Kis írta: ↑2025.03.01., szomb. 10:21
de ennyi bődületes sületlenséget ide büfögni ekkora nagy arcal, na ez visz mindent.
Ehh. Írtam egy hozzászólást pár napja, mik az általam ismert lehetséges alternatívák használt házimozi processzorokra pár száz ezerért. Illetve megpróbáltam felsorolni pro és kontra mi szól mi mellett, milyen hátrányokkal. Próbáltam annyira pártatlanul leírni, amennyire lehet. Szerintem ez elvárható lenne mindenkitől.
"de ha az ember nem akarja magát nevetségessé tenni legalább utána olvas mielőtt hülyét csinál magából.
Kinai alkatrészekkel van tele, meg hogy ingyen sem kéne...

"
Nem kellene annyira kiakadni amiatt, hogy az általad készüléket kritizálta valaki, hogy elkezdesz lehülyézni másokat. Ettől a tény még tény marad. Az Emotiva készülékeket a kínai Tonewinner gyártja. Mondjuk manapság ami nem Made in China, az hamisítvány.

Másrészt a D2V3D egy Made in Canada by Sonic Frontiers készülék. Ez van akinek szempont, van akinem nem az.
"Az Emotiva xmc-1 fele annyi idős és nyilván sokkal fejlettebb konverterekkel és áramkörökkel rendelkezik, mint az ősrégi Anthem D2"
Miért nyilvánvaló, hogy egy harmad/negyed annyiba kerülő készülékben sokkal fejlettebb konverterek meg áramkörök vannak?
Az Anthemben AKM AK4395 24-Bit/192kHz Delta-Sigma chipek dolgoznak. Az Emotivában Burr-Brown 24/192 DSD1796 dolgozik. Ez lenne a sokkal fejlettebb? A dac önmagában amúgy is semmi. Pár dolláros tétel. Az egész az implementáción múlik. A tápoláson, tápszűrésen, analóg fokozatok megépítettségének a minőségén. Az alkalmazott dac chip önmagában semmire nem garancia. Ilyen Burr Brown chipet egyébként most is vásárolhatsz kemény 6-7 dolláros pénzekért. A DSP az valóban erősebb az Emotivában, valószínűleg a Dirac miatt, csak hogy korrektek maradjunk.
"Az xmc1 fele annyi idős, mint a 18 éves D2V, ami időzített bomba."
Valamikor 2015 vége / 2016 eleje körül jött ki az AVM60. Az AVM50V többet nem volt kapható, de a D2V3D egészen az AVM90 megjelenéséig a cég csúcsmodellje volt 10.000 dolláros/eurós áron. Az AVM90 pedig talán valamikor 2022 vége fele jelenhetett meg. A D2V3D (illetve az upgrade a régebbi készülékekre) pedig 2012 környékén jött ki, szóval akárhogy számolom, nem jön ki a matek, hogy 18 éves lenne. 2012 és 2022 között akár hány éves is lehet. Szóval ne ferdítsük már a valóságot, ha kérhetném.
Mindezt félretéve, véleményem szerint pont annyira időzített bomba lehet mindkét készülék, mint a másik. Mert egy használt készüléknél nagyon sok múlik azon, hogy az előző tulajok hogy használták. Én személy szerint nyugodt szívvel megvenném mindkettőt, úgyis a használt készülék lottó fogja eldönteni, melyik romlik el, és melyik nem. Felesleges ilyen szinten elfogult lenni. De valahogy mégis sokkal több meghibásodott Emotiváról olvasni, mint Anthemről. Pedig kötve hiszem, hogy többet eladnának belőle. Szóval valahogy mégis az Emo tűnik a nagyobb rizikónak.
"érdemes egy 15-20 éves procin 5.1-ben megnézni egy filmet és ugyanazt megnézni egy 5 éves hasonló szintű procin. Nyilván lesz különbség méghozzá nem is kicsi.
Ostobaság lenne egy lapon említeni 18 éves Anthem proci surround teljesítményét egy 10 évvel fiatalabb Emotiva xmc-1 csúcs processzoréval, amit az összes teszten maximum pontszámmal értékeltek az elmúlt években és az összes szaklap csak dicsérte."
Na ez az ami felteszi az i betűre a pontot. Egyszer még csak 18 éves,máskor már 20 éves. Ezek a használt processzorok amikről beszélünk, inkább 12-14 évesek. 20 éve még a dvd korszakot éltük HD hangok nélkül. Úgy nagyjából 2006 körül jött a Blu Ray korszak. Egyébként az Anthem D2V3D ahogy írtam fentebb, 2012-es kiadás. Az XMC1 2014 vége. Hol van 10 év a két készülék között? A D2V 2008-9 körüli, még ott sincs meg a 10 év. Egyébként pedig pont az 5.1 hang ami nagyjából hasonlóan fog szólni. Ha lesz is különbség, nem lesz nagy. Ha pedig valami ki szoktak emelni a vájt fülő sztereósok is a D2V széria kapcsán, az a jó 5.1 hang és a processzorok között kiemelkedő sztereó hangminőség, illetve a sztereó xlr ki és bemenetek megléte, ami miatt igényes sztereó rendszerbe is illeszthető a készülék. De visszatérve az 5.1 hangra. Hallottam XMC-1-et is már jópárszor, AVM60-at, AVM70-et(cimborám 20 percre lakik tőlem elhiheted nem egyszer voltam nála), Lexicon MC10-et, meg Storm Audio-t is. Ha valami, akkor pont az 5.1 hang az, amiben egy régebbi Anthem igen derekasan állja a sarat a mai napig. Ahogy az XMC1 is. Látod, nekem nem büdös elismerni, ha valami jó.
Ez a tesztek meg szaklapok folyamatos szajkózása pedig igen erőlködés szagú már. Ennyi erőből nézd meg akármelyik másik processzornak a tesztjeit. Azokat is mindenhol istenítik a szaklapok. De a legtöbb ilyen"teszt" fabatkát sem ér. Fizetett szubjektív hozsannázás a nagy része. A másik pedig, hogy mindig mindent a saját ársávjához mérten értékelnek. Az Emo-t a 2500 dolláros ársávja szerint. A D2V3D-t, vagy egy Lexikon MC10-et pedig a 8-10.000 dolláros ársáv szerint