Ha az utóbbi összekötést választod (amikor a két belső ér közösítve van), akkor a kábel arnyékolása lesz a földpotenciál, a két belső ér pedig a "+", szóval az eredetileg árnyékolásra szánt kábelrész nem fog tudni árnyékolni.BLX írta: ↑2025.03.06., csüt. 10:51Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy szimmetrikus felépítésú kábel (mikrofonkábel), kettő érrel és árnyékolással. Erre kellene RCA csatlakozót szerelni.
Korábban olvastam, pl. Fülelektől, hogy úgy lenne érdemes szerelni ezeket, hogy az egyik ér az RCA jel (+) pontjára, másik ér a földre és az árnyékolást az egyik oldalon kellene föld pontra kötni, mondjuk a forrás készülék felől. Próbáltam szerelős videokat nézni, hogy hogyan passzírozzák be a három eret az egyik oldalon, de csak olyan szereléseket láttam, ahol két eret együtt rakták az RCA jel (+) pontjára mindkét oldalon, és az árnyékolást a csatlakozó földjére mindkét oldalon. Ez mennyivel rosszabb megoldás? Szerelni sokkal könnyebbnek tűnik.Próbálta valaki esetleg mindkét verziót?
![]()
Ha az elsőt választod (Fülelek verziója, ahol nincs közösítve a két belső ér), akkor fog tudni árnyékolni a kábel. Rádaásul a "+" meg a "-" vezeték azonos impedanciával fog rendelkezni, így kisebb az esélye földhurok kialakulásának.
Szerintem jobb, ha nincs közösítve a két belső ér.