Az Apple Music gyakorlatlig minden streamerükön megy, vagy fog menni, ideértve a DAP-okat is. Az akkuról is kiválóan használható M15s éppen erről szól nálam, wifin keresztül elérve az internetet. Ezen a módon Roon Bridge eszközként is betehető Roon alá.mishow írta: ↑2025.02.19., szer. 09:56Ha meg is érkezik végre, akkor a cikk szerint is drága lesz, ami egyezik a korábbi hírekkel. Mint ahogy az is egyezik, hogy változatlanul csak 16bit/44,1kHz cd felbontásban gondolkodnak. Mindig jön a magyarázat, hogy úgyse hallani a különbséget, de aki tényleg nem hallja (vagy nem igényli) annak a mostani Spoty is elég jó. Aki meg hifizni akar vele, valamilyen jó felbontású modern készüléken, az pedig hallja. A Tidal nálam a 24bites streameknél hallhatóan egységesebb, "folyékonyabb" hangzást ad, a 16bites cd streameknél sokszor megjelenik az a digitális mellékíz, ami miatt anno a korai cd-ket nem szerették az Lp-ről áttérő hifisek. Érdekes módon a 48/96/192kHz közti különbség kevésbé hallható, illetve nem mindig egyenes az arányosság. Persze minden alól van kivétel, de a saját rendszeremen, nekem ez a tapasztalatom.pali923 írta: ↑2025.02.19., szer. 08:29A cikk szerint is 2021 óta mostmáraztánténylegmindjárt jön a Spoti hifi. Meglátjuk. Sajnos az meg igaz, hogy a Tidal az egyetlen, amit itthon bárki elér. Ugyanis sok szolgáltató nincs bedrótozva sok streamerbe. Vagy majd a gyártók is mennek a lehetőségek után végre?![]()
Az is érdekes kérdés, hogy ha egyszer az almánál végre kihúznák a fejüket a s***ükből, és lennének az Apple Music nagyfelbontást ténylegesen lejátszó dedikált streamerek, akkor az mennyire befolyásolná a piacot. Próbából használtam az AM streamet, és legalább akkora könyvtára van, és legalább annyira felhasználóbarát, mint a Spoty, csak hát a hardver ugye ...
A 16/24 bit kérdés valószínűleg DAC konstrukció kérdése leginkább. Ahol valamilyen FPGA-val felkonvertálják, processzálják a bejövő jelet, ott általában a bitmélységhez is hozzányúlnak, és minimum 32 bitre, de akár 64 bitre is történhet konverzió lejátszás közben, a DAC chip és az esetlegesen használt szűrők optimális használata érdekében.
A stúdió oldali dilemmákról és tapasztalatokról egy holland stúdió cikkét magyarosítva írtam a blogomon.
https://medium.com/@mediaengineering/al ... 35b4f0810b