Egyrészt KP-nak igaza van, a proci a harmadik a sorban, de ha csak a procikat nézzük, akkor Storm Audio, Trinnov.Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!
Érdekelne szerintetek, melyik mozi processzornak volt/van a legjobb hangja, amit valaha hallottatok? Atmos, Dts X NEM érdekelnek! Hd-master, TrueHd tudás kategóriában vadászok!
Köszi mindenkinek előreis!![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
Re: Házimozi erősítők, processzorok
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1674
Megmondom neked őszintén. Annak a moziprocesszornak volt a legjobb hangja, ahol figyeltek arra, hogy az installáció jó legyen. Értsd, megfelelő helyre felállított hangsugárzók, megfelelő helyen az ülőpozíció, odafigyeltek a szoba akusztikai kezelésére és kihasználták a több mélysugárzós felállás előnyeit a mélyhangok minőségének javítására.Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!
Érdekelne szerintetek, melyik mozi processzornak volt/van a legjobb hangja, amit valaha hallottatok? Atmos, Dts X NEM érdekelnek! Hd-master, TrueHd tudás kategóriában vadászok!
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó
- Értékelés: 144
Pl.:Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!
viewtopic.php?f=177&t=205450&sid=73e2c4 ... de0ae8ba45
- Blondsztyú
- Fórumlakó
- Értékelés: 78
Feltételezed,hogy találsz olyan felhasználót akinél megfordúlt a piacon lévő összes AV processzor,ebben a kategóriában?Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!

Biztosan van olyan aki használt néhányat az ismert márkákból(a többség ilyen sztem)kezdte valamivel,váltva pl. egy AVR-ről,majd lépkedett feljebb a katagóriákban(minőségben).
Ami dönteni fog a kérdésedben az általában az erre szánt összeg,ha ez meg van, akkor választhatsz a használt vagy az új példányok közt. Ha használt lesz akkor olcsóbban tudsz jobb(esetleg régebbi)készüléket beszerezni némi kockázattal.Elmész meghallgatod az eladónál saját rendszerében vagy letét ellenében haza viszed és próba otthon. Ha új készülék is belefér a büdzsébe,akkor pedig egyszerübb a képlet,mivel a komoly értékesítőknél dedikált szobákban demózhatod a procit. Ilyen környezetben mutatják meg valós tudásuk legjavát.
Ha tetszik amit mutatott,akkor "már csak" egy ilyen moziszobát kell össze pakolnod,hogy otthon is azt kapd amit a demó során.Enélkül sajna, "megközelíteni sem" lehet talán azt a minőséget.....hacsak nem vagy nagyon szerencsés az elhejezésre szánt környezet akusztikai mutatóival.
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
- Csabito1982
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Üdv tagok!
Köszi mindenkinek előreis!
Köszi mindenkinek előreis!
Sziasztok,
10 év hűséges szolgálat utána a Denon AVR-X4100W erősítőm egy szimpla bekapcsolás után egyszer csak kattant/pattant egy finomat, majd nagyon enyhe kis elektromos "büdös" jött belőle és nem hajlandó bekapcsolódni.
Tud esetleg segítségemre lenni a megjavításában a fórumról valaki vagy egyéb ajánlást adni ki foglalkozik ezzel megbízhatóan? Köszönöm!
10 év hűséges szolgálat utána a Denon AVR-X4100W erősítőm egy szimpla bekapcsolás után egyszer csak kattant/pattant egy finomat, majd nagyon enyhe kis elektromos "büdös" jött belőle és nem hajlandó bekapcsolódni.
Tud esetleg segítségemre lenni a megjavításában a fórumról valaki vagy egyéb ajánlást adni ki foglalkozik ezzel megbízhatóan? Köszönöm!
-
Köszönöm az tanácsokat. Végül Marantz Cinema 50 lett a befutó.Németh71 írta: ↑2025.01.13., hétf. 23:14Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy adott egy Yamaha RX-V1800-as 16 éves erősítő, új kora óta nálam van, de szeretném lecserélni.
Azért már igencsak eljárt felette az idő, így vennék egy modernebbet.
PS5, Blu-ray player, streamer DAC, LG TV (eARC) lenne rákötve. Jelenleg Wharfedale hangfalaim vannak.
Lehetőleg zenére se legyen kutyaütő. Értem én, hogy egy HM erősítő nem képes hozni egy sztereó teljesítményét, de vannak azért különbségek AVR és AVR között is. Mint sok embernek nekem is a melegebb karakter tetszik jobban.
Nézzegettem teszteket így a kört leszűkítettem a Denon AVC-X3800H, Marantz Cinema 50, Pioneer LX-505-re. Esetleg elég lehet egy AVC-X2800H vagy Cinem 60 is? Yamahát most nem vennék mert az újak nem tetszenek. Persze Arcam, NAD, Rotel is jó lenne, de az áruk is az. Használtam meg nem láttam most jókat. Azt is tudom hallgatózni kell, de itt Debrecenben nem sok lehetőség van. Szinte semmi.
A Dolby Atmos és a Dirac is jó lenne.
Valami ötlet, merre indúljak el? Esetleg van valakinek jó eladó erősítöje? Büdzsé max. 600-650e, de nem akarok elszállni.
Köszi!
Egyértelműen az utóbbi. Apple TV - Denon X4400H - TV. És így nem kell tévét sem cserélned. (A Denon tudja a HDMI Passtrough-t, így ha nem akarsz mozi hangot, akkor tudsz simán tévézni erősítő nélkül)NOGRP90 írta: ↑2025.01.16., csüt. 15:18Sziasztok!
Tervezem cserélni a TV-m és a mostani TV-m csak ARC kimenetet tud, nincs eARC így ez idáig nem mertült fel bennem, de melyik a jobb opció, hogy ha a TV-be kötöm az forrást (Apple TV 4k) és úgy megy a hang át eARC-n az erősítőbe vagy ha az erősítőbe(Denon X4400H) megy az Apple TV?
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Sziasztok!
Tervezem cserélni a TV-m és a mostani TV-m csak ARC kimenetet tud, nincs eARC így ez idáig nem mertült fel bennem, de melyik a jobb opció, hogy ha a TV-be kötöm az forrást (Apple TV 4k) és úgy megy a hang át eARC-n az erősítőbe vagy ha az erősítőbe(Denon X4400H) megy az Apple TV?
- -KP-
- V.I.P.
Én inkább 3800-ast vennék végfokkal. Most is van pl. egy jó Marantz végfok az aprón ill. mindig szokott lenni valami.Turbo írta: ↑2025.01.14., kedd 13:21Ennyiből már kijön egy Denon AVC-X4800H Dirac-al együtt.Németh71 írta: ↑2025.01.13., hétf. 23:14Üdv!
Nézzegettem teszteket így a kört leszűkítettem a Denon AVC-X3800H, Marantz Cinema 50, Pioneer LX-505-re. Esetleg elég lehet egy AVC-X2800H vagy Cinem 60 is? Yamahát most nem vennék mert az újak nem tetszenek. Persze Arcam, NAD, Rotel is jó lenne, de az áruk is az. Használtam meg nem láttam most jókat. Azt is tudom hallgatózni kell, de itt Debrecenben nem sok lehetőség van. Szinte semmi.
Valami ötlet, merre indúljak el? Esetleg van valakinek jó eladó erősítöje? Büdzsé max. 600-650e, de nem akarok elszállni.
Ennyiből már kijön egy Denon AVC-X4800H Dirac-al együtt.Németh71 írta: ↑2025.01.13., hétf. 23:14Üdv!
Onkyo RZ50Németh71 írta: ↑2025.01.13., hétf. 23:14Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy adott egy Yamaha RX-V1800-as 16 éves erősítő, új kora óta nálam van, de szeretném lecserélni.
Köszi!
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Az én jelöltem a számodra egy Arcam avr 10 volna, ami van is eladó, hasonló árban.
Persze, ez "csak" hdmi 2.0, ha kell a modernebb csatlakozás ott van avr 11 is, csak az drágább.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
-
Üdv!
PS5, Blu-ray player, streamer DAC, LG TV (eARC) lenne rákötve. Jelenleg Wharfedale hangfalaim vannak.
Lehetőleg zenére se legyen kutyaütő. Értem én, hogy egy HM erősítő nem képes hozni egy sztereó teljesítményét, de vannak azért különbségek AVR és AVR között is. Mint sok embernek nekem is a melegebb karakter tetszik jobban.
Köszi!
Köszi!
Anno még az Onkyo vonalon próbáltam ki akkor még avr ha jól emlékszem 5008-as volt ami az akkori avr teteje volt, és utána kötöttem egy 5cs végfokot. Aztán adódott egy csere szintén Onkyo procira (5508-ás) és megléptem és nem bántam meg…pedig már az 5008-as is jól szólt vég fokkal de a proci sokkal jobb…igaz azóta már továbblépten az Onkyo vonalon de néha a fülemben cseng az igazi dögős Onkyo hangja….szóval proci végfok páros mindent visz sztem-KP- írta: ↑2025.01.13., hétf. 16:01Természetesen működhet egy AVR előfokként, nem is kevesen használják ezt a felállást. De egyéni vélemény, inkább a végfok processzor felállás híve vagyok. Ugye sarkalatos pont, hogy egy AVR mekkora feszültséget tud kiadni az előerősített kimenetein, illetve mennyire zajos. Ilyen tekintetben az AVR-ek közt elég nagy a szórás. Sokszor még márkán belül is.Csabito1982 írta: ↑2025.01.13., hétf. 11:25Üdv! Érdekelne a véleményeitek! AVR előfoknak használva mennyivel jobb/rosszabb, mint az ugyan olyan képességű AVP? A képesség alatt a hangformárumok kezelését értem! Pl. Arcam AVR/AVP! Ha vannak ilyen tapasztalataitok…várom! Azt is tudom, hogy nem új téma!

"Az igazi barát szemből támad."
- Csabito1982
Köszönöm!
- -KP-
- V.I.P.
Természetesen működhet egy AVR előfokként, nem is kevesen használják ezt a felállást. De egyéni vélemény, inkább a végfok processzor felállás híve vagyok. Ugye sarkalatos pont, hogy egy AVR mekkora feszültséget tud kiadni az előerősített kimenetein, illetve mennyire zajos. Ilyen tekintetben az AVR-ek közt elég nagy a szórás. Sokszor még márkán belül is.Csabito1982 írta: ↑2025.01.13., hétf. 11:25Üdv! Érdekelne a véleményeitek! AVR előfoknak használva mennyivel jobb/rosszabb, mint az ugyan olyan képességű AVP? A képesség alatt a hangformárumok kezelését értem! Pl. Arcam AVR/AVP! Ha vannak ilyen tapasztalataitok…várom! Azt is tudom, hogy nem új téma!
- Csabito1982
Üdv! Érdekelne a véleményeitek! AVR előfoknak használva mennyivel jobb/rosszabb, mint az ugyan olyan képességű AVP? A képesség alatt a hangformárumok kezelését értem! Pl. Arcam AVR/AVP! Ha vannak ilyen tapasztalataitok…várom! Azt is tudom, hogy nem új téma!
Ugy nez ki sikerult, valami control.cuccot ki kelett kapcsoljak a menuben.
Azert koszi!
Azert koszi!
Igen, benyomva tartom az auto surround gombot majd benyomom a bekapcs gombot es tartom, de nemreagál semmit.
Szvsz, minden készüléken kell lenni visszaállításnak.
E szerint csináltad?
E szerint csináltad?
Szerintem!
Sziasztok!
Vettem egy Pioneer vsx s510 erositot es akartam egy keszulekresetet, de a kezikonyv szerint nem mukodik, valamint nem sikerul elérni hdmi outon az osd menut.
Lehet keszulekhiba hogy nem resetel vagy ilyen nincs?
Vettem egy Pioneer vsx s510 erositot es akartam egy keszulekresetet, de a kezikonyv szerint nem mukodik, valamint nem sikerul elérni hdmi outon az osd menut.
Lehet keszulekhiba hogy nem resetel vagy ilyen nincs?
Maradunk a szeterónál... Jó az!
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 206
Gondoltam.

A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Szia! Milyen Sony TV-d van pontosan? Akkor is ilyen a hang, amikor natív sztereo tartalmat hallgatsz, vagy csak amikor lekeveri a TV-d mondjuk Dolby Digital-t sztereo-ra?
Üdv, elsősorban filmeket, és TV műsort nézünk, a TV tipusa Sony Bravia KDL-46-HX720. Nem egy mai darab. A mai filmek általában házimozis hanggal vannak, ott a legégetőbb a gond. Próbálok majd olyan filmet keresni a dvd-im között, aminek a hangja sztereó, és beszámolok az eredményről. Egyébként pedig köszönöm a segítséget....
Üdv, elsősorban filmeket, és TV műsort nézünk, a TV tipusa Sony Bravia KDL-46-HX720. Nem egy mai darab. A mai filmek általában házimozis hanggal vannak, ott a legégetőbb a gond. Próbálok majd olyan filmet keresni a dvd-im között, aminek a hangja sztereó, és beszámolok az eredményről. Egyébként pedig köszönöm a segítséget....
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1