Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lmarci
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lmarci »

zizi8003 írta:
2025.02.20., csüt. 19:05
Jut eszembe, nekem nincs házimozi erősítőm, a nappaliban a tv fehér-piros rca kimeneteiről ment korábban a hang az erősítőre. Némi jelvesztéssel szerintem ezt a legtöbb TVről meg tudod oldani. Bemegy a Denonból a HDMI a TVbe és a frontokon kívül az összes zajkeltő erre van kötve. A két front meg a TV fehér-piros rcairól. (ha van...) Így a fekete lemez jelvesztés nélkül, de házimozi frontok "némi" jelvesztéssel üzemelnek. Itt a "némi" viszont erősen kérdőjeles, mert végül rájöttem jobban járok ha a TV optikai kimenetéről etetem a DAComat, ez nálad nem működik, mert az erősítődön nincs optikai bemenet.
Lehet jobb lenne, ha végül vennél egy jobb HM erősítőt a Denon+MF árából... :-)
Ez így ebben a formában nem nyerő amit leírtál. Gondolkodtam már jobb házimozi erősítőn is, de teljesen feleslegesen van bennük száz erősített hangszórókimenet, egyáltalán nem használnám őket, csak az árat növelik. Az 5.1 rendszernél nem tudok többet kiépíteni a kábelezés miatt, de valójában nem is szeretnék. TV nézésre megy néha pár film nézésre ezzel is elégedett vagyok. Viszont a zene az most kicsit jobban előtérbe került.

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Jut eszembe, nekem nincs házimozi erősítőm, a nappaliban a tv fehér-piros rca kimeneteiről ment korábban a hang az erősítőre. Némi jelvesztéssel szerintem ezt a legtöbb TVről meg tudod oldani. Bemegy a Denonból a HDMI a TVbe és a frontokon kívül az összes zajkeltő erre van kötve. A két front meg a TV fehér-piros rcairól. (ha van...) Így a fekete lemez jelvesztés nélkül, de házimozi frontok "némi" jelvesztéssel üzemelnek. Itt a "némi" viszont erősen kérdőjeles, mert végül rájöttem jobban járok ha a TV optikai kimenetéről etetem a DAComat, ez nálad nem működik, mert az erősítődön nincs optikai bemenet.
Lehet jobb lenne, ha végül vennél egy jobb HM erősítőt a Denon+MF árából... :-)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

lmarci
Újonc fórumos
Újonc fórumos

zizi8003 írta:
2025.02.20., csüt. 17:47
lmarci írta:
2025.02.20., csüt. 15:47
Sziasztok! Őszintén szólva nem vagyok egy nagy fórum bubus, de most itt és most tanácsot szeretnék kérni. Adott egy 5.1 házimozi rendszer DENON AVR-X2800 erősítővel, a két front álló hangsugárzó bi-wire kábelezéssel. Megcsapott a Phono-zás szele, ezért szeretnék továbblépni, lecserélném a két front hangsugárzót (kiszemelt: B&W 703 S3) és egy normális sztereo erősítővel (kiszemelt: Musical Fidelity M6si) használni a lemezjátszót (csak azt, semmi mást). Viszont a házimozi is maradna. A kérdés, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a két front hangfalat mindkét erősítővel tudjam használni? Sajna az erősítők hátuljához nem férek hozzá, bútorban vannak, ezért a kábel átdugdosás nem megoldás. A Dynavox AMP-S MKII készülékből a bi-wire miatt kettőt kellene vennem. Jó megoldás ez? Mennyire cseszi el a hangot? Köszönöm!
Azt a Pre Out-ot nem lehet úgy belőni hogy a két front sugárzód jele menjen ki rá? Akkor nyomathatnád a házimozit front vonalon 2 egymás után kötött erősítővel. Igazán komoly szeánsz lenne minden film előtt összelőni a dolgokat, nem kevesebb szívás mint ide oda dugdosni a hangfalkábeleket, amit mondjuk 2 komplett szett kábellel szintén meg lehetne a bútoról kibányászás nélkül oldani.
A hangfal átkapcsolónál az a lényeg, hogy soha ne hallgasd a rendszered nélküle, ne agyalj rajta mi lenne ha és akkor nem fog zavarni hogy ott van.
Nekem az Almarro erősítőmben van egy kis kapcsoló ami hol ide (füles kimenet) hol oda (hangfalkimenet) irányítja a kimenőtrafóról a delejt. Namost ez egy olyan rejtett potenciál, már amióta megláttam tervezem kiiktatni, de szerencsére elég lusta vagyok, nagyon hely sincs benne forrasztgatni, így boldogan élek vele együtt. (azért mint most is, időről időre az eszembe jut...)
A Dynavox egész masszív kis holminak néz ki, ennél eddig ilyen célra csak szrabbakat láttam.
A Pre-Out elvileg a Zone2-höz van rendelve, viszont azt nem tudom, hogy lehet-e front kimenetnek beállítani. De akkor még mindig ott a probléma amit írtál te is, hogy a másik erősítőn kellene eltalálni a hangerőt. Ez megint túl sok mókolás. Valami egyszerű, de jó megoldás kellene. Már arra is gondoltam, hogy készítek egy aljzatot az erősítőkből kijövő kábeleknek és a hanfalkábeleket dugdosom ide-oda. Csak hát ez megint macera, félek, hogy megutálom hamar és soha nem lesz bekapcsolva...

lmarci
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nem szeretnék két front sugárzót a nappaliba, az a helyzet. A házimozit folyamatosan használjuk, arról megy a TV is, szóval azt nem akarom megszüntetni. Egy komolyabb frontsugárzó lenne most a következő lépés, és az erősítő. Utána később
cserélném a centert és a hátteret szép sorban. Viszont zenét is jó lenne hallgatni jobb minőségben. Akkor ez így kivitelezhetetlen?

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó

lmarci írta:
Sziasztok! Őszintén szólva nem vagyok egy nagy fórum bubus, de most itt és most tanácsot szeretnék kérni. Adott egy 5.1 házimozi rendszer DENON AVR-X2800 erősítővel, a két front álló hangsugárzó bi-wire kábelezéssel. Megcsapott a Phono-zás szele, ezért szeretnék továbblépni, lecserélném a két front hangsugárzót (kiszemelt: B&W 703 S3) és egy normális sztereo erősítővel (kiszemelt: Musical Fidelity M6si) használni a lemezjátszót (csak azt, semmi mást). Viszont a házimozi is maradna. A kérdés, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a két front hangfalat mindkét erősítővel tudjam használni? Sajna az erősítők hátuljához nem férek hozzá, bútorban vannak, ezért a kábel átdugdosás nem megoldás. A Dynavox AMP-S MKII készülékből a bi-wire miatt kettőt kellene vennem. Jó megoldás ez? Mennyire cseszi el a hangot? Köszönöm!
Azt a Pre Out-ot nem lehet úgy belőni hogy a két front sugárzód jele menjen ki rá? Akkor nyomathatnád a házimozit front vonalon 2 egymás után kötött erősítővel. Igazán komoly szeánsz lenne minden film előtt összelőni a dolgokat, nem kevesebb szívás mint ide oda dugdosni a hangfalkábeleket, amit mondjuk 2 komplett szett kábellel szintén meg lehetne a bútoról kibányászás nélkül oldani.
A hangfal átkapcsolónál az a lényeg, hogy soha ne hallgasd a rendszered nélküle, ne agyalj rajta mi lenne ha és akkor nem fog zavarni hogy ott van.
Nekem az Almarro erősítőmben van egy kis kapcsoló ami hol ide (füles kimenet) hol oda (hangfalkimenet) irányítja a kimenőtrafóról a delejt. Namost ez egy olyan rejtett potenciál, már amióta megláttam tervezem kiiktatni, de szerencsére elég lusta vagyok, nagyon hely sincs benne forrasztgatni, így boldogan élek vele együtt. (azért mint most is, időről időre az eszembe jut...)
A Dynavox egész masszív kis holminak néz ki, ennél eddig ilyen célra csak szrabbakat láttam.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

lmarci írta:
Szerintem nem érdemes megbontani a házimozi rendszeredet, mert vegyes elemekkel sosem lesz igazán jó.

A sztereó rendszert pedig érdemes elkülöníteni ha komolyan gondolja az ember. Ha nem, akkor a hangfalátkapcsoló se ront a helyzeten, csak akkor minek a ~2 millás hangsugárzó.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

lmarci
Újonc fórumos
Újonc fórumos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3570

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

zizi8003 írta:
2025.02.20., csüt. 07:43
Ezt jól megvitattátok... :-) Már lassan egy éve 1-1 darab Parkside akksiról mennek a kis 47lab-Markaudio végfokaim. Ezeket nem hallom különösebben uncsinak, pedig hallgatok rajtul párhangszeres jazztől a zúzós drum&bassig mindent IS. Mondjuk igazából nincs viszonyítási alapom, mert a szuper japó táp táp amit anno vettem hozzájuk halkan búgott és emiatt a végfokok is nagyon halkan zúgtak, az viszont rohadtul idegesített. :-) Mivel munkaidőm nagy részében kb. 80 centire üldögélek a dobozoktól nem hiszem hogy el tudnám engendni ezt a full zajtalanságot.

Sajna azt a kábelt Acrotec-ként nem lelem, ritka holminak tűnik esetleg további infó Kaeftől??? :-)
Acrolink.

http://www.acrolink.jp/english/products/index.html

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4318
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

zizi8003 írta:
Ezt jól megvitattátok... :-) Már lassan egy éve 1-1 darab Parkside akksiról mennek a kis 47lab-Markaudio végfokaim. Ezeket nem hallom különösebben uncsinak, pedig hallgatok rajtul párhangszeres jazztől a zúzós drum&bassig mindent IS. Mondjuk igazából nincs viszonyítási alapom, mert a szuper japó táp táp amit anno vettem hozzájuk halkan búgott és emiatt a végfokok is nagyon halkan zúgtak, az viszont rohadtul idegesített. :-) Mivel munkaidőm nagy részében kb. 80 centire üldögélek a dobozoktól nem hiszem hogy el tudnám engendni ezt a full zajtalanságot.

Sajna azt a kábelt Acrotec-ként nem lelem, ritka holminak tűnik esetleg további infó Kaeftől??? :-)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A régebbi 47-esek a saját tápokkal kussolnak,de azóta van más baj velük. Annyira kiheréltek minden felesleges dolgot a készülékekből a hangminőség oltárán, hogy a hazai villamos hálózat adta körülmények között pl a CD-k teljesen megbolondulnak (MB MKII). Nem csodálkoznék, ha kikopnának az európai piacon,de nálunk vélhetően ki fognak. Ahol még kötött a fázis a csatalkozókon és minden (az egész hálózaton, a vízforraló is) fázishelyesen van csatlakoztatva, ott talán van remény, de belenézve pl a midnight blue CD-be, kerekedett a szeme a TMP Audios Tompinak :D Ráadásul a japó és európai piacra más (pl érintésvédelmi) szabályok vonatkoznak, a készülékek el is térnek. Akinek van,bárhogy is tudja hadra fogni,becsülje meg, mert kb itt a vége :rolleyes: ) lábjegyzet: A korábbi késuülékektől nem kell parázni, még az MB első verziója is gond nélkül működik, az MKII kapott ezt-azt a felsőbb kategóriás Izumiból, az már lehet problémás. Kürthy Tominál valami nagyon spéci villanyhálózat lett kialakítva,ott semmi bajuk nem volt, nálam és több helyen, a CD-k meghülyültek. Csak akkor olvasták be a lemezt, ha kihúztuk az RCA csatit. utána ment gond nélkül, míg a lemezt ki nem vettük... ne keresse senki az okát, fázis helytelen csatalkoztatása miatt van,de a fél várost nem járhatom körbe,hogy ugyanmár,tesen a hajszárítót fázishelyesen használni :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Hozzászólás Szerző: cables »

zizi8003 írta:
...
Mivel munkaidőm nagy részében kb. 80 centire üldögélek a dobozoktól nem hiszem hogy el tudnám engendni ezt a full zajtalanságot.
Az igazság az, hogy a nagyfrekvenciás villamos zajokat nem hallani. Ha lecsökken a szintjük akkor szebb lesz a zene.

Még valamire reagálnák. Több beírás szól arról, hogy az illető nem találta "uncsinak" a zenét. Túl azon, hogy ez kicsit fura jelző a rendszerünk hangminőségét önmagában nehéz abszolut értékben érezni. Akkor tudunk igazán értékelni, ha valami történik (kábel v. készülék csere) és közvetlenül egymás után hallunk változást.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revox írta:
2025.02.19., szer. 23:39

De, hadd menjenek a drótok :)
:tutiok:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.02.19., szer. 22:23
Ez jól működik, ha valaki közvetlenül a szabályozható szimmetrikus kimenetükről hajt aktív hangsugárzókat és a DAP az egyetlen forrása.
Ebben van logika, majd meg kell hallgatni. De az eddig hallottak alapján, nekem a bűvészkedések mindig beleköptek a levesbe.

De, hadd menjenek a drótok :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.19., szer. 15:23
kaef2 írta:
2025.02.19., szer. 15:14

Legalább 10 - féle combos lineáris táppal próbáltuk akku helyett az Altmann eszközöket, Köztük olyan japánnal is, ami drágább volt, mint akár az erősítő, akár a DAC, és többféle Paul Hynes táppal is. Az én Avantgarde Trio hangfalammal és a dupla Rel Studio szubokkal.

A DAC, ADC, a clock regenerator, a CD transport és a phono kb egyformán szólt a Paul Hynes-szal és a spirál cellás akkuval, azért mondom a Pual Hynest, mert azok jöttek be leginkább a rendszeremben.
Az erősítő az akkuval szólt a legélőbben, dinamikusabban, ami nem igazán nagy csoda, mert kifejezetten (spirál cellás) akkus üzemmódhoz volt optimalizálva. Forrásnak vagy a cd játszót, vagy egy TC Konnekt firewire audio interfészt használva az akkori Macbookommal és Power Macemmel. Legalább 2 évig kisérletezgettünk ezzel. Legalább 95-96 dB érzékenységű hangsugárzók kellettek ahhoz, hogy az Altmann erősítő ki tudja futni magát.
A DAC, ADC és a phono bármilyen környezeteben megállta a helyét.
Kb 7-8 év alatt legalább 110-120 különböző Altmann eszközt adtunk el a Pennában, de a DAC volt messze a legnépszerűbb, abból minimum 60-70 db-ot sikerült értékesíteni.
nem vitatom... :smile53:

ezt nem Neked,csak már nincs kedvem újat nyitni neki,meg lassan elértük az OFF-küszöböt :D
megnéztem a Konus weblapot. még van náluk belépő szintű akkus phono, de a combosabb szériáknál maradt a 220V. mindegy ki,csak azért, hogy lássuk, gyártón belül is hol foglal helyett az akkuzás. Persze,ezek nem bazi nagy dízeltargonca-indító akksik, de, na...
https://www.konus-audio.com/products_konus.html
A külső lineáris tápokhoz csináltunk különböző DC kábeleket is, ezüstöt is, kicseréltük a készülékekben lévő autó biztosítékot Japánból rendelt aranyozottra, mindent megtettünk, hogy találjunk egy lineáris tápot amitől egyértelműen jobb lesz.
Az Optima spirálcellás vált be a legjobban.

Amikor minden akkuról ment, ahogy a képen is látható volt, akkor megszűnt az, hogy bizonyos napszakokban másképp szólt a rendszer, mint a nap más részében. És persze volt egy tökéletesen földfüggetlen rendszerünk, ami zavarvédelem szempontjából is hatékonynak bizonyult.

Most ezt a lehetőséget hozzák vissza azok a DAP-ok részben, amik streamer/DAC-ként tudnak megbízhatóan wifiről is működni, és elmennek 10-12 órákat egy töltéssel. Legalábbis a rendszer forrás oldala földfüggetlen lesz. Ez jól működik, ha valaki közvetlenül a szabályozható szimmetrikus kimenetükről hajt aktív hangsugárzókat és a DAP az egyetlen forrása.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2025.02.19., szer. 13:22

...ami van ezeknél,és hasonlókrol beszéltek haverjaim amikor akksirol tápláltak egy McIntosh CD lejátszot,még a '90 évek elején,hogy a hangjukban van egy érdekes "tisztaság","nyugalmi állapot",de ez nem statikus jelenség,hogy "leragad a zene,lassúvá válik", hanem követi a zenei folyamatokat,vlmilyen érdekes módon...de swsz 3x

Én eredeti Hafler-rol beszélek...
Én is ezt tapasztaltam a Pink-nél akkus üzemmódban, nagyon szerettem a hangját, Klimo OTL elé kötve.

Tudom, tudom...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.02.19., szer. 15:14

Legalább 10 - féle combos lineáris táppal próbáltuk akku helyett az Altmann eszközöket, Köztük olyan japánnal is, ami drágább volt, mint akár az erősítő, akár a DAC, és többféle Paul Hynes táppal is. Az én Avantgarde Trio hangfalammal és a dupla Rel Studio szubokkal.

A DAC, ADC, a clock regenerator, a CD transport és a phono kb egyformán szólt a Paul Hynes-szal és a spirál cellás akkuval, azért mondom a Pual Hynest, mert azok jöttek be leginkább a rendszeremben.
Az erősítő az akkuval szólt a legélőbben, dinamikusabban, ami nem igazán nagy csoda, mert kifejezetten (spirál cellás) akkus üzemmódhoz volt optimalizálva. Forrásnak vagy a cd játszót, vagy egy TC Konnekt firewire audio interfészt használva az akkori Macbookommal és Power Macemmel. Legalább 2 évig kisérletezgettünk ezzel. Legalább 95-96 dB érzékenységű hangsugárzók kellettek ahhoz, hogy az Altmann erősítő ki tudja futni magát.
Kb 7-8 év alatt legalább 110-120 különböző Altmann eszközt adtunk el a Pennában, de a DAC volt messze a legnépszerűbb, abból minimum 60-70 db-ot sikerült értékesíteni.
nem vitatom... :smile53:

ezt nem Neked,csak már nincs kedvem újat nyitni neki,meg lassan elértük az OFF-küszöböt :D
megnéztem a Konus weblapot. még van náluk belépő szintű akkus phono, de a combosabb szériáknál maradt a 220V. mindegy ki,csak azért, hogy lássuk, gyártón belül is hol foglal helyett az akkuzás. Persze,ezek nem bazi nagy dízeltargonca-indító akksik, de, na...
https://www.konus-audio.com/products_konus.html
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.19., szer. 15:01
dixie-chicken írta:

@Rock:hogy témánál maradjunk,hallottam @kaef2 Byob rendszerét,Avanrgarde Trio-val,Zu Druid-al,még annó,a Mission 776/777-est,az ominozúsos ASR Emitter Exclusive II-est...semelyikre,én nem mondanám hogy "döglött" hangjuk lett volna :D :smile53: a döglött hang nálam,a halálos itélete egy komponensnek/rendszernek :smile29: ...ami van ezeknél,és hasonlókrol beszéltek haverjaim amikor akksirol tápláltak egy McIntosh CD lejátszot,még a '90 évek elején,hogy a hangjukban van egy érdekes "tisztaság","nyugalmi állapot",de ez nem statikus jelenség,hogy "leragad a zene,lassúvá válik", hanem követi a zenei folyamatokat,vlmilyen érdekes módon...de swsz 3x
én eredeti Hafler-rol beszélek,lényegtelen hogy,kapható volt kit-ben,vagy gyárilag összeszerelt változatban...ezt a részét,tovább nem vitatnám,főleg itt :D
az OK, csak hallottad azt az Altmant normál táppal? a kérdés költői,mert biztos nem, ahogy én is csak akkuval,de nem Feriét. havernak volt. ezek olyasmi dolgok,mint a 47Lab,csak falapra vannak szerelve,míg a 47 egy átgondolt mechanikai sasszira. de ami a lényeg,igaz,hogy a 47-esek drágábbak voltak, de ahhoz adtak egy tápegységet is/készülék. Nem volt rossz az Altman,de a 47 Lab Shigaraki melett már nem volt túl vehemensnek nevezhető a p6ordukciója. a kategória ugyanaz, mini készülék,pár filléres alkatrészből. difi a mechanikai megvalósítás és a tápellátás. ami közös bennük, egyikből se fogyott sok :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

revox írta:
2025.02.19., szer. 15:01
dixie-chicken írta:

@Rock:hogy témánál maradjunk,hallottam @kaef2 Byob rendszerét,Avanrgarde Trio-val,Zu Druid-al,még annó,a Mission 776/777-est,az ominozúsos ASR Emitter Exclusive II-est...semelyikre,én nem mondanám hogy "döglött" hangjuk lett volna :D :smile53: a döglött hang nálam,a halálos itélete egy komponensnek/rendszernek :smile29: ...ami van ezeknél,és hasonlókrol beszéltek haverjaim amikor akksirol tápláltak egy McIntosh CD lejátszot,még a '90 évek elején,hogy a hangjukban van egy érdekes "tisztaság","nyugalmi állapot",de ez nem statikus jelenség,hogy "leragad a zene,lassúvá válik", hanem követi a zenei folyamatokat,vlmilyen érdekes módon...de swsz 3x
én eredeti Hafler-rol beszélek,lényegtelen hogy,kapható volt kit-ben,vagy gyárilag összeszerelt változatban...ezt a részét,tovább nem vitatnám,főleg itt :D
az OK, csak hallottad azt az Altmant normál táppal? a kérdés költői,mert biztos nem, ahogy én is csak akkuval,de nem Feriét. havernak volt. ezek olyasmi dolgok,mint a 47Lab,csak falapra vannak szerelve,míg a 47 egy átgondolt mechanikai sasszira. de ami a lényeg,igaz,hogy a 47-esek drágábbak voltak, de ahhoz adtak egy tápegységet is/készülék. Nem volt rossz az Altman,de a 47 Lab Shigaraki melett már nem volt túl vehemensnek nevezhető a p6ordukciója. a kategória ugyanaz, mini készülék,pár filléres alkatrészből. difi a mechanikai megvalósítás és a tápellátás. ami közös bennük, egyikből se fogyott sok :D
csak speckó akksival (Optima Red Top?...csak annyit tennék hozzá,hogy akkor 1 olyan akksi,kb 3x annyiba került mint amit mi teherautókba épitgettünk akkor be,12V/225Ah,Varta volt az OEM,de nekünk saját logóval érkeztek)...nekem rendben volt a dolog,ahogyan irtam :D ...a 47Labs-os rendszer ami volt a az 'Art Hotelben,az is rendben volt,a Sead Lejlic féle Jordan széléssávúval..a marketing része engem nem érdekel,és a számla sem,a zenészeket nem én fizettem a végén :D ...én csak a saját,egyszerű felhasználói véleményemet mertem leirni :kiss: 31_1_21.gif
ja és Jordan/Lejlic...google Jordan Watts-Jodrell
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2025.02.19., szer. 15:19-kor.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 11:04
revox írta:
2025.02.19., szer. 10:53

A fejlődés,tapasztalás nagy ellensége a vélelmezett elméleti okfejtés :smile53:

Akinek valami már kellően izgalmas, vagy megfelelő, nem biztos,hogy mások "koordináta rendszerében" (chordtól lopva ;) ) is megüti ezt a mércét, vagy esetleg "elmegy,de van tovább is". :smile53:
Persze, de ez mindenre igaz. Csak beszélgetünk...
/ Azt a Mission párost pl. nagyon meghallgatnám./

Ez nagyon igaz.
igen, ez jó példa,engem pl nem érdekel. kis kategóriában van erősítőm, a nagyhoz meg úgyis messze van,bármit is tudhat. nyilván ez is csak feltételezés részemről is,de azért a logika működik: ha akkora durranás lenne, már rég képbe kerülhetett volna. Kettő, sokan átvették volna az ötletet.
juteszembe, épp tegnap beszéltem Sead Lejliccsel (gugli. de azon kevesek egyike,aki a hangsugárzójával be tudott törni a japán undergroundba és a 47Lab a referencia rendszerét az Ő dobozával mutatta be a világnak). Sead is készített Konus Audio néven saját, kiskategóriás erősítőket,amiket akkus tápellátással látott el. nemigazán futott fel... nem tudom, még gyártja e, de amikor volt is, kérdeztem Kürthy Tomit, ilyet nem e akar hozni, biztos jó lenne belépőnek,de nem tette. Inkább hozta a szintén Konus Cutie kis erősítőt.
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 12:57
dixie-chicken írta:
2025.02.19., szer. 11:33

Az a Mission 776/777 egy zseniális páros,az nekem be van égetve a memóriaegységembe,és nem tudom kitörölni...előfok elemes,és ezek már rég tönkre mentek,mindben,mármint az elemek,ha találnál használt példányt...végfok MOS-FET,2x100W...

Ha ismered a Hafler DH100/101/110/200/220-sokat,kb hasonló a 776/777,csak egy szintel magasabb hangzás mint a Hafler-ek...
Először nem értettem, hogy egy '21 - es akku miért biztos, hogy mind tönkrement, ránéztem még egyszer, akkor látom, hogy '82 - es a motyó... :smile51:
Azért ilyen szép masszív... :D
Gondolom, hasonló paraméterekkel lehet találni bele sokkal korszerűbb aksikat...

Még valami a Pink-kel kapcsolatban hogy behelyezhessük a korába - közvetlen előtte egy ARC SP9 előfokom volt. / Az SP11 - ről álmodoztam, de az csak álom maradt. sad.gif /
Mindenesetre az SP9 - es is egy jegyzett, elismerten jó hangú darab volt.
Tehát az ARC után jött a Pink Pip, és minden paraméterében jobb volt.
Tér, levegő, felbontás, minden.
Ennek ellenére a 11 - esért látatlanba odaadtam volna... :D

Hafler - ről annyit tudok csak, hogy TJ tunermann-nak volt egy utánépítése, és mind a véres kardot hurcolta körbe, hogy mindenféle gyári erősítőt " leverjen " vele... :D
Egy alkalommal én is fültanúja voltam, hogy egy Sony őrült - 10 éve Sonykat dédelgetett - legcsúcsabb csúcs erősítőjét hogy alázta porrá... :rolleyes:
Szegény tulaj olyan ideges lett, hogy majdnem kiugrott az ablakon.
Végül nem vette meg a Haflert, de két héten belül minden Sony-ját eladta. :D
Tanganciális lemezjátszót, erősítőt, GR5 - ös dobozokat, amit talált...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2025.02.19., szer. 11:33

Az a Mission 776/777 egy zseniális páros,az nekem be van égetve a memóriaegységembe,és nem tudom kitörölni...előfok elemes,és ezek már rég tönkre mentek,mindben,mármint az elemek,ha találnál használt példányt...végfok MOS-FET,2x100W...

Ha ismered a Hafler DH100/101/110/200/220-sokat,kb hasonló a 776/777,csak egy szintel magasabb hangzás mint a Hafler-ek...
Először nem értettem, hogy egy '21 - es akku miért biztos, hogy mind tönkrement, ránéztem még egyszer, akkor látom, hogy '82 - es a motyó... :smile51:
Azért ilyen szép masszív... :D
Gondolom, hasonló paraméterekkel lehet találni bele sokkal korszerűbb aksikat...

Még valami a Pink-kel kapcsolatban hogy behelyezhessük a korába - közvetlen előtte egy ARC SP9 előfokom volt. / Az SP11 - ről álmodoztam, de az csak álom maradt. sad.gif /
Mindenesetre az SP9 - es is egy jegyzett, elismerten jó hangú darab volt.
Tehát az ARC után jött a Pink Pip, és minden paraméterében jobb volt.
Tér, levegő, felbontás, minden.
Ennek ellenére a 11 - esért látatlanba odaadtam volna... :D

Hafler - ről annyit tudok csak, hogy TJ tunermann-nak volt egy utánépítése, és mind a véres kardot hurcolta körbe, hogy mindenféle gyári erősítőt " leverjen " vele... :D
Egy alkalommal én is fültanúja voltam, hogy egy Sony őrült - 10 éve Sonykat dédelgetett - legcsúcsabb csúcs erősítőjét hogy alázta porrá... :rolleyes:
Szegény tulaj olyan ideges lett, hogy majdnem kiugrott az ablakon.
Végül nem vette meg a Haflert, de két héten belül minden Sony-ját eladta. :D
Tanganciális lemezjátszót, erősítőt, GR5 - ös dobozokat, amit talált...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
2025.02.19., szer. 11:17
istvan01 írta:
2025.02.19., szer. 10:17
Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 09:24

Ehhez képest egy készüléktől 30cm távolságban elhelyezett 12V/50Ah-s aksi generátor impedanciája kb 0,02ohm (spirálcellás ettől sokkal alacsonyabb).
Szerintem nem ilyen egyszerű ez. Az akkumulátor belső ellenállása egészen biztos, hogy töltöttség függő és időben változó.
Egyébként a hálózatnak, mint feszültség forrásnak sem állandó a belső impedanciája, azt erősen befolyásolja a terhelés, ezért jobb éjszaka a zenehallgatás.
ez nem az én posztom volt
----------
maradva az olmos aksinál, annak impedanciája és feszültsége 12.0V-ig alig változik. Ami viszont nem hagyható el aksinál sem, az LDO-os stabilizitor, ami a fogyasztó felé az impedanciát is tovább csökkenti. A litiumos aksi ezekben a tulajdonságokban még jobb magasabb ár ellenében és hosszabb ciklus/élettartammal.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 11:04
revox írta:
2025.02.19., szer. 10:53

A fejlődés,tapasztalás nagy ellensége a vélelmezett elméleti okfejtés :smile53:

Akinek valami már kellően izgalmas, vagy megfelelő, nem biztos,hogy mások "koordináta rendszerében" (chordtól lopva ;) ) is megüti ezt a mércét, vagy esetleg "elmegy,de van tovább is". :smile53:
Persze, de ez mindenre igaz. Csak beszélgetünk...
/ Azt a Mission párost pl. nagyon meghallgatnám./

Ez nagyon igaz.
kicsit off:

az a Mission 776/777 egy zseniális páros,az nekem be van égetve a memóriaegységembe,és nem tudom kitörölni...előfok elemes,és ezek már rég tönkre mentek,mindben,mármint az elemek,ha találnál használt példányt...végfok MOS-FET,2x100W...

volt szerencsém hozzjájuk,egy Tannoy GRF Memory-val...no,ezt én ma is referencia hangomként kezelem,ez kéne ma,nékem :smile53: :kiss: ...a Westminster,igaz a "nagyszekrény" és sokan ácsingóznak érte,de nekem hangra nem gyere be a Westminster,GRF roulez nekem..ha ismered a Hafler DH100/101/110/200/220-sokat,kb hasonló a 776/777,csak egy szintel magasabb hangzás mint a Hafler-ek...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Hozzászólás Szerző: cables »

istvan01 írta:
2025.02.19., szer. 10:17
Rock60 írta:
2025.02.19., szer. 09:24

Ehhez képest egy készüléktől 30cm távolságban elhelyezett 12V/50Ah-s aksi generátor impedanciája kb 0,02ohm (spirálcellás ettől sokkal alacsonyabb).
Szerintem nem ilyen egyszerű ez. Az akkumulátor belső ellenállása egészen biztos, hogy töltöttség függő és időben változó.
Egyébként a hálózatnak, mint feszültség forrásnak sem állandó a belső impedanciája, azt erősen befolyásolja a terhelés, ezért jobb éjszaka a zenehallgatás.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”