Aszpirin írta: ↑2025.03.18., kedd 19:06
Mahavishnu írta: ↑2025.03.18., kedd 16:55
NéderDom írta: ↑2025.02.24., hétf. 08:37
Nekem Franciaországba regisztrált a fiokom. Ezekszerint lehet hogy az számít
A Qobuz ügyfélszolgálattól kaptam választ, miután sokadik próbálkozásra sem fogadta el a magyar bankkártyát a rendszer.
Sajnos magyar bankkártyát nem lehet normálisan elfogadni.
Szerintem a barátodnak szerencséje volt, megeshet, hogy a rendszer nem tudja követni a kártya eredetét és akkor működik egy fizetés.De ez meglehetősen ritka eset.Rendszerünk általában csak olyan fizetési módokat engedélyez, amelyek ugyanabban az országban vannak regisztrálva, mint a számla.
Elnézést kérünk a korlátozásokért, de nem tudjuk becsapni a rendszert, vagy megkerülni ezt a korlátozást.
De be tudjuk, csak annak a módját nem a Qobuz ügyfélszolgálata fogja elárulni
A kérdés viszont már inkább az, miért kell a Qobuz a Tidalhoz képest két és félszeres áron?
Szerény véleményem szerint a Tidal minőségileg ugyanolyan jó, amióta natív HiRes fájlokat használnak az MQA helyett, kínálatban pedig - épp most futottam bele megint - akár még jobb is.
Egyedüli többletérték a Qobuznál a nagyon profin digitaliuzált CD-bookletek. Objektíve nem találok mást, ami mellette szól. Ja, Qobuz előfizetésem van, éves.
A bookleteket nem a streaming szolgáltató digitalizálja, hanem a kiadó vagy a felvétel készítője tölti fel.
Ajánlom a streaming szolgáltatást keresők figyelmébe a Presto Musicot.
Az Audirvana legfrissebb verziója már a Presto Music streaming szolgáltatást is integrálta. Van 30 napos próbaverzió és a fizetős verzió 6,5 Euro havonta, amelyik a letöltést (megvásárlást is megengedi 10 Euro). Lehetséges, a Qobuzhoz hasonlóan meg is vásárolni az albumokat (ami ugye a Tidálnál nem megy). Veszteségmentes tömörítéssel a max mintavételezés 192kHz/24 bit.
Egy bug miatt az Audirvana alatt nem megy a bejelentkezés Mac OS-en, de az ingyenes saját alkalmazásuk is a maga egyszerűségében használható azért elég jól, van un Exclusive módja is a használatnak. A választéka még viszonylag kicsi, kevesebb, mint 100 ezer album, sok minőségi albummal. A Bikini válogatás is elég meglepően jól szól

.