Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Re: Házimozi erősítők, processzorok

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Kis írta:
2025.03.01., szomb. 16:28
Lenne egy-két dolog, amit kiigazítanék.
Ha vissza olvasol én egyszer sem említek D2VD3 procit és azt sem írtam sehol, hogy mikor gyártották azt. Én kizárólag a 2006- 2007-ben gyártott Anthem AVM50V és D2v procikról beszéltem.
Az rendben van, hogy te egyszer se említesz D2V3D procit, de viszont ha visszaolvasol,rajtad kívül mindenki csak arról beszélt. Senki nem beszélt D2-ről rajtad kívül.
Mindenesetre az látszik, hogy össze vissza kevered a típusoka illetve könnyelműen dobálózol a 18-20 éves jelzőkkel, csak hogy minden áron igazad legyen. De akkor legalább vennéd a fáradtságot, hogy utánanézz hogy valóban mi mikortól létezett. Anthemből van a D2 ill. az AMV50. Ez a két típus az, amit 2006-tól gyártottak. Hdmi csatlakozójuk már van,de ezek még nem tudnak HD hangokat dekódolni. Nem is beszélt róluk senki, de te mindenáron ezeket hozod fel példának. Aztán van a D2V és az AVM50V ami már tudja a HD-t hangokat és hdmi 1.3-as panellal kerültek forgalomba. Ezek 2009-10 körüliek. 2012-től van a D2V3D, ami már hdmi 1.4 paneles, illetve az AVM50V is megkapta az upgrade-et. Akinek régebbi készüléke volt, annak 1000 dolcsiért lehetett upgradelni a korábbi modelleket a hivatalos disztribútorokon keresztül. https://hometheaterreview.com/anthem-an ... vm-50v-3d/ Mi mindvégig erről beszéltünk. A másik gond a gondolatmeneteddel ott van, hogy ha a D2V3D jól szól 5.1-ben, márpedig jól szól, akkor a D2V is pont ugyanolyan jó, mert csak a HDMI panel a különbség.
Kis írta:
2025.03.01., szomb. 16:28
Akárhogy is nézzük 10 év és 18 év között elektronika fejlesztésben jelentős a különbség, kiemelten a sok csatornás üzemmódra fókuszálva.
Ne legyél abban biztos, hogy a 10 éves Skodád jobb, mint a 18 éves Mercedes. De tényleg nem akarom tovább fingfűrészelni a semmit. 300 ezer környékén illetve alatt egy xmc1 tényleg nagyon jó vétel. Főleg ha hdmi 2.0 paneles. De ettől többet én nem adnék érte. 500 ezer körül már Arcam AV860-at lehet szerezni, amin a Lexicon MC10 is alapul.

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: Kis »

DeLorean írta:
2025.03.01., szomb. 17:11
Azért, hogy a matek is kijöjjön - 10%kb R.G véleménye.
Ne bántsuk - jó az és mindenkinek más tetszik.
:smile32:
Ez a téves elmélkedés csak a te negatív agyszüleményed egyike.
Most én is bemásolhatnék különböző fórumokról istenítő pozitív véleményeket és nem ennyit amit nagy nehezen össze kukáztál hanem 100x annyi pozitív véleményt. Mindenki tudja itt, hogy ami neked van mindig az a legjobb és lehet az a legnagyobb fos, akkor is az a legjobb szerinted. Ha csak 10% lenne az akinek megfelel az xmc-1 akkor nem mindenki menekülne tőle? Nem lenne tele xmc-1 hirdetésekkel a fórum? Fél éve nem volt xmc-1 eladó.
Hogy van ez? Hű de nagyon menekül tőle mindenki. Ne kínozd magad, mert semmit nem értél el vele.
Ami jó az jó és az xmc-1 az egyik valaha gyártott legjobb proci 36_1_11.gif

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Azért, hogy a matek is kijöjjön - 10%kb R.G véleménye.
Ne bántsuk - jó az és mindenkinek más tetszik.
:smile32:

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A külföldi vélemények túlnyomó része talán fedi az itteni nézeteket is.
10% kb brutális módon nyomja a pozitív véleményt és hasonlóan akár személyeskedésbe menőkig magasztalja az Emotiva cuccokat.

A 80% kb ilyesmi véleményeken van:

"Not an unpopular opinion at all. The Emotiva processors/AVRs are notoriously garbage. Plenty of people on AVSForums have had issues with them.

Seems to mostly be software based issues, and Emotiva either doesn't have a good software team or they don't given them the proper resources. The hardware appears to be stripped down rebadged Tonewinner stuff."
-----
"literally every forum and subreddit says to avoid their processors."
-----
"Pure trash. Avoid at all cost"

A teszteken és méréseken is jól szerepelnek az Emotiva termékek.

Nekem az utolsó a véleményem, amit le is írtam - Pure trash. Avoid at all cost.
Ha valaki Emotiva készüléket vesz - azért szurkolok neki!

:tutiok:

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

-KP- írta:
2025.03.01., szomb. 14:21
Kis írta:
2025.03.01., szomb. 10:21

de ennyi bődületes sületlenséget ide büfögni ekkora nagy arcal, na ez visz mindent.
Ehh. Írtam egy hozzászólást pár napja, mik az általam ismert lehetséges alternatívák használt házimozi processzorokra pár száz ezerért. Illetve megpróbáltam felsorolni pro és kontra mi szól mi mellett, milyen hátrányokkal. Próbáltam annyira pártatlanul leírni, amennyire lehet. Szerintem ez elvárható lenne mindenkitől.

"de ha az ember nem akarja magát nevetségessé tenni legalább utána olvas mielőtt hülyét csinál magából.
Kinai alkatrészekkel van tele, meg hogy ingyen sem kéne... :D"

Nem kellene annyira kiakadni amiatt, hogy az általad készüléket kritizálta valaki, hogy elkezdesz lehülyézni másokat. Ettől a tény még tény marad. Az Emotiva készülékeket a kínai Tonewinner gyártja. Mondjuk manapság ami nem Made in China, az hamisítvány. :smile29: Másrészt a D2V3D egy Made in Canada by Sonic Frontiers készülék. Ez van akinek szempont, van akinem nem az.

"Az Emotiva xmc-1 fele annyi idős és nyilván sokkal fejlettebb konverterekkel és áramkörökkel rendelkezik, mint az ősrégi Anthem D2"

Miért nyilvánvaló, hogy egy harmad/negyed annyiba kerülő készülékben sokkal fejlettebb konverterek meg áramkörök vannak?

Kép

Kép

Az Anthemben AKM AK4395 24-Bit/192kHz Delta-Sigma chipek dolgoznak. Az Emotivában Burr-Brown 24/192 DSD1796 dolgozik. Ez lenne a sokkal fejlettebb? A dac önmagában amúgy is semmi. Pár dolláros tétel. Az egész az implementáción múlik. A tápoláson, tápszűrésen, analóg fokozatok megépítettségének a minőségén. Az alkalmazott dac chip önmagában semmire nem garancia. Ilyen Burr Brown chipet egyébként most is vásárolhatsz kemény 6-7 dolláros pénzekért. A DSP az valóban erősebb az Emotivában, valószínűleg a Dirac miatt, csak hogy korrektek maradjunk.

"Az xmc1 fele annyi idős, mint a 18 éves D2V, ami időzített bomba."
Valamikor 2015 vége / 2016 eleje körül jött ki az AVM60. Az AVM50V többet nem volt kapható, de a D2V3D egészen az AVM90 megjelenéséig a cég csúcsmodellje volt 10.000 dolláros/eurós áron. Az AVM90 pedig talán valamikor 2022 vége fele jelenhetett meg. A D2V3D (illetve az upgrade a régebbi készülékekre) pedig 2012 környékén jött ki, szóval akárhogy számolom, nem jön ki a matek, hogy 18 éves lenne. 2012 és 2022 között akár hány éves is lehet. Szóval ne ferdítsük már a valóságot, ha kérhetném.

Mindezt félretéve, véleményem szerint pont annyira időzített bomba lehet mindkét készülék, mint a másik. Mert egy használt készüléknél nagyon sok múlik azon, hogy az előző tulajok hogy használták. Én személy szerint nyugodt szívvel megvenném mindkettőt, úgyis a használt készülék lottó fogja eldönteni, melyik romlik el, és melyik nem. Felesleges ilyen szinten elfogult lenni. De valahogy mégis sokkal több meghibásodott Emotiváról olvasni, mint Anthemről. Pedig kötve hiszem, hogy többet eladnának belőle. Szóval valahogy mégis az Emo tűnik a nagyobb rizikónak.

"érdemes egy 15-20 éves procin 5.1-ben megnézni egy filmet és ugyanazt megnézni egy 5 éves hasonló szintű procin. Nyilván lesz különbség méghozzá nem is kicsi.
Ostobaság lenne egy lapon említeni 18 éves Anthem proci surround teljesítményét egy 10 évvel fiatalabb Emotiva xmc-1 csúcs processzoréval, amit az összes teszten maximum pontszámmal értékeltek az elmúlt években és az összes szaklap csak dicsérte."

Na ez az ami felteszi az i betűre a pontot. Egyszer még csak 18 éves,máskor már 20 éves. Ezek a használt processzorok amikről beszélünk, inkább 12-14 évesek. 20 éve még a dvd korszakot éltük HD hangok nélkül. Úgy nagyjából 2006 körül jött a Blu Ray korszak. Egyébként az Anthem D2V3D ahogy írtam fentebb, 2012-es kiadás. Az XMC1 2014 vége. Hol van 10 év a két készülék között? A D2V 2008-9 körüli, még ott sincs meg a 10 év. Egyébként pedig pont az 5.1 hang ami nagyjából hasonlóan fog szólni. Ha lesz is különbség, nem lesz nagy. Ha pedig valami ki szoktak emelni a vájt fülő sztereósok is a D2V széria kapcsán, az a jó 5.1 hang és a processzorok között kiemelkedő sztereó hangminőség, illetve a sztereó xlr ki és bemenetek megléte, ami miatt igényes sztereó rendszerbe is illeszthető a készülék. De visszatérve az 5.1 hangra. Hallottam XMC-1-et is már jópárszor, AVM60-at, AVM70-et(cimborám 20 percre lakik tőlem elhiheted nem egyszer voltam nála), Lexicon MC10-et, meg Storm Audio-t is. Ha valami, akkor pont az 5.1 hang az, amiben egy régebbi Anthem igen derekasan állja a sarat a mai napig. Ahogy az XMC1 is. Látod, nekem nem büdös elismerni, ha valami jó.

Ez a tesztek meg szaklapok folyamatos szajkózása pedig igen erőlködés szagú már. Ennyi erőből nézd meg akármelyik másik processzornak a tesztjeit. Azokat is mindenhol istenítik a szaklapok. De a legtöbb ilyen"teszt" fabatkát sem ér. Fizetett szubjektív hozsannázás a nagy része. A másik pedig, hogy mindig mindent a saját ársávjához mérten értékelnek. Az Emo-t a 2500 dolláros ársávja szerint. A D2V3D-t, vagy egy Lexikon MC10-et pedig a 8-10.000 dolláros ársáv szerint
Lenne egy-két dolog, amit kiigazítanék.
Ha vissza olvasol én egyszer sem említek D2VD3 procit és azt sem írtam sehol, hogy mikor gyártották azt.
Én kizárólag a 2006- 2007-ben gyártott Anthem AVM50V és D2v procikról beszéltem. Ehhez képest az Emotiva proci 2015-ben jelent meg. (2014.ben csak a bejelentés volt) Akárhogy is nézzük 10 év és 18 év között elektronika fejlesztésben jelentős a különbség, kiemelten a sok csatornás üzemmódra fókuszálva. Ez sztereóra már sajnos nem igaz az AV erősítőknél.
A műszaki és technológiai részébe most nem mélyednék bele, mert ahogy látom az egy jó hosszú vita lenne és nem nagyon értenénk egyet.

Volt jó sok erősítőm processzorom és több lehetőségem, hogy összehasonlítsam őket ugyanabban a rendszerben. Még azonos gyártó erősítőjénél is tapasztaltam jelentős különbséget 5.1 / 7.1 felállásban ugyanabban a rendszerben. Pl Marantz 8801 vs 8802 között, pedig ott nem volt akkora korkülönbség. Lehet szépíteni, de 18 év az 18 év. Közel sem tudja már ennyi idős erősítő azokat a gyári paramétereket amivel a gyártósort újonnan elhagyta. Minden alkatrésznek valamilyen szinten romlik a teljesítménye 15-20 év alatt.

Emotiva gyártás Kína stb..
Az Emotiva XMC-1 procit az USA.ban gyártották és fehér emberek kézzel rakták össze minden darabját. Ezt gyakran és büszkén reklámozta a gyártó, még bemutató videó is készült róla.

https://www.youtube.com/watch?v=pNeKmHKJdl8

1:30 - 2:30 között látható. (egy kínait sem látni a videón)

Az Anthemről nem találtam semmi olyan tartalmat ami bizonyítaná, hogy nem Kínában gyártják, de ez nem is érdekes.

Azt elfogadom, hogy vannak részrehajló tesztek, amik kicsit jobb színben tüntetettnek fel egyes erősítőt. Azért azt senki nem híheti el, hogy Amerikától Európáig, Kínától Japánig kivétel nélkül országok és határok nélkül miden neves szakembert lefizettek hogy hamis véleményt és maximális pontszámokat osztogassanak. Az kizárt!

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

-KP- írta:
2025.03.01., szomb. 14:25
Cseneles írta:
2025.03.01., szomb. 12:17
Azért az nagyon nem mind1, hogy egy sportautot egy hétköznapi sofőr vagy egy verseny pilóta tesztel. Véleményt is lehet alkotni processzorok hang minőségről csak az sem mindegy, hogy egy valóban minőséget képviselő végfok és hangfalpárossal elemezzük, vagy itt a többség álltál használt PA zenekari/kereskedelmi moziba tervezett ládákon, kompressziós magasakkal😉 A legolcsóbb D osztályú és kapcsolóüzemű tapokról a végfokokban meg jobb ha szót sem említek.😁
Szerintem azért te is eléggé elfolgultan nyilatkozol. Nálad a jó hang nagy része a jó szoba akusztikád és a minidsp-vel létrehozott speckó 4 szubos felállásából jön. Ha kicserélnéd az XMC1-et egy másik Anthem,Arcam,Lexicon procira, az is pont olyan jól szólna 5.1-ben.
Szerintem mindennek az alapja a jó lehallgató helység. Mindenkinek ezzel kellene kezdenie mind stereo mind házimozi terén.
Abszolút nem vagyok elfogult mert még mindig tartom azt hogy a kapott hang minőségéért 90%-ban a végfok és a hangfalak felelősek. Egy jobb minőségű hangfal még egy belépő kategóriás végfokkal is jobban fog szólni. Ez fordítottan nem igaz! Hiába a csúcs processzorok, pontos precíc hang lesz a végeredmény de a minőségről csak is kizárólag a végfokok és hangsugárzók útján nyilatkozhatunk. 500000ft ársezgmensig nem tudsz jobb alternatívát mint az XMC1(Dirac). 600000ft körül persze megjelenik az AVM60(ARC) Atmos képességgel ami sok csatornára alternatíva. 750-800000ft ért ott a Lexicon MC10(Dirac) és az Emotiva XMC2(Dirac). Én elégedett vagyok az XMC1-el és bugmentes nálam visszatekintve az elmúlt 5évre. Egyedül a 4K hdr akasztja ki de ez nem csoda mivel az enyém hdmi 1.4 panellal szerelt nem a 2.0 változat. 4K 23.976hz és 60hz sima liba neki 4,4,4 10biten. A HDR ért úgy is a madVR felel.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Cseneles írta:
Azért az nagyon nem mind1, hogy egy sportautot egy hétköznapi sofőr vagy egy verseny pilóta tesztel. Véleményt is lehet alkotni processzorok hang minőségről csak az sem mindegy, hogy egy valóban minőséget képviselő végfok és hangfalpárossal elemezzük, vagy itt a többség álltál használt PA zenekari/kereskedelmi moziba tervezett ládákon, kompressziós magasakkal😉 A legolcsóbb D osztályú és kapcsolóüzemű tapokról a végfokokban meg jobb ha szót sem említek.😁
Szerintem azért te is eléggé elfolgultan nyilatkozol. Nálad a jó hang nagy része a jó szoba akusztikád és a minidsp-vel létrehozott speckó 4 szubos felállásából jön. Ha kicserélnéd az XMC1-et egy másik Anthem,Arcam,Lexicon procira, az is pont olyan jól szólna 5.1-ben.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Az megint nem jut senki eszebe, hogy valakinek ez a tapasztalata es igenye, valakinek az?!?!?!
Valakinek ez jon be, valakinek az...
Ha egy valami lenne tokeletes mindenkinek akkor csak az lenne a vilagon es kesz. Valaki a pro vonalat keresi valaki nem, valaki keveri. Nekem is volt es van is Emotiva keszulekem, vannak esetleg nyugok, de el kell donteni, higy az nekem megfelel ugy vagy sem. Volt xmc 1 is es xmc2 is nekem, de egyikkel sem voltak olyan nagy problemam mint amiket sokaktol hallok, de nem voltak tokeletesek az biztos, de azokkal en egyutt tudtam elni egy darabig. Hangra viszont nekem nagyon bejott mind a ketto. Higy mas markt is ide vegyunk, pl: az Arcamnak, a Lexiconnak is vannak szoftveres problemai... Tapasztalataim alapjan szinte csak a Marantznak nincs vagy neki a legkevesebb ( fontos kiemelni, higy az en tapasztalatom alapjan) en visszasirom a '90 evek japan autoit, valakik hanynak toluk... Akkor hol is van az igazsag? Valoszinuleg mindenhol, mert mindenki a maga igazat hajtogatja es azt veli igaznak
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kis írta:

de ennyi bődületes sületlenséget ide büfögni ekkora nagy arcal, na ez visz mindent.
Ehh. Írtam egy hozzászólást pár napja, mik az általam ismert lehetséges alternatívák használt házimozi processzorokra pár száz ezerért. Illetve megpróbáltam felsorolni pro és kontra mi szól mi mellett, milyen hátrányokkal. Próbáltam annyira pártatlanul leírni, amennyire lehet. Szerintem ez elvárható lenne mindenkitől.

"de ha az ember nem akarja magát nevetségessé tenni legalább utána olvas mielőtt hülyét csinál magából.
Kinai alkatrészekkel van tele, meg hogy ingyen sem kéne... :D"

Nem kellene annyira kiakadni amiatt, hogy az általad készüléket kritizálta valaki, hogy elkezdesz lehülyézni másokat. Ettől a tény még tény marad. Az Emotiva készülékeket a kínai Tonewinner gyártja. Mondjuk manapság ami nem Made in China, az hamisítvány. :smile29: Másrészt a D2V3D egy Made in Canada by Sonic Frontiers készülék. Ez van akinek szempont, van akinem nem az.

"Az Emotiva xmc-1 fele annyi idős és nyilván sokkal fejlettebb konverterekkel és áramkörökkel rendelkezik, mint az ősrégi Anthem D2"

Miért nyilvánvaló, hogy egy harmad/negyed annyiba kerülő készülékben sokkal fejlettebb konverterek meg áramkörök vannak?

Kép

Kép

Az Anthemben AKM AK4395 24-Bit/192kHz Delta-Sigma chipek dolgoznak. Az Emotivában Burr-Brown 24/192 DSD1796 dolgozik. Ez lenne a sokkal fejlettebb? A dac önmagában amúgy is semmi. Pár dolláros tétel. Az egész az implementáción múlik. A tápoláson, tápszűrésen, analóg fokozatok megépítettségének a minőségén. Az alkalmazott dac chip önmagában semmire nem garancia. Ilyen Burr Brown chipet egyébként most is vásárolhatsz kemény 6-7 dolláros pénzekért. A DSP az valóban erősebb az Emotivában, valószínűleg a Dirac miatt, csak hogy korrektek maradjunk.

"Az xmc1 fele annyi idős, mint a 18 éves D2V, ami időzített bomba."
Valamikor 2015 vége / 2016 eleje körül jött ki az AVM60. Az AVM50V többet nem volt kapható, de a D2V3D egészen az AVM90 megjelenéséig a cég csúcsmodellje volt 10.000 dolláros/eurós áron. Az AVM90 pedig talán valamikor 2022 vége fele jelenhetett meg. A D2V3D (illetve az upgrade a régebbi készülékekre) pedig 2012 környékén jött ki, szóval akárhogy számolom, nem jön ki a matek, hogy 18 éves lenne. 2012 és 2022 között akár hány éves is lehet. Szóval ne ferdítsük már a valóságot, ha kérhetném.

Mindezt félretéve, véleményem szerint pont annyira időzített bomba lehet mindkét készülék, mint a másik. Mert egy használt készüléknél nagyon sok múlik azon, hogy az előző tulajok hogy használták. Én személy szerint nyugodt szívvel megvenném mindkettőt, úgyis a használt készülék lottó fogja eldönteni, melyik romlik el, és melyik nem. Felesleges ilyen szinten elfogult lenni. De valahogy mégis sokkal több meghibásodott Emotiváról olvasni, mint Anthemről. Pedig kötve hiszem, hogy többet eladnának belőle. Szóval valahogy mégis az Emo tűnik a nagyobb rizikónak.

"érdemes egy 15-20 éves procin 5.1-ben megnézni egy filmet és ugyanazt megnézni egy 5 éves hasonló szintű procin. Nyilván lesz különbség méghozzá nem is kicsi.
Ostobaság lenne egy lapon említeni 18 éves Anthem proci surround teljesítményét egy 10 évvel fiatalabb Emotiva xmc-1 csúcs processzoréval, amit az összes teszten maximum pontszámmal értékeltek az elmúlt években és az összes szaklap csak dicsérte."

Na ez az ami felteszi az i betűre a pontot. Egyszer még csak 18 éves,máskor már 20 éves. Ezek a használt processzorok amikről beszélünk, inkább 12-14 évesek. 20 éve még a dvd korszakot éltük HD hangok nélkül. Úgy nagyjából 2006 körül jött a Blu Ray korszak. Egyébként az Anthem D2V3D ahogy írtam fentebb, 2012-es kiadás. Az XMC1 2014 vége. Hol van 10 év a két készülék között? A D2V 2008-9 körüli, még ott sincs meg a 10 év. Egyébként pedig pont az 5.1 hang ami nagyjából hasonlóan fog szólni. Ha lesz is különbség, nem lesz nagy. Ha pedig valami ki szoktak emelni a vájt fülő sztereósok is a D2V széria kapcsán, az a jó 5.1 hang és a processzorok között kiemelkedő sztereó hangminőség, illetve a sztereó xlr ki és bemenetek megléte, ami miatt igényes sztereó rendszerbe is illeszthető a készülék. De visszatérve az 5.1 hangra. Hallottam XMC-1-et is már jópárszor, AVM60-at, AVM70-et(cimborám 20 percre lakik tőlem elhiheted nem egyszer voltam nála), Lexicon MC10-et, meg Storm Audio-t is. Ha valami, akkor pont az 5.1 hang az, amiben egy régebbi Anthem igen derekasan állja a sarat a mai napig. Ahogy az XMC1 is. Látod, nekem nem büdös elismerni, ha valami jó.

Ez a tesztek meg szaklapok folyamatos szajkózása pedig igen erőlködés szagú már. Ennyi erőből nézd meg akármelyik másik processzornak a tesztjeit. Azokat is mindenhol istenítik a szaklapok. De a legtöbb ilyen"teszt" fabatkát sem ér. Fizetett szubjektív hozsannázás a nagy része. A másik pedig, hogy mindig mindent a saját ársávjához mérten értékelnek. Az Emo-t a 2500 dolláros ársávja szerint. A D2V3D-t, vagy egy Lexikon MC10-et pedig a 8-10.000 dolláros ársáv szerint

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeLorean írta:
2025.03.01., szomb. 13:40
Kis írta:
2025.03.01., szomb. 13:28
Olvasd el újra kit idéztem! Hátha az jobban megy, mint egy Emotiva processzorral való szerencsétlenkedés. A beállítás tudás hiányáról már nem is beszélve. :kapdelm:
Kis írta, Kis idézte.
Nem te vagy Kis?

Egy Kis-it nem ártana odafigyelni mit csinálsz.
Ha gondolod szívesen segítek a fórum megfelelő használatában.

A beállítás hiánya kis-it szintén vicces!
31_1_21.gif
Már csak ebbe tudsz belekapaszkodni? Nyilván a szöveg környezetből azonnal kiderül, hogy kinek a levelére reagáltam, de lovagolhatsz rajta ha ekkora örömöt jelent.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kis írta:
2025.03.01., szomb. 13:28
Olvasd el újra kit idéztem! Hátha az jobban megy, mint egy Emotiva processzorral való szerencsétlenkedés. A beállítás tudás hiányáról már nem is beszélve. :kapdelm:
Kis írta, Kis idézte.
Nem te vagy Kis?

Egy Kis-it nem ártana odafigyelni mit csinálsz.
Ha gondolod szívesen segítek a fórum megfelelő használatában.

A beállítás hiánya kis-it szintén vicces!
31_1_21.gif

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cseneles írta:
többség álltál használt PA zenekari/kereskedelmi moziba tervezett ládákon, kompressziós magasakkal😉 A legolcsóbb D osztályú és kapcsolóüzemű tapokról a végfokokban meg jobb ha szót sem említek.😁
Azon csodálkoznék, ha a többség PA rendszereket használna. Minőségi zenére, vagy mozira kizártnak tartom.
Köztudott, hogy nem arra találták ki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kis 2025.03.01., szomb. 13:40-kor.

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeLorean írta:
2025.03.01., szomb. 12:14
Kis írta:
2025.03.01., szomb. 10:33
Ha már említetted a Sinad is a legjobbak közé sorolja az xmc-1 procit. Olyan felsőkategóriás erősítőket előzz meg a teszten, amik 2-3x annyiba kerülnek. 36_1_11.gif
Te most magadat idézted és igazad adtál magadnak?

:fekverohog:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kis 2025.03.01., szomb. 13:36-kor.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cseneles írta:
Ezt most nekem szántad?
:D

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kis írta:
2025.03.01., szomb. 10:33
Ha már említetted a Sinad is a legjobbak közé sorolja az xmc-1 procit. Olyan felsőkategóriás erősítőket előzz meg a teszten, amik 2-3x annyiba kerülnek. 36_1_11.gif
Te most magadat idézted és igazad adtál magadnak?

:fekverohog:

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kis írta:
Emotiva XMC-1 ről sok mindent lehet olvasni, de ennyi bődületes sületlenséget ide büfögni ekkora nagy arcal, na ez visz mindent. Rendben van, ha valakinek ennyire nincs tapasztalata a szóban forgó processzorral kapcsolatban, de ha az ember nem akarja magát nevetségessé tenni legalább utána olvas mielőtt hülyét csinál magából.

Kinai alkatrészekkel van tele, meg hogy ingyen sem kéne... :D

Minden valamire való felsőkategóriás erősítőbe megtalálod a kínában gyártott alkatrészek tömkelegét. Szinte minden Kínában készül ha eddig nem mondták volna. Tramp éppen ezen dolgozik, hogy ez megváltozzon, de ez most mellékes.

A másik. Emotiva XMC1-ről olvastál teszteket? Ajánlom a google keresőt.
Minden teszten hangminőségre az xmc1 a maximális pontszámot kapta. Feltételezem, hogy a neves szakemberek nem süketek, pláne nem az összes. Az nagyon furcsa lenne, hogy kivétel nélkül a szaksajtó istenítette az xmc1-et és akinek van, mindenki megvan vele elégedve, miközben annyira rossz ahogy te állítod. Ha ennyire rossz, hogy lehet, hogy ennyire jó véleménnyel vannak róla? Akik valóban értenek hozzá és különböző rendszerekben tesztelték, mind kivétel nélkül a legjobbak közé sorolják.

Nem lehet, hogy rossz végén mentél be az egyirányú utcába ?
Az fel sem merül benned, hogy nem értesz hozzá és nem tudtál megfelelően beállítani egy processzort?

Ide linkelhetnék rengeteg tesztet neves elismert szakemberek elismerő véleményükkel, de gondolom ez sem hatna meg.
:D

Igen, sajnos mindig leszek olyanok, akiket nem érdekel a valóság.

Tramp az Trump egyébként - a többi is sületlenség.

De ahogy kezdtem - az Emotiva egy bullshit. Ha neked az kell - használd egészséggel.
Én inkább mást használok és azt ajánlom mindenkinek, aki megkérdez.
:tutiok:

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kis írta:
2025.02.28., pén. 23:05
Érdekes amit írsz, mert nekem volt több UMC-1 processzorom csak a baj volt velük. Beszámolásból került hozzám egy fekete hátlapos (nem tudtam hogy van olyan is) és az volt az első UMC-1 ami nem fagyott le állandóan és nem kellett hangváltásoknál újraindítani. Az xmc-1 szintén nagy szenvedés volt eleinte, de jöttek a hibajavítások amik megoldották a nyűgjeit. A beállításokkal minden rendben volt és nem is értem mitől lenne nehéz beállítani. Az újabb emokkal más a helyzet, nekem sem kellene egyik sem, míg a hibákat nem orvosolják. Az XMC-1 szuper jó processzor, bármikor szívesen beszámolom ha úgy van, mert nagyon szerettem és minden szempontból nagyon megvoltam vele elégedve.
A régi Anthem D2v a kora miatt ingyen sem kéne, mert egy időzített bomba és bármikor tönkre mehet benne valami.
Nyilván fiatalabb erősítőnél is fennál a meghibásodás lehetősége, de egy 18 éves erősítőnél jóval nagyobb az esély rá.
Én biztos nem vállalnám be. :nonononono:

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeLorean írta:
2025.03.01., szomb. 09:56
Cutler írta:
2025.02.28., pén. 21:49
Nekem ingyen se nagyon kellene Emotiva. Umc-1 volt az egyik legjobb processzoruk, mert bár nem volt hibátlan, de legalább olcsó volt. Xmc-1 esetleg említésre méltó, de sok sikert a beállításához. Cseneles is vért izzadt, nem kevés ideig, mire jó hangot tudott vele összehozni. Az meg nem kicsi túlzás, hogy Anthem-ből, csak egy Avm-90 tudná megszorongatni.
Én Turbo fórumtárshoz hasonlóan Anthem fele indulnék el, egy D2V3 lehet, hogy régi, de jó hangot tudott csinálni. Ha nem egy akusztikai rémálom a szoba, viszonylag egyszerűen nagyon jó hangot lehet az ARC -al kihozni belőle.
Nem nagyon lehet meggyőzni az Emotiva rajongókat.
Nem is kell.

"RETHINK HIGH-END"

Majdnem az összes Emotiva volt nálam. Proci is, végfok is.

OK, javították a hibákat és sok esetben megfelelően működik. Azért kis szerencse kell hozzá most is.

Nem akarom az összes tapasztalatot leírni - van sok. Sok szenvedés, sok gondolkodás, várakozás, "na majd később jobb lesz", ne add fel dolog.

Mondjuk azt írom le, hogy szépen beállítottam az Emotiva RMC 1L processzort, miután 2 napig semmi képet nem sikerült elővarázsolni HDMI gondok miatt nálam. Beállítottam Dirac-kal + hatalmas várakozással kezdtem meghallgatni. Azért az egy csúcs cucc. Jó drága is, high-end színvonal.
Majdnem elsírtam magam, olyan szar volt a hang.
De nyugodtan mondjátok - hülye voltál, nem tudtad beállítani. OK, legyen.

Amit Cutler is írt és én is - ha valaki azt mondaná itt egy bármilyen Emotiva ingyen - nem kellene. OK, ez kicsit durván hangzik. Ingyen azért jó lenne, vagy nem? Hát nem!
Ugyanezt tudom mondani a végfokaikra.

Emotiva? :ohnoohnoohno:

Az "Anthem AVM90 tudná megszorongatni" egyszerűen nevetséges állítás bármelyikre.
Sajnos ezek az infók terjednek el és ezért vásárolnak sokan.

Nem tudja megszorongatni. Az Anthem AVM90 mérföldekkel jobb mindegyiknél. Az AVM70 is, A D2V is és minden más, amit az Anthem cég készített. Az Anthem végfokok is sokkal jobbak. Nem kicsit, nagyon. :smile32:

Emotiva XMC-1 ről sok mindent lehet olvasni, de ennyi bődületes sületlenséget ide büfögni ekkora nagy arcal, na ez visz mindent. Rendben van, ha valakinek ennyire nincs tapasztalata a szóban forgó processzorral kapcsolatban, de ha az ember nem akarja magát nevetségessé tenni legalább utána olvas mielőtt hülyét csinál magából.

Kinai alkatrészekkel van tele, meg hogy ingyen sem kéne... :D

Minden valamire való felsőkategóriás erősítőbe megtalálod a kínában gyártott alkatrészek tömkelegét. Szinte minden Kínában készül ha eddig nem mondták volna. Tramp éppen ezen dolgozik, hogy ez megváltozzon, de ez most mellékes.

A másik. Emotiva XMC1-ről olvastál teszteket? Ajánlom a google keresőt.
Minden teszten hangminőségre az xmc1 a maximális pontszámot kapta. Feltételezem, hogy a neves szakemberek nem süketek, pláne nem az összes. Az nagyon furcsa lenne, hogy kivétel nélkül a szaksajtó istenítette az xmc1-et és akinek van, mindenki megvan vele elégedve, miközben annyira rossz ahogy te állítod. Ha ennyire rossz, hogy lehet, hogy ennyire jó véleménnyel vannak róla? Akik valóban értenek hozzá és különböző rendszerekben tesztelték, mind kivétel nélkül a legjobbak közé sorolják.

Nem lehet, hogy rossz végén mentél be az egyirányú utcába ?
Az fel sem merül benned, hogy nem értesz hozzá és nem tudtál megfelelően beállítani egy processzort?

Ide linkelhetnék rengeteg tesztet neves elismert szakemberek elismerő véleményükkel, de gondolom ez sem hatna meg.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Elfogadom ezt a tapasztalatot, véleményt is. ízlések és pofonok.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
Nekem ingyen se nagyon kellene Emotiva. Umc-1 volt az egyik legjobb processzoruk, mert bár nem volt hibátlan, de legalább olcsó volt. Xmc-1 esetleg említésre méltó, de sok sikert a beállításához. Cseneles is vért izzadt, nem kevés ideig, mire jó hangot tudott vele összehozni. Az meg nem kicsi túlzás, hogy Anthem-ből, csak egy Avm-90 tudná megszorongatni.
Én Turbo fórumtárshoz hasonlóan Anthem fele indulnék el, egy D2V3 lehet, hogy régi, de jó hangot tudott csinálni. Ha nem egy akusztikai rémálom a szoba, viszonylag egyszerűen nagyon jó hangot lehet az ARC -al kihozni belőle.
Nem nagyon lehet meggyőzni az Emotiva rajongókat.
Nem is kell.

"RETHINK HIGH-END"

Majdnem az összes Emotiva volt nálam. Proci is, végfok is.

OK, javították a hibákat és sok esetben megfelelően működik. Azért kis szerencse kell hozzá most is.

Nem akarom az összes tapasztalatot leírni - van sok. Sok szenvedés, sok gondolkodás, várakozás, "na majd később jobb lesz", ne add fel dolog.

Mondjuk azt írom le, hogy szépen beállítottam az Emotiva RMC 1L processzort, miután 2 napig semmi képet nem sikerült elővarázsolni HDMI gondok miatt nálam. Beállítottam Dirac-kal + hatalmas várakozással kezdtem meghallgatni. Azért az egy csúcs cucc. Jó drága is, high-end színvonal.
Majdnem elsírtam magam, olyan szar volt a hang.
De nyugodtan mondjátok - hülye voltál, nem tudtad beállítani. OK, legyen.

Amit Cutler is írt és én is - ha valaki azt mondaná itt egy bármilyen Emotiva ingyen - nem kellene. OK, ez kicsit durván hangzik. Ingyen azért jó lenne, vagy nem? Hát nem!
Ugyanezt tudom mondani a végfokaikra.

Emotiva? :ohnoohnoohno:

Az "Anthem AVM90 tudná megszorongatni" egyszerűen nevetséges állítás bármelyikre.
Sajnos ezek az infók terjednek el és ezért vásárolnak sokan.

Nem tudja megszorongatni. Az Anthem AVM90 mérföldekkel jobb mindegyiknél. Az AVM70 is, A D2V is és minden más, amit az Anthem cég készített. Az Anthem végfokok is sokkal jobbak. Nem kicsit, nagyon. :smile32:

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Cutler írta:
Az Umc1 volt legbugosabb az összes közül!

A beállítás pont a jó hanghoz 25perces mérési sorozat auto targettel. Amivel izzadtam az a 4 sub volt miniDSP DBA felállásban.
Amig a Dirac ART a full hozzánemértőknek auton megcsinálja addig a sima Dirac előtt 4sub vagy több helyes összeillesztése DBA setupban és felkínálása 1 ként a Dirac-nak komoly tudást, tapasztalatot illetve szakértelmet megkövetel. A végeredmény tökéletes Emotiva XMC1-el is. Az meg h beszakadás es dúsulás mentes 20-150hz-ig és hogy a lecsengés 150ms másnál 200ms nálam meg átlag 230ms az részemről kb tökmind1.

Anthemre visszatérve. Mint leírtam a kapott hangminőségért 90%-ban a végfok és a hangfalak feleősek. Volt anthemem igaz csak avr-em de mindig az olyan semilyen jelző volt a fejemben amikor a hangját hallottam mind nálam, mind nálad és másoknál. Mindenben jó de semmiben sem kiváló. Legolcsóbb opció volt athmos kiépítésére és ez így van szinte a mai napig.Nyílván tökéletes összehasonlítás és konklúzió úgy születhetne ha bekötnék egy avm60-70-90 procit itthon és hetente cserélgetném vissza az XMC1-et.

Én sinad mérésekben nem igazán hiszek de azokon az XMC1 1% eltéréssel kullog a StormAudio, Trinnov társai mogott.

Viszont nekem olyan proci nem kell amiben nem Dirac tevékenykedik.

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Érdekes amit írsz, mert nekem volt több UMC-1 processzorom csak a baj volt velük. Beszámolásból került hozzám egy fekete hátlapos (nem tudtam hogy van olyan is) és az volt az első UMC-1 ami nem fagyott le állandóan és nem kellett hangváltásoknál újraindítani. Az xmc-1 szintén nagy szenvedés volt eleinte, de jöttek a hibajavítások amik megoldották a nyűgjeit. A beállításokkal minden rendben volt és nem is értem mitől lenne nehéz beállítani. Az újabb emokkal más a helyzet, nekem sem kellene egyik sem, míg a hibákat nem orvosolják. Az XMC-1 szuper jó processzor, bármikor szívesen beszámolom ha úgy van, mert nagyon szerettem és minden szempontból nagyon megvoltam vele elégedve.
A régi Anthem D2v a kora miatt ingyen sem kéne, mert egy időzített bomba és bármikor tönkre mehet benne valami.
Nyilván fiatalabb erősítőnél is fennál a meghibásodás lehetősége, de egy 18 éves erősítőnél jóval nagyobb az esély rá.
Én biztos nem vállalnám be. :nonononono:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Én is az Emotivát ajánlom, mert nekem is volt és szuper jó hangja van mind zenén, mind mozin. Abban az ár savban nincs ellenfele. Az Anthem AVM50V és az Anthem D2v 2007-es modell, a maga idejében az egyik legjobb proci volt, de 18 évvel később inkább őskövületnek nevezném, mint korszerűnek. Az Emotiva xmc-1 fele annyi idős és nyilván sokkal fejlettebb konverterekkel és áramkörökkel rendelkezik, mint az ősrégi Anthem D2 és a Diracról még nem is beszéltünk.

10 év nagy idő, a technológia ennyi idő alatt rengeteget fejlődött kiemelten a sok csatornás hangfeldolgozásban. Most nem csak az Atmost kell alapul venni, hanem érdemes egy 15-20 éves procin 5.1-ben megnézni egy filmet és ugyanazt megnézni egy 5 éves hasonló szintű procin. Nyilván lesz különbség méghozzá nem is kicsi.
Ostobaság lenne egy lapon említeni 18 éves Anthem proci surround teljesítményét egy 10 évvel fiatalabb Emotiva xmc-1 csúcs processzoréval, amit az összes teszten maximum pontszámmal értékeltek az elmúlt években és az összes szaklap csak dicsérte.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”