A kis nappali miatt túl közel vannak a hangdobozok és szerettem volna, hogy a magasok fülmagasságba kerüljenek.
Nem volt utolsó szempont az sem, hogy az alattam lakót ne zavarjam annyira a mélyekkel....

A kis nappali miatt túl közel vannak a hangdobozok és szerettem volna, hogy a magasok fülmagasságba kerüljenek.

Mi indokolta az állványt?Gulka. írta: ↑2025.03.05., szer. 15:39Az előző 2 hónap eléggé hullámvasút volt számomra...... Úgy alakult az élet, hogy itthon maradtak a kis Bee-k és én is.
Kaptak csinos homokkal töltött állványokat (Norstone) és hangfal tüskét (Soundcare) is.
Érdekes az új hangkép számomra. Azt hiszem, hogy az első Bee-k állványokon...

Ez a "vidám" eléggé találó kifejezés. Egyszerre van benne valami a régi Obeliskek szerethető zenéléséből, és az Elixír lendületességéből. Én régebben hallottam a bemutató teremben, akkor talán az utolsó szériás StandArtok voltak rákötve, kártyás Abacus S forrással, Tidalról "etetve", és szerintem is egy "élhető" kis készülék. Valamilyen jó hangú beépített dac-os streamerrel és egy hozzá passzoló dobozzal akár végleges megoldás, vagy nívós másodrendszer része lehet.

Nekem is a trafó búgása miatt kellett, amit teljes mértékben megszüntetett. Korábban próbáltam más szűrőket, általában hatásosak voltak, de mindegyik elvitt valamit a dinamikából. Különböző mértékben, de összenyomták a zenét. Ez az, amit a Q-FLT nem csinál. Hangban hasonlót érzek, mint amit @Mathias leírt, én ehhez a nagyon mély zenei "csendeket" tenném hozzá, a trafó elcsendesedése mellé
Én a dc miatt vettem qflt-t. Így nagyon nem teszteltem "hangra". De érzek némi hatást, pozitívat. Megfogalmazni nem tudom de fókuszáltabbnak érzem a hangot, jobban "egyben van" értem ezalatt, mintha feszesebb lenne tőle a Lagrange. De persze ez csak egy vélemény.
Többen kérték, hogy jellemezzem a hangot.
Thesis da biztosan lesz,és lesz a most limitált kiadásban kapható si30 is más,most nem ugrik be milyen néven is,de hasonló beltartalommal,no meg említett Zsolt egy új hangsugárzó projektet is ami nagyon érdekesen hangzott,mert egyrészt moduláris lesz,és így a különböző szobákhoz,+ zenehallgatási szokásokhoz is igazítható.Alex_Aston írta: ↑2025.03.01., szomb. 19:29Mint mindig, ma is jó hangulatú volt a klub. Délután néztem be, terv szerint másfél órát. Lett belőle majdnem három, és szinte kellemetlenül érzem magam, hogy búcsúzni kell....![]()
Most a Grand Enigma volt bekötve. Bármilyen ügyes is a kis Herald, ami utóbbi 1-1,5 évben mindig szólt, azért szerintem ez az igazi.
Pár szám erejéig szólt a Helikon is, a Presszer féle Fényév távolságnál lett átkötve a Lagrange után. Úgy vettem észre, ez Zsolt kedvence. Legközelebb ki fogom csalni belőle a Depeche Mode-ot is![]()
Na, itt is érezhető a váltás, kb., akkora ugrás, mint Obelisk után a Lagrange. Csak itt az ár szorzó nagyon más liga... de ugye egyre feljebb haladva ez mindig hasonlóan történik.
Az utolsó 1-1,5 óra egyébként jó hangulatú beszélgetéssel telt.
És Zsolt készül egy új termék családdal, ami izgalmasan hangzik az elmondottak alapján, de majd gondolom ír róla, amikor már jónak látja, hogy érdemes.
Kíváncsi leszek, főleg azért is, mert lehet egy prototípus nálam is lesz majd vélemény formális gyanánt. Ez egyrészt nagyon felvillanyozó, másrészt nagyon megtisztelő.![]()

merida írta: ↑2025.03.02., vas. 16:22Itt látni milyen kívül-belül: https://youtu.be/zDIuIT22V2I?si=Kgqv2dIsRYjp2CG-
Ha jól tudom, 3db bemenet, távszabályzó, 2x30W
A Herald dobozokkal hallottam. Az "Obelisk" hangzásból van belecsempészve.
Csak a linkelt képről ugrott be ez,mert itt van vagy tizen + készülék egyszerre bekapcsolva,és még véletlenül sem akartam drótozni itt,és nem is az érdekelt hogy mi milyen típus,de mindegy is.Akkor úgy lehet ez hogy több elosztó,és mindegyik elött egy qflt,ok,ezt is tudjuk,nagyszerű,hallgassuk is a zenét tovább.mishow írta: ↑2025.03.02., vas. 15:44Én nemrég direkt megnéztem: sima villanyboltos - talán ikeás Koppla - elosztókat láttam. A bemenő kábel az eredeti gyárinak tűnt, egész rövidre vágva, a villásdugó pedig lengő IEC dugóra cserélve, hogy belemenjen a QFLT szűrőbe. Három aljzatos elosztókra emlékszem, gondolom azért, hogy véletlenül se lehessen túlterhelni a QFLT-et. Ha érdekes a pontos típus, azt Zsolt biztosan megmondja, a Heed tápkábelekkel kapcsolatos polémiát meg szerintem ne nyissuk meg ezredszerre is ...
![]()

Én nemrég direkt megnéztem: sima villanyboltos - talán ikeás Koppla - elosztókat láttam. A bemenő kábel az eredeti gyárinak tűnt, egész rövidre vágva, a villásdugó pedig lengő IEC dugóra cserélve, hogy belemenjen a QFLT szűrőbe. Három aljzatos elosztókra emlékszem, gondolom azért, hogy véletlenül se lehessen túlterhelni a QFLT-et. Ha érdekes a pontos típus, azt Zsolt biztosan megmondja, a Heed tápkábelekkel kapcsolatos polémiát meg szerintem ne nyissuk meg ezredszerre is ...
Vajon milyen elosztóba dugja,(fér el) Zsolt ezt a sok harcra kész,tehát bekapcsolt vasat,legközelebb belesek már mögéjük is,és meglesem.