Tényleg nem szőrözésből írtam, csak hirtelen az jött le, hogy valszeg fordítva van nála bekötve a két oldal valahol.Ennyi.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6159
Re: Kábelezzünk
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Vollenweider Caverna Magica - jában, ( LP ) mikor a gyerekek csoszognak és suttognak a barlangban, a zene beúsztatása elején van egy állat, amelyik átsurran jobbról balra, jobb cuccokon alulról felfelé is. Rágcsáló, vagy denevér, sosem fog kiderülni...
Múltkor a munkahelyemen rákattintottam kíváncsiságból, és öt linkből háromnál balról jobbra repült a hörcsög...
Botrány. 
Múltkor a munkahelyemen rákattintottam kíváncsiságból, és öt linkből háromnál balról jobbra repült a hörcsög...

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Arra, hogy a balt én is két "l"-el írom-e?

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Az így normális !
Valamikor, valahogy, valakinél vissza kell mennie annak a szánnak...

- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Csak kivancsi voltam. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Akkor fordítva van bekötve valami nálad. A szán mindig is balról jött és jobbra ment ki.

- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 111
Jeff Wayne - Világok háborújában az első lemezen a Horsell Common... című részben a hatodik perc után (fejből nem tudom pontosan) van többször is megszólaló, magas, ciripelésre hasonlító hang. Na, az bal oldalról, hátulról (!) hallatszik, mintha lenne surround hangsugárzó, pedig nincs. Hogy véletlenül sikerült odakeverni, és bennehagyták, vagy direkt ilyen nem tudom.tottyi írta: ↑2025.02.23., vas. 14:51Es sztereoban is van terhatas, de meg mekkora. :) pl. Roger Waters - Amused to Death albuman a Too Much Rope-ban olyan egy perc kornyeken mikor elmegy elottem a lovasszán, az teljesen jobb oldalrol jon es kimegy a hangfalakbol ballra. :)GTomi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:12tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01
En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.
Hobo - Vadászatban is van egy hasonló a Vészbanyák dala című trackben.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
- tottyi
- Hazajáró lélek
Es sztereoban is van terhatas, de meg mekkora. :) pl. Roger Waters - Amused to Death albuman a Too Much Rope-ban olyan egy perc kornyeken mikor elmegy elottem a lovasszán, az teljesen jobb oldalrol jon es kimegy a hangfalakbol ballra. :)GTomi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:12tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- tottyi
- Hazajáró lélek
En 10 eve nezek filmeket sztereoban es mar nem hianyzik az 5.1 (Bose volt), bevallom igen tetszett akkor de a havi talan 1-2 film vegett amiben vannak olyan efektek, nincs ertelme szamomra, zenet joval tobbet hallgatok, mondjuk a hangfalam jo melyre megy ugyhogy nincs hiany a szubbasszusbol ami a filmeknel kellhet es ha netan zene is van az meg igencsak jol szol sztereoban.GTomi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:12tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:13En is egyre gyakrabban hasznalom a mű inteligenciat, egyenlore jobb baratom mint a google.A kinai valtozatban meg korlatlan a kerdezes.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:13En is egyre gyakrabban hasznalom a mű inteligenciat, egyenlore jobb baratom mint a google.A kinai valtozatban meg korlatlan a kerdezes.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- tottyi
- Hazajáró lélek
En is egyre gyakrabban hasznalom a mű inteligenciat, egyenlore jobb baratom mint a google.

- GTomi
- V.I.P.
tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.tonya írta: ↑2025.02.22., szomb. 13:00Ezért találták ki a centersugárzót....gomolalaci írta: ↑2025.02.21., pén. 20:57Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!![]()
- GTomi
- V.I.P.
Az időkorrigált kábel esetében azt kérdezem, hogy hallható-e ez különbség két kábel között, tapasztalt fülnek, ha ez egyik olyan a másik "hagyományos" vagy csak mérésekkel mutatható ki?
- tottyi
- Hazajáró lélek
En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.tonya írta: ↑2025.02.22., szomb. 13:00Ezért találták ki a centersugárzót....gomolalaci írta: ↑2025.02.21., pén. 20:57Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!![]()
Ezért találták ki a centersugárzót....gomolalaci írta: ↑2025.02.21., pén. 20:57Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!
A gondolkodás nem megerőltető...
Nem jobb, vagy rosszabb, hanem más.Alex_Aston írta: ↑2025.02.21., pén. 10:50Bár már kicsit off, de azért hozzászólnék ehhez a házimozi témához.
Azt állítani, hogy jobb a jó 2.0, mint egy jó 5.1, ez egyszerűen nem igaz.
Lehet azt mondani, hogy nem érdekli az embert, nincs rá igénye, megfelelő helyisége, pénze, stb., de azt, hogy nem jobb, azt nem.
Az illúzió szempontjából lehet jobb.
Felturbózott dinamika,kiemelt effektek, körbe hang, csit-csat, bim-bumm...
Más szempontból gyengébb.
Természetellenes, színezett hang.
Az 5.1 -es processzált erősítőknek konkrétan sokkal művibb, mesterkéltebb hangja van, mint egy közép kategóriás sztereónak. A nívósabb sztereó erősítőktől meg fényévekre vannak hangminőség terén.
Az a gyöngyház szimpi :) köszi
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Akkor a drága drót csak átverés hívőtől: Kácsás gyöngyház fehér nem jó? 980 forint. Nekem KC-220-as van, szerintem az is teljesen oké, de az már 1300 forint és kék. :-)
2x3 kell, de a tipp nem tűnik rossznak...edzoba írta: ↑2025.02.21., pén. 14:29Supra Classic Mini 1.6-épp van 2x2m nálam:) 900ft/mtrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
azt hittem,valaki tudja a tuttit, hogy a filléres kategóriában a médiában pl az áttetszó szigetelésű drót elmegy,vagy hasonlóra gondoltam![]()
na,majd nézek valamit,aminek tetszik a szigetelés színe![]()
csendben jegyzem meg, a "drót nem számít és a drága csak átverés" hívőkben is bíztam volna...![]()
![]()
> nekem van még belőle 2x3m 'vésztartaléknak'
. próbáld meg, hátha találsz valahol
![]()
mindenképp sodrotatt akarok,lehetőleg réz. nem sietős, csak bekérdeztem,míg el nem felejtem...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
na.ezaz... ilyet vártam :) a régi motorosoktrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
azt hittem,valaki tudja a tuttit, hogy a filléres kategóriában a médiában pl az áttetszó szigetelésű drót elmegy,vagy hasonlóra gondoltam![]()
csendben jegyzem meg, a "drót nem számít és a drága csak átverés" hívőkben is bíztam volna...![]()
![]()
![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Supra Classic Mini 1.6-épp van 2x2m nálam:) 900ft/mtrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
![]()
![]()
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
![]()

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))