Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Nekem van Qobuz accountom ha jol emlekszen holland, de most probaltam es nem enged fizetni sem paypal-al sem Visa kartyaval.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 541
Az mit jelent, hogy vettél egy fiókot?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Ismét rá kellett döbbennem, hogy túl sok előfizetésem van... Mivel otthon lényegében kizárólag Qobuzt használok, amire éves előfizum van, az Apple Music lemondásának pedig az eddigi Apple One konstrukció miatt nem igazán van értelme (ezt jó kitalálta az Apple), a Tidal lett az áldozat. Autóban Apple Music, otthon Qobuz - sajnos a Tidal ismét repül, pedig az a legolcsóbb... A mozistraming szolgáltatásaimmal is így jártam: épp a legolcsóbb ment a levesbe (Amazon Prime).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 6
Sziasztok,
Csak érdekesség képpen írom hogy tegnap vettem egy qobuz fiókot egy oldalról és ma változtattam a fizetést magyar Visa kártyára és fizettem is egy hónapot vele és simán engedte. Szóval egyszerűbb lett a folyamat.
Csak érdekesség képpen írom hogy tegnap vettem egy qobuz fiókot egy oldalról és ma változtattam a fizetést magyar Visa kártyára és fizettem is egy hónapot vele és simán engedte. Szóval egyszerűbb lett a folyamat.
Nac282, Nap250dr, NAPSC2, HICAP, stageline N, Cdx/xps2,canor 2.10 dac,silent angel nx/gx/fx/rhein z1 plus,sonus faber venere s signature, audioquest Wildwood biwire, audioquest Niagara 7000
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Én a PCM-ről átalakított DSD-t nem hallom jobbnak..... (Lindemann Music Book)
A gondolkodás nem megerőltető...
Ha ROON nem is oszt meg erről adatot, azt látom az Audirvana kicsit közlékenyebb. Ők biztosan behúznak mostanában egy nagy szolgáltatót, ez vagy Deezer vagy Spotify lesz. Mindkettőnél minimum a 16/44.1, így a Deezer már most alkalmas, de lehet így is marad... viszont a Spotify talán rögtön akkorát fog ugrani, mint az Apple Music rögtön 24/192 PCM-ig.Bodnapet írta: ↑2025.02.19., szer. 06:32Újabb hír a Spotify HIFI-ről, illetve hogy fogja megölni az egyébként sem remekelő Tidal-t. Mint Roon-t használó szintén nagy kérdés, hogy lesz-e végre szolgáltató bővítés, mert jelenleg nálunk ez gyakorlatilag csak a Tidal-ra épül…
https://www.headphonesty.com/2025/02/sp ... ers-leave/
Remélem a nagy felbontású Spotify lesz integrálva :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Nyilván.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Erről szó sem esett. Azt próbálták ecsetelni, a 16 bitről 24 bitre áttérés többet hoz a konyhára, mint csak
a mintavételezés növelése. Szerintem.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Akkor ezek szerint az 1bit DSD rossz?mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 10:32Igen, ugyanezt tapasztalom, és valójában erre akartam utalni a kommentemben, csak te direktebben megfogalmaztad. Szerintem ez itt nagyon is ON!pjm írta: ↑2025.02.19., szer. 10:08Saját és közeli körömben tapasztalat, hogy a 24 bit többet számít mint a kHz-ek. Egy 24 bit 48 kHz felvétel már ..va jól tud szólni.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.![]()

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Ja, és ha már a Tidal minősége. Tegnap hallgattam egy T1-ről (Lumin). Szerintem jó..... 

Ja, és függetlenül attól, hogy stream vagy file lejátszás.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 10:32Igen, ugyanezt tapasztalom, és valójában erre akartam utalni a kommentemben, csak te direktebben megfogalmaztad. Szerintem ez itt nagyon is ON!pjm írta: ↑2025.02.19., szer. 10:08Saját és közeli körömben tapasztalat, hogy a 24 bit többet számít mint a kHz-ek. Egy 24 bit 48 kHz felvétel már ..va jól tud szólni.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.![]()
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2506
Igen, ugyanezt tapasztalom, és valójában erre akartam utalni a kommentemben, csak te direktebben megfogalmaztad. Szerintem ez itt nagyon is ON!pjm írta: ↑2025.02.19., szer. 10:08Saját és közeli körömben tapasztalat, hogy a 24 bit többet számít mint a kHz-ek. Egy 24 bit 48 kHz felvétel már ..va jól tud szólni.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.

mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2506
Ha meg is érkezik végre, akkor a cikk szerint is drága lesz, ami egyezik a korábbi hírekkel. Mint ahogy az is egyezik, hogy változatlanul csak 16bit/44,1kHz cd felbontásban gondolkodnak. Mindig jön a magyarázat, hogy úgyse hallani a különbséget, de aki tényleg nem hallja (vagy nem igényli) annak a mostani Spoty is elég jó. Aki meg hifizni akar vele, valamilyen jó felbontású modern készüléken, az pedig hallja. A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság. Persze minden alól van kivétel, de a saját rendszeremen, nekem ez a tapasztalatom.pali923 írta: ↑2025.02.19., szer. 08:29A cikk szerint is 2021 óta mostmáraztánténylegmindjárt jön a Spoti hifi. Meglátjuk. Sajnos az meg igaz, hogy a Tidal az egyetlen, amit itthon bárki elér. Ugyanis sok szolgáltató nincs bedrótozva sok streamerbe. Vagy majd a gyártók is mennek a lehetőségek után végre?![]()
Az is érdekes kérdés, hogy ha egyszer az almánál végre kihúznák a fejüket a s***ükből, és lennének az Apple Music nagyfelbontást ténylegesen lejátszó dedikált streamerek, akkor az mennyire befolyásolná a piacot. Próbából használtam az AM streamet, és legalább akkora könyvtára van, és legalább annyira felhasználóbarát, mint a Spoty, csak hát a hardver ugye ...
A cikk szerint is 2021 óta mostmáraztánténylegmindjárt jön a Spoti hifi. Meglátjuk. Sajnos az meg igaz, hogy a Tidal az egyetlen, amit itthon bárki elér. Ugyanis sok szolgáltató nincs bedrótozva sok streamerbe. Vagy majd a gyártók is mennek a lehetőségek után végre?

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Újabb hír a Spotify HIFI-ről, illetve hogy fogja megölni az egyébként sem remekelő Tidal-t. Mint Roon-t használó szintén nagy kérdés, hogy lesz-e végre szolgáltató bővítés, mert jelenleg nálunk ez gyakorlatilag csak a Tidal-ra épül…
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Igen, ezt jeleztem lejjebb :)s4tch írta: ↑2025.01.30., csüt. 10:20Tidalon is almás ez a felvétel. Gondolom, megsérült a demó szalag.Alex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Deezeren hallgatom a Mike Oldfield Tubular Bells album első számát, szépen nyugodtan
Aztán 9:35 körül mondom mi ez, kontaktos a hangfal kábel? Kb. 20-25 másodpercig recseg a felvétel, csak ott. Sehol máshol, bármikor visszatekerem oda, ott a hiba a felvételen.
Más szolgáltatonal is igy van? Vagy másnál is akinek Deezerje van?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Tidalon is almás ez a felvétel. Gondolom, megsérült a demó szalag.Alex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Deezeren hallgatom a Mike Oldfield Tubular Bells album első számát, szépen nyugodtan
Aztán 9:35 körül mondom mi ez, kontaktos a hangfal kábel? Kb. 20-25 másodpercig recseg a felvétel, csak ott. Sehol máshol, bármikor visszatekerem oda, ott a hiba a felvételen.
És tényleg, bár nálam csak a jobb oldalon van hiba.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- GTomi
- V.I.P.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára GTomi 2025.01.30., csüt. 09:05-kor.
Deezer, Amazon, Tidal : nem tapasztalomAlex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Nálam (Deezer) egyik se recseg 9:35-nél.
- GTomi
- V.I.P.
Az első TB album? És melyik kiadása? 50 th, hd, vagy sima, öt dobozos szett, ect :) ?Alex_Aston írta: ↑2025.01.30., csüt. 08:18Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
(elkezdem azért hallgatni közben őket, tidal)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára GTomi 2025.01.30., csüt. 09:00-kor.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3249
Hali. Nézzétek már meg más szolgáltatónal is kérlek, kíváncsi vagyok.
Csak a Marantz! :-D