Arra, hogy a balt én is két "l"-el írom-e?

Arra, hogy a balt én is két "l"-el írom-e?
Az így normális !
Csak kivancsi voltam. :)
Akkor fordítva van bekötve valami nálad. A szán mindig is balról jött és jobbra ment ki.
Jeff Wayne - Világok háborújában az első lemezen a Horsell Common... című részben a hatodik perc után (fejből nem tudom pontosan) van többször is megszólaló, magas, ciripelésre hasonlító hang. Na, az bal oldalról, hátulról (!) hallatszik, mintha lenne surround hangsugárzó, pedig nincs. Hogy véletlenül sikerült odakeverni, és bennehagyták, vagy direkt ilyen nem tudom.tottyi írta: ↑2025.02.23., vas. 14:51Es sztereoban is van terhatas, de meg mekkora. :) pl. Roger Waters - Amused to Death albuman a Too Much Rope-ban olyan egy perc kornyeken mikor elmegy elottem a lovasszán, az teljesen jobb oldalrol jon es kimegy a hangfalakbol ballra. :)GTomi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:12tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01
En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.
Es sztereoban is van terhatas, de meg mekkora. :) pl. Roger Waters - Amused to Death albuman a Too Much Rope-ban olyan egy perc kornyeken mikor elmegy elottem a lovasszán, az teljesen jobb oldalrol jon es kimegy a hangfalakbol ballra. :)GTomi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:12tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.
En 10 eve nezek filmeket sztereoban es mar nem hianyzik az 5.1 (Bose volt), bevallom igen tetszett akkor de a havi talan 1-2 film vegett amiben vannak olyan efektek, nincs ertelme szamomra, zenet joval tobbet hallgatok, mondjuk a hangfalam jo melyre megy ugyhogy nincs hiany a szubbasszusbol ami a filmeknel kellhet es ha netan zene is van az meg igencsak jol szol sztereoban.GTomi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:12tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.
tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:13En is egyre gyakrabban hasznalom a mű inteligenciat, egyenlore jobb baratom mint a google.A kinai valtozatban meg korlatlan a kerdezes.
tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:13En is egyre gyakrabban hasznalom a mű inteligenciat, egyenlore jobb baratom mint a google.A kinai valtozatban meg korlatlan a kerdezes.
En is egyre gyakrabban hasznalom a mű inteligenciat, egyenlore jobb baratom mint a google.
tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:01En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.tonya írta: ↑2025.02.22., szomb. 13:00Ezért találták ki a centersugárzót....gomolalaci írta: ↑2025.02.21., pén. 20:57Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!![]()
En mpc-hc-et hasznalok lejatszasra es AC3 filter van belehuzva amiben a center csatornat felhangositom es igy tokeletes 2.0-an a filmnezes, persze 5.1-ben kell lennie a filmnek vagy legalabbis kulon csatornan kell lennie a hangsavoknak. Nem kell igy center sugarzo.tonya írta: ↑2025.02.22., szomb. 13:00Ezért találták ki a centersugárzót....gomolalaci írta: ↑2025.02.21., pén. 20:57Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!![]()
Ezért találták ki a centersugárzót....gomolalaci írta: ↑2025.02.21., pén. 20:57Én is csak sztereóban ,,mozizok". Számomra legfontosabb paraméter a beszéd érthetősége!
Nem jobb, vagy rosszabb, hanem más.Alex_Aston írta: ↑2025.02.21., pén. 10:50Bár már kicsit off, de azért hozzászólnék ehhez a házimozi témához.
Azt állítani, hogy jobb a jó 2.0, mint egy jó 5.1, ez egyszerűen nem igaz.
Lehet azt mondani, hogy nem érdekli az embert, nincs rá igénye, megfelelő helyisége, pénze, stb., de azt, hogy nem jobb, azt nem.
Az a gyöngyház szimpi :) köszi
Akkor a drága drót csak átverés hívőtől: Kácsás gyöngyház fehér nem jó? 980 forint. Nekem KC-220-as van, szerintem az is teljesen oké, de az már 1300 forint és kék. :-)
2x3 kell, de a tipp nem tűnik rossznak...edzoba írta: ↑2025.02.21., pén. 14:29Supra Classic Mini 1.6-épp van 2x2m nálam:) 900ft/mtrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
azt hittem,valaki tudja a tuttit, hogy a filléres kategóriában a médiában pl az áttetszó szigetelésű drót elmegy,vagy hasonlóra gondoltam![]()
na,majd nézek valamit,aminek tetszik a szigetelés színe![]()
csendben jegyzem meg, a "drót nem számít és a drága csak átverés" hívőkben is bíztam volna...![]()
![]()
> nekem van még belőle 2x3m 'vésztartaléknak'
. próbáld meg, hátha találsz valahol
![]()
na.ezaz... ilyet vártam :) a régi motorosoktrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
azt hittem,valaki tudja a tuttit, hogy a filléres kategóriában a médiában pl az áttetszó szigetelésű drót elmegy,vagy hasonlóra gondoltam![]()
csendben jegyzem meg, a "drót nem számít és a drága csak átverés" hívőkben is bíztam volna...![]()
![]()
![]()
Supra Classic Mini 1.6-épp van 2x2m nálam:) 900ft/mtrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
![]()
![]()
vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
![]()
mer olyan sznobok vagytok vazzezoli73 írta: ↑2025.02.21., pén. 12:061000Ft alatt lassan már semmi sincs, pláne nem értelmes dolog, titkos favorit.revox írta: ↑2025.02.21., pén. 10:07jóhogy.nem figyeltemzoli73 írta: ↑2025.02.21., pén. 09:41
Ezek szerint nem figyeltél néhány oldallal korábban!
A belépő kategória egyértelmű sztárjának ki lett kiáltva a Canare, pl. ez: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934, vagy ennek a vastagabb változata, a 2s11F.
Én magam még nem próbáltam, de tervezek belőle beszerezni, mert hozzám került egy Denon minihifi, ami pofátlanúl jól szól, és hangfalkábelei nincsenek. Kipróbálni is csak egy szükségmegoldás tyúkbéllel tudtam, de úgy tapasztaltam, hogy bőven megéri vele foglalkozni. A konyhában tervezem beüzemelni, és nekem egyből a Canare ugrott be, mint olcsó hangfalkábel, ami ennek ellenére jó is.tőlem 20 éve nem kértek ilyet
![]()
de ettől titkosabbra gondoltamami métere max 1000 Ft, de inkább alatta. érzésre inkább fedjen el,mint kukorékoljon. de megjegyzem,ha semmi nem jön...
tónusa milyen? EgyNAD receiverhez lesz.
Ennyiért veszel valamit, ami ránézésre szimpatikus, és működni fog, ennyi, de elvárásokat nagyon nem szabad felé támasztani.
Szerintem az a NAD legalább egy Canare-t azért megérdemelne.
Miből gondolod, hogy a mozisok, pláne ha egy igényes mozit állítanak össze, akkor Ők nem használnak minőségi hálózati kábeleket?Alex_Aston írta: ↑2025.02.21., pén. 10:50Bár már kicsit off, de azért hozzászólnék ehhez a házimozi témához.
Azt állítani, hogy jobb a jó 2.0, mint egy jó 5.1, ez egyszerűen nem igaz.
Lehet azt mondani, hogy nem érdekli az embert, nincs rá igénye, megfelelő helyisége, pénze, stb., de azt, hogy nem jobb, azt nem.
A mozis meg mondatná a hifistáknak, hogy mekkora hülyeség már (táp)kábelekkel javítani a hangon, stb. De mások a szempontok. Na így már nem is annyira off a téma
Én is 2.0 nézem a filmeket, de ha lenne lehetőségem, nyilván 5.1 (vagy 7.2, stb.) lenne otthon. De jelenleg ezt dobta a gép.
Gondolom egyikőjük sem a TV hangszórón néz filmeket. Szóval csak dob valamit az élményen a sztereo rendszer is. Ugyanígy a házimozi hang és kép is egy következő lépcső.