Míg kapcsolatban voltam Phillel, intenzíven mutogatott az új Windows verziókra, hogy egyre nehezebben tudja hozzájuk idomítani az APO-t. Ezzel párhuzamosan a szoftverei iránti érdeklődés is töredékére esett, így logikusnak tűnik, hogy elengedte a fejlesztést. Többek között a vele folytatott eszmecserékből is következett, hogy elengedtem az audio PC vonalat.wittao írta: ↑2025.02.18., kedd 15:43Phillipe, aki Svájcban lakik (és amúgy Win kernel programozó pár haverjával) grundolja(ta?) az AudioPhil Optimizert + a Jplay Femto-t. Korábban dolgoztak együtt Marcinnal, de már nem.
Ahogy látom egyébként ez az Optimizer dolog eléggé elhalóban van, a JPlay Femto után sem nagyon jött semmi már pár éve. Még 2022-re be lett ígérve Win10/Win11 optimizer változat és a szerverrel is kezdenek vmit, de szerintem más irányt vett az élete, és úgy látom arra is nagy esély van, hogy ez el fog halni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10984
- Kapcsolat:
Re: Pc alapú audio lejátszás
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kíváncsian várom az eredményt!
Ahogy látom egyébként ez az Optimizer dolog eléggé elhalóban van, a JPlay Femto után sem nagyon jött semmi már pár éve. Még 2022-re be lett ígérve Win10/Win11 optimizer változat és a szerverrel is kezdenek vmit, de szerintem más irányt vett az élete, és úgy látom arra is nagy esély van, hogy ez el fog halni.
Phillipe, aki Svájcban lakik (és amúgy Win kernel programozó pár haverjával) grundolja(ta?) az AudioPhil Optimizert + a Jplay Femto-t. Korábban dolgoztak együtt Marcinnal, de már nem.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Mármint a JPlay és a JCat?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Minimum 5, de lehet inkabb 8 eve kulon valtak az utjaik… Marcin nyomja a JCAT brandet.
- adamthebrave
- V.I.P.
Igen, csak az ugye max a nevében rokon a Femtoval...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Úgy tűnik, Marcinék már régóta csakis a JPLAY for iOS-re gyúrnak...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
JPlay Femtorol
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Azt olvastam valahol, hogy a KS-t a microsoft nem igazán frissíti, míg az Asio-t aktívabban fejleszti, és ha a dac-hoz van asio driver, akkor az ajánlottabb, nyilván a KS előnyei is megvannak.
Majd kipróbálom a KS-t is. Puding próbája :)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- adamthebrave
- V.I.P.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 861
JPlay classic-rol beszeltek vagy a lejatszorol JPlay-rol?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- adamthebrave
- V.I.P.
Ha jól tudom évek óta nem is jött ki belőle újabb verzió. A 7D van már 4-5 éve. Még az elején változtatgattak rajta, maradt a verziószám, de a telepítő mérete változott, innen lehetett sejteni, hogy valami történt, mert hivatalosan nem publikáltak semmit... Egy idő óta azonban ez sincs...
Kernel Streaming
ASIO
JPlay
Alapvetoen ASIO-parti vagyok, de a JPLay hangjat szeretem, egyszeruen megbolondulok attol milyen instabil tud lenni… borzaszto, hogy evek nem voltak elegendoek ennek kikuszobolesere.
No, ezzel kapcsolatosan nalunk is jo kis vitak szoktak zajlani :)
Kernel Streaming
ASIO
JPlay
Alapvetoen ASIO-parti vagyok, de a JPLay hangjat szeretem, egyszeruen megbolondulok attol milyen instabil tud lenni… borzaszto, hogy evek nem voltak elegendoek ennek kikuszobolesere.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
A kernel streaming még annál is jobb.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Múlt héten jöttem rá, hogy valamiért a dac-om wasapi-val etetem, miközben az asio-val sokkal jobban szól 

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Csak halkan merem leirni, hogy a ceges tervezogepeinkbol a heten a harmadik i9 14th gen. Intel procit csereltuk ki, ez mindossze fel ev leforgasa alatt. Nagyon gondolkodom, hogy az Intel architekturatol elkoszonok egy ideig, AMD gepeink hibatlanul mennek. Tudom ez most a ceg eleteben egy rossz szeria, ami valahol a 12. generacio kornyeken kezdodott, de vegfelhasznalokent, a konkurencianal joval magasabb arat fizetve valamiert lennenek elvarasaim veluk szemben… amellett h. a garizas egy remalom, kieses is, es felesleges idotoltes, bosszankodas.
Idehaza mar AMD-vel epitettem a rendszeremet, lehet a zene szervereinknel is valtas lesz…
Idehaza mar AMD-vel epitettem a rendszeremet, lehet a zene szervereinknel is valtas lesz…
- tottyi
- Hazajáró lélek
Itt van ketto kep az elso a Roon-os windows ami kb 6-7 orat ment es a masik a videos windows ahol kb szinten ennyit ment filmek nezesevel alap passziv hutessel. Felek, hogy a Jcat usb kartyamat is ez forrositotta fel bar ahogy irod nem kell aggodni 60 fok koruli ertekeknel bar ami igaz megfogni mar nem lehet mert nagyon forro a keznek.
Ami pedig segitett az a harmadik kepen van de igy nem fer bele az usb kartya. :)
A rendszer abszolut nincs porgetve semilyen programmal vagy bios-ban, sot a turbo mod le van veve igy csak 1 GHz korul megy a proci. A Roon alap beallitasban mukodik es nincs felkonvertalva semmi sem benne. A filmek sokszor 4K-ok lehet ez valamennyire porgeti a procit. Sima MPC-HC-et hasznalok videora.
Ami pedig segitett az a harmadik kepen van de igy nem fer bele az usb kartya. :)
A rendszer abszolut nincs porgetve semilyen programmal vagy bios-ban, sot a turbo mod le van veve igy csak 1 GHz korul megy a proci. A Roon alap beallitasban mukodik es nincs felkonvertalva semmi sem benne. A filmek sokszor 4K-ok lehet ez valamennyire porgeti a procit. Sima MPC-HC-et hasznalok videora.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
https://www.electronicshub.org/motherbo ... ure-range/
Itt viszonylag részletesen le van írva mik a lehetőségek a témában.
A nehézséget az adja, hogy általában ezek a cikkek aktív hűtési rendszerekkel felszerelt gépekről születnek, nem passzív hűtésűről, ahol minimális belső keringés, hűtés van (hacsak nem valami tervezett huzathatás).
AI-t megkérdezve: 30-65 fok között nem nagyon kell aggódni, 70 fok felett már izgisebb
A cikket olvasva 80 fokig nem kell aggódni, 80-125 fok között már kellemetlen, afölött károsodás, fagyások stb.
Egyébként becsapós a dolog, mert amikor megnézzük kézzel ezeket a chipseteket, 50 fokos felületi hőmérséklet már nem nagyon esik jól, 60 fok pedig egyenesen (számomra) tarthatatlan ha ujjal hozzáérek. 65-70 fok hűtőbordával együtt számomra elképzelhetetlen... nagyon meg kell cibálni a bajszát annak az alaplapnak, amelyik alaplapi vezérlője hűtőbordával együtt ennyi hőt termel.
Itt viszonylag részletesen le van írva mik a lehetőségek a témában.
A nehézséget az adja, hogy általában ezek a cikkek aktív hűtési rendszerekkel felszerelt gépekről születnek, nem passzív hűtésűről, ahol minimális belső keringés, hűtés van (hacsak nem valami tervezett huzathatás).
AI-t megkérdezve: 30-65 fok között nem nagyon kell aggódni, 70 fok felett már izgisebb
A cikket olvasva 80 fokig nem kell aggódni, 80-125 fok között már kellemetlen, afölött károsodás, fagyások stb.
Egyébként becsapós a dolog, mert amikor megnézzük kézzel ezeket a chipseteket, 50 fokos felületi hőmérséklet már nem nagyon esik jól, 60 fok pedig egyenesen (számomra) tarthatatlan ha ujjal hozzáérek. 65-70 fok hűtőbordával együtt számomra elképzelhetetlen... nagyon meg kell cibálni a bajszát annak az alaplapnak, amelyik alaplapi vezérlője hűtőbordával együtt ennyi hőt termel.
Ha jol ertettem az alaplapi chipsetre gondolt, ami altalaban barmilyen helyzetben baromira meleg (50-60C). Velenyem szerint ez mind az alaplapgyartok tudtaval ennyi (hiszen sajat termekuk). Az ujabb Z890 chipsetes alaplapokra emiatt mar chipset fenti is van, rendkivul nagy oromomre szolgalt a felismeres azon tulmenoen, h. elhajitottam a p@csaba a kezemben levo csavarhuzot, amikor egyszer csak felporgott a nagy semmibol.
Nem tudom, mennyire kell pörgetned a rendszert az audio funkciókhoz, mennyire komoly digitális szűrőzéssel, konverzióval, egyéb DSP-vel operálsz, de segíthet az underclocking is, az órajelek visszafogása, ha belefér.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Az alaplapgyartok azert neha gondolnak ezekre az esetekre…
Én innen nézelődnék hűtőbordát: https://ampul.eu/hu/hutobordak/4781-rez ... y0QAvD_BwE
Ezért is jók a szerver alaplapok. Nekem van vagy7 db PCIE port rajta.
Abból 4 db használatban is van.
USB kártya
LAN kártya
2TB ssd a zenéknek
JCAT Femto ssd csak a rendszernek: https://jcat.eu/product/m-2-femto-ssd/
Mostanság az a perverzióm, hogy a kedvenc albumokat átmásolom a JCAT Femto ssd-re és egy kategóriával jobban szólnak.
Kb olyan a különbség, mint amikor a szoftverek RAM-a betöltve mennek.
Ezért is jók a szerver alaplapok. Nekem van vagy7 db PCIE port rajta.
Abból 4 db használatban is van.
USB kártya
LAN kártya
2TB ssd a zenéknek
JCAT Femto ssd csak a rendszernek: https://jcat.eu/product/m-2-femto-ssd/
Mostanság az a perverzióm, hogy a kedvenc albumokat átmásolom a JCAT Femto ssd-re és egy kategóriával jobban szólnak.
Kb olyan a különbség, mint amikor a szoftverek RAM-a betöltve mennek.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- tottyi
- Hazajáró lélek
Rendeltem egy hutobordat az alaplapi chipsetre. Szerintem ez nem aluminium mivel meg jobban felforrositotta es tartotta a hot az alaplapon. Kivettem es olyan forro volt, hogy alig lehetett kezben tartani, meg 5 perc mulva is forro volt. Sajnos ezt elb...am az alaplap vasarlast, hogy ilyen mini-t vettem mert egymas felett van a Chipset es az M2 SSD na meg eleg kozel a proci es az usb kartya, egymast melegitik de a Chipset az nagyon forro. Lehet teszek bele egy elemes ventilatort. :)
Lehet veszek valami nagyobb alaplapot ahol ez eloszlodik na meg pl a Jcat usb kartyahoz most mar van netkartya amit ossze lehet kotni OCXO clock-al es ebben az alaplapban csak egy pci-e hely van.
Lehet veszek valami nagyobb alaplapot ahol ez eloszlodik na meg pl a Jcat usb kartyahoz most mar van netkartya amit ossze lehet kotni OCXO clock-al es ebben az alaplapban csak egy pci-e hely van.
Egy kis Windows hangtuning, mérésekkel. Sorry ha volt már:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ate.19438/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ate.19438/
Az 5V ágat úgy lehet megmérni, hogy először is megnézed a specifikációt, hogy az az 5VDC-re hány Amper terhelhetőséget ad meg. HA ezzel a terheléssel elkezded megterhelni egy fogyasztóval, akkor közben mérni lehet a feszültséget tartja-e 5V-on a táp, vagy elkezd bezuhanni 5V alá. Amennyiben bezuhan, akkor gond van a TÁPPAL. Ha az 5.2V már terhelve annyi, azt gondolom abból a kártyának még semmi problémájának nem kellett lennie.
Mivel a JCAT-kártyák rendelkeznek feszültség stabilizátorral, így nehéz elképzelni 5.00V helyett 5.20V miatt mentek volna tönkre. Sajnos előfordulnak hibás darabok (főleg erre enged következtetni az is, ha már régebben is volt vele probléma).
Az 5V ágat úgy lehet megmérni, hogy először is megnézed a specifikációt, hogy az az 5VDC-re hány Amper terhelhetőséget ad meg. HA ezzel a terheléssel elkezded megterhelni egy fogyasztóval, akkor közben mérni lehet a feszültséget tartja-e 5V-on a táp, vagy elkezd bezuhanni 5V alá. Amennyiben bezuhan, akkor gond van a TÁPPAL. Ha az 5.2V már terhelve annyi, azt gondolom abból a kártyának még semmi problémájának nem kellett lennie.