Z2u oldalon két dollárért vettem egy qobuz fiókot,
Franciaországba van regisztrálva. Megvaltoztattam az e-mail címet meg a jelszót és hozzá adtam a magyar Visa kártyát és fizettem vele
Z2u oldalon két dollárért vettem egy qobuz fiókot,
Az mit jelent, hogy vettél egy fiókot?
Ha ROON nem is oszt meg erről adatot, azt látom az Audirvana kicsit közlékenyebb. Ők biztosan behúznak mostanában egy nagy szolgáltatót, ez vagy Deezer vagy Spotify lesz. Mindkettőnél minimum a 16/44.1, így a Deezer már most alkalmas, de lehet így is marad... viszont a Spotify talán rögtön akkorát fog ugrani, mint az Apple Music rögtön 24/192 PCM-ig.Bodnapet írta: ↑2025.02.19., szer. 06:32Újabb hír a Spotify HIFI-ről, illetve hogy fogja megölni az egyébként sem remekelő Tidal-t. Mint Roon-t használó szintén nagy kérdés, hogy lesz-e végre szolgáltató bővítés, mert jelenleg nálunk ez gyakorlatilag csak a Tidal-ra épül…
https://www.headphonesty.com/2025/02/sp ... ers-leave/
Nyilván.
Erről szó sem esett. Azt próbálták ecsetelni, a 16 bitről 24 bitre áttérés többet hoz a konyhára, mint csak
Akkor ezek szerint az 1bit DSD rossz?mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 10:32Igen, ugyanezt tapasztalom, és valójában erre akartam utalni a kommentemben, csak te direktebben megfogalmaztad. Szerintem ez itt nagyon is ON!pjm írta: ↑2025.02.19., szer. 10:08Saját és közeli körömben tapasztalat, hogy a 24 bit többet számít mint a kHz-ek. Egy 24 bit 48 kHz felvétel már ..va jól tud szólni.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.![]()
Ja, és függetlenül attól, hogy stream vagy file lejátszás.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 10:32Igen, ugyanezt tapasztalom, és valójában erre akartam utalni a kommentemben, csak te direktebben megfogalmaztad. Szerintem ez itt nagyon is ON!pjm írta: ↑2025.02.19., szer. 10:08Saját és közeli körömben tapasztalat, hogy a 24 bit többet számít mint a kHz-ek. Egy 24 bit 48 kHz felvétel már ..va jól tud szólni.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.![]()
Igen, ugyanezt tapasztalom, és valójában erre akartam utalni a kommentemben, csak te direktebben megfogalmaztad. Szerintem ez itt nagyon is ON!pjm írta: ↑2025.02.19., szer. 10:08Saját és közeli körömben tapasztalat, hogy a 24 bit többet számít mint a kHz-ek. Egy 24 bit 48 kHz felvétel már ..va jól tud szólni.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.
mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.
Ha meg is érkezik végre, akkor a cikk szerint is drága lesz, ami egyezik a korábbi hírekkel. Mint ahogy az is egyezik, hogy változatlanul csak 16bit/44,1kHz cd felbontásban gondolkodnak. Mindig jön a magyarázat, hogy úgyse hallani a különbséget, de aki tényleg nem hallja (vagy nem igényli) annak a mostani Spoty is elég jó. Aki meg hifizni akar vele, valamilyen jó felbontású modern készüléken, az pedig hallja. A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság. Persze minden alól van kivétel, de a saját rendszeremen, nekem ez a tapasztalatom.pali923 írta: ↑2025.02.19., szer. 08:29A cikk szerint is 2021 óta mostmáraztánténylegmindjárt jön a Spoti hifi. Meglátjuk. Sajnos az meg igaz, hogy a Tidal az egyetlen, amit itthon bárki elér. Ugyanis sok szolgáltató nincs bedrótozva sok streamerbe. Vagy majd a gyártók is mennek a lehetőségek után végre?![]()
A cikk szerint is 2021 óta mostmáraztánténylegmindjárt jön a Spoti hifi. Meglátjuk. Sajnos az meg igaz, hogy a Tidal az egyetlen, amit itthon bárki elér. Ugyanis sok szolgáltató nincs bedrótozva sok streamerbe. Vagy majd a gyártók is mennek a lehetőségek után végre?
Igen, ezt jeleztem lejjebb :)s4tch írta: ↑2025.01.30., csüt. 10:20Tidalon is almás ez a felvétel. Gondolom, megsérült a demó szalag.Alex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Deezeren hallgatom a Mike Oldfield Tubular Bells album első számát, szépen nyugodtan
Aztán 9:35 körül mondom mi ez, kontaktos a hangfal kábel? Kb. 20-25 másodpercig recseg a felvétel, csak ott. Sehol máshol, bármikor visszatekerem oda, ott a hiba a felvételen.
Más szolgáltatonal is igy van? Vagy másnál is akinek Deezerje van?
Tidalon is almás ez a felvétel. Gondolom, megsérült a demó szalag.Alex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Deezeren hallgatom a Mike Oldfield Tubular Bells album első számát, szépen nyugodtan
Aztán 9:35 körül mondom mi ez, kontaktos a hangfal kábel? Kb. 20-25 másodpercig recseg a felvétel, csak ott. Sehol máshol, bármikor visszatekerem oda, ott a hiba a felvételen.
És tényleg, bár nálam csak a jobb oldalon van hiba.
Deezer, Amazon, Tidal : nem tapasztalomAlex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Az első TB album? És melyik kiadása? 50 th, hd, vagy sima, öt dobozos szett, ect :) ?Alex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.