítható-e bármi. Az ebből a szögből oválisnak látszó elmosódott basz pedig a Blutack maga, amit tonee73 applikált oda az MDF meg az üveg közé, annyira hajszálvékonyan, hogy a két anyag gyakorlatilag légmentesen egymáson fexik.
Innen passz :) én csak hangról ismerem meg :D

De jellemzően az edzett üveg vidzonylag semlegesen szól. A security a ragadztó miatt kicsit tompább, míg a sima úveg csörög valamelyest. Ha ez sima üveg, a blutack és az mdf ezen csillapít. De pl az edzett úveg esetén se árt valami machanikus elválasztás, pl daruma alátét, esrtleg légpárna,vagy mágneses alátét.

HálaIsten, még ezzel is lehet szívni,bár nekem inkább a CD problémás, már nem jutott neki polc. A lomban van egy ZO28, de az se fér már sehova. A hifis szoba kitette a megtelt táblát :D
halfnote.hu

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Az edzett üveg témához: múlt évben az eredeti Söund Arts állványhozz mellékelt üveglapot elvittem kifúratni, mert a vásárolt phono kábel végén az 5pin csatlakozó nem pipa volt, hanem egyenes. Azt mondták, ha edzett üveg, nem tudják kifúrni, mert szétrobban. Mondtam, hogy próbálják meg azért, és sikerült. Ezek szerint nem edzett.
A ragasztott üveg élén egyébként látszik a ragasztás egy keskeny csík formájában.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”