Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2025.02.18., kedd 15:43
Phillipe, aki Svájcban lakik (és amúgy Win kernel programozó pár haverjával) grundolja(ta?) az AudioPhil Optimizert + a Jplay Femto-t. Korábban dolgoztak együtt Marcinnal, de már nem.
Ahogy látom egyébként ez az Optimizer dolog eléggé elhalóban van, a JPlay Femto után sem nagyon jött semmi már pár éve. Még 2022-re be lett ígérve Win10/Win11 optimizer változat és a szerverrel is kezdenek vmit, de szerintem más irányt vett az élete, és úgy látom arra is nagy esély van, hogy ez el fog halni.
Míg kapcsolatban voltam Phillel, intenzíven mutogatott az új Windows verziókra, hogy egyre nehezebben tudja hozzájuk idomítani az APO-t. Ezzel párhuzamosan a szoftverei iránti érdeklődés is töredékére esett, így logikusnak tűnik, hogy elengedte a fejlesztést. Többek között a vele folytatott eszmecserékből is következett, hogy elengedtem az audio PC vonalat.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

GTomi írta:
2025.02.18., kedd 13:47
Elmo írta:
2025.02.18., kedd 12:11
GTomi írta:
2025.02.18., kedd 11:30
Múlt héten jöttem rá, hogy valamiért a dac-om wasapi-val etetem, miközben az asio-val sokkal jobban szól 36_1_5.gif
A kernel streaming még annál is jobb.
Azt olvastam valahol, hogy a KS-t a microsoft nem igazán frissíti, míg az Asio-t aktívabban fejleszti, és ha a dac-hoz van asio driver, akkor az ajánlottabb, nyilván a KS előnyei is megvannak.
Majd kipróbálom a KS-t is. Puding próbája :)
Kíváncsian várom az eredményt!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2016

Hozzászólás Szerző: wittao »

adamthebrave írta:
2025.02.18., kedd 15:25
wittao írta:
2025.02.18., kedd 14:25
La_Valse írta:
2025.02.18., kedd 14:13
Úgy tűnik, Marcinék már régóta csakis a JPLAY for iOS-re gyúrnak...
Minimum 5, de lehet inkabb 8 eve kulon valtak az utjaik… Marcin nyomja a JCAT brandet.
Mármint a JPlay és a JCat?
Phillipe, aki Svájcban lakik (és amúgy Win kernel programozó pár haverjával) grundolja(ta?) az AudioPhil Optimizert + a Jplay Femto-t. Korábban dolgoztak együtt Marcinnal, de már nem.
Ahogy látom egyébként ez az Optimizer dolog eléggé elhalóban van, a JPlay Femto után sem nagyon jött semmi már pár éve. Még 2022-re be lett ígérve Win10/Win11 optimizer változat és a szerverrel is kezdenek vmit, de szerintem más irányt vett az élete, és úgy látom arra is nagy esély van, hogy ez el fog halni.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

wittao írta:
2025.02.18., kedd 14:25
La_Valse írta:
Minimum 5, de lehet inkabb 8 eve kulon valtak az utjaik… Marcin nyomja a JCAT brandet.
Mármint a JPlay és a JCat?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

wittao
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
Igen, csak az ugye max a nevében rokon a Femtoval...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2025.02.18., kedd 13:30
JPlay classic-rol beszeltek vagy a lejatszorol JPlay-rol?
JPlay Femtorol

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Elmo írta:
GTomi írta:
Múlt héten jöttem rá, hogy valamiért a dac-om wasapi-val etetem, miközben az asio-val sokkal jobban szól 36_1_5.gif
Azt olvastam valahol, hogy a KS-t a microsoft nem igazán frissíti, míg az Asio-t aktívabban fejleszti, és ha a dac-hoz van asio driver, akkor az ajánlottabb, nyilván a KS előnyei is megvannak.
Majd kipróbálom a KS-t is. Puding próbája :)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2025.02.18., kedd 13:30
Erről: http://jplay.eu/download/

Örök linceszem van, érdekelt lennék én is a fejlesztésben...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2025.02.18., kedd 12:49
Alapvetoen ASIO-parti vagyok, de a JPLay hangjat szeretem, egyszeruen megbolondulok attol milyen instabil tud lenni… borzaszto, hogy evek nem voltak elegendoek ennek kikuszobolesere.
Ha jól tudom évek óta nem is jött ki belőle újabb verzió. A 7D van már 4-5 éve. Még az elején változtatgattak rajta, maradt a verziószám, de a telepítő mérete változott, innen lehetett sejteni, hogy valami történt, mert hivatalosan nem publikáltak semmit... Egy idő óta azonban ez sincs...

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Elmo írta:
GTomi írta:
No, ezzel kapcsolatosan nalunk is jo kis vitak szoktak zajlani :)
Kernel Streaming
ASIO
JPlay
Alapvetoen ASIO-parti vagyok, de a JPLay hangjat szeretem, egyszeruen megbolondulok attol milyen instabil tud lenni… borzaszto, hogy evek nem voltak elegendoek ennek kikuszobolesere.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

GTomi írta:
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Csak halkan merem leirni, hogy a ceges tervezogepeinkbol a heten a harmadik i9 14th gen. Intel procit csereltuk ki, ez mindossze fel ev leforgasa alatt. Nagyon gondolkodom, hogy az Intel architekturatol elkoszonok egy ideig, AMD gepeink hibatlanul mennek. Tudom ez most a ceg eleteben egy rossz szeria, ami valahol a 12. generacio kornyeken kezdodott, de vegfelhasznalokent, a konkurencianal joval magasabb arat fizetve valamiert lennenek elvarasaim veluk szemben… amellett h. a garizas egy remalom, kieses is, es felesleges idotoltes, bosszankodas.
Idehaza mar AMD-vel epitettem a rendszeremet, lehet a zene szervereinknel is valtas lesz…

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Itt van ketto kep az elso a Roon-os windows ami kb 6-7 orat ment es a masik a videos windows ahol kb szinten ennyit ment filmek nezesevel alap passziv hutessel. Felek, hogy a Jcat usb kartyamat is ez forrositotta fel bar ahogy irod nem kell aggodni 60 fok koruli ertekeknel bar ami igaz megfogni mar nem lehet mert nagyon forro a keznek.
Ami pedig segitett az a harmadik kepen van de igy nem fer bele az usb kartya. :)
A rendszer abszolut nincs porgetve semilyen programmal vagy bios-ban, sot a turbo mod le van veve igy csak 1 GHz korul megy a proci. A Roon alap beallitasban mukodik es nincs felkonvertalva semmi sem benne. A filmek sokszor 4K-ok lehet ez valamennyire porgeti a procit. Sima MPC-HC-et hasznalok videora.

IMG_1924.JPEG
IMG_1945.JPEG
IMG_0966.JPEG
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

wittao
V.I.P.
V.I.P.

https://www.electronicshub.org/motherbo ... ure-range/

Itt viszonylag részletesen le van írva mik a lehetőségek a témában.
A nehézséget az adja, hogy általában ezek a cikkek aktív hűtési rendszerekkel felszerelt gépekről születnek, nem passzív hűtésűről, ahol minimális belső keringés, hűtés van (hacsak nem valami tervezett huzathatás).

AI-t megkérdezve: 30-65 fok között nem nagyon kell aggódni, 70 fok felett már izgisebb
A cikket olvasva 80 fokig nem kell aggódni, 80-125 fok között már kellemetlen, afölött károsodás, fagyások stb.

Egyébként becsapós a dolog, mert amikor megnézzük kézzel ezeket a chipseteket, 50 fokos felületi hőmérséklet már nem nagyon esik jól, 60 fok pedig egyenesen (számomra) tarthatatlan ha ujjal hozzáérek. 65-70 fok hűtőbordával együtt számomra elképzelhetetlen... nagyon meg kell cibálni a bajszát annak az alaplapnak, amelyik alaplapi vezérlője hűtőbordával együtt ennyi hőt termel.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2025.02.13., csüt. 14:15
Nem tudom, mennyire kell pörgetned a rendszert az audio funkciókhoz, mennyire komoly digitális szűrőzéssel, konverzióval, egyéb DSP-vel operálsz, de segíthet az underclocking is, az órajelek visszafogása, ha belefér.
Ha jol ertettem az alaplapi chipsetre gondolt, ami altalaban barmilyen helyzetben baromira meleg (50-60C). Velenyem szerint ez mind az alaplapgyartok tudtaval ennyi (hiszen sajat termekuk). Az ujabb Z890 chipsetes alaplapokra emiatt mar chipset fenti is van, rendkivul nagy oromomre szolgalt a felismeres azon tulmenoen, h. elhajitottam a p@csaba a kezemben levo csavarhuzot, amikor egyszer csak felporgott a nagy semmibol.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4033

Hozzászólás Szerző: juliush »

Nem tudom, mennyire kell pörgetned a rendszert az audio funkciókhoz, mennyire komoly digitális szűrőzéssel, konverzióval, egyéb DSP-vel operálsz, de segíthet az underclocking is, az órajelek visszafogása, ha belefér.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Az alaplapgyartok azert neha gondolnak ezekre az esetekre…

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Töki »

Én innen nézelődnék hűtőbordát: https://ampul.eu/hu/hutobordak/4781-rez ... y0QAvD_BwE

Ezért is jók a szerver alaplapok. Nekem van vagy7 db PCIE port rajta.
Abból 4 db használatban is van.
USB kártya
LAN kártya
2TB ssd a zenéknek
JCAT Femto ssd csak a rendszernek: https://jcat.eu/product/m-2-femto-ssd/
Mostanság az a perverzióm, hogy a kedvenc albumokat átmásolom a JCAT Femto ssd-re és egy kategóriával jobban szólnak.
Kb olyan a különbség, mint amikor a szoftverek RAM-a betöltve mennek.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rendeltem egy hutobordat az alaplapi chipsetre. Szerintem ez nem aluminium mivel meg jobban felforrositotta es tartotta a hot az alaplapon. Kivettem es olyan forro volt, hogy alig lehetett kezben tartani, meg 5 perc mulva is forro volt. Sajnos ezt elb...am az alaplap vasarlast, hogy ilyen mini-t vettem mert egymas felett van a Chipset es az M2 SSD na meg eleg kozel a proci es az usb kartya, egymast melegitik de a Chipset az nagyon forro. Lehet teszek bele egy elemes ventilatort. :)
Lehet veszek valami nagyobb alaplapot ahol ez eloszlodik na meg pl a Jcat usb kartyahoz most mar van netkartya amit ossze lehet kotni OCXO clock-al es ebben az alaplapban csak egy pci-e hely van.

IMG_1919.JPEG
IMG_1916.JPEG
IMG_1922.JPEG

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Egy kis Windows hangtuning, mérésekkel. Sorry ha volt már:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ate.19438/

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2025.01.30., csüt. 20:05
wittao írta:
2025.01.30., csüt. 19:40
Alapvetoen nem, de a kerdes: terhelten ad ennyit, vagy terheles nelkul?
Az talan egy sokkal fontosabb kerdes, hogy amikor maximalis terhelese van a tapnak, akkor beszakad-e a minimum ala…
Azert kerdeztem mert kiegett a Jcat usb kartyam es nem szeretnem, hogy az uj kartya is kiegjen. Bar igaz, hogy par honapja kezdett rakoncatlankodni de azelott ment fel evet.
Azt nemtudom hogyan merjem terheles alatt.
Mivel a JCAT-kártyák rendelkeznek feszültség stabilizátorral, így nehéz elképzelni 5.00V helyett 5.20V miatt mentek volna tönkre. Sajnos előfordulnak hibás darabok (főleg erre enged következtetni az is, ha már régebben is volt vele probléma).

Az 5V ágat úgy lehet megmérni, hogy először is megnézed a specifikációt, hogy az az 5VDC-re hány Amper terhelhetőséget ad meg. HA ezzel a terheléssel elkezded megterhelni egy fogyasztóval, akkor közben mérni lehet a feszültséget tartja-e 5V-on a táp, vagy elkezd bezuhanni 5V alá. Amennyiben bezuhan, akkor gond van a TÁPPAL. Ha az 5.2V már terhelve annyi, azt gondolom abból a kártyának még semmi problémájának nem kellett lennie.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”