Nem tudom... Soha nem volt 300B-s erősítőm. Bár azt sem tudom,hogy ezt nekem írtad,vagy Snipinek...SoundMania írta: ↑2025.02.26., szer. 21:25
Van olyan 300b ami tovább birja 2 évnél? :)
2a3-ból a régi (nyugatiak) legalább tartósak. És annak idején a VA is tartósnak tünt még ha kéklett is. :) De a hangja nem volt nagyon jó pl usa csövek mellett. 300b - ből az usa Silvertone nekem tetszett. A mai gyártmányok sokkal kevésbé. De ha a zene történéseiről mindent meg akarsz tudni, akkor szerintem régi 45-ös csövet kell keresned. Pláne 245-öst! :) na és ahhoz keress/találj aztán valami hangdobozt! :) és itt érdemes elgondolkodni egy magasabb kategóriás J-n. Spx-el vagy még jobbat, vagy megcsinálni jobbra... Mert oda már kevés a D-szint..... :) a mélyeket nem megcsinálni kell, annak meg kell történni! Ha már olyan fontos az ahogy látom neked is. Nekem nem az.... Sokkal fontosabb dolgok történnek a felvételeken....
Nem akartam a beszélgetés folyamát pusztán csövekre terelni,...inkább mint kész erősítőről érdemes beszélni. Bár ,ha 45-ös,...nekem is van egy RCA és egy Sylvania pár,..és tényleg szebben zenél,mint a Sylvania 2A3,...de ez már ízlések és pofonok..Meg akkor lenne korrekt,ha szintén egylemezes NOS 2A3-al hasonlítanánk össze,...van akinek az tetszik jobban,..bár szerintem amit nyertek a Wattban,..azt elvesztették zeneiségben,...de kicsi különbségekről beszélünk. Ha ez lenne az egy igaz út az SE-nél,akkor senki nem hallgatna mást,de mint tudjuk nem így van. HoriTonnak volt Conqueror erősítője,...és volt 2A3-a is. Amikor a Conquerort eladta,...akkor 300B -vel épített magának,gondolom ,mert az a hangzás tetszett neki,...és tuti,hogy nagyon jól sikerült neki,ha volt szíve megválni az eredetitől,ami gondolom nem gyakori a használt piacon,..és az ára tartós befektetésnek is jó. Lehet,hogy az E dobozhoz a 300B karaktere illik a legjobban. Viszont az Avangard Acouistic Duo,meg 2A3-al tetszett a legjobban... ( de majd Revi megmondja