" A holnap határa "
/ Ma 4:05 -kor volt a HBO2 - n, muszáj volt megnéznem harmadjára is...

Nem jobb, vagy rosszabb, hanem más.Alex_Aston írta: ↑2025.02.21., pén. 10:50Bár már kicsit off, de azért hozzászólnék ehhez a házimozi témához.
Azt állítani, hogy jobb a jó 2.0, mint egy jó 5.1, ez egyszerűen nem igaz.
Lehet azt mondani, hogy nem érdekli az embert, nincs rá igénye, megfelelő helyisége, pénze, stb., de azt, hogy nem jobb, azt nem.
Az a gyöngyház szimpi :) köszi
Akkor a drága drót csak átverés hívőtől: Kácsás gyöngyház fehér nem jó? 980 forint. Nekem KC-220-as van, szerintem az is teljesen oké, de az már 1300 forint és kék. :-)
2x3 kell, de a tipp nem tűnik rossznak...edzoba írta: ↑2025.02.21., pén. 14:29Supra Classic Mini 1.6-épp van 2x2m nálam:) 900ft/mtrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
azt hittem,valaki tudja a tuttit, hogy a filléres kategóriában a médiában pl az áttetszó szigetelésű drót elmegy,vagy hasonlóra gondoltam![]()
na,majd nézek valamit,aminek tetszik a szigetelés színe![]()
csendben jegyzem meg, a "drót nem számít és a drága csak átverés" hívőkben is bíztam volna...![]()
![]()
> nekem van még belőle 2x3m 'vésztartaléknak'
. próbáld meg, hátha találsz valahol
![]()
na.ezaz... ilyet vártam :) a régi motorosoktrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
azt hittem,valaki tudja a tuttit, hogy a filléres kategóriában a médiában pl az áttetszó szigetelésű drót elmegy,vagy hasonlóra gondoltam![]()
csendben jegyzem meg, a "drót nem számít és a drága csak átverés" hívőkben is bíztam volna...![]()
![]()
![]()
Supra Classic Mini 1.6-épp van 2x2m nálam:) 900ft/mtrane írta: ↑2025.02.21., pén. 14:24vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
![]()
![]()
vagy 15 éve volt egy, (ha jól emlékszem) 350,- Ft/m árú, de tuttira Somogyi piros-fekete hangszóróvezeték, amiből az 1.5-ös 100%, hogy litze-szerkezetű volt, és biza' elég jól is szólrevox írta: ↑2025.02.21., pén. 13:31mer olyan sznobok vagytok vazze![]()
![]()
![]()
mer olyan sznobok vagytok vazzezoli73 írta: ↑2025.02.21., pén. 12:061000Ft alatt lassan már semmi sincs, pláne nem értelmes dolog, titkos favorit.revox írta: ↑2025.02.21., pén. 10:07jóhogy.nem figyeltemzoli73 írta: ↑2025.02.21., pén. 09:41
Ezek szerint nem figyeltél néhány oldallal korábban!
A belépő kategória egyértelmű sztárjának ki lett kiáltva a Canare, pl. ez: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934, vagy ennek a vastagabb változata, a 2s11F.
Én magam még nem próbáltam, de tervezek belőle beszerezni, mert hozzám került egy Denon minihifi, ami pofátlanúl jól szól, és hangfalkábelei nincsenek. Kipróbálni is csak egy szükségmegoldás tyúkbéllel tudtam, de úgy tapasztaltam, hogy bőven megéri vele foglalkozni. A konyhában tervezem beüzemelni, és nekem egyből a Canare ugrott be, mint olcsó hangfalkábel, ami ennek ellenére jó is.tőlem 20 éve nem kértek ilyet
![]()
de ettől titkosabbra gondoltamami métere max 1000 Ft, de inkább alatta. érzésre inkább fedjen el,mint kukorékoljon. de megjegyzem,ha semmi nem jön...
tónusa milyen? EgyNAD receiverhez lesz.
Ennyiért veszel valamit, ami ránézésre szimpatikus, és működni fog, ennyi, de elvárásokat nagyon nem szabad felé támasztani.
Szerintem az a NAD legalább egy Canare-t azért megérdemelne.
Miből gondolod, hogy a mozisok, pláne ha egy igényes mozit állítanak össze, akkor Ők nem használnak minőségi hálózati kábeleket?Alex_Aston írta: ↑2025.02.21., pén. 10:50Bár már kicsit off, de azért hozzászólnék ehhez a házimozi témához.
Azt állítani, hogy jobb a jó 2.0, mint egy jó 5.1, ez egyszerűen nem igaz.
Lehet azt mondani, hogy nem érdekli az embert, nincs rá igénye, megfelelő helyisége, pénze, stb., de azt, hogy nem jobb, azt nem.
A mozis meg mondatná a hifistáknak, hogy mekkora hülyeség már (táp)kábelekkel javítani a hangon, stb. De mások a szempontok. Na így már nem is annyira off a téma
Én is 2.0 nézem a filmeket, de ha lenne lehetőségem, nyilván 5.1 (vagy 7.2, stb.) lenne otthon. De jelenleg ezt dobta a gép.
Gondolom egyikőjük sem a TV hangszórón néz filmeket. Szóval csak dob valamit az élményen a sztereo rendszer is. Ugyanígy a házimozi hang és kép is egy következő lépcső.
1000Ft alatt lassan már semmi sincs, pláne nem értelmes dolog, titkos favorit.revox írta: ↑2025.02.21., pén. 10:07jóhogy.nem figyeltemzoli73 írta: ↑2025.02.21., pén. 09:41
A belépő kategória egyértelmű sztárjának ki lett kiáltva a Canare, pl. ez: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934, vagy ennek a vastagabb változata, a 2s11F.
Én magam még nem próbáltam, de tervezek belőle beszerezni, mert hozzám került egy Denon minihifi, ami pofátlanúl jól szól, és hangfalkábelei nincsenek. Kipróbálni is csak egy szükségmegoldás tyúkbéllel tudtam, de úgy tapasztaltam, hogy bőven megéri vele foglalkozni. A konyhában tervezem beüzemelni, és nekem egyből a Canare ugrott be, mint olcsó hangfalkábel, ami ennek ellenére jó is.tőlem 20 éve nem kértek ilyet
![]()
de ettől titkosabbra gondoltamami métere max 1000 Ft, de inkább alatta. érzésre inkább fedjen el,mint kukorékoljon. de megjegyzem,ha semmi nem jön...
tónusa milyen? EgyNAD receiverhez lesz.
köszi,de egy nyugdíj körüli, zongoraművésznőnek lesz. nincs nagy igénye, de merev drót biztos,hogy nem kell neki
Van ilyenem, 2x3 m...
jóhogy.nem figyeltemzoli73 írta: ↑2025.02.21., pén. 09:41
Én magam még nem próbáltam, de tervezek belőle beszerezni, mert hozzám került egy Denon minihifi, ami pofátlanúl jól szól, és hangfalkábelei nincsenek. Kipróbálni is csak egy szükségmegoldás tyúkbéllel tudtam, de úgy tapasztaltam, hogy bőven megéri vele foglalkozni. A konyhában tervezem beüzemelni, és nekem egyből a Canare ugrott be, mint olcsó hangfalkábel, ami ennek ellenére jó is.
Nem is tudom, nyilván filmje és rendezése válogatjazoli73 írta: ↑2025.02.20., csüt. 21:35
Amúgy a mozi képi, és hangi hatását én kissé ellentmondásosnak találom.
A térhatású hangzás, azt akarja velünk elhitetni, hogy a történések körülvesznek bennünket, ellentétben a kép, egy kívülálló szemszögéből mutatja a történteket.
Nekem leginkább ez a kontraszt miatt maradt érdektelen a sokcsatornás mozizás.
Tömör 2.5 villanybolti rézdrót.
épp ezért sose volt 5.1-em.
Nagyjábol én is ezt vallom, és ha mozizunk, azt Mi is 2.0-ban tesszük. Elégedett vagyok így is vele, de megvannak a hibái. DVD-ről, ill. Blu-ray-ről mozizunk, és a térhatású kódolású hangsávok, 2.0-ban elég falssúl érvényesülnek néha, a center hangsáv hiánya zavaró tud lenni.
Azon túl, ha le tudunk mondani a hatásvadász dinamikacsúcsokról és a hátulról jövő hangokról, a filmnek is jobb hangja van egy minőségi sztereo rendszeren, mint a sok csatornás mozis rendszeren.
En ugy voltam a hazimozi rendszeremmel, hogy igen orultem neki, aztan egy ev alatt mindent ujra megneztem 5.1-ben es elfogytak a filmek. Mostanaban alig van film amit erdemes lenne nezni 5.1-ben. Mar vagy tiz evvel ezelott felszamoltam a mozis rendszert es stereo rendszert kezdtem kiepiteni amin ha filmet nezek teljesen megfelel de sokkal tobb zenet hallgatok rajta joval jobb minosegben mindha mozis rendszerem lenne.lmarci írta: ↑2025.02.20., csüt. 19:32Ez így ebben a formában nem nyerő amit leírtál. Gondolkodtam már jobb házimozi erősítőn is, de teljesen feleslegesen van bennük száz erősített hangszórókimenet, egyáltalán nem használnám őket, csak az árat növelik. Az 5.1 rendszernél nem tudok többet kiépíteni a kábelezés miatt, de valójában nem is szeretnék. TV nézésre megy néha pár film nézésre ezzel is elégedett vagyok. Viszont a zene az most kicsit jobban előtérbe került.zizi8003 írta: ↑2025.02.20., csüt. 19:05Jut eszembe, nekem nincs házimozi erősítőm, a nappaliban a tv fehér-piros rca kimeneteiről ment korábban a hang az erősítőre. Némi jelvesztéssel szerintem ezt a legtöbb TVről meg tudod oldani. Bemegy a Denonból a HDMI a TVbe és a frontokon kívül az összes zajkeltő erre van kötve. A két front meg a TV fehér-piros rcairól. (ha van...) Így a fekete lemez jelvesztés nélkül, de házimozi frontok "némi" jelvesztéssel üzemelnek. Itt a "némi" viszont erősen kérdőjeles, mert végül rájöttem jobban járok ha a TV optikai kimenetéről etetem a DAComat, ez nálad nem működik, mert az erősítődön nincs optikai bemenet.
Lehet jobb lenne, ha végül vennél egy jobb HM erősítőt a Denon+MF árából... :-)
Ez így ebben a formában nem nyerő amit leírtál. Gondolkodtam már jobb házimozi erősítőn is, de teljesen feleslegesen van bennük száz erősített hangszórókimenet, egyáltalán nem használnám őket, csak az árat növelik. Az 5.1 rendszernél nem tudok többet kiépíteni a kábelezés miatt, de valójában nem is szeretnék. TV nézésre megy néha pár film nézésre ezzel is elégedett vagyok. Viszont a zene az most kicsit jobban előtérbe került.zizi8003 írta: ↑2025.02.20., csüt. 19:05Jut eszembe, nekem nincs házimozi erősítőm, a nappaliban a tv fehér-piros rca kimeneteiről ment korábban a hang az erősítőre. Némi jelvesztéssel szerintem ezt a legtöbb TVről meg tudod oldani. Bemegy a Denonból a HDMI a TVbe és a frontokon kívül az összes zajkeltő erre van kötve. A két front meg a TV fehér-piros rcairól. (ha van...) Így a fekete lemez jelvesztés nélkül, de házimozi frontok "némi" jelvesztéssel üzemelnek. Itt a "némi" viszont erősen kérdőjeles, mert végül rájöttem jobban járok ha a TV optikai kimenetéről etetem a DAComat, ez nálad nem működik, mert az erősítődön nincs optikai bemenet.
Lehet jobb lenne, ha végül vennél egy jobb HM erősítőt a Denon+MF árából... :-)