Szia, ugy olvastam az a switch tud 10/100/1000Base-T-et, probald csak a switchet osszekotnei a laptoppal es a pc-vel es meg pingelni egyik eszkozt. Persze ehze manualisan kell beallitani a szamitogepeken az ip cimet. Igy leprobalod, hogy mukodik-e a switch, ha igen akkor rakotni a routert es ugy is megpingelni a szamitogepeket vagy atallitani automatikus ip cim kiosztasra a gepeket es megnezni, hogy kiosztj-e a router az ip cimeeket. Ha igen akkor megpingelni a masik gepet.K P írta: ↑2025.02.20., csüt. 21:57Sziasztok,
Egy Mercusys 105- ös switch- et szeretnék kipróbálni, de ha bekötöm a router (Sagem 5670) meg egy eszköz közé (pl laptop v Audio PC) akkor az eszközön nincs netes kapcsolat. A switch biztos, hogy jó, kettő is van belőle. Próbáltam sokmindent pl azt is , hogy lejjebb vettem a PC hálózati kártyájának a sebességét 100 mbs- re, mert a switch max ennyit tud, de ez sem vezetett eredményre. Lehet, hogy a router nem kompatibilis a switch- el, vagy valami más lehet a probléma?![]()
Vagy ha igy osszekotod akkor mar az internet sem megy a gepeken?