Miből gondolod, hogy a mozisok, pláne ha egy igényes mozit állítanak össze, akkor Ők nem használnak minőségi hálózati kábeleket?Alex_Aston írta: ↑2025.02.21., pén. 10:50Bár már kicsit off, de azért hozzászólnék ehhez a házimozi témához.
Azt állítani, hogy jobb a jó 2.0, mint egy jó 5.1, ez egyszerűen nem igaz.
Lehet azt mondani, hogy nem érdekli az embert, nincs rá igénye, megfelelő helyisége, pénze, stb., de azt, hogy nem jobb, azt nem.
A mozis meg mondatná a hifistáknak, hogy mekkora hülyeség már (táp)kábelekkel javítani a hangon, stb. De mások a szempontok. Na így már nem is annyira off a téma
Én is 2.0 nézem a filmeket, de ha lenne lehetőségem, nyilván 5.1 (vagy 7.2, stb.) lenne otthon. De jelenleg ezt dobta a gép.
Gondolom egyikőjük sem a TV hangszórón néz filmeket. Szóval csak dob valamit az élményen a sztereo rendszer is. Ugyanígy a házimozi hang és kép is egy következő lépcső.
Láttam, hallottam már néhány tisztességes házimozi rendszert, de egyik sem gatyamadzagokkal volt összekábelezve.
Magáról a moziélményről nem szeretnék itt vitát nyitni, de annyit azért elmondanék, hogy nekem nem okoz akkora élményt, hogy érdemes lenne kiegészítenem a rendszerem a hozzá szükséges elemekkel.
Akár lehetne is, mert a nappaliban meg lehetne oldani, de számomra érdektelen.