Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Re: Lemezjátszó
Próbáltam így esti sötétségben egy fotót az üveglap éle felől - nem tudom, ebből megállapítható-e bármi. Az ebből a szögből oválisnak látszó elmosódott basz pedig a Blutack maga, amit tonee73 applikált oda az MDF meg az üveg közé, annyira hajszálvékonyan, hogy a két anyag gyakorlatilag légmentesen egymáson fexik.
- b4xter
- Nincs visszaút
Passz, ha tippelnem kellene, leginkább edzett üvegnek tűnik, de akár sima üveg is lehet. Ezt vélhetően tonee73 tudná megmondani pontosan, mert ő rakta össze, én csak használom boldogan, mióta megvettem tőle állványostul. Túlvan egy csomó mozgatáson meg költözésen, de a Blutack úgy tapad, hogy nem jött szét azóta se :)
kérdés :) nem mindegy... más a hangjuk
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2628
ez egy kicsit jobban hangzik...már kezdem azt hinni hogy Max körül forog a világRock60 írta: ↑2025.03.03., hétf. 11:11Na, ebből már nem tudok jól kijönni...dixie-chicken írta: ↑2025.03.03., hétf. 09:04minden tiszteletem,de a Townshend megoldáson kivül,nagyon sok jó megoldás létezik még ezen sportágban,másoknak,más is lehet végállomás...
![]()
![]()
![]()
Persze, hogy más is lehet.![]()
Ezt arra mondtam - a " rendszerben gondolkodjunkra" válaszolva - hogy ha kellően nagyon jó valami, akkor az rendszertől függetlenül is jó, pontosabban eltérő rendszerekben is meg tudja mutatni a kvalitásait egy "végállomás" kategóriájú eszköz.
Ezzel nem csak a Townshend-re, és nem is csak lemezjátszó állványra gondolok, hanem úgy általában.
Hozzáteszem, hogy szerintem és nem is kell vele egyetérteni...![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
ez sima üveg,edzett üveg(termperd glass) vagy un security glass (ez több réteg ragasztva egymásra,nem azonos az edzett üveggel,bár szeretik az üvegesek keverni)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Persze, hogy más is lehet.
Ezt arra mondtam - a " rendszerben gondolkodjunkra" válaszolva - hogy ha kellően nagyon jó valami, akkor az rendszertől függetlenül is jó, pontosabban eltérő rendszerekben is meg tudja mutatni a kvalitásait egy "végállomás" kategóriájú eszköz.
Ezzel nem csak a Townshend-re, és nem is csak lemezjátszó állványra gondolok, hanem úgy általában.
Hozzáteszem, hogy szerintem és nem is kell vele egyetérteni...
Na, ebből már nem tudok jól kijönni...dixie-chicken írta: ↑2025.03.03., hétf. 09:04minden tiszteletem,de a Townshend megoldáson kivül,nagyon sok jó megoldás létezik még ezen sportágban,másoknak,más is lehet végállomás...
![]()

Persze, hogy más is lehet.

Hozzáteszem, hogy szerintem és nem is kell vele egyetérteni...

- dixie-chicken
- V.I.P.
minden tiszteletem,de a Townshend megoldáson kivül,nagyon sok jó megoldás létezik még ezen sportágban,másoknak,más is lehet végállomás...Rock60 írta: ↑2025.03.02., vas. 20:47Írtam egy oldalnyit a rendszer-függőségről, de aztán inkább ejtettem...dixie-chicken írta: ↑2025.03.02., vas. 18:13Rendszerben kell gondolkodni/gondolkodnod...Neki JBL Ti5000,Neked ESL 63 ,a rendszered végén,és mások a preferenciák...![]()
Az előző hozzászólásomat egészíteném ki annyival, hogy ahol hallottam Townshend állványt különböző lemezjátszók alatt, a tulajok elmondása szerint sok mindent kipróbáltak már, de ez a végállomás - rendszerüktől függetlenül.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Az előző hozzászólásomat egészíteném ki annyival, hogy ahol hallottam Townshend állványt különböző lemezjátszók alatt, a tulajok elmondása szerint sok mindent kipróbáltak már, de ez a végállomás - rendszerüktől függetlenül.
Írtam egy oldalnyit a rendszer-függőségről, de aztán inkább ejtettem...dixie-chicken írta: ↑2025.03.02., vas. 18:13Rendszerben kell gondolkodni/gondolkodnod...Neki JBL Ti5000,Neked ESL 63 ,a rendszered végén,és mások a preferenciák...

Utoljára leírom. > Olyat egyszer sem állítottam, hogy a légpárnás állvány ne volna jó a lemezjátszó alatt, olyat meg pláne nem írtam, hogy elrontaná a hangot, ezt a kijelentést csak SM próbálta a számba adni.
Mindössze annyit írtam, hogy nálam a falikonzolon jobban teljesit a lemezjátszó. Igen, nálam. <
Ha másnál máshogy van, én azt elfogadom. Felteszem, mindenki úgy használja/hallgatja a lemezjátszóját, ahogy a legjobb hangminőséget nyújtja.
Ja, és a fenti megállapításomat csak a Funk Firm LSD-vel kapcsolatban tudom megerősíti, mivel ez az egyetlen lemezjátszó, amit rápróbáltam a légpárnás állványra.
Másnak ettől még érdekes lehet a téma, de ehhez én már nem kellek.
Ennek ellenére, valószínüleg ki fogok próbálni egy 16"-os biciklibelsőt is, ha egy kicsit több időm lesz, de most, hogy küszöbön a tavasz, megszaporodtak a tennivalók a kertben(metszés, bonsai-ok átültetése, stb.), kicsit háttérbe szorult a hobbi.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Korábban még azt írtad az értékelésben, hogy "hát ezt jól körüljártátok", de ezek szerint mégsem így gondolod, ha visszavontad.
Utoljára leírom. > Olyat egyszer sem állítottam, hogy a légpárnás állvány ne volna jó a lemezjátszó alatt, olyat meg pláne nem írtam, hogy elrontaná a hangot, ezt a kijelentést csak SM próbálta a számba adni.
Mindössze annyit írtam, hogy nálam a falikonzolon jobban teljesit a lemezjátszó. Igen, nálam. <
Ha másnál máshogy van, én azt elfogadom. Felteszem, mindenki úgy használja/hallgatja a lemezjátszóját, ahogy a legjobb hangminőséget nyújtja.
Ja, és a fenti megállapításomat csak a Funk Firm LSD-vel kapcsolatban tudom megerősíti, mivel ez az egyetlen lemezjátszó, amit rápróbáltam a légpárnás állványra.
Másnak ettől még érdekes lehet a téma, de ehhez én már nem kellek.
Ennek ellenére, valószínüleg ki fogok próbálni egy 16"-os biciklibelsőt is, ha egy kicsit több időm lesz, de most, hogy küszöbön a tavasz, megszaporodtak a tennivalók a kertben(metszés, bonsai-ok átültetése, stb.), kicsit háttérbe szorult a hobbi.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- dixie-chicken
- V.I.P.
rendszerben kell gondolkodni/gondolkodnod...Neki JBL Ti5000,Neked ESL 63 ,a rendszered végén,és mások a preferenciák...nem vagyok hive a "hibrid" megoldásoknak,de a hétvégén sikerült fülügyre kapnom a cimbim Lurne J1-sét,amely nem kevés szenvedést okozott egy pár embernek,az elmúlt kb 1,5-2 évben,és 100% biztos vagyok,hogy nem ugyanaz a végeredmény mint esetleg TJ/arzachel/sümemény rendszerénél...Sound Org. asztalka,Finite Elemente Ceraball,juharfalap (20-25mm) vastagságban,nincs Kiseki/Koetsu,Benz Gullwing van használva,Heron Audio phono,és minden rendben van,úgy hogy a rendszer végén egy Wilson Audio Maxx3 van és nem vlmilyen széléssávú,vagy ESL57

Ámen...

- Csatolmányok
-
- 20250228_175414.jpg (157.56 KiB) Megtekintve 879 alkalommal
Ez sokváltozós... pl a szingóval se mind egyforma. Van sok szingóm a bicajhoz. Máshogy szól 6 barral a Tufo vagy a WredesteinSoundMania írta: ↑2025.03.02., vas. 15:29
Hiába koppintás, ezek szerint mégis máshogy működik. Az eredetinél csak annyit hallani, hogy brutálisan sokkal légiesebb és kiterjedtebb lesz a hangzás. Főleg futóművek alatt. És elég ha a befutó barázdában megy a tű, ez már hallatszik!

halfnote.hu
halfnote.hu
Amit én hallottam pár helyen az eredetit, pont lemezjátszók alatt kamatoztatták legjobban a képességeiket, és mások tapasztalata is - amiről én tudok - ezt támasztja alá.
Nálad igen, de másokat még érdekelhet...
Amit én hallottam pár helyen az eredetit, pont lemezjátszók alatt kamatoztatták legjobban a képességeiket, és mások tapasztalata is - amiről én tudok - ezt támasztja alá.
- b4xter
- Nincs visszaút
Bizony hogy így használja azóta is, teljes megelégedéssel :) Eszembe se jutna szétszedni, így jó ahogy van. A tetején ugyan lemezjátszó van, de az alatt még egyéb fa rátét is van kis keménygumi piramisokon. Pőrén az üvegen a lemezjátszó nem volt annyira jó.
- zoli73
- V.I.P.
Olyat én sem mondtam, hogy az UsaAudio állvány elrontotta volna a lemezjátszó hangját, csak azt, hogy a falikonzolon, nálam, az én lemezjátszóm jobb. Mivel az állványt már eladtam, így ez a kérdés okafogyottá vált.SoundMania írta: ↑2025.03.02., vas. 16:22LSD-t még nem hallottam. De koppintott, utángyártott, "javított" légpárnásokat igen. Meg rajtuk többféle készüléket, lemezjátszót. Egyik készülékre sem mondható, hogy az eredeti ne javított volna rajt többé kevésbé, de rontani nem emlékszem hogy rontott volna. Amik nem eredetiek, na azokkal ez simán ment.zoli73 írta: ↑2025.03.02., vas. 15:55Ha nincs tapasztalatod az UsaAudio The Rack állvánnyal, akkor a feltiek alapján ne véleményezd.SoundMania írta: ↑2025.03.02., vas. 15:29Hiába koppintás, ezek szerint mégis máshogy működik. Az eredetinél csak annyit hallani, hogy brutálisan sokkal légiesebb és kiterjedtebb lesz a hangzás. Főleg futóművek alatt. És elég ha a befutó barázdában megy a tű, ez már hallatszik!
Az a jellemzés, amit írtam, csak az én lemezjátszómmal, és csak az én, egyedileg készült falikonzolom ellenében igaz. Másnál, más lemezjátszóval biztosan máshogy viselkedne.
Funk Firm LSD-t talán hallhattál, de az én erősen modifikált példányomat, pont ilyen hangszedővel, a saját készítésű konzolomon biztos nem, így még megsaccolni sem tudod, hogy hogyan produkált a légpárnás állványon, ill. a falikonzolon.
Amúgy erősítők, cd-játszó-k, phono esetében, pontosan ugyanúgy jellemezném az állvány hatását, mint Te, légies és kiterjedt a hangzás. Mondom ezt úgy, hogy eredeti Townshend állvánt csak kiállításokon láttam, "hallottam", idegen rendszerekben, így nem tudok róla véleményt alkotni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1169
LSD-t még nem hallottam. De koppintott, utángyártott, "javított" légpárnásokat igen. Meg rajtuk többféle készüléket, lemezjátszót. Egyik készülékre sem mondható, hogy az eredeti ne javított volna rajt többé kevésbé, de rontani nem emlékszem hogy rontott volna. Amik nem eredetiek, na azokkal ez simán ment.zoli73 írta: ↑2025.03.02., vas. 15:55Ha nincs tapasztalatod az UsaAudio The Rack állvánnyal, akkor a feltiek alapján ne véleményezd.SoundMania írta: ↑2025.03.02., vas. 15:29Hiába koppintás, ezek szerint mégis máshogy működik. Az eredetinél csak annyit hallani, hogy brutálisan sokkal légiesebb és kiterjedtebb lesz a hangzás. Főleg futóművek alatt. És elég ha a befutó barázdában megy a tű, ez már hallatszik!
Az a jellemzés, amit írtam, csak az én lemezjátszómmal, és csak az én, egyedileg készült falikonzolom ellenében igaz. Másnál, más lemezjátszóval biztosan máshogy viselkedne.
Funk Firm LSD-t talán hallhattál, de az én erősen modifikált példányomat, pont ilyen hangszedővel, a saját készítésű konzolomon biztos nem, így még megsaccolni sem tudod, hogy hogyan produkált a légpárnás állványon, ill. a falikonzolon.
Amúgy erősítők, cd-játszó-k, phono esetében, pontosan ugyanúgy jellemezném az állvány hatását, mint Te, légies és kiterjedt a hangzás. Mondom ezt úgy, hogy eredeti Townshend állvánt csak kiállításokon láttam, "hallottam", idegen rendszerekben, így nem tudok róla véleményt alkotni.
- zoli73
- V.I.P.
Ha nincs tapasztalatod az UsaAudio The Rack állvánnyal, akkor a feltiek alapján ne véleményezd.SoundMania írta: ↑2025.03.02., vas. 15:29Hiába koppintás, ezek szerint mégis máshogy működik. Az eredetinél csak annyit hallani, hogy brutálisan sokkal légiesebb és kiterjedtebb lesz a hangzás. Főleg futóművek alatt. És elég ha a befutó barázdában megy a tű, ez már hallatszik!
- SoundMania
- V.I.P.
Még a mágneses levitációs alátétek is mind máshogy változtatják a hangot. Nagyrészük rosszul. De ha megtalálod a jót az akkor az élmény. Üveggel, márvánnyal, gránittal csak gyenge készülékekt lehet pozitívan hangolni bizonyos határig....revox írta: ↑2025.03.02., vas. 09:14Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényesde 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
- SoundMania
- V.I.P.
Hiába koppintás, ezek szerint mégis máshogy működik. Az eredetinél csak annyit hallani, hogy brutálisan sokkal légiesebb és kiterjedtebb lesz a hangzás. Főleg futóművek alatt. És elég ha a befutó barázdában megy a tű, ez már hallatszik!zoli73 írta: ↑2025.03.01., szomb. 08:29Igen, hasonló megoldás az is.
Évekig használtam UsaAudio The Rack készülékállványt, ami ellentétben azzal, amit a neve sugall, Magyar gyártmány. Tudtommal a Townshend légpárnás állvány koppintása.
Természetesen a lemezjátszót is kipróbáltam rajta, de ellentétben más készülékekkel, a lemezjátszó hangjára nem volt jó hatással, a falikonzolhoz képest fakó, és unalmas volt rajta a lemezjátszó hangja.
Ettől még a mostani, átgondolt lábakkal használva, még működhet is alatta a légpárna.
Érdekes, régebben többször próbálkoztam kerékpárbelsős megoldással, több készülék alatt is, de valahogy sohasem jött be, ellenben a fent említett készülékállvány, kivéve a lemezjátszót, minden más alatt igen jó volt.
Mégis úgy alakult, hogy a közelmúltban eladtam, de nem a hangra gyakorolt hatása miatt.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6152
Na azt nem próbáltam, mikor eladtam az állványt a vevővel is közöltem, hogy ez a feladat rá vár.
Bár szerintem így használja azóta is.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Ez valóban egy jól működő megoldás.tonee73 írta: ↑2025.03.02., vas. 10:04Még egy javaslat, csak hogy tágítsam a kipróbálásra váró opciók körét: MDF+üveg szendvics kombó?
Nálam anno a Söund Arts készülékállványban az 1cm üveglap+ 5mm üveg - (blutack közte) hozta a legjobbat.
(Igaz nem lemezjátszó, csak cd, tuner és erősítő ültek rajta).
Ha kipróbálod arra figyelj, hogy a blutack-os összeeresztés elég nehezen adja meg magát ha szétszedésről van szó.
szerk.: találtam képeket is

Szétszedéskor pedig melegíteni kell hőlégfúvóval, vagy hajszárítóval és gyönyörűen elengedi.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
"élhetetkenül ronda"zoli73 írta: ↑2025.03.02., vas. 10:01Egy dedikált zeneszobában még megemészti az ember a látványt, de egy nappaliban nem éppen esztétikus.revox írta: ↑2025.03.02., vas. 09:14Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényesde 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
Ilyen helyen azért nem tud mindent a hangminőségnek alárendelni a felhasználó.

halfnote.hu
halfnote.hu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6152
Még egy javaslat, csak hogy tágítsam a kipróbálásra váró opciók körét: MDF+üveg szendvics kombó?zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 18:51Eddig a két 10mm-es üveglap, közöttük 4db szilikon tappancs vált be, mint a falikonzolban lévő lap, az MDF-el szemben. De mivel most változott a lemezjátszó alátámasztása(láb), így a legideálisabb lap megtalálása a kérdés, mert azt érzem, hogy így nem az üveg a tuti. Mivel az MDF, és a homokkő van kéznél, így első körben ezekkel teszek próbát.
Nálam anno a Söund Arts készülékállványban az 1cm üveglap+ 5mm üveg - (blutack közte) hozta a legjobbat.
(Igaz nem lemezjátszó, csak cd, tuner és erősítő ültek rajta).
Ha kipróbálod arra figyelj, hogy a blutack-os összeeresztés elég nehezen adja meg magát ha szétszedésről van szó.
szerk.: találtam képeket is
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- zoli73
- V.I.P.
Egy dedikált zeneszobában még megemészti az ember a látványt, de egy nappaliban nem éppen esztétikus.revox írta: ↑2025.03.02., vas. 09:14Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényesde 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényes
de 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden

halfnote.hu
halfnote.hu