Valld be, ha meglátod, meg kell vegyed

Valld be, ha meglátod, meg kell vegyed
Aztán van a 3. típus, aki csak akkor érzi jól magát, ha le tudta tölteni az albumot, tehát megvan neki "fizikailag".juliush írta: ↑2025.03.06., csüt. 10:01Ebből nem kellene messzemenő következtetéseket levonni! A digitális terület egyértelműen a streaming felé tolódik, még számomra is, többezres, és bizony még mindig folyamatosan bővülő CD-gyűjteménnyel. A CD-ket NAS-re rippelve Roonon keresztül hallgatom, mert kényelmesebb a gyűjteményem kezelése, a választás és lejátszás, akár különböző eszközökön (DAC-ok, másik szobák, mobil...). A fizikai lemez lejátszása dedikált eszközön keresztül praktikusan az SACD-kre korlátozódik jó ideje.
Szóval egy furcsa, félig-meddig "old-school" vagyok, aki nem tudja elengedni a fizikai médium birtoklását, sőt talán még kevésbé a "vadászatuk" izgalmát, miközben már a technológiai fejlődést is üdvözli.
Ebből nem kellene messzemenő következtetéseket levonni! A digitális terület egyértelműen a streaming felé tolódik, még számomra is, többezres, és bizony még mindig folyamatosan bővülő CD-gyűjteménnyel. A CD-ket NAS-re rippelve Roonon keresztül hallgatom, mert kényelmesebb a gyűjteményem kezelése, a választás és lejátszás, akár különböző eszközökön (DAC-ok, másik szobák, mobil...). A fizikai lemez lejátszása dedikált eszközön keresztül praktikusan az SACD-kre korlátozódik jó ideje.
Megragadtad a lényeget!
Előtte Cd és Lp, régebben kazetta. Kb. 12 éves korom óta hifizek valamilyen szinten. A lemezeim, a CD-im mind megvannak a garázsban. Költözés után már ki sem bontottam a dobozokat. A lejátszóm már nincs meg, de a lemezjátszóm igen, ami szintén bedobozolva a salgó polcon pihen a lemezek mellett.zoli73 írta: ↑2025.03.06., csüt. 09:26Előtte milyen forrásról hallgattál zenét?
Rajtad határozottan látszik a tudatosság, mert ahogy látom, évek óta ugyanazt a forrást(meg az egész rendszer) használod, de ez egyáltalán nem általános.
Azért egy több évtized alatt összegyűjtött, akár több ezer darabos lemezgyűjtemény bírtokában, nehezen hoz meg egy ilyen döntést az ember(én sem).
Nem beszélve arról, hogy egy ekkora lemezgyűjtemény felszámolása, nem kevés vesződséggel is jár.
Ahogy az apróban látom a forráskészülék kínálatot, erősen megy az útkeresés, ennek több oka is lehet, de talán a túlkínálat kissé elbillentette a tudatosságot a választásban, vásárlásban.
Tehát, bármennyire is macerásabb és drágább, LP - lejátszóból több fogy mint CD - lejátszóból.
Előtte milyen forrásról hallgattál zenét?
Ez csak letükrözi az új készülék értékesítések trendjeit. CD lejátszóból évente kb. 2-3 darabot adunk el, lemezjátszóból valamivel többet, de a forrásként zömében streamereket, DAC-okat vagy az allinone készülékeket keresik a vevők.
Nincs ezen mit csodálkozni.
ha már TD, írott lemez, sercegésdenesdr írta: ↑2025.02.26., szer. 12:28Nem elég, hogy hamisítvány a lemez, még az írás minősége is gáz, serceg, zajos, valószínűleg a magas jitter miatt. Eddig még nem találkoztam ilyennel, de úgy átszik ami késik... na mind1, öröm a köbön.![]()
Szerintem még reklamálni sem tudok, mert nem boltból vettem és bontatlan volt a lemez. Ez van.
Köszönöm a válaszokat!
ha nincs a zenei felén a lyuk felé eső 'szabad' felületben IFPI kód, akkor tuttira hamis
Ez orosz hamisítvány, rengeteg ilyen van Esoteric cimkével.
Valószínűleg hamisítvány.
https://www.lowbeats.de/erster-test-vol ... en-welten/denesdr írta: ↑2025.02.25., kedd 13:31Ha nem jár, akkor mi van? Valakinek az okoz örömet, hogy megveszi a legújabb, legdrágább modellt, na bumm.Rock60 írta: ↑2025.02.24., hétf. 19:47Ennek a hobbinak nyilvánvalóan szűkséges a technikai háttér, így kerek a történet.Alex_Aston írta: ↑2025.02.23., vas. 22:04
Miért, mi ennek a hobbinak akkor a lényege?
Ő esetleg.megtalalta magának az adott márkát, ami gondolom bevált neki. Maradt ennél az iránynál, úgy jó eséllyel csalódás sem éri.
Abban nem lehetünk teljesen biztosak, hogy a kategórián belül modellváltás mindig hangminőség javulással is jár.
A szóban forgó erősítőnél (Marantz Model 10) maradva, ha tényleg igaz, hogy 5 évig fejlesztették, akkor azért valószínűsíthető, hogy nem lett rosszabb hangú, mint az elődje. Bár ebbe a kérdésbe talán nem is érdemes annyira belemenni, mert biztos lesz akinek egy korábbi modell jobban tetszik.
Ha nem jár, akkor mi van? Valakinek az okoz örömet, hogy megveszi a legújabb, legdrágább modellt, na bumm.Rock60 írta: ↑2025.02.24., hétf. 19:47Ennek a hobbinak nyilvánvalóan szűkséges a technikai háttér, így kerek a történet.Alex_Aston írta: ↑2025.02.23., vas. 22:04
Ő esetleg.megtalalta magának az adott márkát, ami gondolom bevált neki. Maradt ennél az iránynál, úgy jó eséllyel csalódás sem éri.
Abban nem lehetünk teljesen biztosak, hogy a kategórián belül modellváltás mindig hangminőség javulással is jár.
Ennek a hobbinak nyilvánvalóan szűkséges a technikai háttér, így kerek a történet.Alex_Aston írta: ↑2025.02.23., vas. 22:04
A hirdetésben ez igencsak off, átraktam ide a témát.sssggg írta: ↑2025.02.23., vas. 21:49madreselva írta: ↑2025.02.23., vas. 21:08madreselva írta: ↑2025.02.23., vas. 20:29Eladóvá vált a címben szereplő dual-mono, teljesen szimmetrikus felépítésű integrált erősítőm..... A Marantz korábbi csúcsmodellje, amit a most kijött legújabbra és mégdrágábbra cseréltem.....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szomorú, hogy neked ez a hobbi lényege!
A spektrum-on a REW "Spectrogram" fülét értettem, de lehet hogy rossz kifejezést használok rá. Amúgy nyilván a hangnyomásgörbe nekem is impresszív mikor szép egyenletes de van az a szint amikor már el kell engedni. :-)Luxor Audio írta: ↑2025.02.17., hétf. 13:31Mit értesz az alatt, hogy "spektrum tekintetében"?
Veled egyetértve a tengelyben mért hangnyomás önmagában szerintem sem túl beszédes paraméter, maximum néhány durva hibát képes kimutatni, mégis ezen rugózik majdnem mindenki. Talán emiatt, a komplex jelenségek végletes egyszerűsítése miatt is dúl a méréspárti és mérésellenes táborok közötti áldatlan vita.
Mit értesz az alatt, hogy "spektrum tekintetében"?Robici írta: ↑2025.02.17., hétf. 11:33Ha már mérés, akkor inkább a kész hangsugárzó-szoba rendszert mérném a hallgatási pozícióban és úgy törekednék az egyenletes átvitelre és nem csak a hangnyomásgörbe, hanem például a spektrum tekintetében (ami az én tapasztalatom szerint sokkal többet mond). Tehát fontos az egyenletes átvitel (legalábbis az én fülemnek biztosan) de abból hogy van egy egyenletes on-axis átvitelű doboz, sajnos nem következik hogy a végeredmény is jó lesz amikor a szobában hallgatom. Az alacsony torzítással egyetértek.